Spring naar inhoud

  •  

Mario70

Lid sinds 14 mei 2019
OFFLINE Laatst actief 17 okt 2019 18:52
-----

Mijn 5 recentste onderwerpen

Verhuis

09 oktober 2019 - 13:13

Sind vorige week zijn wij verhuisd. Onze kat - Pucci - doet nogal raar sindsdien. Ik weet dat een dier moet wennen aan de omgeving, maar we zijn nu een week verder en ik vind haar gedrag nog altijd heel raar op sommige momenten.   Ze is heel schichtig.  Als we naar haar toe stappen, loopt ze weg.  En dan soms, komt ze zelf bij ons.  Ze speelt ook niet als we haar balletje gooien.
We hebben haar nog niet laten buitengaan omdat we vrezen dat ze niet meer terugkomt.  Deze week gaan we haar wel eens aan de leiband in de tuin laten wandelen.  
Waar we voordien woonden ging ze elke dag buiten. Ze vroeg het ook om buiten te gaan. Ze miauwde dan of ze kwam naast één van ons zitten en bleef ons aanstaren. Maar sinds we hier zijn hebben we nog geen geluid van haar gehoord. Helemaal niets. Soms klauwt ze wel eens aan een raam. Het is een redelijk groot huis, en ze kan vrij rondlopen. Ook naar beneden, in de garage.  Maar wanneer één van ons dan naar beneden iets gaat halen, dan wordt ze ineens schichtig en rent ze terug naar boven.    

Maar wat zijn jullie ervaringen met katten na een verhuis?  Hoe lang duurt het gemiddeld voordat ze de omgeving gewend zijn?  Hoe lang voordat ze alleen naar buiten mogen?  
Wat kunnen we doen om haar beter te laten wennen?

Tnx!

Kattenhotel

14 mei 2019 - 17:24

Binnenkort vertrekken wij een weekje op vakantie.  Het is de eerste keer dat we op vakantie gaan sinds Pucci, onze Europese Tijgerkat, onze tuin (en ons leven) kwam binnengewandeld.
Via de dierenarts kregen we een goed adresje van een kattenhotel, dat we ondertussen eens gaan bezoeken zijn. We willen zeker zijn dat ons Pucci het goed heeft. En blijkbaar is alles daar piekfijn in orde,
dus we kunnen met een gerust hart vertrekken.  Ik stel mij toch vragen bij hoe Pucci gaat reageren.  Dus ben op zoek naar mensen met ervaringen met kattenhotels.
Hoe reageerde jullie kat toen ze de eerste keer naar een kattenhotel was geweest en jullie terug zag?  Was ze boos of verdrietig?  Negeerde ze jullie of was ze blij jullie te zien? Of deed ze, eens thuis, terug zoals gewoonlijk en alsof er niets was gebeurd..?

Hallo

14 mei 2019 - 17:13

Ik ben Mario, en woon samen met mijn levenspartner Magda en onze kat(tin) Pucci, een Europese Tijgerkat.  Pucci kwam zo'n jaar geleden bij ons de tuin in gewandeld. Ik heb haar wat eten gegeven en ze is nooit meer weggegaan. Bij de dierenarts bleek dat ze gechipped was en aan iemand toebehoorde die een paar kilometer hier vandaan woont.  Dierenarts heeft contact opgenomen met die persoon en blijkbaar was Pucci (haar vorige naam was anders maar wij vonden die niet mooi) al 3 maanden "vermist". De eigenaar wilde haar echter niet terug... (Dus we kunnen al raden waarom Pucci is weggelopen..).  Pucci is zo'n beetje ons kindje. Ze wordt rotverwend en als ze buiten gaat, gaat ze nooit ver weg, dus ze heeft het hier naar haar zin.  Ze is heel schuchter in aanwezigheid van andere personen. Ze klauwt zich dan echt vast aan ons.