Spring naar inhoud


* * * - - 1 stemmen

De hongerigen spijzen

Geplaatst door Mmmmien, 01 juni 2013 · 1.283 bezoeken

voeding droogvoer natvoer merken kwaliteit voedermomenten
Er komt een kitten! En die zal moeten eten, maar wat?

Eerste fout begaan: uit puur enthousiasme een zak Whiskas Junior kopen om erna vast te stellen dat dit voer van zo'n slechte kwaliteit is dat je nog beter het kattenvoer van de Aldi kan kopen. Oeps!

Tweede keer, goede keer dus. Een samenvatting van alle artikelen die ik gelezen heb over goede voeding:
  • Een kat heeft vocht nodig, dat zit niet in brokjes. Combineer dus brokjes met natvoer, zo krijgt de kat alles binnen wat hij nodig heeft.
  • Een kat is een carnivoor. Alle groenten die in brokjes zitten zijn basically bullshit om de baasjes te doen denken dat ze gezond voer gekocht hebben. Groenten kosten minder dan vlees, dit voer is dus vaak een pak goedkoper dan het kwaliteitsvoer.
  • Het etiket op je zak voer somt de ingrediĆ«nten altijd op in volgorde van belangrijkheid. Kies dus een voer waar dierlijke producten voorop staan, liefst met een hoog percentage (cfr. in Whiskas zit slechts 4% "vlees"!!)
  • Kwaliteitsvoer mag dan duurder zijn, ze hebben er vaak minder van nodig waardoor de prijs  uiteindelijk bijna op hetzelfde neerkomt.
  • Kittens hebben een kleine maag, ze eten dus de hele dag door in kleine beetjes. Optimaal is dus een kommetje te voorzien met de aanbevolen hoeveelheid en dat de hele dag te laten staan ipv op meerdere momenten te voederen.
  • Voorzie altijd voldoende water! (hierover komt nog een aparte blog)

Mijn conclusies ivbm het voer:

Ik heb uiteindelijk beslist om droog- en natvoer van Porta 21 te gebruiken (hopelijk zijn mijn kittens hiermee akkoord). Dit bleek een kwaliteitsvoer te zijn dat je toch nog voor een zachte prijs kan kopen (als alleenstaande is budget toch een belangrijk punt).

Daarnaast nog een gouden (letterlijk) tip:

Na wat prijzen te vergelijken in winkels zoals Tom&Co en Aveve, vind ik toch dat zooplus.nl erg scherp uit de hoek komt. Zeker als je een promo neemt. Ook handig voor mij omdat ik geen wagen heb en zo niet met al die spullen moet sleuren.
Juli 2021

M D W D V Z Z
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 29 3031 

Recente artikelen

Zoek mijn blog