Spring naar inhoud

  •  

dolfjeweerwolfje

Lid sinds 10 feb 2009
OFFLINE Laatst actief 27 apr 2019 17:11
-----

#1718869 kerstkaarten 2016-2017

Geplaatst Inge91 on 11 november 2016 - 20:40

ik mis nog een paar mensen van vorig jaar. Jullie hebben nog even om in te schrijven. :)  :)#1558329 Hele goeie kattenbakschep

Geplaatst Solotje on 27 februari 2014 - 11:59

Bekijk berichtsnoopy, op 27 februari 2014 - 11:54, zei:Ja ok...'t is niet bij iedereen ingericht als een paleis hé Anja, met een kattenbakschep 18 karaat verguld, in een pot bezet met diamantjes en als handgreep een roze steen waarbij de Pink Panter een erwtje lijkt...   :lachen:

:ha  Ah gij kent diene :slach:#1710333 Pokemon Go

Geplaatst juleken on 27 juli 2016 - 11:59

Ik sta er niet zó negatief tegenover hoor, vind gewoon de ganse rage overdreven. Maar leef en laten leven he, wie zijn dagen graag doorbrengt jagend op onbestaande digitale beesten, mij niet gelaten  ;)
Ik ben er totaal niet mee bezig maar zie hier telkens de titel als ik koffiehoekje open  ;)

Bekijk berichtInge91, op 27 juli 2016 - 10:28, zei:Mee eens, als ik de groepjes bezig zie denk ik bij mezelf, wat een stelletje kuddebeesten.
De makers hebben het goed gezien, ze worden er rijk door ;)
Ik heb al gehoord van mijn petekind dat er mensen zijn die hun internet bundel laten verzwaren, echt waar hoe gek kan je zijn :lachen:
Daar heb je gelijk in, maar ik spreek liever met echte mensen af, ipv omver gelopen worden voor een nep-Pokemon ;)


Voilà, dat bedoel ik dus  :)


#1705656 Hoe kat verkopen zonder erkenningsnummer?

Geplaatst ginnie on 28 mei 2016 - 09:42

Allereerst, ga naar de dierenarts met dit beestje en laat hem helemaal, van top tot teen, onderzoeken. Urine onderzoek moet het eerste zijn. naast de bak plassen (wildplassen) wordt in bijna alle gevallen veroorzaakt door een lichamelijk, medisch, probleem. Vaak is dit simpel op te lossen, maar dan moet je wel snel naar de dierenarts!! Ga dus liever vandaag dan morgen om hem te laten onderzoeken.

Bloedonderzoek hoort hier ook thuis, en een hart en nier onderzoek (echo bij specialist). Diertjes die door deze winkel worden verkocht hebben heel vaak een hele reeks aan medische problemen. Probeer die nu op te sporen zodat je er op tijd bij bent en er iets aan kan doen.

Hij komt naast je liggen, wat betekend dat hij je wel degelijk heel lief vind! Hou dat in gedachten, je gaat het nodig hebben.

Als je opstaat loopt hij weg. Logisch, hij heeft nooit geleerd mensen te vertrouwen. Dat hij naast je komt liggen vind ik dus al heel wat. Dat is heel intiem voor een kat.

Je gaat heel veel tijd, liefde en vooral geduld hierin moeten stoppen om hem helemaal het vertrouwen te geven dat hij nodig heeft. En niet alleen jij, ook je familie zal dat moeten gaan doen.
Hou hem binnen, geef hem aandacht door in de buurt te blijven, zachtjes tegen hem te praten en vooral de kat de tijd te geven. Laat de kat naar jou toekomen, ga ergens zitten in de buurt van hem en maak je klein.

Als je dit allemaal niet wilt doen, dan is herplaatsen een goede keus. Geld ga je niet voor hem krijgen. Misschien een klein drempelbedrag om iets van je da kosten terug te krijgen, maar meer ook niet.
als hij nog niet gechipt of gecastreerd is kun je de winkel in ieder geval aangeven. Dan zijn ze namelijk niet op orde en handelen ze tegen de wet (eindelijk eens een keer!). Laat hem dan wel zo snel mogelijk castreren. Chippen kan dan ook meteen mooi, als dat nog niet is gebeurd. Registreer de chip ook, dat hoort erbij.
Let op, hij moet van de wet gecastreerd en gechipt zijn voor je hem bij iemand anders plaatst.

Hier op de site mag je een berichtje plaatsen in het juiste hoekje om een ander huisje voor hem te zoeken.
Geef daarbij wel alle informatie die er is, hou niets achter. Dat is vragen om moeilijkheden.

En als allerlaatst, en misschien wel minst belangrijk (tenzij je fokker bent), dit diertje is geen raskat. Sorry. Dit soort winkels verkopen geen raskatten. Helemaal niet als dit diertje uit tjechie komt via deze winkel.
Je bent flink in de luren gelegd helaas. Leer hier van.

