Spring naar inhoud

  •  

KingFredII

Lid sinds 13 sep 2010
OFFLINE Laatst actief Gisteren, 08:56
-----

Mijn 5 recentste onderwerpen

Leuk liedje met muzikale woordspelingen

22 mei 2019 - 08:06

De titel is "klere(n)lied".

Bind een geel lint

12 mei 2019 - 09:15

Ik heb een uiterst accurate vertaling gemaakt van "tie a yellow ribbon". Zoek die tekst maar eens op en je zult zien dat het verhaal in het lied onveranderd is gebleven.

Bind een geel lint

I'm not in love (10 cc)

02 mei 2019 - 22:16

Het was een heel werk om al die honderden stemmen goed te krijgen, maat hier is dan het resultaat:

http://superurl.nl/?...i-m not in love

Klaatu berada niktu

17 april 2019 - 08:19

Laatste week van maart:
We hadden een lekker hapje voor de beide katten. Akuti (die op de hoge leeftijd van 15 vrijwel doof is geworden) kwam aanstormen toen ze zag dat we iets voor haar hadden. Klaatu (op het punt 14 te worden) kwam echter niet, hoe vaak ik ook riep. Ik ging de tuin in en zag haar tussen de struiken liggen. Ze miauwde heel zielig en was duidelijk ziek. Het hapje raakte ze niet aan.
Ik pakte haar op, bracht haar binnen en belde de dierenarts. Die stelde vast dat Klaatu volledig uitgedroogd was. Klaatu bleef daar een nacht aan een infuus. Daarna kreeg ik haar mee, samen met medicijnen.

1 april:
We hebben nooit de exacte geboortedag geweten, maar dit was de verjaardag die we Klaatu hadden gegeven. Nadat ze aanvankelijk leek op te knappen, was ze toch weer steeds minder gaan eten. Zelfs het extra lekkere hapje raakte ze deze keer niet aan, waarna we besloten nogmaals de dierenarts te bellen. Die heeft dan een echo genomen. De uitslag zou pas 3 dagen later bekend zijn. Haar nieren werkten totaal niet meer. Ze kreeg vanaf dat moment speciaal eten. Ze at er met tegenzin van.

12 april:
Klaatu at helemaal niet meer. Alles wees erop dat ze niet meer wou leven. We besloten haar wens te respecteren en de dierenarts nog wel te bellen om op de hoogte te stellen, maar niet meer te laten behandelen.
Inmiddels was ze al zodanig verzwakt dat ze niet meer op onze bedden kon springen.

15 april:
Klaatu wou naar buiten en ik wilde haar die laatste wens niet onthouden. Ik had verwacht dat ze ergens in onze tuin tussen de bloemen of de struiken zou gaan liggen teneinde daar te sterven. Ze kroop echter door een gat in de omheining (van gaas) naar het naastgelegen weiland dat niet van ons is en dat volledig omheind was. Tegen de avond werd het tijd om Klaatu weer binnen te halen; we wilden niet riskeren dat ze een ijzig koude nacht tegemoet zou gaan, want dat zou een vreselijke dood zijn. Ik zette mijn plooiladder als een A over het hek en haalde Klaatu binnen.
's Avonds koos Klaatu ervoor om niet op het kussentje te gaan liggen aan het voeteneinde van ons bed, maar op de koude vloer onder het hoofdeinde: haar terug op het kussen leggen had geen zin; ze kroop naar de plaats die ze zelf koos.

16 april:
's Morgens om even voor half zes maakte mijn vrouw me wakker omdat ze geluiden hoorde. Klaatu lag inmiddels niet meer onder het bed maar ernaast aan mijn kant. Ze maakte zachte proestende geluiden alsof ze zich constant in haar eigen speeksel verslikte. Ik heb haar nog even kunnen aaien voordat ze om 5:30u overleed.

Klaatu was vernoemd naar een figuur uit een science fiction film: "the day the earth stood still". Klaatu is daarin de naam van een buitenaards wezen... en ze gedroeg zich ook echt als een buitenaards wezen! "Klaatu berada niktu" betekent in die buitenaardse taal: Klaatu is dood.

Geplaatste afbeelding

Almost literal video

01 april 2019 - 11:50

https://youtu.be/bp7YVjbus8g