Spring naar inhoud

  •  

Gin&Tonic

Lid sinds 03 mrt 2016
OFFLINE Laatst actief 29 sep 2017 19:33
-----

#1705656 Hoe kat verkopen zonder erkenningsnummer?

Geplaatst ginnie on 28 mei 2016 - 09:42

Allereerst, ga naar de dierenarts met dit beestje en laat hem helemaal, van top tot teen, onderzoeken. Urine onderzoek moet het eerste zijn. naast de bak plassen (wildplassen) wordt in bijna alle gevallen veroorzaakt door een lichamelijk, medisch, probleem. Vaak is dit simpel op te lossen, maar dan moet je wel snel naar de dierenarts!! Ga dus liever vandaag dan morgen om hem te laten onderzoeken.

Bloedonderzoek hoort hier ook thuis, en een hart en nier onderzoek (echo bij specialist). Diertjes die door deze winkel worden verkocht hebben heel vaak een hele reeks aan medische problemen. Probeer die nu op te sporen zodat je er op tijd bij bent en er iets aan kan doen.

Hij komt naast je liggen, wat betekend dat hij je wel degelijk heel lief vind! Hou dat in gedachten, je gaat het nodig hebben.

Als je opstaat loopt hij weg. Logisch, hij heeft nooit geleerd mensen te vertrouwen. Dat hij naast je komt liggen vind ik dus al heel wat. Dat is heel intiem voor een kat.

Je gaat heel veel tijd, liefde en vooral geduld hierin moeten stoppen om hem helemaal het vertrouwen te geven dat hij nodig heeft. En niet alleen jij, ook je familie zal dat moeten gaan doen.
Hou hem binnen, geef hem aandacht door in de buurt te blijven, zachtjes tegen hem te praten en vooral de kat de tijd te geven. Laat de kat naar jou toekomen, ga ergens zitten in de buurt van hem en maak je klein.

Als je dit allemaal niet wilt doen, dan is herplaatsen een goede keus. Geld ga je niet voor hem krijgen. Misschien een klein drempelbedrag om iets van je da kosten terug te krijgen, maar meer ook niet.
als hij nog niet gechipt of gecastreerd is kun je de winkel in ieder geval aangeven. Dan zijn ze namelijk niet op orde en handelen ze tegen de wet (eindelijk eens een keer!). Laat hem dan wel zo snel mogelijk castreren. Chippen kan dan ook meteen mooi, als dat nog niet is gebeurd. Registreer de chip ook, dat hoort erbij.
Let op, hij moet van de wet gecastreerd en gechipt zijn voor je hem bij iemand anders plaatst.

Hier op de site mag je een berichtje plaatsen in het juiste hoekje om een ander huisje voor hem te zoeken.
Geef daarbij wel alle informatie die er is, hou niets achter. Dat is vragen om moeilijkheden.

En als allerlaatst, en misschien wel minst belangrijk (tenzij je fokker bent), dit diertje is geen raskat. Sorry. Dit soort winkels verkopen geen raskatten. Helemaal niet als dit diertje uit tjechie komt via deze winkel.
Je bent flink in de luren gelegd helaas. Leer hier van.

Kies wat je wilt: veel tijd, liefde, geduld en geld (!) in dit diertje stoppen zodat hij voor de komende 10 tot 20 jaar (hopelijk) kan blijven. Of herplaatsen bij iemand die dit allemaal wel wil doen. In die laatste geval kun je hem zelf proberen te plaatsen via een site als kattensite, of je kunt hem naar een goed asiel of goede opvang brengen. Je kunt hier op dit forum vragen wat een goede plek is om hem naartoe te brengen.
Zorg dat je in het laatste geval ook eerlijk bent naar jezelf en dat je weet dat je geen kat meer in huis moet nemen.#1705567 Hoe kat verkopen zonder erkenningsnummer?

Geplaatst Willebil on 27 mei 2016 - 10:44

Blaasontsteking wordt vaak veroorzaakt door stress. Blaasontsteking is pijnlijk en de plaats waar de pijn het eerst gevoeld werd is meestal... de kattenbak...
Dus de kat gaat in het vervolg die plaats vermijden om te plassen, probeert andere plaatsen uit. Buiten de bak...
En dan wordt de baas boos, dus kat nog meer stress...
Terwijl dat plassen ook een vorm van aandacht vragen is, hij voelt zich niet lekker en wil van zijn probleem af. Maar hij krijgt alleen maar meer boze gezichten (en hopen dat het daarbij blijft, grrr).

Ga met het beestje naar de dierenarts! Of in dit geval waarschijnlijk veel beter: naar een asiel. Waar ze hem (en zijn urine!) zeker laten onderzoeken door een dierenarts en waar er dan ook wat aan het probleem gedaan wordt. En waar het grootste probleem opgelost zal worden...: ze zoeken voor hem een baasje waar hij zich wel thuis zal voelen en waar hij zichzelf mag zijn...

(Oei, ik maak me een beetje boos...)


#1705465 Hoe kat verkopen zonder erkenningsnummer?

Geplaatst Eibhlin on 26 mei 2016 - 15:20

Eerst en vooral, ocharme de kat. Bedoel maar. Je bent over een levend wezen bezig en geen object. Je "wil er van af, miskoop, het doorverkopen". Je moet je eens inbeelden hoe jij je zou voelen als je ergens zo ongewenst zou zijn terwijl je enkel een liefdevolle thuis wou.
Enfin. Sowieso ga je die kat niet aan een cattery kwijt kunnen. Die hebben hun eigen stamboom en zitten vast niet te wachten op een vreemde kat die iemand kwijt wil. Overigens denk ik dat je in een hond nog meer tijd zou moeten steken dan een kat.

De enige optie is de kat herplaatsen en zorgen dat ze steriel is om broodfok te voorkomen.

Ofwel contact opnemen met de cattery waar je hem origineel van hebt. Misschien kunnen ze hem herplaatsen. Vaak weten die mensen graag wat er met hun diertjes gebeurt.