Spring naar inhoud


- - - - -

losse haren ragdoll

Geplaatst door ragdolleke, 09 januari 2015 · 3.167 bezoeken

Dag lieve poezenvrienden

Ik heb al veel gelezen over de verzorging van de haren van Ragdollekes maar ik vraag me af, hebben ze na het kammen nog steeds veel losse haren? Uiteraard is er een verschil in de dikte van ondervacht heb ik begrepen.

Vb. wanneer ze lekker op je schoot liggen te knuffelen, heb je dan effectief je broek en bloes vol haren liggen of is dit lichtjes overdreven? Ik weet ook wel dat elke poes haren verliest maar ik ben een beetje bang gemaakt door het vele lezen. Is het zo verschrikkelijk veel haren dat ze verliezen of is het te vergelijken met een HK met korte haren?

Moet je effectief zoveel meer stofzuigen en dweilen?
Nu, ik zit hier niet mee in maar ik wil helemaal voorbereid zijn als mijn kleintje toekomt.

Groetjes
Heeft niemand bijkomende tips?
Tip: zet je vraag op het forum gedeelte in de categorie 'Ragdoll'.
Hier bij blogs komt niemand en dit onderdeel wordt binnenkort verwijderd van de site vanwege het weinige gebruik er van :)
Er zijn vast veel mensen met tips, maar ze lezen hier gewoon niet :)
P.s: wanneer komt je kleintje? Die van mij over 7 dagen :d
het antwoord: JA! :p
mijn ragdoll FĂ©lix wordt 1x per week gekamd maar de haren blijven komen. In het begin kwam ik er horendol van, maar ondertussen heb ik ermee leren leven.
het enige wat ik echt niet leuk vind, zijn de haren in de zetel. hij weet ngtans dat hij er niet in mag, maar als ik niet thuis ben, doet hij het lekker toch... stofzuigen is de boodschap.
tips: mijn kater heeft 2 dekentjes waar hij altijd op ligt en om die haarvrij te krijgen steek ik ze in de droogkast. gwn droog erin en al het haar gaat naar het opvangding van de machine. de zetel stofzuig ik, of met een droge spons overgaan (harde kant) ofwel gwn met je handen erover wrijven. de pluizen komen zo los.
succes :)
Dag ragdolleke

Ik heb net een heel andere ervaring met ragdolls. Mij ragdoll Cayenne verliest wel haar maar een pak minder dan een htk'tje of een Brits korthaar (kan vergelijken bij mijn zussen). De haren zijn ook gemakkelijker om te verwijderen. Ze verliest uiteraard haar, maar ook in vergelijking met mijn vorige kat, is het heel goed te doen :-) de rollers van Ikea zijn een echte aanrader.
Kattenbakvulling die wordt rondgestrooid is een groter probleem ;-)

Veel plezier met je ragdoll
Hoi, Ik las - toen ik ook op zoek was naar info over ragdolls - volgende informatie: http://www.dogcatand...ittens-te-koop/ Kan jou misschien ook van pas komen. Veel plezier!

Juli 2021

M D W D V Z Z
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 29 3031 

Recente artikelen

Recente reacties