Spring naar inhoud


magalietje's Inhoud

Er waren 166 items door magalietje (Zoeklimiet van 29 mei 2019)Sorteer op                Sorteer  

#1270057 Mister Jiggles

Geplaatst door magalietje op 18 juli 2012 - 17:59 in Miauw! Ik ben..

Dank u ! Oouh leuk om te weten van het muisje :)#1268263 Mister Jiggles

Geplaatst door magalietje op 16 juli 2012 - 16:56 in Miauw! Ik ben..

Dank u !! Ik deed stage in de kleuterklas (studeer kleuteronderwijs) en er was een kindje die 's ochtends tijdens het onthaal vertelde over een nieuwe rat die ze heeft gekregen en hij heette Mister Jiggles, vandaar grotendeels de naam :) Leuk dat jullie hem mooi vinden.

(ondertussen is hij al goed rond hoor, zie 'gewicht schema kittens'. Hij is mooi op gewicht)

Groetjes van mij en Mister Jiggles, hij zit weer te kijken naar de laptop en nu speelt hij met mijn haar (ik zet er binnenkort een filmpje op)#1267300 Mister Jiggles

Geplaatst door magalietje op 15 juli 2012 - 11:24 in Miauw! Ik ben..

Jaa he hihi, tis een echt lieveke ze en een zotteke :heart:#1265866 Mister Jiggles

Geplaatst door magalietje op 12 juli 2012 - 22:07 in Miauw! Ik ben..

Hallo iedereen

mijn bolleke is er eindelijk, genaamd (mister) Jiggles :) Hij zo super, hij speelde direct (in de gordijnen hihi) en voelde hem direct thuis. En zijn lievelingsplekje is natuurlijk ...
DE LAPTOP :x Hij is heel aanhankelijk, heeft al lekker liggen snurken in mijn armen en op zijn paradijs, de krabpaal (zie berenhol bij speeltjes) :)

Ik zie hem nu al graag (btw het is een echt pluizebolleke) :loveshower:

DSCN0372.jpg
DSCN0375.jpg
DSCN0378.jpg#1263537 Gewicht schema Kittens

Geplaatst door magalietje op 09 juli 2012 - 18:17 in Kittentijd

Oej oej, neen ik denk dat hij nu 10 weken is :)#1262751 Gewicht schema Kittens

Geplaatst door magalietje op 08 juli 2012 - 14:11 in Kittentijd

Evyke81 zei:

Zelf geef ik geen enkel kitten mee dat geen kilo weegt. Voor zijn 10 weken had hij dat gewicht al moeten bereikt hebben.
Bijvoorbeeld opvangertje Precious is nu 9 weken en weegt 1,1 kg. (toen ik haar binnenkreeg woog ze 319 gr voor 4 weken dus te weinig)

780 gram is het gewicht van ongeveer 7 weken.

Ontworming moet 2 weken tussen blijven dacht ik.

OK, maar hij ziet er wel heel goed uit eig. Ale hij heeft een zacht buikske, je voelt geen ribben of ruggegraat, er zit vet rond en als hij ligt heeft hij zelfs zo een dik schattig buikje. Maar ik denk dat de leeftijd wat wordt overschat. Heb je soms een fotoke van Precious als ze negen weken was ongeveer (10,11 ook goed)? Dan kan ik eens vergelijken, alhoewel elk katje wel anders is natuurlijk, maar is toch een richtlijn he.

Groetjes#1256820 Gewicht schema Kittens

Geplaatst door magalietje op 30 juni 2012 - 13:24 in Kittentijd

Het is al ontwormd geweest ja. Zelfs nog een tweede keer. Ze houdt het in het oog ! Ik laat nog iets weten en kan een derde ontwormingskuur kwaad?#1256417 Gewicht schema Kittens

Geplaatst door magalietje op 29 juni 2012 - 20:50 in Kittentijd

Hallo, mijn kitten dat ik binnenkort mag ophalen weegt nu 780 gram. Hij is volgens de opvang 10 weken. Dat is dan toch heel weinig en nochtans heeft hij een klein dik buikje. Ik moet me toch geen zorgen maken he? Want hij komt wel bij hoor elke dag.#1254154 Nieuw vriendje bij of niet? Dillema

Geplaatst door magalietje op 26 juni 2012 - 17:18 in Gedrag en opvoeding

Hallo allemaal !i

zoals sommigen onder jullie misschien al weten, ga ik bijna mijn nieuw bolleke halen. Ik heb ook nog twee andere poezeltjes, Rostje en Kalimeroke. Maar die zijn heel vaak buiten. Het nieuwe kittentje zou ik toch liever binnen houden. Rostje is ook al een beetje ouder en is snel bang of speelt niet echt veel, ze is een echte slaapdoos ! En Kalimero is vaak lang weg (bij de overburen, waar hij de baas gaat spele hihi).

