Spring naar inhoud

  •  

gillian-kat

Lid sinds 07 okt 2017
OFFLINE Laatst actief 23 jan 2020 22:24
*****

#1770816 Metacam versus Meloxicam

Geplaatst gillian-kat on 06 februari 2019 - 22:29

Je hoeft echt niet persoonlijk te worden.  

Het spijt me dat jij niet kan openstaan voor andere meningen en dat jij denkt dat ik hier maar wat uit mijn nek lult.  Wat dan ook hetzelfde geldt voor mijn dierenartsen.  Hard werkende mensen met een hart voor dieren die verre om geld geven.

Je mag je beledigingen voor jezelf houden.  Het is niet omdat spijtig genoeg het middel bij jouw poes verkeerd liep - ja, dat risico is vermeldt in de bijsluiter - dat je iedereen moet uitmaken voor het vuil van de straat en als onnozel en met te veel fantasie gewoon omdat jij het dan duidelijk niet kan loslaten.

Je hebt van in het begin zitten zeggen dat ik onwaarheden post, awel merci.  Voor mij hoeft het niet meer.  Ik heb niks verzonnen of uit mijn duim zitten zuigen.  En dat geldt wat mij betreft ook voor mijn dierenarts.

Er is ene verschil en daarmee uit.  Of ga je alle honing dan ook als hetzelfde beschouwen omdat er ook overal op staat Honing onder de merknaam?  Ook al zijn er verschillen?  Wees wat minder star in je denken omtrent dit middel.#1770800 Metacam versus Meloxicam

Geplaatst gillian-kat on 06 februari 2019 - 15:08

Tuurlijk staat er Meloxicam op de verpakking omdat dit het product is van waaruit men is vertrokken.  Meloxicam was er als eerste en nadat dit was vrijgegeven hebben andere firmas er verder mee gewerkt om er zelf hun product van op de markt te brengen.  Vandaar de verschillende namen die er bestaan.  Omdat al die bedrijven de verbindingsstabiliteit hebben verbeterd en veranderd waardoor het dus niet puur meer de Meloxicam is en dus die producten niet meer puur hetzelfde zijn.

En daar doe ik helemaal niet denigrerend over.

Wat mij betreft vertrouw ik eerder op het woord van iemand die jaren heeft gestudeerd en jaren ervaring heeft hierin dan op personen die het allemaal maar op het net lezen en er hun eigen interpretatie aan geven.  Sorry dat ik dat zo zeg.  Maar tenzij je een diploma hebt in chemie en dat ook zelf hebt onderzocht in een labo, dan blijft het bij steunen op wat je op het net vindt en zoals ik al heb gezegd, op het net kan iedereen zetten wat die wil, dus daar vind je ook foute informatie terug.  

Maar het is mij duidelijk dat het enige antwoord dat jij dan hier had willen horen, is dat jij gelijk had.  had ik dat op voorhand geweten, had ik er geen tijd ingestoken en mijn dierenarts ermee lastig gevallen want het is dan uiteindelijk tijdverspilling geweest.  Althans dat is wat ik aanvoel bij jou.  Hopelijk zijn andere mensen wel een beetje ruimdenkerder en willen ze wel openstaan voor andere opinies en meningen.

Trouwens, mag ik er ook op wijzen dat mijn dierenarts nergens alle info heeft tegengesproken die jij op het net hebt gevonden over wat er allemaal inzit en zo?  Neen, want dat hebben ze daar ook zelf gezegd.  Het gaat gewoon om de wijze van de binding die niet krak hetzelfde is.  En dat maakt er wat mij betreft dan wel degelijk een ander product van. Stabielere bindingen zorgen voor veiligere producten.  Voor mij is Metacam dan ook een veiliger product dan Meloxicam.  Maar zoals bij alle medicatie, moet je altijd de toegelaten dosis respecteren en niet op eigen houtje experimenteren.   Want dan maak je zelfs het veiligste product gevaarlijk.

Pootje
  Gillian#1770777 Metacam versus Meloxicam

Geplaatst gillian-kat on 05 februari 2019 - 22:23

Bekijk berichtHelpLuckyvinden, op 05 februari 2019 - 17:18, zei:

Zowel hoofdbestanddelen als andere stoffen moeten altijd vermeld staan op producten.
Als je een bron vindt waarbij duidelijk vermeld staat dat dit verschillend is?
Deze uitleg van jouw dierenarts lijkt me er vooral één om een excuus te zoeken om het ene product wel te verkopen en het andere niet.
Dat er een verschil zit tussen het middel arterieel (direct in ader of via baxter is ook een verschil!)toedienen of oraal is logisch en met alles zo.

