Spring naar inhoud

  •  

Elma

Lid sinds 01 dec 2013
OFFLINE Laatst actief Gisteren, 22:55
*****

Mijn 5 recentste onderwerpen

Herfstkittens 2019

04 oktober 2019 - 22:38

Deze namiddag zijn we nog 2 zwartjes gaan halen in het asiel. Een wijfje en een katertje, geboren op 24/9. Ze zien er gezond uit maar zijn nog wat angstig (wilde kittens). Ze bliezen nog toen ze in het asiel uit hun kooi gehaald werden. Maar eens thuis en met mijn hubby (kattenfluisteraar) erbij, kwamen ze al wat los. Het katertje speelde al met zijn vingers. Zag er dus goed uit. Ze hebben ook goed gegeten en de drinkfontein gevonden en al hun eerste dropping in de kattenbak gelegd. Alles goed dus.
Tot... daarjuist, we kregen een dringende telefoon van de kattenverantwoordelijke. In de container van de wilde gevangen kittens en katten was er een nestje dat kattenziekte had. Ze hebben ze moeten laten inslapen. De container is nu in quarantaine. Het asiel heeft ook een quarantainekamer. Daar zaten onze 2 zwartjes in. Ze waren gisteren ontvlooid en ontwormd en vandaag geënt. Ze zaten in een aparte kooi, maar in die ruimte zat blijkbaar ook een kitten dat deze avond kattenziekte ontwikkelde. :help: We moeten de 2 kittens nu 14 dagen in quarantaine houden in de kamer, voor de veiligheid. :scared: :scared: :scared: :scared:
Ik heb schrik gekregen na wat ik allemaal gelezen heb over kattenziekte. De deur van de kamer heeft een rooster om de luchtcirculatie te verbeteren zodat het er niet te rap stinkt. Maar Butler gaat ook elke avond in de zaal slapen waar die kamer op uitgeeft. Onze katten werden ingeënt met Nobivac tricat trio. Butler nog begin deze week. Ik hoop dat die ziekte hier niet uitbreekt, want ik zou het verschrikkelijk vinden als vooral Sienna (mijn liefste kattin) of Lexy, of Butler die ziekte zou krijgen. Ik heb aan mijn hubby gezegd dat hij ander schoeisel moet aandoen als hij de kamer binnen stapt, maar een pak om te verven dat hij vroeger wel heeft aangedaan bij het schimmelnestje, wil hij nu niet aan doen. Ik blijf er in ieder geval al weg tot de quarantaineperiode voorbij is. Heeft er iemand raad? :catnoknow :catscratchhead

Oogstnestje

16 augustus 2019 - 23:46

Ze zijn er. Ons nieuw opvangnestje voor de maand augustus (oogstmaand, vandaar de naam oogstnestje).

Bijgevoegd bestand  oogstnestje.jpg   344,76K   19 downloads

Ze komen uit een inbeslagname van 30 (!!!) kittens en zijn geboren op 10/7/2019. Amai wat een verschil met ons zomernestje. Zo klein nog en zich laten doen alsof ze het al gewend waren. Behalve Silke (het zwaarste vrouwtje) die protesteerde, die spuwde ook en bleef pas stil liggen toen we haar oogjes verzorgd hadden en haar vuile oorschelpen gereinigd hadden. We hebben er ons werk aan gehad, maar nu liggen ze (voorlopig) allemaal proper in hun kamer, die wat kleiner werd gemaakt omdat ze nog zo jong zijn. Ze hebben er eerst goed in gespeeld.

Vanavond zijn we aan het werk gegaan. Het was nodig.
De oogjes van de 4 kittens hebben we uitgewassen en voor alle zekerheid wat zalf ingedaan, je ziet het op de foto’s. Maar echt ontstoken lijken ze me niet te zijn. Ik denk dat die oogjes snel genezen zullen zijn. Ze leken me nu eerder vuil van een onverzorgd kitten te zijn, bij alle 4. Elk kitten werd apart afgehaald en in de keuken op de tafel met plastiek erop verzorgd. Ze werden allemaal van kop tot teen nagekeken en gekamd om te zien of ze luizen hadden:

Simba: had een heel vuil kontje en ook wat vuil op zijn lijfje en staart. Dat hebben we afgewassen. Toen bibberde hij wat van de kou. Hem op de warme snuggle gezet en een fleece errond (die zie je op de foto). Daar heeft hij dan als protest direct wat ontlasting in gelegd. Gggrr. Gelukkig konden we het gemakkelijk afvegen en nadien wassen. Met de haardroger op de lichtste stand hem gedroogd, zodat hij geen kou zou krijgen. Toen hij droog was heeft hij wat nat voer gegeten, maar hij at niet zoveel als de anderen.

