Spring naar inhoud

  •  

Elma

Lid sinds 01 dec 2013
OFFLINE Laatst actief Gisteren, 22:57
*****

Mijn 5 recentste berichten

In onderwerp:Ons nieuw Lentenestje 2019: 3 tijgers + 2 zwartjes

Gisteren, 22:46

We gaan ze morgen naar beneden halen, dan kunnen we er langer mee bezig zijn. Maar de eerste dagen mogen ze nog niet rechtstreeks in contact komen met onze katten, want dan is het zeker bagaar (ruzie, blazen enz). Safier wilde vandaag met veel moeite nat voer eten, maar ze eet zo langzaam dat de anderen het onder haar neus weghalen. Dus hebben wee haar naar beneden gehaald en hier nog een ander soort nat voer gegeven, namelijk Mother & Babycat. Beetje warm water bijgedaan want ik had gezien op TV dat katten het liefste nat voer van 38┬░ eten (temperatuur van hun prooi). Ze wilde het niet. Dus heb ik een spuit genomen en haar zo het nat voer aangeboden met een beetje dwang. Ze heeft uiteindelijk ongeveer 2 cc gegeten. Nadien lag ze in de "magische fleece" van mijn hubby en daar begon ze voor het eerst te snorren.
De 2 zwartjes snorren al, als P binnen komt en ze komen ook direct naar hem toe. Dus bij die zit de socialisatie al in de lift.
Lexy zal er binnen een par dagen werk aan hebben, als hij wil meewerken, tenzij het dit jaar iemand anders wordt. Dat hangt een beetje van jaar tot jaar af, hoe onze katten op de kittens reageren. Hier een paar foto's van vorige jaren:
Eerste nestje, Sienna maakt kennis met Nellie:
Bijgevoegd bestand  N&N Nellie snuffelt aan Sienna.JPG   225,6K   0 downloads
Lexy en Sienna liggen op mijn bed terwijl ik nog slaap en P heeft er Nellie en Ninja bijgezet:
Bijgevoegd bestand  N&N Ninja & Nellie Kattentroep op bed.jpg   215,94K   0 downloads
Tweede nestje (de langharigen) Asterix (winnaar leukste opvangkitten in 2015) voelde zich de zoon van Lexy, die kwamen echt goed overeen:
Bijgevoegd bestand  langh Asterix & Lexy zetel.jpg   151,15K   0 downloads
Ze speelden ook samen op het kasteel:
Bijgevoegd bestand  langh & Oreo kasteel.jpg   675,68K   0 downloads
Derde nestje: Die joegen Butler naar buiten:
Bijgevoegd bestand  tijger1 bende achter Butler 2.jpg   379K   0 downloads
en speelden met Lexy:
Bijgevoegd bestand  tijger1 aanval Lexy.JPG   97,09K   0 downloads
Vierde nestje: samen met Butler en Lexy eten:
Bijgevoegd bestand  tijger2 en Butler en Lexy eten.jpg   1,04MB   0 downloads
Vijfde nestje: Toen kregen we voor het eerst een wild nestje, daar hebben we de kittens niet bij onze katten laten komen. Het werd toen al te koud om ze op de veranda te laten spelen. Dat waren de 3 zwart-witte wilde kittens.
Zesde nestje: Lexy was weer de socialisator. Hij leerde hen uit de eettoren eten:
Bijgevoegd bestand  tijger3 Lexy en Polly eettoren.jpg   482,33K   1 downloads
Zevende nestje hadden we in december 2016 de zwarte Pietjes (2 katers die op 6/12 bij ons kwamen. Geen foto's met onze katten, want tijdens de quarantaine werd ringworm/schimmel vastgesteld. Dus in quarantaine in het asiel voor 6 weken. :catcurs
Achtste nestje: Die speelden liever zonder onze katten en onze katten waren toen 3 jaar oud. Dus spelen zat er niet meer zo in. Van dat nestje werd het filmpje op YT gemaakt over hoe je een kitten moet opvangen. https://www.youtube....v=e7vNFzZg1Ws Ook hier was het leukste opvangkitten deel van het nestje in 2017.
Negende nestje: was een gemengd nestje, maar daar was er ook een schimmelkitten bij. Dat nestje hebben we dus in quarantaine bij ons gehouden, vermits ze toch allemaal geïnfecteerd waren en ik niet wilde dat 5 kittens 6 weken in een glazen kooi in het asiel moesten doorbrengen. Die hebben zich hier goed geamuseerd, maar dus geen contact gehad met onze katten.
Tiende nestje (met voor ons voor het eerst mamapoes erbij): geen contact gehad met onze katten, omdat mama nogal erg haar kittens beschermde.
Elfde nestje: heel wilde kittens. Maar toch wilde Butler wel helpen (met een beetje onzekerheid):
Bijgevoegd bestand  20180822_154002.jpg   733,69K   0 downloads
Twaalfde nestje: ook heel wild en ook Butler die hielp:

