Spring naar inhoud

  •  

BlackScorpion

Lid sinds 20 nov 2013
OFFLINE Laatst actief Vandaag, 20:53
-----

Mijn 5 recentste onderwerpen

Wanneer naar DA met anaalklieren?

05 februari 2020 - 20:13

Haai,

Hier ben ik weer! Daarnet nam ik Lily op om op tafel te zetten om haar oog nog eens goed te bekijken. Mijn moeder nam haar over en plots was er een bruin lopend en serieus stinkend goedje. We vermoeden anaalklierblubber.

Nu is onze vraag, wanneer ga je naar de DA? Ik heb gelezen dat katten dat kunnen laten lopen bij schrik of tevredenheid. Ik neem aan dat je dan niet direct naar de DA moet lopen. Maar wanneer wel? En wanneer moet je de klieren laten uitknijpen? Mijn oma deed dat bij haar hond vroeger zelf, maar ik ken dat niet en wil Lily niet de stress van de DA geven als het niet nodig is.

Kleine nota, ze gaat gewoon op de bak en schuift (nog) niet met haar kont op de mat...

Extra vraag, moest ze wel gaan schuifelen en moest er van dat stinkprutie op de mat komen, hoe krijg je dat uit de mat?

Thanks!
Evy

Kat jaagt andere kat op na bakbezoek

21 januari 2020 - 11:58

Hiho,

Ik kom eens horen of hier iemand raad heeft. Sommigen hier kennen onze situatie met Sierra en Lily. Sierra is bijna 14 jaar enig kind geweest, toen Lily er ineens bij kwam mid oktober 2019. Lily kon niet meer bij haar baasje blijven en het was ons of op straat. We hebben gedacht aan herplaatsing, maar na X tijd kregen we dat niet meer over ons hart. Lily is FIV positief, wat een extra risico geeft naar Sierra toe, maar na een gesprek met Buddykat hopen we dat het wel ok is.

Nu de situatie. Sierra en Lily zijn geen beste vriendinnetjes, ze gaan niet bij elkaar liggen ofzo, maar ze zijn - denk ik - ook geen aartsvijanden. Sierra is een bang scheetje en ik denk dat daar misschien wel het probleem ligt. Ze lopen gewoon voorbij elkaar en geven als ze elkaar tegenkomen eens een neusje-neusje. Nu meestal bij zo een ontmoeting is Lily relax, maar spurt Sierra snel weg na het neusje-neusje. Alsof ze wil, maar het haar toch ineens teveel wordt. En er wordt ook wel eens aan het tipje van elkaars staart geroken als deze ergens vanaf hangt. En ondanks dat Sierra een bang muisje is, durft ze dan wel met haar kop in Lily haar etensbakje te gaan hangen om te zien wat zij eet (hetzelfde voer maar Sierra gelooft dat niet) en Lily doet dan helemaal niets buiten geduldig kijken. Uit die dingen haal ik dat ze toch geen aartsvijanden zijn in mijn ogen. Er zijn ook geen gevechten geweest ofzo, alles gebeurt in mijn ogen netjes.

Behalve dan 1 ding. De laatste tijd als Sierra naar de bak gaat, durft Lily wel eens naast de bak te gaan zitten. Als Sierra dan uit de bak komt, gaat Lily haar opjagen. Ik kan echt niet zeggen of het spel is of gemeend, maar sowieso is een kat die van de bak komt opjagen niet goed. We proberen dit nu te voorkomen en we proberen erbij te zijn en Lily af te leiden, maar dit lukt niet altijd. We laten het ook nooit doorgaan, dus we weten niet wat er verder zou gebeuren (zou Lily stoppen of doorgaan). In ieder geval, ik hou er niet van. Wat kunnen we doen?

Ter informatie, er zijn 2 bakken. Ik weet dat er gezegd wordt dat 2 katten = 3 bakken, maar die plaats hebben we gewoon niet. Plus, het doet er niet toe welke bak Sierra gebruikt, dus denk ik dat een extra bak niet zou helpen.

Alvast bedankt,
Evy

Kattengras

14 januari 2020 - 18:52

Lily knabbelt heeeel graag van kattengras. Nu hadden we zaterdag een nieuw plantje gekocht bij T&C zo wat dunner en langer gras. Deze viel ze aan of ze heeft in een jaar niet gegeten op 2 dagen was het plantje kort gesnoeid. Nu is mijn vraag, groeit dit terug aan? Wat moet je dan doen? Tot nu hebben wij de plantjes altijd weggegooid omdat het gras rotte ofzo. Maar deze staat in aarde en is denk ik beter te houden.

Niesziekte

11 januari 2020 - 07:37

Haai, hier ben ik weer!

Lily heeft een opstoot van niesziekte. We zijn bij de DA geweest, maar die zei dat zolang de snot helder is, ze niets kan doen en Lily het moet uitzieken. Pas als de snot groen of pusserig wordt, heeft antibiotica ofzo zin.

Nu wilde ik eens horen wat we nog kunnen doen. Ze krijgt een sterke Lysine toevoeging 2x per dag en verder dus niets. Veel rust, ik weiger te spelen nu met haar. En ze rust zelf ook veel, deze nacht is ze niet uit haar nest geweest (had haar mand naast me in bed gezet).

Maar ze heeft zooooveel last van het snot! Ik krijg het zelf benauwd als ik haar soms hoor. Ik had een neuspeertje gekocht, maar haar neusgaten zijn echt extreem klein en het neuspeertje is te groot. We hebben ook een warme stoombevochtiger gekocht. Deze maakt de lucht in het appartement vochtiger. Plus zetten we die soms op volle kracht in de gesloten badkamer dat er echt stoom hangt en waar ik dan samen met Lily ga zitten. Maar dat doet nix.

Eten en drinken gaat ook met veel moeite, maar ze eet toch iets dus is er nog geen dwangvoeren ofzo nodig. Maar wat kunnen we nog doen om het haar gemakkelijker te maken of haar te helpen? Volgens de DA duurt het 2 weken, als het niet verergert. Maar het is zo zielig om te zien en horen...

Achternagels knipper of trimmer?

28 december 2019 - 20:09

Hoi,

Lily haar nagels aan de voorpootjes kan ik knippen. Niet zo heel gemakkelijk, maar het lukt. Maar de achternagels lukken totaaaaal niet. Ze is niet agressief ofzo, maar ze spartelt extreem hard tegen. Het lukt gewoon niet. Maar nu ze niet meer buiten loopt en ze natuurlijk niet met de achterpoten aan een krabpaal krabt, plus ze schuift in het crossen uit met haar achterpoten.

Wat to do? Als ik trimmers opzoek, doen die precies enkel de vacht. Sommige knippen ook de nagels, maar dan als extra bij de vachtverzorging. Maar soit, ik kan vragen of er zijn die enkel nagels knippen. Maar zou dat lukken? Zoals ik zeg, ze is niet agressief maar ze spartelt echt hard. Ik kan het zelf niet, zelfs met hulp. Kunnen trimmers dan wél de achternagels knippen? Of is het een verloren zaak? Bij onze DA knippen ze enkel de voorpootjes, niet de achterpootjes.