Kies wat je wilt: veel tijd, liefde, geduld en geld (!) in dit diertje stoppen zodat hij voor de komende 10 tot 20 jaar (hopelijk) kan blijven. Of herplaatsen bij iemand die dit allemaal wel wil doen. In die laatste geval kun je hem zelf proberen te plaatsen via een site als kattensite, of je kunt hem naar een goed asiel of goede opvang brengen. Je kunt hier op dit forum vragen wat een goede plek is om hem naartoe te brengen.
Zorg dat je in het laatste geval ook eerlijk bent naar jezelf en dat je weet dat je geen kat meer in huis moet nemen.#1694524 Leuke en/ of handige apps I pad ?

Geplaatst Audrey57 on 19 februari 2016 - 09:48

Neko Atsume is leuk :)

En verder qua spelletjes: Hayday (boerderijspel)
Cow Evolution, Adventure Capitalist (beide zijn spellen waardoor je moet opklimmen, eerste door koeien te combineren en tweede door bedrijfjes te kopen)
Skip-Bo (het kaartspel)
Yahtzee (met dobbelstenen)
2048, Super 2048, Powerline, 1010 (brainteasers, maar eenvoudig)

Andere apps:
MyShopi (superhandig om boodschappenlijstjes te maken, klantenkaarten op te slaan, en ze hebben ook cashback acties)
Soundhound (gebruik ik vooral als ik niet weet hoe een liedje heet of wie het zingt, de app luistert en zoekt het op)
En de apps van Zooplus, AliExpress, PostNL, mijn bank,... heb ik ook staan.


#1693167 Iets raars ontdekt bij de kat... ze plast aan ons toilet

Geplaatst Machteld. on 08 februari 2016 - 13:53

Bekijk berichtEvelien1987, op 08 februari 2016 - 10:13, zei:

Denk je dat dat zou helpen? Ze zoekt nu overal in het appartement waar ze kan plassen. Als we haar op tijd in de kattenbak zet, dan gaat ze daar... Ik weet niet meer wat te doen
Als ze telkens een andere plek opzoekt, heeft ze waarschijnlijk pijn en moet je snel naar de dierenarts! Katten associëren pijn bij het urineren vaak met de locatie en gaan de volgende keer ergens anders om de pijn te ontlopen. Laat zeker een urinestaal testen.
Vindt de da niets, kan je gaan denken over extra bakken en andere vulling.


#1691888 Leuke en/ of handige apps I pad ?

Geplaatst Gato64 on 29 januari 2016 - 14:15

Eentje die ik onlangs heb gedownload en die ik zeer handig vind is Stocard-hier kan je al je klantenkaarten inscannen
Bespaart enorm veel plaats in de portemmonai


#1682230 Nieuws van het KS team

Geplaatst Cisca on 23 november 2015 - 08:45

We zijn blij om te lezen dat jullie hier graag vertoeven.
Maar iets extras doen naar de leden toe is een kleine moeite.#1681967 Nieuws van het KS team

Geplaatst hilleke on 20 november 2015 - 23:24

fijn dat jullie het zo leuk vinden op KS, maar wij van onze kant vinden dat we toch moeten proberen af en toe iets kunnen terug te doen voor de trouwe leden, en ook natuurlijk voor de nieuwe leden die er de laatste maanden zijn bijgekomen.
Gewoon een extra'tje. We weten dat het niet moet, maar ik denk dat het wel leuk meegenomen is toch? ;)#1676305 zorgkatjes --> hart onder de riem

Geplaatst hilleke on 19 oktober 2015 - 08:51

Ik heb niet altijd gereageerd in je topics maar alles wel gevolgd en bewonder enorm je doorzettingsvermogen. Want het is héél zwaar. Ook hier gaat niet alles super maar daar wil ik niet over uitwijden.
Uiteindelijk overwint de liefde he, de liefde voor onze katjes. Dat geeft ons als baasje vleugels en we gaan tot het uiterste. Althans, de echte kattenliefhebbers.
Opgeven staat niet in onze woordenboek ;)#1665787 Tax shift