Metacam en Meloxicam is VOLLEDIG hetzelfde middel. De tal van linken met bijsluiters in het betrefende topic nog niet doorgenomen?

En naast Metacam zijn er nog tal van andere merknamen voor Meloxicam.


Ik gaf het voorbeeld van arterieel en baxter om aan te geven dat het één dan zeer snel in je bloed zit en het ander maar traag.  Ging echt niet over één van die middelen al dan niet met een spuit inspuiten of via een infuus.  Was gewoon om de traagheid waarmee het opgenomen wordt door het lichaam aan te geven.

En het is geen excuus.  Als je andere bindingen maakt op moleculair niveau dan heb je een ander eindproduct.  Dat is pure chemie.  Dat leer je al in het middelbaar.  

Voor mij is de uitleg die ik kreeg dus wel héél duidelijk en geeft mij dus wel aan dat er een verschil bestaat, maar iedereen doet er mee wat die wil natuurlijk.

Andere namen, zijn waarschijnlijke ook weer andere bindingen op moleculair niveau, maar dat heb ik niet gevraagd want ik had geen andere namen.  Maar wat mij betreft is Metacam en Molexicam dus NIET krak hetzelfde.

Pootje
  Gillian


Bekijk berichtHelpLuckyvinden, op 05 februari 2019 - 18:52, zei:Ik had de uitleg dus niet verkeerd begrepen maar ik vrees dat jij mijn uitleg verkeerd hebt geïntrepreteerd.  En wat mij betreft is de uitleg van mij als opening dus geen leugen want voor mij klinkt die zeer logisch.

Maar zoals ik heb gezegd, ieder doet er mee wat die wil en gelooft wat die wil.

Pootje
  Gillian


Bekijk berichtHelpLuckyvinden, op 05 februari 2019 - 17:29, zei:

Sorry hoor maar wat een triestige en onlogische uitleg van jouw dierenarts  :louche:
Of je hebt het verschil gevraagd tussen orale Meloxicam en via spuiten en baxters, dan klopt ZIJN uitleg ivm de opname/afgifte in het lichaam.
Maar zowel beide producten zijn verkrijgbaar om ze oraal toe te dienen en hetzelfde qua opname op dat moment als zowel de andere merknamen. Omdat er DEZELFDE stof in zit.

Denk dat je het weer eens verkeerd begrepen hebt  :kitty


Je kan hier niet zomaar leugens blijven delen over medicatie voor katten. Sommige mensen vertrouwen op KS als het daar om gaat en gaan ervan uit dat de informatie dat hier gedeeld wordt CORRECT is.
Zucht  :fishbowl

https://nl.m.wikiped.../wiki/Meloxicam
Meloxicam
Meloxicam.svg
4-Hydroxy-2-methyl-N- (5-methyl-2-thiazolyl)-2H-1,2-benzothiazine- 3-carboxamide-1,1-dioxide
Gebruik
Merknamen
Mobic; Movicox; Movalis; Metacam (diergeneeskundig middel voor honden, katten, paarden, runderen e.d.); Rheumocam, Meloxidyl (diergeneeskundige middelen voor honden); Meloxicam (generieke naam)


En gelieve niet te zeggen dat ik het WEERAL eens verkeerd heb begrepen want dat is dus niet het geval, dank je wel.

Pootje
  Gillian#1770746 Metacam versus Meloxicam

Geplaatst gillian-kat on 05 februari 2019 - 15:16

Hallo allemaal,

een tijdje geleden was er even een discussie hier op het forum omtrent Metacam en Meloxicam.  Ik had toen gezegd dat ik er eens achter ging informeren bij mijn dierenarts de volgende keer dat ik er moest zijn.  Bij deze is dat gebeurd.

Metacam en Meloxicam zijn dus NIET volledig hetzelfde middel.  

