Spring naar inhoud

  •  

wilver

Lid sinds 06 feb 2012
OFFLINE Laatst actief 18 feb 2016 10:23
*****

#1591121 Hoe doen jullie dat met de vroegcastratie?

Geplaatst Randa on 28 juni 2014 - 15:39

Hier worden de kittens al jaren gesteriliseerd of gecastreerd op de leeftijd van 12 weken.  De prijs is bij mij al jaren onveranderd en dat is inclusief de castratie of sterilisatie.  Ik maak geen onderscheid. zowel kater als poesje kosten zelfde prijs.  Ik vraag daarvoor niet extra


#1591130 Hoe doen jullie dat met de vroegcastratie?

Geplaatst Solotje on 28 juni 2014 - 16:45

Ik doe het al jaren en heb alleen nog maar positieve ervaren, ze gaan bv in groep naar de dierenarts, ze worden samen in groep wakker,
en dat is altijd fijner dan alleen te zijn want dan hebben ze iets dat ze herkennen dus zo hebben ze minder stress wat toch ook heel belangrijk is vind ik.
Ook als de kittens wakker zijn zijn ze weer als voorheen, ze zijn gelukkig, gezond, veel spelen enz...  ze merken er niets van.
Tegenover een volwassen kat die kan wel 3 dagen of in slechte gevallen langer dan 3 dagen last hebben,
die spelen dus zeker niet, eten misschien niet, hun immuunsysteem is dan ook zwakker en hebben stress.
Dus waarom zou je het dan niet doen?

Weet dat ze in Amerika al 25 jaar al aan vroegcastratie doen, nu is het overgewaaid naar hier, het is best afschrikkend maar ik kan echt wel zeggen dat de katjes er meer voordelen aan hebben.

Altijd meer dan 1 kg wegen, ze gezond zijn en ik laat het gebeuren op de leeftijd van 14 weken en ze mogen dan ten vroegste vertrekken op 16 weken naar hun nieuw personeel.
Ook gebruik ik meestal voor extra veiligheid Benebac om hun immuunsysteem te versterken.

Ik heb al wel eens een paar keer iets voorgehad met kittens voor de castratie dat ze bv een valling hebben, niet goed zijn of dat er 1 bal niet is gezakt en
die heb ik niet laten castreren want dat is wel gevaarlijk of het een kitten of een volwassenen is dat maakt niet uit, deze regel telt voor beide.
Ik spreek dan gewoon af met de kittenkopers dat zij het laten doen, eerst moeten zij na de verhuis een goede rust tijd krijgen en de kittenkoper probeert alle stress situaties te mijden.,
uiteraard wel voor de 6 maand en dan komt het allemaal goed.


Je kan zeker een open kitten verkopen aan een erkende cattery, geen erkenningsnummer dan hebben ze pech,
weet ook dat zo'n hk nummer aanvragen niet veel werk is, dit telt dus alleen voor in Belgié.

Mijn prijs is toen aantal jaren geleden verhoogd maar ik maak ook geen verschil tussen poes of kater want ik hoor ze al afkomen, ik neem een katertje want die is goedkoper.
Mijn prijs kan evenaren met cattery's die niet mee doen aan vroegcastratie dus duurder is het bij mij zeker niet.#1562425 Dodentocht editie 2018

Geplaatst Dorothea on 10 maart 2014 - 18:24

Dank jullie voor de tips!
Ik had deze namiddag onverwacht vrij, dus ben al meteen naar de winkel geweest. Het zijn lage gore tex schoenen geworden van het merk Lowa. Ik heb dan maar ineens een fatsoenlijk klein rugzakje, wandelkousen, hoofdlampje en een all-in one vork-lepel-mes gekocht. Als ik er nu nog niet klaar voor ben, weet ik het ook niet. :lachen:
Het prijskaartje doet me wel denken dat ik minstens een paar edities moet meedoen, wil ik dat er ooit 'uitkrijgen'. ;)


#1555499 Poezencentrale geeft mijn gevangen poes niet terug

Geplaatst ginnie on 20 februari 2014 - 22:17

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de reacties die deb7665 plaatst ook een beetje vreemd vind.

deb7665, de eerste reactie die je plaatst is behoorlijk onbeschoft. Dat is jammer. Er zit vast een heel verhaal achter en ik kan me voorstellen dat je dan even geen zin hebt in een beleefde reactie, maar besef wel dat dit de eerste kennismaking van velen van ons hier met jou is. Dat roept dan al snel boosheid en weerstand op. Ik hoop dat je dat begrijpt.

