Spring naar inhoud

  •  

Sabine2

Lid sinds 10 mrt 2012
OFFLINE Laatst actief 09 apr 2021 15:16
-----

Mijn 5 recentste onderwerpen

Mama de acogida sin fronteras

03 september 2020 - 16:58

Sinds 1 september ben ik aangekomen in mijn Spaanse stulpje.
Naar goeie gewoonte ging ik de dag erna een grote zak brokken afzetten bij de Zwerfkattenkolonie van Mil Palmeras. Daar aangekomen, hoorde ik Lupe (de verantwoordelijke van de kolonie, die het enorme kattenhuishouden daar in goeie banen leidt), bezorgde sussende woordjes zeggen, maar eigenaardig genoeg was ze zo gefixeerd op wat ze aan het doen was, dat ze zelfs niet kwam kijken, wat ze normaal gezien altijd doet.
Dus ging ik zelf tot bij haar en her werd me toen direct duidelijk waarom ze daar vanachter aan die tafel stond: Ze was drie kittens uit een plastieken zak aan het halen, die daar 's morgens of in de loop van de voormiddag naast de afvalcontainer gedumpt waren, in de volle zon. Had ze niet een zakje afval moeten wegdoen, dan had ze ze nooit op tijd gevonden en hadden de 3 weken jonge baby's het zeker niet overleefd :(

En wat doet een opvangmama dan? Helpen natuurlijk!! Mijn Poekietje* zijn gerief stond toch nog op het appartement, inclusief zijn "man cave" (een nylon bench waarin hij zich kon terugtrekken), kattenbakje, speeltjes, nog een paar onderleggers enz. Lupe was supercontent met de aangeboden hulp, want in haar eigen huis heeft ze al meer papfleskittens en volwassen dutskes dan goed voor haar is. Javier, haar man, heeft me dan met de drie kittens naar mijn appartement teruggebracht.
In de late namiddag heeft ze dan op de dumpplaats nog een vierde kitten uit dat nestje gevonden. Hij was uit de zak geklauterd en waarschijnlijk gaan schuilen onder de container. Een zwart katje op een donkere plaats, hij viel niet op tot hij om zijn broertjes / zusjes begon te krijsen. Dan heb ik aangeboden om hem ook op te vangen vanaf vandaag (het was al heel laat toen ze op FB postte dat ze nummertje vier gevonden had) en Javier heeft het kleine schatje deze middag naar hier gebracht. Ik heb hem een tweede grote zak brokjes meegegeven ;) Dus voilà, nu ben ik mama de acogida en España. De sprottekes kunnen hier bijna heel de maand blijven. Tegen dat ik terug naar België ga, zijn ze ongeveer 7 weken en volgens de Spaanse wet ongeveer klaar voor adoptie. Ik ga alleszins mijn uiterste best doen om hen een zo goed mogelijke herstart te geven :heart:  

Poekietje is over de Regenboogbrug :'(

17 augustus 2020 - 15:42

Poekietje, een dikke vijf jaar geleden kwam je bij mij in opvang. Mijn lieve gevoelige mannetje. Je was toen 8 jaar en zo verdrietig dat je niet bij je baasjes kon blijven. Je stopte met eten en drinken en Madam Stek en ik hebben alles uit de kast moeten halen om je uit je depressie te halen en opnieuw te doen eten, wat ons uiteindelijk met veel TLC lukte. Je kroop als geen ander onder mijn vel en ik besloot je zelf te adopteren.
Je bent nooit de grote vriend geworden van de Van Boevaerds, maar je was mijn allerbeste vriend. 's Avonds kwam je steevast bij mij in de zetel gesprongen en vleide je bolle koppeke op mijn borst, terwijl je me bekeek met je grote ogen vol liefde. Wat konden we genieten van die momenten.
De laatste twee keer ben je ook meegeweest naar Spanje, naar ons appartementje, waar je overdag knus sliep, 's morgens en in de latere namiddag mee op het terras ging en mij 's nachts wakker maakte, want alle deuren moesten open. Binnenkort zouden we weer vertrekken, een goeie week geleden had had ik nog je paspoort in het zijvak van je transporttas gestopt. Maar in de loop van vorige week voelde je je weer niet lekker. Vrijdag zijn we nog naar de dierenarts geweest, je niertjes waren verder achteruit gegaan en je vertoonde alle tekenen van IMHA, waarbij je eigen lichaampje zijn rode bloedcellen afbrak :( Je kreeg een prik en vandaag zouden we om 11u teruggaan om te zien of de behandeling aansloeg. Maar tegelijkertijd wist ik dat je aan je negende leventje bezig was, ik hoopte alleen dat we nog een paar maand samen zouden hebben. Helaas, gisteravond ben je aan je allerlaatste reis begonnen, die je over het brugje bracht :cry:
Vandaag stond ik daar bij de dierenarts, om 11u, met een doosje met jouw lieve lichaampje erin, afgedekt met rozen en kattensnor uit de tuin. Als urneke heb ik voor jou een hartje gekozen, het juweeltje moet ik nog kiezen zodat ik altijd een klein stukje van mij bij mijn hart kan dragen.

