Spring naar inhoud

  •  

Auryn

Lid sinds 14 mei 2010
OFFLINE Laatst actief Gisteren, 20:09
-----

Mijn 5 recentste berichten

In onderwerp:e-sigaret

15 november 2019 - 12:36

Hier is recent nog een aflevering over geweest op de podcast Science VS. https://gimletmedia....ell-is-going-on

Zij hebben wetenschappelijk onderzocht wat er nu juist het probleem zou kunnen zijn en hoewel niemand het met 100% zekerheid kan zeggen, is het opvallend dat de meeste mensen die er al ziek van zijn geworden en/of gestorven zijn, inderdaad liquids gebruikt hebben die niet van de legale markt kwamen, al of niet met CBD.
Ik moet wel zeggen dat deze podcast zich enkel op gegevens van Amerika heeft gebasseerd (is dan ook een amerikaanse podcast)
Als je vragen hebt kan je altijd eens hier naar luisteren (duurt net iets meer dan een half uur) en indien je nog meer informatie wil over waar zij hun informatie gehaald hebben, kan je de links naar die onderzoeken ook op die pagina vinden.

Persoonlijk vindt ik wel dat men inderdaad enorm aan bangmakerij aan het doen is. Van gewone sigaretten zijn we zeker dat deze serieuze gezondheidsproblemen veroorzaken en deze zijn perfect toegelaten terwijl men van vaping niet zo zeker is, zeker in het geval van erkende/legale liquids. De onderzoeken staan gewoon weg nog niet ver genoeg.

In onderwerp:Podcasts

05 oktober 2019 - 13:16

Ik denk dat ik die ook eens ga proberen. Klinkt interessant.

Ik heb de laatste tijd veel naar Science VS geluisterd. Een korte beschrijving van hun eigen website: "Science Vs takes on fads, trends, and the opinionated mob to find out what’s fact, what’s not, and what’s somewhere in between."

Per aflevering bespreekt Wendy (de host) een populair en vaak heel polariserend onderwerp en zoekt ze de wetenschappelijke feiten op hierrond met behulp van de wetenschappers/specialisten die deze bestuderen. Onderwerpen zoals: de Amerikaanse wapenwet, populaire diëeten (vegan, keto, vasten,...), abortus, vaccinaties,  etc.
En hoewel Wendy soms toch zelf een duidelijk gedacht van sommige van deze heeft, zal ze toch de onderwerpen van alle kanten te bekijken en de resultaten van wetenschappelijke onderzoeken vermelden om op het einde van elke aflevering zo concreet mogelijke antwoorden te kunnen geven op (veel gestelde) vragen over het onderwerp.
Op het einde van elke aflevering zullen ze ook altijd verwijzen naar de links waar je alle bronnen die ze gebruikt hebben kunt vinden zodat je eventueel zelf je eigen opzoekwerk hier rond kan doen.

Een heel interessante podcast reeks die je niet enkel meer informatie geeft over vaak gevoelige onderwerpen maar vaak toch ook met best wel leuke onderdeeltjes met grappige interacties tussen Wendy, haar team en de specialisten die meewerken aan de afleveringen.

In onderwerp:Podcasts

20 juni 2019 - 10:08

Nog enkele heel populaire podcasts (hoewel ze niet echt mijn stijl zijn)

Wooden Overcoats: Een britse satirische fictiereeks waarin Rudyard Funn en zijn zus Antigone de enige begrafenisonderneming runnen op het Engelse eilandje Piffling Vale tot ze op een dag concurrentie krijgen van Eric Chapman die zijn eigen begrafenisonderneming heeft opgestart. Verhaal verteld vanuit het oogpunt van Madeleine de muis die haar boek "Memoirs of a Funeral House Mouse" aan het schrijven is.

en Welcome to Night Vale: Een fictieve radioshow waarin de radiohost Cecil de rare gebeurtenissen raporteerd van zijn fictieve, Stephen King-achtige dorpje Night Vale. Vaak met gast acteurs zoals Will Weaton en Felicia Day, beide vooral bekend van populaire scifi reeksen. ALL HAIL THE MIGHTY GLOW CLOUD

In onderwerp:Podcasts

19 juni 2019 - 21:31

Bekijk berichtlathyrus, op 19 juni 2019 - 17:05, zei:

euh, hoe vind je podcasts terug? Ik zou niet weten waar ik die zou moeten gaan zoeken :Ooops:

