Spring naar inhoud

  •  

gillian-kat

Lid sinds 07 okt 2017
OFFLINE Laatst actief Vandaag, 00:02
*****

Mijn 5 recentste berichten

In onderwerp:Nora wil niet meer geaaid worden

Gisteren, 15:56

Onze Milky moest je in het begin ook niet proberen aan te halen als die niet in de bench zat.  Bij hem was het denk ik meer omdat hij het te druk had met alles verkennen en in zich opnemen, dat hij gewoon geen zin had om "tijd" te verliezen aan wat geaai.  

We hebben hem nu een dik jaar en hij komt nu eigenlijk uit zichzelf af als hij geknuffeld en geaaid wil worden.  Dat heeft dus ook wel maanden geduurd hier, maar nu is het toch elke dag een paar keer prijs dat hij toch die "liefde" van zijn gezin wil voelen en opzuigen. :love3:

En het kan natuurlijk ook dat Nora misschien één van die katten is die wel graag in je buurt is maar niet een knuffel of aai-kat is.  Zo'n katten heb je ook net zoals je schootkatten hebt en katten die net niet op een schoot willen liggen.  Het karakter doet ook veel.  En misschien dat Nora zich nu voldoende op haar gemak bij jou voelt om aan te geven wat ze wel graag heeft en wat niet.  Het spinnen van daarvoor kan ook ene reactie geweest zijn om zichzelf gerust te stellen tijdens het kietelen onder de kin.  

ik vind dat Nora al bij al toch al een prachtige vooruitgang heeft gemaakt als ik het zo lees.

Pootje
  Gillian

In onderwerp:diamond painting

Gisteren, 15:50

Bekijk berichtseawolf, op 11 januari 2019 - 05:30, zei:
dit heb ik tot nu toe al gemaakt

Oh, dat wordt mooi zeg! :heart:

Pootje
  Gillian


Bekijk berichtKaprice, op 15 januari 2019 - 22:46, zei:

Duidelijk niks voor mij!

Dat gevoel heb ik ook :lachen:   Je moet er echt je gedachten bijhouden lijkt me.

Pootje
  Gillian

In onderwerp:Kleine kitten wilt niet eten

Gisteren, 15:47

Bekijk berichtHelpLuckyvinden, op 16 januari 2019 - 00:37, zei:


Dat is een goed idee om dat eens te vragen, het is een onderwerp dat hier misschien nog aan bod zal komen.
Ik heb nu gewoon eens gegoogled op Metacam bijsluiter en krijg resultaten met verschillende dosissen. Dat zegt niet zoveel geloof ik want het wordt ook als injectie gegeven na chirurgische ingrepen.
De dosis zal dan wel verschillen in dit geval t.o.v. in situatie waarbij het dagelijks wordt toegediend tegen pijn en ontsteking.
Ook vind ik steeds terug dat Meloxicam de naam van de stof is en de andere namen (Metacam, enz...) de merknaam is.
Zoals bij geneesmiddelen voor mensen hebben we bijvoorbeeld Serenase, Temesta en andere die bestaan uit de stof Lorazepam. Ook deze kan je kopen onder de "merknaam" Lorazepam. Ik veronderstel dat dit met Meloxicam ook zo zal zijn.

De dosis Meloxicam dat oraal toegediend mag worden aan katten zou wel vast staan, afhankelijk van de aandoening (ook of het acuut of chronisch is) en kan ook verschillen bij een onderhoudsdosis.
Maar in feite zou het dan ook geen verschil mogen uitmaken of het ene merkproduct hoger/lager gedoseerd is dan het andere ; zou men sowieso bij eender welk merk die dosis moeten respecteren en dus de hoeveelheid druppels moeten aanpassen.


Zijn die verschillende dosis Metacam dan niet omdat het één van paarden is bijvoorbeeld en het ander is voor katten?  

Ik heb eigenlijk bij Metacam nog niet zo'n horror verhalen gehoord als bij Meloxicam.  Daarom dat ik denk dat er een verschil toch moet zijn.  In ieder geval als je teveel Metacam geeft, dan krijg je ook problemen.  En als je kat al bv iets aan de nieren mankeert, tja, dan is Metacam ook een horrorverhaal.  Daarom vind ik het wel goed dat onze dierenartsen altijd eerst zeker willen weten dat nieren en zo nog in orde zijn vooraleer je dat mag geven.  Is wel altijd een gedoe en niet plezant dat je dan even nog moet wachten tot er uitslag is over nieren, lever en zo, maar uiteindelijk is voorzichtigheid toch altijd raadzaam.  (ook al vloek je wel door de vertraging dat het geeft om je lieve schat te kunnen helpen)

Ga er proberen aan te denken om eens na te vragen dan.

Pootje
  Gillian

In onderwerp:Beukensnippers en gemalen maïskolf goed idee als kattenzand?

Gisteren, 15:36

Ik vrees dat het hele PeeWee gedoe hier nogal een zware kost zou zijn met alle kattenbakken die wij hier hebben :)   Maar ik heb dus ook al wel héél veel goeds gehoord over PeeWee.

Zelf zou ik - als ik niet naar de prijs moest kijken, het zand kopen van die persoon die het in de Leeuwenkuil is komen voorstellen en daar sponsors heeft gekregen om het op de markt te brengen.  Wij waren één van de gelukkige gezinnen die het mochten uittesten in de ontwikkelingsfase en het uiteindelijke zand was enorm top :duim:   Heb tot op heden nog niets gevonden dat dit zand evenaart.  Werkte zeer goed en bleef heerlijk geuren ook.  Als ik hier ooit genoeg kattenbakken kan minderen, dan weet ik het wel :)

Pootje
  Gillian

In onderwerp:In Kortrijk opent deze zomer het eerste kattencafé van de regio.

Gisteren, 15:32

Leuk :)

Pootje
  Gillian