Vervolgens plaats je enkele nietszeggende, cryptische berichtjes: 'jullie zitten er heel erg naast'. Prima, dat kan. we hebben nu 1 kant van het verhaal. en dan wil je niets toelichten. ook goed, je bent tot niets verplicht. Besef wel heel goed dat je dan wel reacties uitlokt. Je verduidelijkt niets, er komt geen reactie op wat er allemaal aan de hand is en wat er allemaal verteld wordt en er komt geen enkel woord van uitleg alleen verwijten naar ts toe. en wij hier zien zeer duidelijk aan de reacties van ts dat die het er erg moeilijk mee heeft.

Ik vraag me dan ook af wat de toegevoegde waarde van je reacties hier is. Heb je ook nog wat zinnigs te vertellen over de situatie?#1555410 Poezencentrale geeft mijn gevangen poes niet terug

Geplaatst mijnbengaaltjes on 20 februari 2014 - 20:35

Als “poezencentrale” zetten jullie je met dit voorval, de handelingen / stappen die jullie hebben ondernomen en vooral met de reacties achteraf niet echt in een positief daglicht (zacht uitgedrukt!!!)

Dat dit (tenminste dat hoop ik) nu 1 malig is voorgekomen kan natuurlijk gebeuren als mens maak je nu eenmaal fouten maar naar berichten die al eerder gepost waren twijfel ik daar dus ook al aan.

Dat jullie je als poezencentrale in willen zetten voor de katten en het beste voor hebben met de poezen daar twijfel ik geen seconde aan. Ook de vrijwilligers die zich inzetten zullen het beste voorhebben met de katten en zullen dit allemaal ook zeer erg vinden.

Maar zoals TS behandeld is en nog word door bovenstaand bericht te posten vind ik ronduit onbeschoft.
Plaats je eens in haar situatie!

Mevr was vast dolblij om haar kat terug te vinden die plotseling verdwenen was. Dat poes problemen had was bij de eigenaar bekend en ik vind het dan ook zeer raar om mevr zo lang bij haar EIGEN kat weg te houden. (het was immers al enige tijd bekend dat haar baasje gevonden was)

Wanneer jullie je gezien de problemen met de ogen je in zo’n situatie zorgen maken en twijfels hebben bij het terug geven van een kat wees dan professioneel. Nodig het baasje uit desnoods bij een dierenarts waar jullie als centrale bekend mee zijn. Zet op papier dat de kat de nodige verzorging krijgt voor ze terug verhuist (op kosten van het baasje bijv.) dat jullie de kat willen volgen e.d. Lijken me allemaal niet zulke moeilijke oplossingen. (Los het als een volwassene op neem contact op met de DA van mevr. Of wat dan ook …..)

Daarnaast is het nog steeds zo dat mevr hoe dan ook de eigenaar is/was en jullie gewoon dik en dik fout zitten ALS mevr ook in dat geval haar kat direct gewild had dan had ze die moeten krijgen!

Als je ziet (leest) hoe veel mevr om haar kat geeft en hoe erg ze het vind dat dit alles zo is gelopen begrijp ik al niet dat er überhaupt getwijfeld moet worden aan het baasje (als poezencentrale)

Het mooi weer spelen op Facebook vind ik dan ook zeer triest, reacties verwijderen en ik hoop dan ook dat er een reactie komt op bovenstaande berichten. Een account aanmaken en zo’n reactie geven vraagt om uitleg ik hoop dat je zo volwassen bent om dit dan ook te doen.

Word TS tegemoetgekomen ?#1555145 Poezencentrale geeft mijn gevangen poes niet terug

Geplaatst ginnie on 20 februari 2014 - 12:45

een kat is een roofdier, maar kan wel degelijk in geval van waargenomen gevaar (al dan niet echt aanwezig) zich verstoppen. Katten hebben ook 'natuurlijke vijanden' en zullen zich daarnaar gedragen. Fight or flight.
En aangezien een kat graag conflicten vermijd zal die snel vluchten of verstoppen als er gevaar dreigt. De meeste dan.

Een blinde kat voelt zich niet snel veilig. Maar een blinde angstige kat kan rare dingen doen.