Goh veel van deze kan je via verschillende apps terugvinden op je GSM/tablet of via websites.
Zelf gebruik ik de Podcast Addict app (Android). Maar je hebt ook Stitcher, Soundcloud, Spotify, iTunes (specifiek voor iphones) en nog vele andere. En in die apps heb je dan de mogelijkheid om podcast kanalen zoals Steffie_G en ik hebben vermeld, opzoeken en beluisteren. Je kan je er ook op aanmelden via die apps zodat je kan zien wanneer er nieuwe "afleveringen" uitkomen en deze beluisteren.
En Stitcher en Soundcloud hebben ook websites waarop je naar de podcasts kunt luisteren via je webbrowser op je laptop/pc als je wil.


Bekijk berichtElma, op 19 juni 2019 - 19:56, zei:

Ik ken het ook niet. Kunnen jullie wat meer info geven?

Podcasts zijn gewoon moderne radioprogramma's eigenlijk waarnaar je kan luisteren wanneer je wil via je smartphone/tablet/laptop/PC. Denk eigenlijk een beetje aan YouTube maar dan audio ipv video. En net zoals YouTube kan iedereen podcasts maken zowel amateurs als professionals en kan je er vinden voor zowat alle mogelijke onderwerpen van alle soorten fictie, wetenschappelijke gesprekken, politieke discussies, lyfestyle en gezondheidstip, Film/muziek/game recenties en nog zo veel meer. Voor iedereen wel wat wils dus.

Ik zelf luister graag naar podcasts als ik aan het wandelen ben en zoals je aan mijn lijstje in mijn vorige post kan zien, heb ik nogal een vrij breed interesse gebied van naar wat ik juist luister maar ik hou vooral van de meer donkere/mysterieuze dingen (Lore, No Sleep, True Crime Garage,...) of meer van humoristische, leerijke podcasts (Scishow tangents, No Such Thing As A Fish,...)

In onderwerp:Podcasts

18 juni 2019 - 08:33

Wat interesseerd je? Verkies je nederlandstalig of mag engels ook?
Ik luister heel veel naar podcasts maar bij mij is het allemaal in het engels en natuurlijk onderwerpen die mij specifiek intereseren.

Hier een lijstje van mijn favoriete kanalen in alfabetische volgorde:
  • Cabinet of Curiosities: korte 10 minuten durende podcasts waarin telkens 2 waargebeurde maar vaak ongeloofelijke verhalen verteld worden.
  • Lore: Door dezelfde maker als Cabinets of Curiosities, langer durende podcasts (+/- 30min) die mythes, historische gebeurtenisen en plaatsen onderzoekt.
  • MrCreepyPasta's Storytime: Verzameling van korte en langere horror verhalen voorgelezen door MrCreepyPasta met af en toe enkele gaststemmen.
  • No Such Thing As A Fish: (gemiddeld 35 a 45 minuten) Podcast reeks van de researchers van de BBC quizshow QI. De hosts van deze podcast brengen je telkens hun leukste weetjes en bespreken die dan samen met vaak hylarische dialogen tot gevolg.
  • Scishow Tangents: (+/- 30 minuten) Een groep van de makers achter het populaire youtube kanaal Scishow die elkaar proberen te overtreffen met de leukste/grappigste wetenschappelijke nieuwtjes rond vastgestelde onderwerpen per aflevering. Dit ook vaak met de nodige grappige dialogen.
  • The No Sleep Podcast: (+/- 60 minuten voor de gratis afleveringen) Een verzameling van populare creepypasta/horror verhalen van de No sleep Reddit subgroep die tot leven gebracht worden door professionele stemacteurs, geluidsbegeleiding en dergelijke.
  • The Trypod: (+/- 60min) Podcast kanaal van de Try Guys, de populaire Youtubers. Gewoon 4 goeie vrienden die ongeveer een uur over vanalles en nog wat zitten babbelen met de nodige humor.
  • True Crime Garage: (+/- 60min) Podcast waarin 2 mannen (Nick en The Captain) telkens bekende en minder bekende misdaden onder de loop nemen en indien onopgelost, hun mening geven over wat zij denken dat er gebeurt is.
  • We're Alive: (+/- 30min): Een oudere podcast ficitie reeks over een groep overlevers in LA nadat de zombieapocalypse is uitgebroken. - In september zal hiervan een sequel beginnen uitkomen.