Geplaatst azrael on 09 augustus 2015 - 20:46

Gelijkheid is net wat ze niet willen. De ongelijkheid maakt deel uit van de verdeel en heers strategie.  Prive is jaloers op ambtenarij, ambtenaren op zaken uit de privé, werknemers vinden fiscale voordelen voor zelfstandigen onterecht en zelfstandigen liggen overhoop met de sociale voordelen van een werknemer. Walen vs Vlamingen. Arbeiders vs bedienden… enz. En ondertussen hebben we geen oog voor de echte problemen en diegene die ons het zwaarst in't zak zetten.
Het andere zijn de brood en spelen. Kijk naar de top 5 meest gelezen artikels in de kranten. Steevast dingen over voetbal, over Lesley Ann Poppe, over de Pfaffs enz. Nog wat Jupiler om de mensen vol te gieten tijdens het weekend en de massa is weer gesust. Ondertussen ook nog in de wereld: schuldenberg van België neemt ongezien proporties aan, milieu dreigt volledig naar de zak te gaan, migratieproblematiek (ik ben de eerste om te zeggen dat we niet gans de wereld hier onderdak kunnen verschaffen, maar ge zult verdorie maar ne sukkelaar zijn die ergens in Syrië, Afghanistan, Centraal Afrika… geboren is he. Want dat zijn en blijven arme sukkelaars), problematiek van de overbevolking, misdaad die tiert zoals nooit te voren enz enz. Maar daar ligt geen kat meer van wakker, als er al eens een artikel over verschijnt is het zo'n petieterig klein stukje dat uiteindelijk door 5 man gelezen wordt… Iedereen wordt afgeleid en gesust.
Heers en verdeel, brood en spelen, Caesar paste het meer dan 2000 jaar geleden al toe, maar nog nooit werd het zo efficiënt toegepast als vandaag de dag. Sommigen maken zelfs gebruik van zijn Latijnse uitspraken :-k Ach ja, ik kan er blijven over zagen, maar ik ga beter nog wat van het late zonnetje genieten… (en zo laat ook ik mij afleiden van de echte problemen…)


#1656883 Philips Airfryer

Geplaatst Armani on 13 juni 2015 - 09:27

Bekijk berichtdolfjeweerwolfje, op 13 juni 2015 - 08:37, zei:

Wij zijn met 2 en zou dan ook wel voor ene XL gaan.
waarbij ik mij afvraag of je voor 2 personen niet zou toekomen met de gewone versie.

Weet je waarom?
Ik kocht een zak diepvriesfrieten van 1kg.
Gans de zak is in de XL gegaan en met ons 3 waren de frietjes niet allemaal opgegeten.
Ofwel...zijn wij maar kleine eters, dat kan ook :)

Dus ik zou zeggen : voor 2 personen, kijk eerst eens uit of die XL wel nodig is.

Verdere uitleg :
die zak frieten die ik gekocht had waren Steak House-frieten, dus de dikkere soort.
Ik heb de Airfryer opgewarmd tot 180° (ging volgens mij heel snel) en dan heb ik de frietjes 10' laten bakken.
Na die 10' heb ik de mand er eens uitgehaald en omdat het hier om dikke frieten ging heb ik hem nog 2' bijgegeven.
Wat volgens mij niet nodig is bij gewone of allumette-frietjes.

na dus die 12' waren de frieten : goudgeel, krokant en zeer heet.
Ik was helemaal tevreden over mijn eerste probeersel.
En....bijna geen geur in huis...

Het geluid dat de Airfryer maakt valt ook goed mee hoor.
Ik had bij beoordelingen gelezen dat hij veel lawaai maakt.
Oké...je hoort hem werken maar het is niet storend.

Als de timer om is hoor je een geluidsignaal.

Mijn volgende testen zullen zijn : Vietnamese loempia-tjes, of ook wel lenterolletjes genaamd.
Ik heb ook nog kaaskroketten gehaald, welke ik later ook wel eens zal proberen.#1656696 VZW oprichten in eigen belang

Geplaatst DORIS on 12 juni 2015 - 04:50

Bekijk bericht*bonnie*, op 11 juni 2015 - 23:27, zei:

OMG tis naar de kloten.....  nu heeft madame helemaal wa ze wilt ja
OPEN kater en OPEN kattin .... ze zou beter eens zorgen dat al de rest gesteriliseerd is en in orde is alvorens nog maar dieren bij te nemen en dieren bij te nemen.

Nu heeft ze ook weeral een hond ..... hoe lang zou die mogen blijven ?
De vorige is ook gedumpt geweest .....  daar heeft ze wel 3 verschillende verhalen over verteld dus m.a.w. weet je al dat ze hem gewoon beu was , net zoals alle andere diersoorten die ze al gehad heeft.

Pfffff, mijn bloed kookt.

Vroeg me al af van waar die rode damp kwam boven de Kempen.


#1650128 Bloessemswandeling

Geplaatst catherine on 27 april 2015 - 15:38

Ik moet niet gaan wandelen zie ze voor het moment elke dag achter mijn tuin in de velden.

http://www.toerisme-...mwandeling.html

001.JPG
002.JPG
003.JPG
004.JPG


#1648432 Koffiehoek niet openbaar

Geplaatst Carowlina on 17 april 2015 - 16:37

Er zijn zelfs fora waar je pas vanaf zoveel geposte berichten in een bepaald deel kan.
Is zoiets hier haalbaar?