Spring naar inhoud


Royalrags Fudge


Beoordeling kattenprofiel   - - - - -

Royalrags Fudge


IMAG0019.jpg
 • Ras: Ragdoll
 • Weergaves: 1.374
 • Roepnaam: Miroux
 • Geslacht: Kater
 • Mijn kleur: cream bicolor
 • Mijn geboortedatum: 30 maart 2013 (Ik ben 8 jaar en 1 maand oud.)
 • Bij mijn baasje sinds: 1 september 2015

 • Mijn opvallende kenmerken:
  Mooie cream kater, kleur is zo wat rose gold :) Als hij in de zon zit kan het echt roze achtig uitslaan, zoooo mooi :heart:  Was nooit van plan om een cream/red aan te schaffen, maar ik kon dit lieve kopje niet laten zitten!!

 • Mijn herkomst:
  Is samen met zijn broertje Royalrags Félix geadopteerd als kitten van bij cattery Royalrags in Maldegem, na een jaar moesten ze jammer genoeg verhuizen door allergie van het kleinkindje van de eigenaars. Miroux kwam terecht bij de zoon van de eigenares. Hij heeft een heel knuffelig karakter en die mensen wilden hem dus het liefst dicht bij hen houden. Felix kwam bij mij.

  Na 8 maand contacteerde de vrouw mij om te vragen of ik iemand kende voor Miroux, of of ik zelf geïnteresseerd was. Haar schoondochter was zwanger....
  Ik dacht direct JAAAAAAAAAA!! Maar ik moest aan de 2 katjes denken, niet aan mezelf. Goed denken hoe ik ze opnieuw zou introduceren, want het zijn dan mss nestgenootjes, ze hadden mekaar al 8 maand niet gezien.

  Op dat moment woonde ik op een appartement met 1 slaapkamer en ruime woonkamer/keuken. Maar om 2 volwassen katten te introduceren, had ik niet voldoende plaats dacht ik.
  Ik wist dat ik een 2 kat wou. Gewoon al omdat Flix niet meer alleen zou zitten en een speelvriendje zou hebben.
  Ik dacht eigenlijk om een kitten te nemen. Kiezen wat we graag wilden, opnieuw een ragdoll of mss zelfs een leuk ander ras.
  Maar uiteindelijk... Miroux ging naar een asiel gaan omdat ze niemand vonden en eiglk hoort elke volwassen kat in een leuk en liefdevol huis te zitten, waar hij voor de rest van zijn leven kan blijven. Aangezien Miroux op 2 jaar tijd al aan huisje nr 4 toe was, wou ik hem een forever home geven. Ik besloot dus om hem te gaan ophalen.

  Eens ik hem zag, hij was zoooooo anders dan mijn grote, robuste Felix!! Moest het niet op zijn papieren staan, ik geloofde nooit dat Flix en hij broertjes waren :)
  Miroux was zo'n schriel mager ding, zijn vacht stond niet zo mooi, had geen kraag en geen pluimstaart, was ook wat vaal van kleur.
  Ondertussen is hij wat verdikt, zijn vacht is suuuuuper zacht en mooi aangegroeid, hij heeft zelfs een kraag gekregen :d zeker nu met zijn wintervacht. Geen klitten meer. Kortrom, hij ziet er super uit!!

  Toen hij in mijn appartement toekwam, Flix zat in mijn slaapkamer, heb ik hem in de living gezet om te verkennen. Dat deed hij grappig genoeg niet en ging gewoon in de zetel bij mijn vriend liggen en ging slapen. Direct op zijn gemak dus!
  Flix zat luid te mauwen, niet gewoon van opgesloten te zitten, dus ik dacht ik laat hem erbij. Ik had hem het dekentje gegeven waar Miroux op gelegen had tijdens de rit naar huis. Toen ik ging kijken lag Flix daarop te slapen. Ik dacht, okee, kennismaking dan? Ik liet Flix los en bij blies eventjes naar Miroux, die bleef liggen bij mijn vriend, en ging dan op de vensterbank liggen om nr buiten te kijken.
  De volgende dagen, waren af toe wat lastig, maar met veel geduld zijn ze onafscheidelijk geworden. OK, heel af en toe, vinden ze mekaar niet zo leuk, maar welke broers/zussen komen altijd overeen?
  Samen spelen is soms nog wat moeilijk en Flix is vaak jaloers over de slaapplekjes die Miroux gekozen had. Maar altijd vind ik ze in mekaars buurt en ze kunnen mekaar niet missen.