Bijgevoegd bestand  20181008_145056.jpg   672,3K   0 downloads
Dertiende nestje: Ons wilde Jessie, die werd ook geholpen door Butler, die zijn eten door haar liet afpakken:
Bijgevoegd bestand  IMG_20181017_180444.jpg   827,4K   0 downloads
Dat waren dus in total 50 kittens die hier gepasseerd zijn. :eDance:

:loveshower:
Nu gaan we naar de 55 kittens.

In onderwerp:Rustgevende spray?

Gisteren, 21:43

Ik denk er ook zo over. Liever Feliway dan Beaphar. Die laatste vertrouw ik niet meer.
Juno was ook een angsthaas in de auto. Als we naar de DA moesten was dat altijd een heel concert met echt angstige janken, vanaf hij in de auto zat tot bij aankomst bij de DA en dat was toch een paar kilometers. Om zot van te worden.
Of je kan misschien kattenmuziek opzetten in de wagen. Op YT staan er genoeg. Ik heb het op ons huidig opvangnestje uitgetest en ze werden direct slaperig en rustig. Geef gewoon kattenmuziek in op YT en je hebt genoeg keuze. Zie wel dat de chauffeur niet in slaap valt. :scared:

In onderwerp:Ons nieuw Lentenestje 2019: 3 tijgers + 2 zwartjes

20 mei 2019 - 20:50

Zo t zien eet Safier geen nat voer meer. Ze at er al heel langzaam van en nu is ze vandaag ermee gestopt. Nog Gourmet van onze katten aangeboden, maar dat wilde ze ook niet. Ze eet wel droge brokken. Maar vandaag dus niks bijgekomen/afgevallen.
De 2 zwartjes zitten, spelen een slapen altijd samen. Die zouden dus liefst samen geadopteerd worden. Die 2 snorren ook al als mijn hubby binnen komt. Ik ga voorlopig niet binnen omdat ik wat diarree heb en de kittens niet wil besmetten. Snoes blijft blazen als mijn hubby in haar buurt komt. Het wordt tijd dat die quarantaine voorbij is, dan kunnen we meer met hen bezig zijn en leren ze ook onze katten kennen. Lexy (onze rosse) is altijd de suikernonkel die zich door de kittens laat doen en besnuffelen. Ze kunnen dan in de veranda en de keuken spelen en op het kattenkasteel. Daar maken ze altijd eel lol op.
Bijgevoegd bestand  kattenkasteel.jpg   1,3MB   0 downloads

In onderwerp:Wat denkt deze kat?

20 mei 2019 - 20:44

Waar blijven onze spullen nu? We zouden toch naar dit huis aan de zee verhuizen? Moeten we nu nog lang wachten?

In onderwerp:Ons nieuw Lentenestje 2019: 3 tijgers + 2 zwartjes

19 mei 2019 - 21:04

Och, we hebben er mee leren leven. Gelukkig zijn er nog kittens. Het is een goede man met wat gebreken. Niemand is perfect he. IK ben al blij dat hij die smodder van de kittens in de kattenbakken doet, want ik verdraag de geur heel slecht. De beplaste tentjes hebben we nu verwijderd en als er nog eentje in de buis plast, wordt die ook verwijderd.
Wat ik graag had gezien was dat we samen eten zouden maken, maar da zal nooit lukken. Toen ik eens zei dat ik di eavond niet ging koken, zei hij dat hij dan wel een boterham zou eten. :trance: