Spring naar inhoud

  •  

wim

Lid sinds 16 sep 2009
OFFLINE Laatst actief 06 jul 2018 15:12
-----

#1757379 Moeder & Kittens Ontvlooiings- & Ontwormingsroutine

Geplaatst Jefke_Lientje on 21 mei 2018 - 15:41

Wij gebruiken Flubinol voor de kittens, beginnen vanaf 4 weken... Werkt ook tegen lintworm

Maar inderdaad, gewoon naar de dierenarts gaan en daar vragen. Je moet toch sowieso naar de dierenarts om er aan te geraken aangezien je zonder voorschrift het ook niet meer kan krijgen in de apotheek.

In elk geval ook al meteen informeren naar de prijs van vroegcastratie en chip bij de dierenarts. Dit is wettelijk verplicht en als je al meteen de prijzen weet, weet je hoeveel je moet vragen aan de nieuwe eigenaars. Indien je ze niet in orde wegdoet, heb je een leuke kans op boetes van meer dan 400 euro per kitten ;)#1757337 Moeder & Kittens Ontvlooiings- & Ontwormingsroutine

Geplaatst Elma on 20 mei 2018 - 21:07

Ik zou ook niet meer wachten om een dierenarts te raadplegen. Een kitten kan zo snel overlijden (ik ben opvangmama voor de asielkittens) ik heb het zelf meegemaakt. Mama ook naar de dierenarts brengen, anders kan ze te kort aan melk krijgen door die lintworm en sterven de kittens.
En ik zou als ik jou was, mijn kattin laten steriliseren, zodra de kittens gespeend zijn, tenzij je in augustus opnieuw een nestje wilt.#1757304 Moeder & Kittens Ontvlooiings- & Ontwormingsroutine

Geplaatst gillian-kat on 20 mei 2018 - 15:53

Ik dacht dat voor kleine kittens je alleen die Catminth pasta mocht gebruiken ter ontworming als ik me dat goed herinner.

Maar zoals hier al gezegd, overleg even met je dierenarts.  Die kent de medische geschiedenis van je kat het best en eventueel ook van de kittens als je daar al voor iets mee bent geweest.

Succes en geniet van de kleine prutsen :)

Pootje
  Gillian


Oh en op je vraag van de moederpoes ook behandelen.  Ja, anders krijgen de kittens direct terug via de melk terug wormen binnen mocht de moederpoes wormen hebben.  Dan weet je dat al  :)   Ik geloof dat voor die ontworming van moederpoes je ook gewoon de Catminth pasta best gebruikt in het begin.

In ieder geval, in de opvang waar ik voor heb gewerkt was het zo dat de kittens Catminth pasta kregen net aols de moederpoes na 4 weken, na zes weken, na 8 weken en dan op drie maanden oud kregen ze een pilletje Milbemax.  En dat pilletje dan opnieuw 3 maanden later steeds (4 keer per jaar dus ontwormen vanaf dan).  Mocht een kitten wel de pasta of de pil terug overgeven binnen de 20 minuten dan opnieuw even de volgende dag ontwormen;  Net als je ziet dat er toch wormen in de ontlasting blijven zitten.

Voor het ontvlooien wordt daar de Frontline spray gebruikt (zowel moederpoes als kittens!) want dat mag al vanaf zes weken oud.  Maar opletten want niet elk ontvlooimiddel mag al vanaf zo'n jonge leeftijd gegeven worden!!!! Pipets zijn vaak pas voor oudere katten omdat ze al een zeker gewicht moeten hebben dan.

Maar het beste is om echt met je dierenarts te overleggen want die zijn op de hoogte normaal van het laatste en weten wat het beste is en wat wel en wat niet vanaf welke leeftijd kan en mag en wat je wel en niet mag samen gebruiken en zo.  Ga echt niet zelf experimenteren want dan gevaarlijk zijn!


#1756792 lid af

Geplaatst mira on 12 mei 2018 - 15:50

Wil me niet echt moeien in deze discussie maar ben het volkomen eens met de laatste commentaren, ik zag over paar dagen terug bijvoorbeeld dat er voor mij totaal ongepast werd gereageerd in de rubriek Regenboogbrug op het heengaan van Koshka van Gilliankat, er werd gewoon een vraagteken geplaatst als reactie, als je niets beter te vertellen hebt, kan je hier beter weg blijven ipv te zeveren over het gevaar van internet en de risico's daaraan verbonden, iemand die lid is van zoveel forums zou daar toch gene schrik mogen van hebben...Het is zoals Gillian kat en anderen zeggen: je moet hier niet komen zeveren over netetiquette en onveiligheid, dan hoor je beter thuis op een pc forum volgens mij.


#1756845 lid af

Geplaatst Turty on 12 mei 2018 - 22:55

Waar moeien we ons nu weer mee ? Gij hebt ook maar 592 berichtjes en een pover pootje.
Wat een onnozele en trutterige betweterige reactie trouwens die overigens wel heel laat komt op de koop toe (ivm die rubriek regnboogbrug).
Wie is er hier de betweterige ? Gaat gij het eens zeggen of ik hier moet weg blijven ? Kunnen jullie eigenwijze schepsels nu niets anders dan elkaar tot in het absurde gelijk te geven ? De moderator had trouwens gevraagd om de discussie te laten rusten. Ben jij kleurenblind ? Nochtans een oranje achtergrond. Mijn post #22 was trouwens geen discussie maar gewoon dat ik de analogie gevonden had tussen 2 namen. Dus niets te maken met het voorgaande.
Vooral dan als het er op aan komt om een front te vormen tegen elke man die hier op het forum iets durft zeggen sluiten de rangen zich. Alles word onmiddellijk als belerend beschouwd. Een vaststelling is nog geen kritiek weet ge !
Compleet zielig en als ge het mij vraagt, overgevoelig tot in het absurde. Sorry lady als ik in uw kattenstaart gebeten heb.
Ge komt dus janken omdat ik een vraagteken heb geplaatst in die rubriek ? Vragen waarom was te veel gevraagd zeker ? Is/was dat dan beledigend of ongevoelig ? Ik had zeker die bedoeling niet, verre van. Dat gij dat zo ervaart, ja, wie had dat gedacht ?
Doe zo voort en misschien kunt ge u eens afvragen waarom het aantal mannelijke leden hier op een hand kan geteld worden ? Erger zelfs: de enkelen met een mannelijke naam blijken dan nog vrouwen te zijn.
Oh, ik vergat het nog bijna. Lees ik hierboven nu niet dat ge u niet wil moeien in een discussie ? Wat denkt ge dan dat dat is wat ge doet ?? Wat voor soort logica gij hanteert weet ik niet maar het is niet de mijne. En over dat soort logica van u daar zijn al veel boeken over geschreven.
Laat het hier dus bij s.v.p. of doe gewoon wat ge wilt, kwestie van tegendraads te zijn. En ik ga het hier nu echt bij laten.#1755775 lid af

Geplaatst ginnie on 28 april 2018 - 10:57

Zullen we nu dit laten rusten?
Het heeft geen enkele zin om deze discussie voort te zetten.

Of er wel of niet iets is gedaan dat tegen de regels is zal door het beheer worden beoordeeld.
Of iemand zich wel of niet aangevallen gevoeld is niet aan iemand anders om te beoordelen.#1755771 lid af

Geplaatst Eibhlin on 28 april 2018 - 08:02

Bekijk berichtgillian-kat, op 27 april 2018 - 23:10, zei:Groot gelijk.  Ik zou dit ook niet apprecieren.  Iemand die anderen de les komt spellen over netiquette terwijl niemand haar kent omdat ze zelf de netiquette met de voeten treedt.  Er is al herhaaldelijk gevraagd aan haar om zich even kort voor te stellen, maar dat weigert ze pertinent omdat anders mensen dingen over haar te weten komen.  Je moet immers voorzichtig zijn met het internet, zegt ze.  Wel, hier is een nieuwsflits voor deze persoon, gewoon iets gaan kopen in de winkel geeft al tonnen info over je via je bankgegevens en koopgeschiedenis dat naar bedrijven gaat.  Als je echt wil dat niemand iets van je weet, zit dan niet op het internet en neem geen deel aan de maatschappij.  Je wordt toch overal gevolgd.  Sorry, maar persoonlijk ben ik geen fan van deze persoon en ik hoop die zo veel mogelijk te mijden hier.  Bij deze is de persoon dus ook uitgenodigd om al mijn geplaatste berichten van in het verleden en in de toekomst te negeren.  Ik noem het gewoon "stoken" wat deze persoon doet hier.  Niemand heeft gevraagd dat mevrouw even "sheriff" komt spelen.

Pootje
  Gillian (en ja je zal me nu wel een zielig geval noemen maar wees gerust, ik heb ook namen voor jouw type.  En ik ga hier niets meer aan vuil maken.)

Goed gezegd! Dit soort mensen vergallen de goede sfeer op fora.


#1755765 lid af

Geplaatst Turty on 27 april 2018 - 22:46

Nee, niet volkomen gelijk. Zij was het wel die blijkbaar met anderen (wie dat wil ze dus niet zeggen ?) niet overeenkwam en komt klagen dat ze hier weg wil, en wil wegblijven omdat ze door een aantal leden niet respectvol/met de nodige tact, behandeld werd. Hebt gij die posts gelezen ? ik denk van niet. Ze zit hier verder het spelletje ancien/nieuweling te spelen, pure discriminatie natuurlijk. Ze laat in haar post/antwoord aan mij meer dan overduidelijk blijken dat ze zeer gevoelig is en in het geheel niet wil dat anderen hierover oordelen. Wie ben ik om mij daar dan nog vragen over te stellen ? End of discussion.


#1755767 lid af

Geplaatst gillian-kat on 27 april 2018 - 23:10

Bekijk berichtEibhlin, op 27 april 2018 - 20:39, zei:

Beste, ik zie absoluut het nut hier niet van. Dit is een discussie van maanden oud waar jij niks met te maken hebt.
Persoonlijk stel ik jouw inmenging en toon niet op prijs. Je komt hier toe als nieuw lid, post een berichtje of 15 en gaat hier even de les spellen aan anderen. Mij komen vertellen wat ik wel of niet moet doen of hoe ik ben. Sorry maar jij permitteert je wel veel. Ga je aub ergens nuttig maken, knuffel je kat ofzo. Ik noch iemand anders hebben jouw 'deskundige' mening niet nodig.


Groot gelijk.  Ik zou dit ook niet apprecieren.  Iemand die anderen de les komt spellen over netiquette terwijl niemand haar kent omdat ze zelf de netiquette met de voeten treedt.  Er is al herhaaldelijk gevraagd aan haar om zich even kort voor te stellen, maar dat weigert ze pertinent omdat anders mensen dingen over haar te weten komen.  Je moet immers voorzichtig zijn met het internet, zegt ze.  Wel, hier is een nieuwsflits voor deze persoon, gewoon iets gaan kopen in de winkel geeft al tonnen info over je via je bankgegevens en koopgeschiedenis dat naar bedrijven gaat.  Als je echt wil dat niemand iets van je weet, zit dan niet op het internet en neem geen deel aan de maatschappij.  Je wordt toch overal gevolgd.  Sorry, maar persoonlijk ben ik geen fan van deze persoon en ik hoop die zo veel mogelijk te mijden hier.  Bij deze is de persoon dus ook uitgenodigd om al mijn geplaatste berichten van in het verleden en in de toekomst te negeren.  Ik noem het gewoon "stoken" wat deze persoon doet hier.  Niemand heeft gevraagd dat mevrouw even "sheriff" komt spelen.

Pootje
  Gillian (en ja je zal me nu wel een zielig geval noemen maar wees gerust, ik heb ook namen voor jouw type.  En ik ga hier niets meer aan vuil maken.)#1755751 lid af

Geplaatst Turty on 27 april 2018 - 20:14

Bekijk berichtEibhlin, op 27 april 2018 - 17:26, zei:

Jij hebt vast veel tijd in je leven :slach:
Tijd moet ge maken door andere minder belangrijke zaken opzij te schuiven. Gaat dat niet omdat alles te belangrijk is, dan zit ge idd. met een probleem. Sommige mensen nemen teveel hooi op hun vork.

Bekijk berichtEibhlin, op 27 april 2018 - 17:26, zei:

Laat me aub weten of ik het recht heb om al dan niet gevoelig te reageren.
Dat recht hebt ge, ge moogt zo gevoelig reageren als ge wilt, maar ge moet uw wil niet willen opleggen en verlangen dat iedereen daar rekening mee houd. Ik geef grif toe dat ik daar niet altijd rekening mee hou.

Bekijk berichtEibhlin, op 27 april 2018 - 17:26, zei:

Zo niet kom ik wel te rade bij jou. :lachen:
Liever niet. Er zijn er anderen die veel beter kunnen luisteren.

Maar ter zake, zeg me nu eindelijk eens welke posts/antwoorden hier op het forum in die geciteerde draad "wist je dat" op uw maag zijn blijven liggen. Ik zal dan eens proberen daar een neutraal en onbevooroordeeld antwoord op te geven. En wat dat "veel tijd of niet hebben" betreft, daar snap ik niets van wat dat er allemaal mee te maken heeft.


#1755758 lid af

Geplaatst Eibhlin on 27 april 2018 - 20:39

Bekijk berichtTurty, op 27 april 2018 - 20:14, zei:

Tijd moet ge maken door andere minder belangrijke zaken opzij te schuiven. Gaat dat niet omdat alles te belangrijk is, dan zit ge idd. met een probleem. Sommige mensen nemen teveel hooi op hun vork.

