Spring naar inhoud

  •  

Elma

Lid sinds 01 dec 2013
OFFLINE Laatst actief Gisteren, 22:38
*****

Mijn 5 recentste onderwerpen

Ons nieuw Lentenestje 2019: 3 tijgers + 2 zwartjes

13 mei 2019 - 22:30

We hebben een nieuw opvangnestje. Vandaag toegekomen. Het zijn er 5.  vrouwelijke tijgertjes en 2 zwartjes, 1 kater en 1 kattin. Ze zijn nog wild en heel angstig, maar als ze alleen zijn spelen ze wel al heel goed. Ik denk dat we die hangtoren (Ikea hanger voor schoenen) snel gaan mogen gebruiken. Ze werden geboren ongeveer 1/4 (neen het is geen aprilgrap).
Het zwarte meisje kon ik al rustig in mijn armen houden, na wat aandringen. Het zwarte katertje is nog pokkewild en blaast en en gromt dat het een lieve lust is. Nat voer wilde hij nog niet eten, uit angst, maar daar hebben de tijgerdames wel gebruik van gemaakt. Kan geen kwaad, hij weeg toch al meer dan 100 gr meer dan zijn dames. :catkiss


Bijgevoegd bestand  20190513_142427 groep.jpg   710,67K   5 downloads

Dit is Smokey kattin
Bijgevoegd bestand  20190513_193518-rood-wit.jpg   604,79K   6 downloads

Dit is Snoes kattin
Bijgevoegd bestand  20190513_194102-geel.jpg   536,75K   5 downloads

Dit is Syra kattin
Bijgevoegd bestand  20190513_194301-rose.jpg   694,66K   5 downloads

Dit is Storm kater

Bijgevoegd bestand  20190513_193849 paars.jpg   697,52K   5 downloads

Dit is Safier kattin
Bijgevoegd bestand  20190513_194425-grijs.jpg   666,86K   5 downloads

De vos kwam langs bij onze kippen

23 maart 2019 - 21:29

Gisteren namiddag had mijn man het kippenhok mooi proper gemaakt. Vanmiddag ging hij ze eten geven, maar er was geen kip te zien. We hebben er nochtans 5 in het kippenhok en ren rondlopen en op het kippenhok staat een "Chicken gard" die de deur automatisch sluit en opent. Want we hebben al 2x aan de hand gehad dat de vos of de teenmarter hun buikje kwamen vullen met onze kippen. :catsad  Dus met die chicken gard waren we al een hele tijd verlost van rovers.
Maar vanmiddag stelden we vast dat dus onze 5 kippen verdwenen waren. Alleen nog een paar pluimen zagen we liggen. En net nu de 3 "nieuwe kippen" van vorig jaar hun draai hadden gevonden bij de 2 oudere kippen en volop aan het leggen waren. De vos had ze allemaal gedood en meegenomen. Vorige 2 keren was het waarschijnlijk een steenmarter geweest want die beet ze wel dood maar nam er maar eentje mee.
En we hadden zo'n mooie witte kip, die er heel lang over gedaan had om zich hier op haar gemak te voelen. We zagen haar vanuit de keuken rondlopen met haar witte pluimen. De 3 jongste kippen waren nauwelijks een jaar oud. De 2 oudsten warn al 4 jaar, maar door het bijzetten van die 3 nieuwe, waren die oude weer helemaal bijgekomen en legden ze regelmatig een ei.
We zijn dan maar rap naar de kippenboer geweest en hebben weer 3 nieuwe kippen gekocht. Een zwarte, een bruin-rosse en een witte. Nu hebben we ook een K3 in de tuin rondlopen. :cat

