Spring naar inhoud

  •  

Mario70

Lid sinds 14 mei 2019
OFFLINE Laatst actief 17 okt 2019 18:52
-----

Mijn 5 recentste onderwerpen

Verhuis

09 oktober 2019 - 13:13

Sind vorige week zijn wij verhuisd. Onze kat - Pucci - doet nogal raar sindsdien. Ik weet dat een dier moet wennen aan de omgeving, maar we zijn nu een week verder en ik vind haar gedrag nog altijd heel raar op sommige momenten.   Ze is heel schichtig.  Als we naar haar toe stappen, loopt ze weg.  En dan soms, komt ze zelf bij ons.  Ze speelt ook niet als we haar balletje gooien.
We hebben haar nog niet laten buitengaan omdat we vrezen dat ze niet meer terugkomt.  Deze week gaan we haar wel eens aan de leiband in de tuin laten wandelen.  
Waar we voordien woonden ging ze elke dag buiten. Ze vroeg het ook om buiten te gaan. Ze miauwde dan of ze kwam naast één van ons zitten en bleef ons aanstaren. Maar sinds we hier zijn hebben we nog geen geluid van haar gehoord. Helemaal niets. Soms klauwt ze wel eens aan een raam. Het is een redelijk groot huis, en ze kan vrij rondlopen. Ook naar beneden, in de garage.  Maar wanneer één van ons dan naar beneden iets gaat halen, dan wordt ze ineens schichtig en rent ze terug naar boven.    

Maar wat zijn jullie ervaringen met katten na een verhuis?  Hoe lang duurt het gemiddeld voordat ze de omgeving gewend zijn?  Hoe lang voordat ze alleen naar buiten mogen?  
Wat kunnen we doen om haar beter te laten wennen?

Tnx!