Het is zo dat Metacam en Meloxicam uit dezelfde stoffen bestaat, maar op chemisch niveau - ik geloof op moleculair niveau dat het was maar weet dat niet zo goed meer - is er wel een verschil.  Meer bepaald in de chemische binding van de stoffen waaruit Metacam en Meloxicam bestaan.  Het is zo dat de binding tussen de stoffen van Metacam veel stabieler is dan bij Meloxicam.  Dit heeft twee gevolgen:

1) Meloxicam wordt direct in één keer volledig in het lichaam opgenomen, Metacam wordt geleidelijk door het lichaam opgenomen.
Even simpel voorgesteld: stel dat het middel in een spuit zit.
Bij Meloxicam spuit je dit direct in de ader en heb je dus direct de volledige dosis in je lichaam zitten.
Bij Metacam wordt die spuit niet direct in je ader gespoten, maar in een infuuszak dat druppelgewijs de stof naar je lichaam brengt.  Dit duurt dus veel langer dan vooraleer je de volledige spuit Metacam in je lichaam hebt.
In beide gevallen heb je dus uiteindelijk dezelfde hoeveelheid stoffen in je lichaam gekregen, maar de opname tijd verschilt.

2) Meloxicam valt veel sneller uit elkaar dan Metacam.
Stel dat je het middel niet rechtstreeks in de mond spuit maar onder het eten mengt.
Bij Meloxicam moet je kat of hond al zo goed als direct het voedsel waaronder Meloxicam zit opeten om het middel optimaal te laten werken, anders is het al een stukje afgebroken en is al een deel van de werking verloren gegaan.
Bij Metacam valt de binding ook wel uit elkaar maar veel later.  Als je het dus onder eten mengt en je hond of kat eet dit pas een half uur later op bijvoorbeeld, dan is daar de werking nog wel optimaal omdat er nog niets van is afgebroken.  Na een viertal uur (kon ook drie uur zijn maar dat wist mijn dierenarts niet meer juist zeker) begint Metacam ook van zijn werking te verliezen.


Ik hoop dat ik het zo duidelijk genoeg heb kunnen voorstellen …  En bij deze dus even wat meer uitleg over beide middelen.

Pootje
  Gillian#1770346 Lutse en Manoj

Geplaatst gillian-kat on 26 januari 2019 - 15:23

Mensen toch … sommige verdienen echt geen dier.  Jezus, wat een profiteur mens is dat toch!  Goed dat ze de katten niet heeft teruggekregen.  Mogen ze naar iemand kunnen gaan die wel bereid is om voor de kosten van de verzorging van een kat te betalen.  Die arme poezeltjes toch.

Echt ongelooflijk *schudt haar hoofd*

Pootje
  Gillian#1770065 Wat heb je gekocht vandaag???

Geplaatst gillian-kat on 18 januari 2019 - 15:44

Bekijk berichtlathyrus, op 17 januari 2019 - 15:39, zei:

200 swarovski kristal steentjes, een lijmpistool met lijmvullingen.
Kan ik dingen bedazzelen zoals oa mijn brillen.
Ik heb onlangs een bedazzelde bril gekocht maar moet uit de usa komen en je moet serieuze klets douanekosten betalen dus k ga het zelf proberen doen.
Hoe dat gaat uitdraaien weet ik niet...


Bekijk berichtBlackScorpion, op 17 januari 2019 - 18:18, zei:

Een vierkante bakvorm en eetbare kleurstof (ik had er al, maar die bleken vervallen te zijn). Ik heb de uitdaging aangegaan van collega's om een rainbow cake te maken. Ik zei dat dat helemaal niet moeilijk is, dus vonden ze dat ik dat maar eens moest bewijzen. Ik weet al wat ik dit weekend ga doen...

Succes met jullie projecten :)

Pootje
  Gillian#1769922 Winnaar van de maand december

Geplaatst gillian-kat on 15 januari 2019 - 11:51

Felicitaties :proost:

Pootje
  Gillian#1768899 Het klaag-topic

Geplaatst gillian-kat on 26 december 2018 - 11:59

Bekijk berichtArmani, op 25 december 2018 - 18:07, zei:

ik ben geen vegetariër maar ze moeten de mensen in hun gedacht laten.
Als ze geen vlees willen eten dan moeten ze dat niet.
Waarom moet iedereen daar zo moeilijk over doen?
Ieder voor zich.