  Ondertussen zijn we verhuisd naar een huisje met 3 verdiepingen en een tuintje waar ze, als het goed weer is, mogen ravotten. Sinds we hier zijn, kunnen ze rondrennen van boven naar beneden, van beneden naar boven,... Ze zijn conditie aan het krijgen, haha! Vooral Miroux kon er nog gebruiken ;)
  Ze vinden het hier heerlijk :)


 • Mijn karakter:
  Meneertje eigenwijs!!!
  Hij doet vanalles dat hij eigenlijk niet mag. Als ik hem betrap en hij het woordje NEE hoort, dan begint hij tegen te pruttelen en toch maar lief en schattig te doen, zodat ik hem toch maar laat doen. NIET DUS!! Maar hoeveel ik het hem ook zeg, hij blijft het doen en wil niet leren.
  Ik moet eerlijk zijn, soms word ik er horendol van!!

  Maar hij heeft ook zijn goeie kanten. Hij is zooooooo knuffelig. Ligt het liefst vanal zo dicht bij je gezicht als hij maar kan. Meestal op mijn borst met zijn kopje in mijn nek, of hij ligt op de achterkant van de zetel met zijn kopje in mijn nek of op men schouder.
  Ook loopt hij altijd achter mij aan, wil overal zijn waar ik ben.

  Ook het speelkantje begint er eindelijk uit te komen. In het begin wilde hij nooit spelen. Maar nu ik eindelijk gevonden hem waar hij het liefste mee speelt, is hij niet te stoppen :)

  En als laatste is hij soms niet zo verdraagzaam tov zijn broertje. Flix wil vaak met hem spelen, maar dat wil Miroux niet. Heel af en toe gaat hij achter Flix aan, maar vanaf dat de rollen omkeren, luid geblaas van Miroux zijn kant.
  Ook vindt hij het niet leuk als Flix hem wil wassen, ook dit eindigt in slaan en blazen. Terwijl Flix het lief bedoelt.


 • Ik houd van:
  Eten! Heeft altijd, altijd, altijd honger!

  Eten stelen! Vanaf dat je iets laat liggen is hij er binnen de kortste keren mee weg. De broodzak, een koekje, groenten, vlees, vis,... ALLES!!
  Zelfs als ik aan tafel zit zou hij proberen om het eten uit men bord te halen! Vanop de grond of vanachter mij es piepen wat erin ligt en dan dat pootje en hup weg is het! ZOOOOOOOOOO VERVELEND!!

  Babbelen :d kan volledige verhalen vertellen.

  Tegenpruttelen als hij iets niet mag doen.

  Knuffelen


  Als mijn baasje gitaar begint te spelen!! Ik kan niet snel genoeg bij hem gaan liggen en genieten van de mooie muziek.

 • Ik houd niet van:
  Gezegd worden wat ik niet mag doen :p

 • Mijn favoriet speelgoed:
  zolang er iets te verdienen valt om te eten, vindt hij het leuk. Anders kon ik hem nooit verleiden om te spelen.
  MAAR heb nu eindelijk een hengeltje gevonden die hij wel leuk vindt! HOERA


 • Mijn lievelingseten:
  Alles?? :d

 • Mijn medische achtergrond:
  mooi gezond, zoals het hoort :)

 • Meer over mij:
  denk dat dat het zo wat was :)

 • Datum van toevoeging: 24 december 2015 - 10:32
 • Datum laatste update: 28 december 2015 - 09:59





 • 746 Eigenaars
 • 2.544 Kattenprofielen
 • 5.921 Foto's
 • 3.828.377 Weergaves
 • 299 Reacties