Spring naar inhoud


- - - - -

registratie - kattenluik

Geplaatst door Milou1, 11 juli 2014 · 1.711 bezoeken

Beste allemaal, bedankt voor mijn toevoeging.
Ik ben woonachtig in België, m.b. te Gent. Sedert 20 december 2013 heb ik een kattin, Milou, via het asiel te Gent. Milou is gesteriliseerd en voorzien van een chip maar ze is nog niet geregistreerd.

Vraag 1: Heeft er iemand een idee waar ik hiervoor terecht kan ?

Verder is Milou heel speels, lief en zeer zindelijk. Ik heb haar 7 weken binnengehouden maar in de 8 ste week was er geen doen meer aan. Ze crost binnen en buiten, klimt in de bomen :-( en zit achter de vogeltjes :-((( wat ik echter niet apprecieer.

Milou is op deze speelse wijze reeds meerdere halsbandjes verloren .... maar geen nood, er zullen langer halsbandjes bestaan dan Milou. In onze buurt zitten er meerdere poezen die binnen heerlijk komen mee-eten. Natuurlijk is dit niet de bedoeling ... Ongeveer 2 maanden geleden hebben we een kattenluik "Staywell 500", aangeschaft met een infrarood hangertje, zodat het poortje uitsluitend voor Milou opengaat. Heerlijk toch. We waren super blij :-) Milou ook want ze is vrij te komen en te gaan wanneer ze wenst. Zo'n infrarood hangertje kost per stuk rap zo'n 20 euro. Gelukkig heb ik een reserve aangeschaft.

Gisterenavond was de pret helaas over. Ze kwam opgejaagd langs de schuifdeur binnen .... haar bandje en infraroodhangertje was ze kwijtgespeeld. Ik koop steeds halsbandjes die meteen openspringen bij onheil, zodat Milou zichzelf niet kan ophangen. In de uren nadien was ze niet te genieten, net een wilde kat.

Vraag 2: nu overweeg ik een kattenluik te kopen met identificatiechip. De advertentie leest u hieronder  

"NIEUW! - PetPorte by Staywell: het microchip kattenluik!
Petporte kattenluiken werken op de identificatiechip (ook wel transponder genoemd) van de poes. Hierdoor is geen halsband meer nodig. Doordat het chipnummer uniek is krijgen alleen ingeprogrammeerde poezen toegang. Het PetPorte kattenluik werkt op alle in Europa gebruikt identificatiechips.

Heeft hier iemand ervaring mee ?

Ik zit er wel vreselijk mee want volgende week gaan wij een weekje weg. Mijn dochter verzorgd dan Milou, maar ik had graag gezien dat Milou vrij buiten en binnen komt zonder vriendjes/vriendinnetjes.

Kan mij iemand helpen met mijn 2 vragen aub ? Ik en Milou zouden het erg appreciëren. Dank u vriendelijk en een aaike van Milou.

Nadine
weinig beweging op deze site ...
Ik heb er zo 2 geplaatst zodat het een sas vormt, want je kan het luik wel zo instellen wie er binnen mag, maar iedereen kan buiten tenzij je het blokkeert voor iedereen. Het werkt goed maar na verloop van tijd sluit het luikje niet goed meer af waardoor er toch al eens een vreemde kat meekomt.
Wij hebben hier bij ons thuis ook zo een kattenluik van Staywell, gekocht bij de dierenarts, wij hebben 4 katten en die hebben allemaal een chip dus ik vind dit wel echt heel handig.
In het begin toen wij hier zijn komen wonen was er een gewoon kattenluik en hadden we bijna dagelijks vreemde katten binnen die dan het eten van onze katten kwamen opeten.
Nu met het nieuwe kattenluik werkend op chip hebben we geen 1 keer meer een vreemde kat binnen gezien.

Juli 2021

M D W D V Z Z
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 29 3031 

Recente artikelen

Recente reacties