De situatie: Ik twijfel om nog een extra kittentje te adopteren. Ze gaan
sowieso meer samen spelen enzo en als er eens niemand is misschien wat minder eenzaam zijn. Maar heb al eens twee kittentjes tegelijk gehad en ik kon zo moeilijk mijn aandacht verdelen ! Ik kon het precies niet aan om de 1 te wrijven terwijl de ander alleen aan het spelen was. Ik had toen wel wat stress en zelfs eens een huilbui, wil gewoon altijd dat alle poesies blij zijn ! Nu vraag ik me af gaat het nieuw bolleke ongelukkig zijn als het geen vriendje bij heeft? Gaat het niet heel eenzaam zijn als we er niet zijn of als we even met iets anders bezig zijn?

Groetjes#1254150 Mimosa

Geplaatst door magalietje op 26 juni 2012 - 17:01 in HTK katten

Ik zou ook geen twee keer moeten nadenken, wooow :LOL:#1253327 Croquette/Berlioz bijna bij haar nieuwe mandje !

Geplaatst door magalietje op 25 juni 2012 - 11:54 in Miauw! Ik ben..

kate2 zei:

Sheeba is een leuke naam. Maar inderdaad, het belangrijkste is dat jij de naam leuk vindt en dat je zelf vindt dat hij bij het katje past. Maar 't is niet gemakkelijk hé? Mijn kat Lilly noemde in het asiel Lotje en ik heb mij suf gedacht en 10 namen 'gekozen' voor het uiteindelijk Lilly is geworden ;)

Hier van het zelfde ! Ik heb ook al een stuk of  namen gehad, nu wordt het ... of neen dat past niet, het wordt toch ... Maar ik ga hem nu gwn SHEEBA noemen :)#1252477 Croquette/Berlioz bijna bij haar nieuwe mandje !

Geplaatst door magalietje op 24 juni 2012 - 11:03 in Miauw! Ik ben..

hilleke zei:

Het allerbelangrijkste is dat jij het mooi vindt. :d
Wat een ander er van denkt is bijkomstig, jij bent diegene die de naam verschillende keren per dag zal zeggen, en jij weet het beste of die naam effectief bij haar past.

Ik vind het alvast leuk, maar hou meer van vlaams klinkende namen.
Smaken verschillen dus enorm maar volg je gevoel. :)

Ik hou wel van zo franse namen enzo, dus idd smaken verschillen ! :d Maar toch bedankt voor je mening !#1252223 Croquette/Berlioz bijna bij haar nieuwe mandje !

Geplaatst door magalietje op 23 juni 2012 - 22:25 in Miauw! Ik ben..

Danku, vind ik nu ook :love3: Het gaat 'Sheeba' worden, wat denken jullie ervan?#1251432 Poes zuigt bij zichzelf

Geplaatst door magalietje op 22 juni 2012 - 19:47 in Gedrag en opvoeding

chanatas zei:

Maar je hebt toch nog 2 andere katten? Dus alleen is ze dan niet, ja de andere komen buiten, maar misschien kan je die ook wat meer binnen houden of komen die meer binnen om te spelen met de kleine. En naar verloop gaat deze kat toch ook naar buiten? Dan heeft ie genoeg vriendjes om mee te spelen.

Jaa dat is wel helemaal waar. En ik heb drie maanden vakantie ! Dus ik zal er elke second van de dag mee bezig zijn (buiten als ik eens wegmoet natuurlijk), zeker weten ! Ik kijk er al naar uit. Maar ik ben van plan ze binnen te houden, voor zover het lukt met mijne papa he. Hopelijk lukt het en anders is het alleen onder toezicht. Ik zie wel, als ik zie dat hij hem wat eenzaam voelt kan ik nog altijd op zoek gaan naar een vriendje voor hem/ons. Zolang hij maar gelukkig is (en mss het nieuweke ook dan) !!#1251378 Poes zuigt bij zichzelf

Geplaatst door magalietje op 22 juni 2012 - 18:24 in Gedrag en opvoeding

Jaa dat kan ze doen. Maar het gaat niet zo goed met haar, ze had waterdiarree en is lusteloos :(
Ze is er mee naar de dierenarts, ik hoor vanavond hoe het was.

