Spring naar inhoud


- - - - -

Verlamde achterpootjes door trombose

Geplaatst door Tommy en Amber, 09 oktober 2014 · 3.597 bezoeken

Verlamde achterpootjes door trombose Tommy, mijn kater van ondertussen 10 jaar, zat gisterochtend aan de keukendeur te miauwen om binnen te komen.
Toen we de deur openden, bleef hij zitten. We zagen dat hij niet meer kon steunen op zijn achterpootjes.
We zijn direct naar de dierenarts gegaan, maar ze stuurde ons terug naar huis met Tommy die 3 medicaties toegediend had gekregen. We moesten zijn pootjes continu warm proberen houden, maar ze bleven ijskoud. Ik moest 's avonds terugbellen om haar op de hoogte te houden van enige verbetering, maar die kwam er niet.
We zijn 's avonds naar de dierenkliniek gereden met hem en daar zeiden ze dat Tommy zijn achterpootjes verlamd waren door een bloedklonter, trombose. (Tommy is hartpatient. Hij is ook nierpatient, waardoor hij soms eens kan overgeven, maar hij kan wel zonder problemen 'naar de kattenbak')
Deze ochtend heeft de kliniek teruggebeld, maar zonder goed nieuws. Tommy blijft ijskoude pootjes hebben. Als er geen verbetering is, moeten we misschien wel een zware beslissing maken.
Ik wil hem echt niet laten inslapen, hij is echt nog oké buiten dat zijn achterpootjes het nu niet meer doen. Hij heeft geen pijn in zijn achterpoten, maar heeft nu wel pijn aan zijn bekken. Ik heb hier ergens gelezen dat een rolstoelletje misschien een optie is? Ik heb gewoon het gevoel dat hij echt nog niet klaar is om weg te gaan van ons. Ondanks dat hij niet wist wat hem overkwam, probeerde hij toch alles zelf nog te doen. Hij kroop zelf zelfstandig in de kattenbak en waste hem nog.
Wat moet ik doen? Wat is het beste voor hem?
Ik weet dat veel mensen huiverachtig staan tegenover rolstoelen voor dieren. Dat het geen 'dierwaardig' bestaan is. Maar ik heb al voorbeelden genoeg gezien (op internet) waar de dieren er echt geen probleem van maken en gewoon rondcrossen met hun vriendjes alsof er niets aan de hand is. Ikzelf sta dan ook heel positief tegenover zo een rolstoeltjes. Natuurlijk moet je een aantal dingen in je huis aanpassen, zoals overal een degelijke vloer waar de rolstoel op kan rijden, geen tapijten waar het achter kan haken, etc.

Nu voor katten heb ik het zelf nog nergens gezien zo een rolstoelen, omdat katten dieren zijn die springen. Natuurlijk, als de achterpoten echt volledig verlamd zijn, zal de kat niet kunnen springen en is er geen 'probleem'. Hoe het moet met naar de bak gaan, geen idee. Je zegt dat hij zelf nog naar de bak kan, dan betekent het dat niet zijn hele achterkant verlamd is? Want in zo een geval laten ze het vaak gewoon lopen.

Ik zou deze optie bespreken met de kliniek. Vragen of er enige reden is waarom het niet zou kunnen. Of er verder nog problemen zijn, risico's, etc. Want zo een klonter kan verhuizen en erger veroorzaken.

Alvast veel succes en hopelijk komt het toch nog goed!!
veel sterkte, mijn kat is ook 10 jaar en is ook stervende, zijn nieren werken niet meer zoals het moet, hij is vorig week geopereerd van een gezwel in zijn blaas, zijn temperatuur is te laag, eet en drinkt te weinig, de dierenarts wou hem geen spuitje geven omdat hij geen pijn heeft, hij zal langzamaan stilletjes sterven thuis in zen vertrouwde omgeving,
de dag dat hij er niet meer zal zijn,zal ik ontroostbaar zijn..
Ik wens je veel sterkte!!!


mvg,
Pattje is een schatje!

Juli 2021

M D W D V Z Z
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 29 3031 

Recente artikelen