Ik weet het niet met dit hele verhaal. Er zit een luchtje aan. Zelfs als je alleen kijkt naar de feiten dan nog rammelt het verhaal.

Wat weten we nu echt:
- de kat is niet meer bij de eigenaar
- de kat was ten enige tijde bij (de vrijwilliger van) de poezencentrale (foto op de site)
- de kat is onderwerp van een conflict

wat is er gebeurd?
waar is de kat nu?

twee vragen waar (nog) geen duidelijk antwoord op is. Je moet dan afgaan op de verhalen van de beide partijen en daar zit m nou net de crux. Ik ben geneigd om de eigenaar in dit geval te geloven. Waarom? De eigenaar vertelt keer op keer hetzelfde verhaal en spreekt zichzelf niet tegen. Geeft misschien niet alle informatie, maar dat is ook heel lastig en bovendien niet nodig op een forum ;)
De poezencentrale heeft al toegegeven dat ze niet het juiste verhaal hebben verteld. Wat zegt mij dat ze nu wel de waarheid spreken? Open en eerlijk aangeven wat er mis is gegaan, daarvoor uitkomen ook al is de afloop dan niet goed, dan heb ik er meer vertrouwen in.

Spijtig voor de poezencentrale, maar door dingen te verbloemen of verdoezelen (wat ze zelf aangeven dat ze hebben gedaan trouwens) is nooit een goed idee en dat geeft grond voor twijfel aan alles wat er is verteld.

Ik hoop echt dat deze kat een goed leven ergens heeft en uiteindelijk nog bij de eigenaar terecht komt. Maar als ik alles zo lees dan heb ik daar een beetje een hard hoofd in :(#1553816 Grootste tettergat van KS

Geplaatst Ventteke on 17 februari 2014 - 18:39

Wie vraagt die krijgt, gefeliciteerd Anja
Anja.jpg#1528948 De laatste twee Her Majesty'kes vertrekken vrijdag

Geplaatst Solotje on 26 december 2013 - 14:12

Bekijk berichtSedes, op 26 december 2013 - 13:51, zei:

Kan het ook niet gelinkt worden aan het 5e kitten/sterretje?

Ik dacht ooit gelezen te hebben dat je bij een blinde kat veel met je stem moet werken. Gewoon alles een beetje "aankondigen".
Ik doe dit eigenlijk ook met Bailey :p (komt doordat ik vroeger thuis een bange kat had, maar als je hem vooraf verwittigde daje lawaai ging maken, was hij minder bang :) )
Sowieso zal ze ook veel hebben aan haar mama/oma/halfzus/papa é :)


Ja dat zal er ook te maken mee hebben :(

Ja dat doe ik nu ook, ik kondig mij altijd aan als ik naar haar ga en ook al de speeltjes die rammelen of geluid maken geef ik aan haar,
de rammelde muisjes is haar lievelingsspeelgoed.
En je moet haar zien lopen achter een auto'tje, zo zie je echt niet dat ze blind is, ze is zelfs sneller dan haar broertjes, ongelooflijk. :love4:


De dierenarts is hier net geweest en hij vond dat ik echt super woonde voor de katjes, ook de tuin met rotsen, vijvertjes... vond hij geweldig :d
Hij was ook onder de indruk van de katjes, zo sociaal en lief... ze gingen altijd lopen met zijn spulletjes, ze wouden volgens mij ook doktertje spelen :lachen:
Hij vond de mama ook een geweldig goed moedertje, goh allemaal zoveel positief, ben er trots op :lol2:
Ja hij heeft mijn huis gekeurd voor de hk nummer, hij zei wel dat ik een goede groep had omdat ik niet zoveel kattenbakken had en dat die allemaal naast elkaar staan,
dat word dan bezien als één kattenbak maar zolang dat er geen problemen zijn, is er ook geen reden om dat te veranderen.

En dan nog het laatste, hij heeft bij Twilight gevoeld en ze is zwanger! :dancer:

En Luna vond hij ook geweldig, nog nooit zo'n brave afgerichte hond gezien :love4:#1505757 Joe en Lilly

Geplaatst Solotje on 04 november 2013 - 16:56

Bekijk berichtwilver, op 04 november 2013 - 16:55, zei:ik zal ze posten :zweep:


ooooh gij durft :x:#1490213 Hoe zien jullie eruit?

