Spring naar inhoud

  •  

KingFredII

Lid sinds 13 sep 2010
OFFLINE Laatst actief Vandaag, 09:47
-----

Mijn 5 recentste onderwerpen

Hamsteren (actueel!)

24 maart 2020 - 09:36

Rikkert Zuiderveld (de helft van Elly en Rikkert) schreef een sonnet over hamsteren. Desgevraagd gaf hij mij toestemming om daar muziek op te maken. Dit is het resultaat:

Hamsteren

Surf City

14 maart 2020 - 10:07

In de jaren '60 hadden Jan & Dean een hit met "Surf City".
En in de jaren '70 nog een keer nadat de film "Dead Man's Curve" op tv was geweest.

Lang geleden, lang voordat ik een videobewerkingsprogramma had, nam ik het lied op waar de film naar was genoemd: Dead Man's Curve

En nu pas geleden besloot ik ook hun grote hit op te nemen... maar dan wel acapella: Surf City (en met een echte videoclip)

Dit was een heel karwei!

23 februari 2020 - 09:13

Ik heb veel muziek opgenomen in de tijd toen ik nog geen videobewerkingsprogramma (leuk scrabble-woord) had. Uiteindelijk is het mijn bedoeling, bij al die liedjes alsnog videoclips te maken. Soms houd ik het simpel (die post ik niet op dit forum) en soms...

Hieraan zit een geschiedenis:
In de jaren '60 had Rein de Vries een hit met "Patsy". Toen al snapte ik sommige stukken tekst totaal niet (zoals "maar als ik kom is 't misschien al te laat"). Toen ik in 2008 de originele Engelse versie hoorde, vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Wat een vreselijk slechte vertaling had Jack Bulterman gemaakt!
Dus toen ik dan een keer met een hernia op bed lag, maakte ik een betere vertaling. Alleen het eerste refrein is er ongeschonden uitgekomen.
En toen ik dan weer gewoon kon staan en lopen, heb ik het opgenomen.

Het filmpje:

1. Ons huis heeft geen kelder. In plaats daarvan sta ik in het washok. Er hangt een doek over de magnetron, want die hoort niet in een kelder.

2. Op het internet zocht ik een foto van een herenhuis vanuit een bruikbare hoek gezien. Ik vond het, maar er hingen elektriciteitskabels voor. Met het tekenprogramma MSPaint heb ik die weggewerkt.

3. Aan het begin van het laatste couplet belt de buurman aan en dan zie je mij van binnen de deur openen. Dat is echt onze huisdeur. Maar dan werd een buitenlantaarn zichtbaar, die niet op de foto van het herenhuis stond. Dus ik maakte een foto van die buitenlantaarn vanuit de juiste hoek, maakte in MSPaint de omgeving blauw en zette die op z'n plaats. Bovendien moest dat stuk muur de juiste kleur krijgen (terracotta ipv grijs).

4. Het hemelbed, de bouwvallige huizen, de hall van het herenhuis, de kerk met trouwplechtigheid (bruidegom weggewerkt) en het portret van het meisje zijn van het internet geplukt.

5. Het gedachtenwolkje is met MSPaint gemaakt (groen binnenin het wolkje, blauw erbuiten - in een apart filmpje het groen ingevuld en dat filmpje in de rest gezet).

Noot: mijn videobewerkingsprogramma heeft de mogelijkheid, blauw, groen of welke andere kleur dan ook "doorzichtig" te maken. Chroma-key heet dat. Andere videobewerkingsprogramma's kunnen dat trouwens ook, hoewel niet altijd met alle kleuren die je maar wilt.

En dit is het resultaat: https://youtu.be/4nSWMDxtzSw

Komische videoclip

18 februari 2020 - 15:18

En weer heb ik een videoclip bij een "oude" opname gemaakt (uit de tijd dat ik nog geen videobewerkingsprogramma had)...

Een witte eend op het midden van de weg

Pipo de clown... of toch niet?

15 februari 2020 - 07:02

https://youtu.be/Z2XCyv3eDHM