Spring naar inhoud


- - - - -

De dorstigen laven

Geplaatst door Mmmmien, 01 juni 2013 · 2.717 bezoeken

drinkfontein water
Laven dus, erg belangrijk wat een kat heeft van nature uit geen "dorstgevoel" (dit heb ik zelf ook amper :p )

Om ervoor te zorgen dat je kat genoeg water binnenkrijgt, is een drinkfontein een goede optie. Het stromend water animeert de kat waardoor hij/zij automatisch genoeg te drinken heeft. Goed, tot dusver geen probleem. Maar welke fontein kies je dan? Er zijn enkele opties: een plastic fontein, een RVS-fontein of een keramieken fontein. Persoonlijk vind ik al die plastic fonteinen lelijk, bovendien kunnen sommige katten er allergisch op reageren. De meeste reviews van die fonteinen zeggen vaak ook hetzelfde: pomp maakt veel lawaai, gaat snel stuk.

Goed, keramiek dus maar: makkelijk in onderhoud en nog mooi ook. Helaas is er niet zoveel keuze in deze fonteinen. Er is een fontein die lijkt op een urinoir, en dan zijn er deze beauty's: keramik-im-hof

Ook hier was mijn keuze snel gemaakt :) Ik koos een model met een kleine schaal zodat ik naast een drinkfontein geen zwembad presenteer aan mijn kat. Met een inhoud van 1,5 liter moeten ze ook ruimschoots voldoende hebben. En nu maar hopen dat mijn kittens hier ook blij gaan mee zijn!

Geplaatste afbeelding
Januari 2021

M D W D V Z Z
    123
45678910
11121314151617
18192021 22 2324
25262728293031

Recente artikelen

Zoek mijn blog