Geplaatst Solotje on 27 september 2013 - 19:23

Leuke foto's allemaal :d

Lut je ziet er fantastisch uit :d  en mooie honden Freggel :lol2:

Het is lang geleden dat ik nog een foto heb geplaatst, deze vond ik wel mooi van ons drie :)

Solotje  patner Solotje en Wilver

1014619_10201911072955468_80603521_o.jpg#1482415 Cattery Graziëlla

Geplaatst DORIS on 10 september 2013 - 21:57
#1481959 Cattery Graziëlla

Geplaatst ginnie on 09 september 2013 - 20:29

Ik weet niet meer wie wat waar wanneer heeft gezegd, maar ik wil toch even reageren.

puntje 1) ja, het forum is bedoeld voor iedereen en iedereen mag zijn of haar zegje doen. Zolang het met respect naar elkaar kan, anders wordt ingegrepen door het team, zoals gewoon is op diverse fora.
puntje 2) newbies ;) mogen ook gewoon vol meedoen met het forum en gewoon reageren.
Wel wordt het over het algemeen als raar ervaren dat veel mensen tegelijk zich gaan registreren om een persoon te 'verdedigen' als er 1 negatief puntje naar voren wordt gebracht. Vooral al die persoon daar dan eerst heel heftig op reageert en daarna niet meer reageert.
puntje 3) er wordt geroepen dat het zo jammer is dat ts niet meer reageert. Ik weet niet of ik dat na al die reacties nog wel zou durven. Bovendien, niet iedereen is constant met dit forum bezig, de meeste mensen hebben een leven naast ks.
puntje 4) ik vind het erg jammer dat cattery graziela niet meer reageert en geen antwoord geeft op serieuze vragen die gesteld worden. Vragen waar de antwoorden veel voor zouden kunnen doen om de schijn die nu gewekt wordt te doorbreken.
puntje 5) er wordt geopperd dat je niet alleen op foto's van de site je eerste indruk kan en mag baseren. Persoonlijk zou ik dus niet weten hoe je dat anders moet doen. Je site is heel belangrijk en als je daarmee al een schijn wekt dat het niet helemaal jofel is, dan heb je toch een uitdaging om dat weer recht te trekken. Dan mag je heel blij zijn dat mensen vragen aan je stellen en je niet meteen links laten liggen. Maar dat is slechts mijn mening
puntje 6) heel veel mensen die zich op dezelfde dag aanmelden om op 1 topicje te reageren, ja, dat roept best vragen op ja. Dubbele accounts zullen verwijderd worden door het beheer in ieder geval ;)
puntje 7) een gesloten facebookgroep is niets mis mee ;) dat gebeurd vaker en kan een leuk middel zijn voor kittenkopers om onderling foto'tjes uit te wisselen van familieleden van de katjes.

Er zijn vast nog meer puntjes, maar dit is voor nu wel even voldoende denk ik.

Ik zou het zeer waarderen als cattery Graziella zelf wat vragen zou kunnen/willen beantwoorden. Al heb ik daar inmiddels weinig hoop meer op, op een of andere manier#1480717 Cattery Graziëlla

Geplaatst Evyke81 on 06 september 2013 - 21:45

Als je als cattery je eigen ras al fout schrijft (het is Brits korthaar en niet BritsE)
En ik denk dat je al veel te groot bent om nog onder 'hobbyfokker' te vallen.
Met 8 nesten op 3,5 maanden tijd?

En wat is jullie kittenbeleid?  Zo te zien vertrekken ze op 12 weken.
Ca va.  Maar er staat niets vermeld over inentingen, en ook niet over de (nochtans verplichte) chip.
Ze krijgen enkel een gezondheidscertificaat mee?

(en geef me nu maar een minpuntje, ik zal die van de anderen even rechttrekken :) )#1466372 Eigen Logo maken => T-Shirt is af!

Geplaatst Solotje on 07 augustus 2013 - 11:42

Mijn t-shirt is af :dancer:  en ik vind het zeer geslaagd!

