Spring naar inhoud

  •  

Sherlock

Lid sinds 01 sep 2020
OFFLINE Laatst actief Privé
-----

Mijn 5 recentste onderwerpen

Schildklier in behandeling maar hij eet bijna niets meer

01 september 2020 - 10:50

Mijn kat Frodo is bijna 15 jaar en onlangs is een te snel werkende schildklier vastgesteld. Toen at hij nog goed maar toch vermagerde hij. Vroeger had hij wat overgewicht, 6,3 kg. Ik heb een tijdje dieetvoeding gegeven en dat leek te helpen maar ben ermee gestopt omdat hij dat beu was. Maar hij bleef vermageren en werd heel onrustig en miauwde heel veel. De dierenarts dacht meteen aan de schildklier,  en bleek gelijk te hebben. Hij kreeg medicatie, Apelka, een siroopje dat ik in zijn eten moet mengen. De eerste maand ging dat wonderbaarlijk goed, zijn gedrag werd terug normaal en hij at nog goed. Hij had geen probleem met de medicatie in zijn eten. Dus ik blij ...
Helaas mocht het niet blijven duren, de tweede maand ging het plots bergaf. Geen eetlust meer, hij vermagerde tot iets meer dan 4 kg en heeft ingevallen flanken. Hij heeft een nachtje bij de dierenarts doorgebracht aan een infuus  en nadien at hij wel maar heel weinig. Ik denk dat hij zelfs de 100 gram voeding per dag niet haalt. Soms gaat het redelijk en nu heeft hij twee weken regelmatig gegeten en weegt nu 4,5 kg. Zijn medicatie heb ik mogen halveren maar ik weet nog geen resultaat daarvan, wat zijn schildklier waarden zijn. Normaal wordt morgen zijn bloed genomen. Maar de laatste 3 dagen gaat het weer bergaf en eet hij bijna niet. Hij is lusteloos en slaapt veel.
Zijn bloed is reeds getest op andere problemen maar alle waarden waren goed, behalve de schildklier. Waarschijnlijk omdat hij de medicatie niet goed binnenkreeg en omdat ik van de dierenarts enkele dagen moest stoppen omdat dat de oorzaak zou zijn van zijn eetlust probleem. Nu krijgt hij een halve dosis maar dat lost niets op, hij wil bijna niets eten, gelijk wat ik hem geef. Dus morgen opnieuw bloedtest.

Heeft iemand hiermee ervaring.  Hoe krijg ik hem aan het eten? Of is het hopeloos? Als ik hem zo zie denk ik dat hij zich niet lekker voelt. Soms lijkt hij wel interesse te hebben in eten maar stopt hij onmiddellijk. Hij krijgt nochtans zacht natvoer. Ik probeer ook kwaliteitsvoer te geven maar hij haalt er zijn neus voor op. Het enige wat hij nog aanraakt is Gourmet mousse maar daar zitten weinig voedingsstoffen in. En hij eet met moeite een blikje van 85 gr per dag op.

Ik weet het niet meer. Ik denk dat ik hem aan het verliezen ben.

hallo

01 september 2020 - 10:23

hallo allemaal, mijn kat heet Frodo (15 jaar) en ik, zijn nederige huisgenote, Nancy. Eigenlijk ben ik niet zo'n forum bezoeker dus ben er niet zo mee vertrouwd. Maar ik ben een beetje ten einde raad en zoek wat steun. Ik heb al de zoekfunctie gebruikt maar vind niet meteen iets wat helpt. Dus ik ga een nieuw onderwerp openen over schildklier problemen en daar uitleggen waar ik mee zit.
Alvast bedankt om dit te willen lezen.