Poekie-Sannetje mijn klein lief mannetje, ik heb je ongelofelijk graag gezien en ik ga je ongelofelijk missen :cry: :cry: Je zit voor altijd in mijn hart. Moeke ziet je graag, voor altijd en altijd :love2: Geplaatste afbeelding :cry:

Nutri-plus Gel voor hond en kat

13 augustus 2020 - 16:42

Een vaste waarde in mijn EHBK-voorraad is Nutri-Plus Gel. Dit is een pasta die belangrijke vitaminen, mineralen en spoorelementen bevat. Vroeger was er een aparte versie voor katten en honden, maar eigenlijk was de inhoud gelijk, enkel de grootte van de verpakking was verschillend.


Meestal heb ik meer dan één tube liggen. Het werkt ondersteunend voor katjes die zich niet lekker voelen (onderkomen, te mager, herstellend van ziekte of operatie), of wat extra krachten nodig hebben (vb zogende mama) en zeker ook om de eetlust opnieuw te stimuleren en om een gezonde huid en vacht te bevorderen.
Verwacht geen mirakels van dag één, het is tenslotte geen geneesmiddel, maar na verloop van een aantal dagen zie je wel dat ze sneller opkikkeren. Tubes en tubes heb ik al gegeven, vooral aan de opvangertjes, maar ook aan mijn eigen Poekie die het soms wat moeilijker heeft.
Voor de opvangertjes meng ik het door wat natvoer, maar voor Poekie - die geen natvoer lust - geef ik het rechtstreeks in zijn mondje. Slecht is het niet want het wordt mooi opgesmikkeld.

Wel best checken met je dierenarts in geval van onderliggende ziektes bij je kat zoals vb Diabetes of nog andere, want het voornaamste bestanddeel is glucosestroop.

Bijgevoegd bestand  nutri_plus_gel_95690_0500_none.jpg   17,55K   46 downloads

Emoji - Eénogig dutske

10 juli 2020 - 15:07

Ik heb momenteel een kittentje in quarantaine zitten, een echt dutske.
Hij is zo'n 6 weken oud en is binnengekomen met een oogperforatie.
Het oogje werd operatief verwijderd en onze dierenarts heeft een kapje gebricoleerd, want voor zo'n kleine kittens bestaan er nog geen kapjes (en hij mag absoluut niet aan zijn oogje krabben)

Hij is echter de grootste smospot van een land en at enkel kittenmelk met kittenmousse. Verder graaft hij ook in zijn kattenbakje met de onmiskenbare ambitie om in China uit te komen.  En de steentjes geraakten ook in zijn kapje. Overdag kon ik het nog op tijd zien, maar 's nachts is een probleem.
Dus zijn kattenbakvulling wordt nu vervangen door van die Puppy pads (piesdoeken) en ik ga hem opnieuw eten geven met een spuitje.

Nu mijn vraag: hoeveel melkje / blubberpap zou ik maximum per keer mogen geven? Hij weegt momenteel 490 gram (da's inclusief kapje). Want het laatste dat ik wil is dat hij 's nachts blub moet doen en dat allemaal in zijn kapje loopt.