Dat recht hebt ge, ge moogt zo gevoelig reageren als ge wilt, maar ge moet uw wil niet willen opleggen en verlangen dat iedereen daar rekening mee houd. Ik geef grif toe dat ik daar niet altijd rekening mee hou.[/font][/color]
Liever niet. Er zijn er anderen die veel beter kunnen luisteren.

Maar ter zake, zeg me nu eindelijk eens welke posts/antwoorden hier op het forum in die geciteerde draad "wist je dat" op uw maag zijn blijven liggen. Ik zal dan eens proberen daar een neutraal en onbevooroordeeld antwoord op te geven. En wat dat "veel tijd of niet hebben" betreft, daar snap ik niets van wat dat er allemaal mee te maken heeft.
[/font][/color]
Beste, ik zie absoluut het nut hier niet van. Dit is een discussie van maanden oud waar jij niks met te maken hebt.
Persoonlijk stel ik jouw inmenging en toon niet op prijs. Je komt hier toe als nieuw lid, post een berichtje of 15 en gaat hier even de les spellen aan anderen. Mij komen vertellen wat ik wel of niet moet doen of hoe ik ben. Sorry maar jij permitteert je wel veel. Ga je aub ergens nuttig maken, knuffel je kat ofzo. Ik noch iemand anders hebben jouw 'deskundige' mening niet nodig.#1755738 lid af

Geplaatst Eibhlin on 27 april 2018 - 17:26

Bekijk berichtTurty, op 26 april 2018 - 14:11, zei:

Feit is soms ook doodgewoon dat sommigen wel een pak gevoeliger zijn dan anderen. In welke mate moet iedereen daar dan rekening mee houden ? Soms kan er dan niets meer gezegd worden en wint de politieke correctheid. Ga die draad "wist je dat" eens besnuffelen omdat het probleem zich daar blijkbaar zou bevinden waar Eibhlin verbaal onrecht werd aangedaan. Ik laat het dan wel weten of er daar een kwalijk geurtje te bespeuren valt..
Jij hebt vast veel tijd in je leven :slach: Laat me aub weten of ik het recht heb om al dan niet gevoelig te reageren. Dan kan ik in het vervolg zeker zorgen dat ik gepast reageer. Zo niet kom ik wel te rade bij jou. :lachen:


#1652639 Sorry, de poes is dood

Geplaatst dolfjeweerwolfje on 15 mei 2015 - 20:45

Bekijk berichtZajin, op 15 mei 2015 - 20:25, zei:

Ja daar had ik wat laat aan gedacht, maar heb nog een gewone gsm en kan alleen foto's sturen naar andere gsm ( of ik ken er niks van, kan ook hoor )
Dat was ook de reden dat ik ze opzij legde, maar moet lukken dat de eigenaar 't te weten komt.Ik bedoel dat haar poes gestorven is.


Heel goed dat je hem/haar aan de kant gelegd hebt. Ik heb mijn poes (mijn lief meisje Xanti) ook naast de kant gevonden. Ik denk ook dat ze haar hebben verlegd. Haar nekje was gebroken, dus als ze door een auto geraakt was, lag ze normaal op straat.
Daar ik haar heb gevonden, doet toch veel 'deugd'.

*snif* Doet nog pijn....;#1689272 allemaal samen

Geplaatst Kaprice on 08 januari 2016 - 21:51

Wim met zijn dames in bed :d


#1684521 probleem met dominante zwerfkater

Geplaatst lilymaya on 08 december 2015 - 10:25

Bekijk berichtwim, op 08 december 2015 - 09:42, zei:

Hoi,
jaja zeker weten, lol.
duidelijk  zichtbaar.
Maar tis idd nen lieve, nen flemer, floderaar.
Krijgt graag aandacht, probeer dan ook altijd om er wat bij te blijven en niet alleen eten geven en wegwezen. Gisteren ook na het kuisen en incidentje was hij in die buitenzetel gaan liggen ik op een terras stoel daarnaast en 3 van mijn katten waren ook buiten zelfs Garfield ( geamputeerd ).
En dan is hij rustig en braaf,  keek  nog geeneens naar de katten.Daarom ook dat ik hem wel wil helpen.
Straks es bellen met Da en kijken voor nog deze week te castreren.
Volgende week nl binnen voor andere Pacemaker en mag daarna eigenlijk 2 maand geen auto rijden.

Maar doe het toch zenne.

Heel mooi wat jij allemaal voor dat zwervertje doet :flower:


Toch maar uitkijken met autorijden hoor.