Spring naar inhoud

  •  

gillian-kat

Lid sinds 07 okt 2017
OFFLINE Laatst actief 29 mei 2019 20:26
*****

Mijn 5 recentste onderwerpen

Metacam versus Meloxicam

05 februari 2019 - 15:16

Hallo allemaal,

een tijdje geleden was er even een discussie hier op het forum omtrent Metacam en Meloxicam.  Ik had toen gezegd dat ik er eens achter ging informeren bij mijn dierenarts de volgende keer dat ik er moest zijn.  Bij deze is dat gebeurd.

Metacam en Meloxicam zijn dus NIET volledig hetzelfde middel.  

Het is zo dat Metacam en Meloxicam uit dezelfde stoffen bestaat, maar op chemisch niveau - ik geloof op moleculair niveau dat het was maar weet dat niet zo goed meer - is er wel een verschil.  Meer bepaald in de chemische binding van de stoffen waaruit Metacam en Meloxicam bestaan.  Het is zo dat de binding tussen de stoffen van Metacam veel stabieler is dan bij Meloxicam.  Dit heeft twee gevolgen:

1) Meloxicam wordt direct in één keer volledig in het lichaam opgenomen, Metacam wordt geleidelijk door het lichaam opgenomen.
Even simpel voorgesteld: stel dat het middel in een spuit zit.
Bij Meloxicam spuit je dit direct in de ader en heb je dus direct de volledige dosis in je lichaam zitten.
Bij Metacam wordt die spuit niet direct in je ader gespoten, maar in een infuuszak dat druppelgewijs de stof naar je lichaam brengt.  Dit duurt dus veel langer dan vooraleer je de volledige spuit Metacam in je lichaam hebt.
In beide gevallen heb je dus uiteindelijk dezelfde hoeveelheid stoffen in je lichaam gekregen, maar de opname tijd verschilt.

2) Meloxicam valt veel sneller uit elkaar dan Metacam.
Stel dat je het middel niet rechtstreeks in de mond spuit maar onder het eten mengt.
Bij Meloxicam moet je kat of hond al zo goed als direct het voedsel waaronder Meloxicam zit opeten om het middel optimaal te laten werken, anders is het al een stukje afgebroken en is al een deel van de werking verloren gegaan.
Bij Metacam valt de binding ook wel uit elkaar maar veel later.  Als je het dus onder eten mengt en je hond of kat eet dit pas een half uur later op bijvoorbeeld, dan is daar de werking nog wel optimaal omdat er nog niets van is afgebroken.  Na een viertal uur (kon ook drie uur zijn maar dat wist mijn dierenarts niet meer juist zeker) begint Metacam ook van zijn werking te verliezen.


Ik hoop dat ik het zo duidelijk genoeg heb kunnen voorstellen …  En bij deze dus even wat meer uitleg over beide middelen.

Pootje
  Gillian

Zet je nagels in ... kunst!

09 januari 2019 - 11:55

Wil je je kat ook eens een plezier doen?  Laat je schat dan zijn of haar nagels zetten in ware kunstwerken:

Krabschilderij

Mogelijkheden zijn de "Mona Lisa" en "Het meisje met de parel".  

Te vinden op de site Lord Lou: https://www.lordlou....ycat-mona-lisa/

Sintekat en Zwarte Kat

06 december 2018 - 15:26

Heb allemaal vandaag een fantastische Sinterklaas ...  En vergeet onze pluizige lieverds niet want voor hen is natuurlijk Sintekat langsgeweest met Zwarte Kat:

Sintekat        Zwarte Piet KatEn weet dat ook Sinterklaas tot ons forum gemakkelijk kan behoren, want ...

De kat van Sinterklaas ...Pootje
  Gillian

Lampjeskaarten winter thema met poezen

04 december 2018 - 15:31

Hoi iedereen,kijk eens wat een leuke kaarten mijn moeder dit weekend heeft gevonden op de Kerstbeurs in Antwerpen.  De kaarten waren natuurlijk bij aankoop nog niet gemaakt, maar ze heeft er ondertussen dus al 3 van de 4 in elkaar geknutseld:Lampjeskaarten winter kat

Leuke aan deze kaarten is dat elke kaart met een lampje komt dat je kan aanknippen waardoor de kaart een gezellige tafereeltje wordt.

Lampjeskaart winter tijger poezen
Lampjeskaart winter tijger poezen met lampje aan (lampje aan en ietsje donker)
Lampjeskaart winter met twee tijger poezen met lampje aan in het donker (lampje aan en al met valavond)

Lampjeskaart winter met bruine tijgerpoes
Lampjeskaart winter met bruine tijgerpoes met lampje aan (lampje aan en ietsje donkerder)

Lampjeskaart bruine tijgerpoes met lampje aan in donkere kamer (lampje aan en valavond)

Lampjeskaart winter met rosse poes
Lampjeskaart winter rosse poes met lampje aan (lampje aan en al iets donker)
Lampjeskaart winter rosse poes met lampje aan en in donkere ruimte (lampje aan en nog wat donkerder)

Pootje
  Gillian

Dé originele kerstversiering voor dierenliefhebbers: katjes in de kerstboom

21 november 2018 - 22:50

Katteneigenaars weten het: een poes en een kerstboom gaan moeilijk samen. De dieren kruipen maar al te graag in het versierde decoratie met talloze gebroken kerstballen als gevolg.Kitten in de kerstboom

Een Japans bedrijf wil het imago van katten bij kerstbomen wat opkrikken door op zijn zachtst gezegd voor originele kerstversiering te zorgen. Wie tijdens de Groene Kerstbomen Parade in Tokio naar een kunstboom keek, zag er deze schattige witte katjes in bengelen.  Dé originele kerstversiering voor dierenliefhebbers: katjes in de kerstboom

Kleine spierwitte katjes met gouden ogen kruipen in een kerstboom grijpend naar alle slingers, ballen en strikjes die ze kunnen raken. Wie van veraf kijkt, schrikt. Wie dichterbij komt, ziet het: de poezen zijn natuurlijk niet echt.

Over één ding kan iedereen het eens zijn: het is in ieder geval originele kerstversiering.(tekst en foto afkomstig van artikel van Het Nieuwsblad)


Spijtig genoeg kan je ze niet kopen hier :(   Maar toch leuk en mooi om te delen hier :)

Pootje
  Gillian