Maar ik ga het houden bij één katje. Maar ik vraag me af ofdat poesje dan hier niet alleen en eenzaam gaan zijn zonder vriendjes. Want hij zit gewoon van bij heel veel katjes te zitten bij de opvang.

:(#1251125 Poes zuigt bij zichzelf

Geplaatst door magalietje op 22 juni 2012 - 12:21 in Gedrag en opvoeding

Ouh wat ben ik gerust dit te lezen ! Dus het gaat we degelijk over, want ik maak me zo'n zorgen. Ze heeft haar nu een kous aangedaan waar ze haar vier poten kan insteken, maar het ziet er zo zielig uit :( Ze vindt het niet zo leuk denk ik. Is het beter dat ze ze gewoon laat zuigen aan zichzelf en aan elkaar en het vanzelf dan laat overgaan? Maar ze zuigt altijd op dezelfde plaats en het wordt daar wat rood en gezwollen. Wat verkiezen jullie? De kous of ze laten doen?#1250775 Poes zuigt bij zichzelf

Geplaatst door magalietje op 21 juni 2012 - 22:20 in Gedrag en opvoeding

prittje zei:

aangezien ik er zelf niet veel van ken heb ik even opgezocht en misschien kunnen deze sites helpen?
Onze kittens zuigen en pompen bij elkaar. - ... Gratis Adviseurs - Online vraag & antwoord
en hier staat het ook ergens in:
=^x^= Belgian Cat Club vzw =^x^=

Superbedankt, echt lief om et op te zoeken :hug: !! Ik zal het zeker meedelen aan de opvang en ik laat hier iets weten !!

TIPS EN ADVIES ZIJN ALTIJD WELKOM, graag zelfs#1250735 Poes zuigt bij zichzelf

Geplaatst door magalietje op 21 juni 2012 - 21:47 in Gedrag en opvoeding

Hallo, ik heb bij 'miauw, ik ben' al een topic geopend waarin ik mijn nieuw bolleke voorstel. Dan heb ik ook nog 1 geopend waarin de vraag staat of ik nog een vriendje zou adopteren en dan nog een topic over welk (sorry voor al de topics, maar het doet goed dat ik dat hier op de KS kwijt kan en over mijn gevoelens kan praten). Zie het verhaal:

Het is een opvang (Olivia's kattenopvang, erkend) waar de vrouw des huizes kittens die gevonden zijn en dergelijken opvangt en ze alle nodige zorg en eventueel medicatie geeft (ook vaccinaties enzo). Het ene poesje (kater), wie ik dus al zeker ging adopteren, doet mee aan het vroegcastratie, -sterilisatieproject, maar het andere (poes) niet. Dat wordt dus het vriendje van mijn bolleke (en mij). Dus die is nog niet gesterilliseerd, maar wel al eenmalig gevaccineerd en ontwormd/ontvlooid. Dat is geen probleem, gewoon even een achtergrondschets, maar nu ...

De poes zit dus constant aan haar eigen buikje te zuigen heb ik gezien/gehoord van Olivia, alsof ze bij de mama zit. Het katerke kwam heel soms ook eens bij haar zuigen waarop zij het ook doet. Ze doet het regelmatig. Ze heeft gezien dat ze dit ook doen op stof of de vloer soms zelfs, maar ik las dat hier nog veel poeskes komen zuigen bij de baasjes en dergelijken en dat dit helemaal niet erg is. Dus dat is oke!  Ze doet het op haar navelke en dat ziet een beetje rood en gezwollen zegt de DA. En de DA gaf de raad van de kous. Zo wordt het droog en zal ze het hopelijk afleren, dit komt doordat ze te vroeg geen mama meer had. Ze heeft nu dus een kous rond haar rompje gedaan, hopelijk stopt het want ben er echt van aangedaan :cry:#1250732 Berenhol

Geplaatst door magalietje op 21 juni 2012 - 21:41 in Katten en hun speeltjes

Ik maak even een topic erover want ik denk dat dit nog niet echt ter sprake is gekomen op de KS (ik heb gezocht, maar niets gevonden) ;)#1250730 Berenhol

Geplaatst door magalietje op 21 juni 2012 - 21:40 in Katten en hun speeltjes

prittje zei:

krijgt het poesje genoeg eten van de moeder? misschien dat het daardoor komt?

Oej sorry, vergeten info bij te zetten.