Ik wou eerst nog Twilight haar kop achteraan maar dat ging niet goed met die ondergrondkleur want dan had ik een roze Twilight,
ze konden wel met een witte ondergrond onder Twilight werken maar dan was die kop er precies uitgeknipt terwijl ik die mooi met haartjes had uitgeknipt en vermits ik geen wit, grijs t-shirt wou heb ik het zo gelaten. :)

DSC00050.JPG

DSC00051.JPG#1462448 De aanhouder wint nah :p

Geplaatst Solotje on 29 juli 2013 - 21:29

Ik ben wat tegengekomen vandaag, ik trok mijn stappers aan, nam Luna aan de les en ging met volle moed snel stappen, na een 15 minuten lopen liep ik ondertussen aan de vaart,
zalige temperaturen en het zonnetje op mijn bolletje :d ik keek naar alle richtingen en genoot, ja ja dat kan aan de vaart :lachen: maar plots zag ik in het vieze water iets dobberen,
het was precies op het eerste zicht een meeuw of een eend maar toen ik dichter kwam zag ik dat het een duif was :s  ik dacht van wat doet die daar nu, aan het baden?
Nee ik dacht zot een duif doet dat niet :oops: :lachen: enfin dat beestje moest er echt dringend uit, alleen kon ik er echt zo niet aan :(  er was nergens een ladder ofzo echt niets,
ik belde in volle paniek naar mijn ventje (die op zijn werk was) hij zei wat heb je aan? Alleen een short en een topje, ik dacht in mijn eigen wat vraagt die nu :lachen:
ineens dacht ik aha ik had daarjuist een visser gezien, normaal hebben die toch een net ofzo, ik zei het snel tegen mijn ventje en ik legde in,
natuurlijk was het een stukje wandelen, dus ikke in mijn snelste versnelling :) kom ik onderweg ne zot tegen zekers, die begon tegen mij iets te brabbelen,pffft... geen tijd voor,
ik liet hem links liggen en stapte verder... daar aangekomen, ik vroeg om hulp en hij zei dat hij mij niet kon helpen :louche:  hij had ook geen net en met zijn vislijn ging niet en hij had schrik om er in te vallen,
dus jah ikke terug want ik had onderweg een grote delhaize zak gezien, mss kan ik Luna haar les er aan vasthangen en zo de duif vangen, ja ja ik had het gevonden...
dus met volle moed naar die zak, die duif terug aan het zoeken en hop de zak erin pffft amai echt niet simpel, ik denk dat ik een 20 minuten heb zitten vissen euh duiven ;) :(
toen zat ik daar te kijken naar dat hulploze beestje, het lag gewoon te dopperen en aan het wachten op de dood :cry:  weet je dat doet pijn als je zo denkt, echt waar ik heb daar tranen gelaten,
mensen die mij passeerde trokken zich er niets van aan, die dachten waarschijnlijk dat ik een zotte was maar dat kon mij niet schelen laat ze maar denken,
alé daar zat ik dan, ik was ook al aan het denken om in het water te springen maar dat was veel te gevaarlijk, nergens was een trapje te bespeuren,
het water was vies en wie weet kwam je in zo'n koude zone met alle gevolgen van nadien... ik belde terug naar mijn ventje en ik vertelde dat die visser mij niet wou helpen,
die zak dat het niet lukte en ja dat ik het zo erg vond, ik kon dat beestje daar toch niet laten dobberen :( hij vroeg juist waar ik zat en hij zei ga naar die bomen en breek daar een tak af,
als je dat in water houd dan zal die duif dat grijpen, ik moest met twee takken werken, ik begreep het niet goed maar oke ik ging dan maar een tak zoeken,
Dave zou binnen een 30 minuten bij mij zijn maar ondertussen ging ik verder, ik had een tak gevonden met verschillende takken aan,
dus ik weer met volle moed die duif zoeken en hop die tak er in en tot grote verbazing greep de duif de tak, ik heb het wel 3 keer moeten terug doen,
elke keer viel ze :( maar de 4e keer was het gelukt, ik had ze :dancer:  ik heb ze gepakt en direct naar huis gelopen, was nog 15 minuten wandelen,
onderweg kwam ik die visser tegen en daar zei ik tegen " de aanhouder wint nah" :p
Nu zit de duif in een warm hokje met brood en water, toen ik ze eerst wat droogde met een doekje en vasthield stopte ze met bibberen, zo zielig, het duifje is nog jong,
ik hoop echt dat ze het haalt, in ieder geval heb ik haar toch kunnen redden van die gruwelijke dood en dit door mijn ventje, ik ben daar zelf niet goed in maar mijn ventje heeft altijd zo'n goede ideeën, nen echte macgyver! :lachen: