Spring naar inhoud

  •  

Elma

Lid sinds 01 dec 2013
OFFLINE Laatst actief Gisteren, 17:54
*****

Mijn 5 recentste onderwerpen

Nieuwjaarsvuurwerk

29 december 2019 - 18:54

Ik hoop dat dit jaar een overgang naar het nieuwe jaar begint zonder knallen. Denk aan de dieren. Ik knal(de) altijd op een andere manier. Zie foto.

Geplaatste afbeelding

Besmettelijke huiduitslag - Katrienewiel/schimmelinfectie

06 december 2019 - 21:30

Mijn man en ik hebben al een week een huiduitslag die besmettelijk is. Hier een foto van mijn schouder waarop je de uitslag duidelijk ziet:
Bijgevoegd bestand  IMG_20191206_205814.jpg   511,29K   30 downloads

En dit is de arm van mijn hubby:
Bijgevoegd bestand  20191206_213304.jpg   502,2K   31 downloads

We gingen vandaag naar het asiel en daar zijn er nog 3 mensen die ook zulke uitslag hebben op hun handen en armen. Ik heb het op mijn rug en mijn man heeft het op zijn handen. Hij smeer geregeld mijn rug in omdat ik een droge huid heb, dus is zo waarschijnlijk de virus of schimmel of wat dan ook, overgekomen op mij.
Hij heeft een staaltje laten onderzoeken in het labo maar daar vonden ze niks, maar het was viraal, niet bacterieel. Dus de AB mocht mijn man stoppen. Maar wat is het dan wel? Het jeukt om zot van te worden.
Is er iemand die in asiels of cattery's komt, die dit ook gekregen heeft? Ik vermoed dat het met de kittens is meegekomen, maar zij vertonen geen enkel symptoom. Het is dus geen Katrienewiel/Ringworm, want die ziet er anders uit.
We zijn beiden naar onze huisarts geweest en geen van beiden wist wat het was. Omdat ik al de kittens verdacht van het binnen brengen van die "huiduitslag" omdat ze heel vuil waren toen ze hier aankwamen, heb ik het vandaag aan de DA gevraagd, maar die wist er ook niks van. In het asiel zeiden ze dat de mensen die het gekregen hadden ook in de container van de gevangen wilde katten geweest waren. Ze vermoeden dus dat daar de oorzaak is, maar weten voorlopig ook geen oplossing. Een van de medewerkers had er Dactacort op gesmeerd en dat hielp. Dat zijn wij nu ook bezig.
Kent iemand dit en weet die ook raad wat we erop moeten doen?

Opgelet: Medicatie toedieningswijze altijd goed nazien

02 december 2019 - 18:26

Ik heb een dikke stommiteit gedaan gisteren.
Ik had een paar weken geleden van onze DA Advocate van Bayer gekregen omdat er een mogelijk longworm was bij Lexy. Gisteren moest ik de 2 tube geven om mogelijke eitjes te doden. Ik gaf het hem en hij spartelde zo hard tegen dat hij maar een paar druppels heeft binnen gehad. Gelukkig, want vannacht heeft hij meerder keren slijm overgegeven en ook gesnord maar met een snurkgeluid. Vandaag bleef hij op zijn kussen liggen. Ik vond hem er apathisch uitzien, hij at al 2 dagen niet en dronk ook niet, dus naar de DA. Bleek dat die medicatie een pipet was die ik in de nek had moeten geven en ik heb het hem in de mond gegeven. :scared: Ik heb hem dus eigenlijk vergiftigd. Gelukkig was hij zo slim om het meeste terug uit te spuwen, maar hij heeft toch een paar druppels binnen gehad.
Nu is hij bij de DA (vervangster), want hij moet aan het infuus. Vanavond rond 22u zal ze me een update geven.
Ik heb dus mijn eigen kat vergiftigd omdat ik niet meer wist dat het een pipet was voor in de nek en het als medicatie in zijn mond heb gedaan. Ik hoop dat hij nog goed komt en dat er geen beschadiging is van een orgaan.
Sienna mist haar vriendje al, hij is pas weg, maar ze ruikt het dat hij er niet is. :catcurs  Ik heb angst dat hij het niet haalt.
Hij was altijd de vrederechter tussen Sienna en Butler. Sienna zou hem heel erg missen, haar maatje.

Bijgevoegd bestand  Lexy-cut.jpg   173,01K   38 downloads


Advies voor jullie allen als je een herhaling van medicatie moet doen na een tijdje. Schrijf het goed op hoe het moet toegediend worden. Deze "pipet" was niet duidelijk een pipet.

Winterkittens 2019

18 november 2019 - 18:58

Vandaag werden er ons weer 3 kittens toevertrouwd. Nummertje 68, 69 en 70 in totaal sinds 2014. Voor dit jaar zijn dat 18, 19 en 20.
Ze komen uit het wild en hadden natuurlijk Niesziekte. Maar ze zijn al goed aan het genezen. Eentje heeft nog wat natte oogjes. Ze zitten nu in de kittenkamer, in een kartonnen doos met een fleece doek en een Snuggle en de verwarming op. Dus kou zullen ze niet hebben. Ze zijn geboren op 9/9 schat de DA. Dus lang zullen ze hier niet blijven. Maar 3 kittens, dat wordt moeilijk voor de adoptie. Want het asiel wil ze altijd met 2 laten adopteren, dus blijft er eentje achter, tenzij de adoptanten ze alle drie zouden adopteren. Dat zou te mooi zijn. Ze zijn natuurlijk nog wat angstig, maar lieten zich in de auto toch al horen. Dat beloofd. Ze zouden nog angstig zijn volgens het asiel, maar dat lijkt me niet zo erg. Ze laten zich toch al goed pakken.

Bijgevoegd bestand  Winterkittens.jpg   58,35K   40 downloads


Wat vinden jullie van de namen? Ik heb die gekozen, zoals altijd. Vinden jullie die goed?

Meer info volgt later, want nu zitten ze voor 10 dagen in quarantaine, zoals altijd.

Herfstkittens 2019

04 oktober 2019 - 22:38

Deze namiddag zijn we nog 2 zwartjes gaan halen in het asiel. Een wijfje en een katertje, geboren op 24/9. Ze zien er gezond uit maar zijn nog wat angstig (wilde kittens). Ze bliezen nog toen ze in het asiel uit hun kooi gehaald werden. Maar eens thuis en met mijn hubby (kattenfluisteraar) erbij, kwamen ze al wat los. Het katertje speelde al met zijn vingers. Zag er dus goed uit. Ze hebben ook goed gegeten en de drinkfontein gevonden en al hun eerste dropping in de kattenbak gelegd. Alles goed dus.
Tot... daarjuist, we kregen een dringende telefoon van de kattenverantwoordelijke. In de container van de wilde gevangen kittens en katten was er een nestje dat kattenziekte had. Ze hebben ze moeten laten inslapen. De container is nu in quarantaine. Het asiel heeft ook een quarantainekamer. Daar zaten onze 2 zwartjes in. Ze waren gisteren ontvlooid en ontwormd en vandaag geënt. Ze zaten in een aparte kooi, maar in die ruimte zat blijkbaar ook een kitten dat deze avond kattenziekte ontwikkelde. :help: We moeten de 2 kittens nu 14 dagen in quarantaine houden in de kamer, voor de veiligheid. :scared: :scared: :scared: :scared:
Ik heb schrik gekregen na wat ik allemaal gelezen heb over kattenziekte. De deur van de kamer heeft een rooster om de luchtcirculatie te verbeteren zodat het er niet te rap stinkt. Maar Butler gaat ook elke avond in de zaal slapen waar die kamer op uitgeeft. Onze katten werden ingeënt met Nobivac tricat trio. Butler nog begin deze week. Ik hoop dat die ziekte hier niet uitbreekt, want ik zou het verschrikkelijk vinden als vooral Sienna (mijn liefste kattin) of Lexy, of Butler die ziekte zou krijgen. Ik heb aan mijn hubby gezegd dat hij ander schoeisel moet aandoen als hij de kamer binnen stapt, maar een pak om te verven dat hij vroeger wel heeft aangedaan bij het schimmelnestje, wil hij nu niet aan doen. Ik blijf er in ieder geval al weg tot de quarantaineperiode voorbij is. Heeft er iemand raad? :catnoknow :catscratchhead