Facebook

01 maart 2019 - 20:07

Help, ik heb een vraagje over facebook. Ik ken er dus niks van en ik ga er ook maar 1x per maand op. Maar nu ben ik al een paar keren wekelijks erop gegaan en ik heb daar een serie vriendschapsverzoeken staan. Ik wis ze altijd want ik heb geen interesse om die allemaal tot "vriend" te maken. IK heb nu 4 noodzakelijke vrienden en dat is genoeg.
Hoe kan ik die vriendschapsverzoeken vermijden? Het is totaal niet logisch, want ik heb zelfs verzoeken van mensen die geen Engels verstaan. Indiërs, Chinezen, mensen van Africa. Totaal niet logisch en het zijn geen vrienden van mijn 4 vrienden. Telkens als ik op Facebook kom moet ik eerst een 50 tal vriendschapsverzoeken wissen. Dat en ik beu. Help.

Flippy onze valkparkiet

29 januari 2019 - 22:29

Flippy onze valkparkiet heeft onlangs een herseninfarct gemaakt en toen was hij ook zijn evenwicht kwijt. Ik heb hem dan de voorgeschreven medicatie stipt gegeven. P wilde na 10 dagen dat ik stopte, want Flippy zag er terug goed uit. Maar nu is hij terug hervallen. En als ik zijn medicatie geef, spuwt hij het terug uit (blijkt vies te smaken). Dus moet die hubby van mij het doen, want Flippy hangt ook meer aan hem dan aan mij en van hem aanvaard hij de medicatie. Maar hij "vergeet" het altijd te geven. En Flippy heeft geen kracht genoeg meer in zijn poten om gewoon rechtop te staan. Vliegen gaat nog prima en met zijn bek omhoog kruipen gaat ook nog goed.
Ik zoek eigenlijk iets waar hij in zou kunnen zitten, zodat hij zijn pootjes kan ontzien. Nu hangt hij daar met zijn bek aan de tralies te slapen. Echt geen zicht.

Torfsfonds: stemmen voor het asiel van Genk, tot 9/12/18

25 november 2018 - 21:00Hallo,
Zoals jullie misschien wel weten, zijn wij vrijwilliger voor het dierenasiel van Genk, om kittens op te vangen, voor ze geadopteerd worden. Het asiel is een vzw en heeft niet zoveel geld om die beestjes te verzorgen en een mooie thuis te geven. Daarom is elke cent een dikke cent voor hen.
Zij/wij vragen jou geen geld. Wel even een stem op het Torfsfonds, voor het asiel, tot 9 december. Als ze winnen worden ze door dat fonds gesteund met geld (1000 €).

Via deze link kom je op de juiste pagina voor het asiel terecht: https://www.torfsfon...tails.php?ID=12

Klik op de kink, dan kom je direct op de plaats waar je voor het asiel van Genk kan stemmen. Als je nadien geen mails wilt van het Torfsfonds, dan vink je dat uit op de pagina. Na je stem te hebben gegeven, zal je wat later nog een mail krijgen waar je je stem in moet bevestigen om robotstemmen tegen te gaan. Hieronder de originele mail van het asiel.
Bedankt.
-----------------------------------------------------------
Proficiat, jouw goede doel haalt onze stemronde!

Uit de bijna 500 ingediende projecten selecteerden we 150 projecten voor onze laatste ronde, nl de stemronde. Jouw goede doel is één van de gelukkigen, proficiat!

Zoals je weet bepaalt het aantal stemmen of jouw goede doel ook effectief gesteund zal worden door ons Torfsfonds. Dus er zit maar 1 ding op: stemmen ronselen. :)

Via deze link kom je op jouw persoonlijke pagina terecht: https://www.torfsfon...tails.php?ID=12


Stemmen kan tem 9 december. In de week van 17 december laten we weten welke projecten uiteindelijk gewonnen hebben en voor welk bedrag zij gesteund zullen worden.
Veel succes!
Het Torfsfonds-team
En dan nu volop stemmen en delen! 🐈🐕😁💪

vzw Dierenasiel Genk  
Europalaan 13
3600 Genk
089 35 70 09