Het is een opvang waar de vrouw des huizes kittens die gevonden zijn en dergelijken opvangt en ze alle nodige zorg en eventueel medicatie geeft (ook vaccinaties enzo). Het ene poesje (kater) doet mee aan het vroegcastratie, -sterilisatieproject, maar het andere niet. Dus die is nog niet gesterilliseerd (poes), maar wel al eenmalig gevaccineerd en ontwormd/ontvlooid.

Maar de poes zit dus constant aan haar eigen buikje te zuigen blijkbaar alsof ze bij de mama zit. Ze heeft nu een kous rond het rompje gedaan, hopelijk stopt het want ben er echt van aangedaan :cry:#1250685 Berenhol

Geplaatst door magalietje op 21 juni 2012 - 20:50 in Katten en hun speeltjes

Ik ga er morgen een paar trekken ! Hij staat er al hoor, maar de poesjes zijn er nog niet he ;) Hihi.

Maar ben wat ongerust, want het ander poeske dat ik wil adopteren zuigt constant aan haar eigen buikje blijkbaar, ze heeft nu een kous rond zijn buikje gedaa, hopelijk stopt het :cry: Ze zuigt aan haar naveltje en tampt, dus net alsof ze bij de moeder zit maar dan bij zichzelf zegt de opvang ...

Groetjes#1250491 Berenhol

Geplaatst door magalietje op 21 juni 2012 - 17:13 in Katten en hun speeltjes

Choeke zei:

Ik heb vandaag nog een vernieuwde versie van het 'berenhol' besteld bij zooplus. :eDance: :eDance: :eDance:
Er was vijf euro extra vanaf en je pluspunten maal vijf.Da's altijd meegenomen.

Nog nieuwer dan die van mij :LOL: Zo tof ! Hoe ziet die er dan uit?#1250303 zusje/broertje bij?

Geplaatst door magalietje op 21 juni 2012 - 11:27 in Gedrag en opvoeding

Ik ga voor TWEE :LOL: Ik zie er al naar uit, zeker als ik hier al die leuke reacties lees. Ze zullen idd veel met elkaar kunnen spelen, want als ik naar school moet en de ouders zijn naar het werk kunnen ze veel met elkaar spelen en slapen bij elkaar enzo ! Anders zou ik er al helemaal veel medelijden mee hebben, moest het hier alleen zitten, hetzelfde voor 's nachts.

JOEHOEW, dat wordt plezier :LOL:#1250288 Noorse boskat/tricolourke, help ^^

Geplaatst door magalietje op 21 juni 2012 - 11:07 in Gedrag en opvoeding

Jaa dat is natuurlijk wel mogelijk. Ik denk dat ik ga overwegen om het andere katje te adopteren. Het is zo een lieveke en uiteindelijk moet je niet op het uiterlijk afgaan he, het is vooral hun karakter dat telt. Het is immers een risico om dat langharige katje te adopteren, want als het dan misschien toch schuw(er) blijft en het speelt niet veel met het andere bolleke, dan kan ik de tijd niet meer terugdraaien natuurlijk. Ik zou het dan wel heel veel aandacht geven en alles eraan doen om het socialer te maken, maar kans op slagen is niet verzekerd he. Buiten met het tricolour poesje weet ik zeker dat ze zich zullen amuseren en dat ze sociaal zal zijn. Het langharige poesje heeft de opvang ook nog nooit zien spelen. Misschien is het zijn karakter he ;)

En als het zich dan verstopt, kan ik niet erg veel met het andere bolleke bezig zijn, want dan voel ik me zo slecht dat het langharige hem niet goed voelt en hem verstopt. Hihihi, ben zo beïnvloedbaar door de gevoelens van mijn schatjes :oops:

Bedankt !#1249965 Noorse boskat/tricolourke, help ^^

Geplaatst door magalietje op 20 juni 2012 - 21:08 in Gedrag en opvoeding

hilleke zei:

Ben je zeker dat het een Noors boskatkitten is en geen look a like?
want van langharige katjes zegt men dit vlug.
Ik vermoed dat dit katje zich in een opvang bevindt, maar als ze niet weten wie de ouders zijn (of deze geen stamboom hebben) kan men niet spreken van een raskatje.

Jaa toch vrij zeker, want het heeft ook die kraag enzo. Ze weten niet wie de ouders zijn neen en hebben dus geen stamboom, zit idd in een opvang. Maar het maakt me echt niet uit of het een raskatje is hoor hihi, tis gewoon dat ik zo zot ben van haar uiterlijk, maarja ben bang dat ze niet gaat spelen met het andere bolleke en dat ze niet aanhankelijk gaat zijn enzo ...

Grtjs