Bekijk berichtBlackScorpion, op 25 december 2018 - 12:40, zei:

Ik kan aannemen dat je er niet gelukkig over bent. Hier is het enkel ik met mijn ouders zoals elke dag en mijn moeder kookt altijd iets apart voor veggy ikke. Snap niet dat ze dat niet begrijpen bij jou. Nu ja, ik heb ook wel een paar collega's die veggy belachelijk vinden (dieren bestaan om gegeten te worden... ). Denk niet dat ik ooit bij hen zou moeten gaan eten.

Hopelijk valt deze kerstdag wat beter mee?


Altijd spijtig als mensen geen begrip hebben voor je keuze.  Ik zit ook niet iedereen vuil aan te kijken die wel vlees eet of hun keuze belachelijk te maken.  Ik respecteer dat gewoon.

Gelukkig hebben de poesjes in de namiddag wat super schattige dingen gedaan waardoor ik helemaal gesmolten ben van liefde voor zijn schattigheid en ik terug in de sfeer kwam  :love3: :love3: :love3: :love3:

Pootje
  GillianBekijk berichtThundernimf, op 25 december 2018 - 21:13, zei:

Ze voorzien toch alleen maar 'noodvoedsel'? Jij kon toch alsnog de boterhammen opeten die je anders ook had moeten opeten/aanbieden? Ik snap niet goed waarom je ouders/gasten dan opeens geen rekening houden met jou al vegetariër? Omdat zij wel nog iets lekkerder konden eten dan een boterham?

Bekijk berichtBlackScorpion, op 26 december 2018 - 07:32, zei:

Thunder, het gaat er om dat de familie niet begreep dat het voor haar een teleurstelling was dat zij door de schuld van de bakker niets anders dan boterhammen had.

Inderdaad.  Het gaat om het feit dat je erkenning krijgt en niet gewoon zomaar opzij wordt geschoven alsof je weeral niet van tel bent.  Ik begrijp dat ze moeilijk iets voor mij konden voorzien omdat ik nu éénmaal de enige vegetariër in de familie ben en ben natuurlijk ook blij voor hen dat zij nog wel een "feestmaal" hadden.  Maar het had gewoon tof geweest als tenminste iemand even had gezegd: "Dit is echt sneu voor je." ipv de houding: "Och ja, maar wij hebben tenminste wel nog iets feestelijk.".  Dat je tenminste het gevoel had gekregen dat, ook al kon men niets doen om de situatie te veranderen, dat je toch ook van tel bent en belangrijk bent.

Pootje
  Gillian#1768510 Blazen en grommen naar elkaar na operatie

Geplaatst gillian-kat on 15 december 2018 - 20:00

Heel vervelende situatie.  Als het Puen is die altijd de aanzet geeft, dan zou ik denken dat die van de twee altijd de baas is geweest en nu wil duidelijk maken aan Pomme dat - ook al is die even weg geweest en heeft Pomme die verzwakt gezien (toen die nog wat onder narcose was) - zij nog steeds de baas is en dat Pomme zich moet schikken naar haar.

Als het Pomme is die de aanzet geeft, dan kan het zijn dat Puen de baas altijd is geweest maar dat Pomme nu haar kans ruikt om de baas te worden.  Dat Puen toch nog niet 100% is en dat Pomme daar gebruik van wil maken om haar kans te grijpen en het heerschappij te winnen in het huis.

In het begin kan men slecht op elkaar reageren door de geur van de dierenarts maar ik zou toch denken dat die nu na drie dagen toch wel weggewassen moet zijn en dat Puen al weer overal tegenaan heeft liggen wrijven om terug naar jullie en het naar het huis te ruiken.

Vind het echt heel rot voor je en ik vrees dat ik spijtig genoeg geen tips heb.  Heb hier jaren geleden ook één schatje gehad dat een dagje naar de dierenarts was en sindsdien ligt die niet meer goed in de groep waardoor zij op haar beurt weer van zich af bijt en naar de anderen gromt, blaast en slaat als die te dichtbij komen.  Is hier al 5 jaar aan de gang.  Gelukkig hebben ze wel wat ruimte hier en kunnen ze elkaar uit de weg gaan, maar in de koudere maanden zitten ze wat meer bijeen voor de kachel en dan merk je weer zeer goed dat er onderliggende spanningen zijn gebleven.  Ik hoop ten zeerste voor je dat het in jouw geval wel opgelost geraakt.