Sierra: Had heel vuile orenschelpen, maar niets in de gehoorgang. Die heb ik proper gemaakt. Ze had ook wat luizendrolletjes, dus hebben we haar met Effipro gemasseerd. Ze kon het appreciëren, maar snorren deed ze nog niet.

Silke: Idem als Sierra, maar die had vuile oorschelpen en veel luizendrolletjes. Werd ook gemasseerd met Effipro.

Sonny: Liet zich helemaal verzorgen en had het nog graag ook. Zij had eigenlijk alleen maar vuile oren, maar we hebben ook haar ogen gedaan uit voorzorg.

Nu moeten we ze dus 10 dagen in quarantaine houden en dan begint het spelen in de veranda opnieuw. Ze zullen ook direct met Pukkelpop kennis maken, want dat is maar 2 km van hier en ze zitten op de eerste verdieping, dus ze zullen kunnen genieten van de muziek, want er zit alleen maar een bos tussen en en de weide.

Onze 3 kippen zijn ook K3, maar de witte gaat graag wandelen

08 augustus 2019 - 16:49

Nu heb ik het al een paar dagen gezien. Als onze kippen niet voor 15u hun graan met legkorrels gekregen hebben, dan springt onze witte kip op de etensbak en zo over de afrastering. En dan gaat madame op stap in onze tuin. Ze scharrelt wat rond en loopt tot aan de haag. Of ze onder de haag naar de buren gaat, heb ik nog niet kunnen zien, maar als mijn hubby dan met de etensbakjes afkomt, rent ze terug naar de deur van het kippenkot. Grappig om te zien, zo'n rennende kip vind ik wel lollig om te zien. Ze staat aan de deur voor mijn hubby ter plaatse is en staat te kakelen om binnen te mogen. Dan krijgt ze haar graankorrels met legkorrels en dan kan ze niet snel genoeg erop vliegen. Het is niet dat ze honger heeft, want de bak met graankorrels alleen, is nog vol. Dus eten en drinken heeft ze genoeg en de 2 andere kippen (bruinros en zwart met rosse staart) blijven in de ren zitten. Neen, ons witte madame wil gewoon haar dagelijkse uitstapje doen. Is dat niet goddelijk? Ze maakt ook geen planten kapot of zo, ze wandelt gewoon rond. :lachen: :lachen: :lachen:

Nochtans is haar vleugel gekortwiekt, maar dat houdt haar niet tegen. Gelukkig zitten ze 's nachts in het afgesloten kippenkot, waar het deurtje automatisch van dicht gaat (Chickengard).

Hittegolf hoe ermee omgaan

24 juli 2019 - 23:19

Ik kan er niet tegen, tegen die hitte. Nu met dat opvangnestje zitten mijn eigen katten buiten, uit vrije wil, maar wat is nog gezond met zulke temperaturen. Ze hebben schaduwplaatsen en voldoende schalen met fris (!) water, maar ik voel het toch niet goed aan. Ze willen echt niet binnen komen.
Hoe doen jullie dat met jullie katten en hoe houden jullie het "comfortabel"? Ik heb airco in de living, dat helpt wel, maar niet in de slaapkamer en daar was het vorige nacht 24°, niet te doen. Ik heb niks geslapen. :catcurs

Tweede hands verkoop tvv het asiel.

22 juli 2019 - 20:53

Hallo,
Wie nog spulletjes zoekt aan een heel schappelijke prijs, moet nu zaterdag in het asiel van Genk zijn.

aanstaande zaterdag is het dan zo ver!
De eerste "tweedehands-zomerwinkel" van dit jaar zal plaatsvinden aan het asiel van 15u tot 18u!
Wees er snel bij want er zijn weer leuke hebbedingetjes te verkrijgen voor jouw viervoeter. En natuurlijk ook wat lekkers voor de baasjes!
Affiche delen via alle mogelijke kanalen mag.

Bijgevoegd bestand  asiel.jpg   155,85K   15 downloads

Adres:
vzw Dierenasiel Genk  
Europalaan 13
3600 Genk