Veel succes.

Pootje
  Gillian#1768319 Winnaar van de maand november

Geplaatst gillian-kat on 12 december 2018 - 11:34

Gefeliciteerd!  Er waren veel prachtige inzendingen, maar zeker een winnaar deze foto.  :duim:

Pootje
  Gillian#1768193 Het klaag-topic

Geplaatst gillian-kat on 09 december 2018 - 15:51

Bekijk berichtKaprice, op 06 december 2018 - 20:00, zei:

De Sint is hier niet binnen geraakt ...
Bijlage 47575218_10155724948390248_8966111162340999168_n.jpg


OMG :lachen: :lachen: :lachen: :lachen: :lachen:

Pootje
  Gillian


Bekijk berichtEphiny, op 06 december 2018 - 20:22, zei:


Naar t schijnt hebben kindjes met kma ookvaak last van soja, dus dat durf ik niet proberen.


Oh, dat wist ik niet.  Ik dacht altijd dat dit dan een alternatief kon zijn voor hen.  Geitenmelk kan dan ook niet zeker?  Of paardenmelk of zo?

Pootje
  Gillian


Bekijk berichtSeabert, op 09 december 2018 - 08:25, zei:

Ja, is niet zo goed eigenlijk.

:(

Heel veel sterkte toegewenst.  Ik hoop dat het toch goed komt.

Dikke knuffel
   Gillian   :hug#1768175 Het klaag-topic

Geplaatst gillian-kat on 08 december 2018 - 23:28

Bekijk berichtSeabert, op 08 december 2018 - 09:36, zei:

Net gebeld door mijn papa, ze hebben mijn mama deze nacht naar spoed moeten brengen... :cry: :cry: :cry: .
Hopelijk weten we snel nieuws en valt het mee :( :( :( … .


Hopelijk niets ernstig …  

Pootje
  Gillian :hug:#1767232 ben nieuw hier, eventjes voorstellen

Geplaatst gillian-kat on 20 november 2018 - 11:35

Bekijk berichtGizmo, op 14 november 2018 - 13:41, zei:

bedankt voor de reactie, en inderdaad je wil dit zo lang mogelijk rekken :-(


Hoe is het met Guinness nu?


Pootje

  Gillian
#1765901 Terug wintertijd...

Geplaatst gillian-kat on 24 oktober 2018 - 15:55

Arme katjes die weer niet gaan kunnen volgen dat ze opeens op een ander tijdstip eten krijgen …  :(

Snap echt niet dat ze die rommel al niet jaren geleden hebben afgeschaft.  Ze blijven dat maar voor zich uitschuiven.

Pootje
  Gillian#1765520 Wat heb je het laatst gekregen?

Geplaatst gillian-kat on 17 oktober 2018 - 21:23

Bekijk berichtlathyrus, op 15 oktober 2018 - 16:51, zei:

Deze ochtend kwamen er drie pakjes toe en eentje had niet de vorm van een doosje met glaswerk er in dus ikke curieus, naar afzendadres gekeken en t kwam van ons Inge.
Kaartjes zijn heel leuk om te krijgen maar pakjes natuurlijk ook :goofy:, zeker als ze een grote verrassing zijn.
Opengedaan en er zat een heel lief mooi kaartje in met daarop geschreven dat ik een 'zomaartje' kreeg, hoe lief, en t bleek dus een tuinscheurkalender te zijn omdat ik zo van tuinen hou..., nogmaals, hoe lief :loveshower:
Heel erg bedankt Inge voor de heel toffe en leuke verrassing :flower: :cattailwag


Oh, dat vind ik zo lief!!!!!  Super attent van Inge :duim:

Pootje
  Gillian


Bekijk berichtSteffie_G, op 16 oktober 2018 - 21:51, zei:

Lampen  :lol2:

Een ex collega van me verhuist en ze deed haar lampen weg omdat ze in hun nieuwe huis overal spots hebben. En haar man heeft die hier zomaar ‘eventjes’ allemaal opgehangen. Wat is me dat een handige Harry!
Maar ik ben dus heeeel blij dat hier niet meer in den donker zit elke avond! :)


Oh, dat is prachtig om te horen.  Stilaan wordt het een compleet "thuis" voor je zo. :duim:

Pootje
  Gillian