Spring naar inhoud

  •  

Syntara

Lid sinds 04 jul 2012
OFFLINE Laatst actief Gisteren, 10:14
-----

Mijn 5 recentste onderwerpen

Niesziekte & anti-parasiet

16 juli 2019 - 10:18

Nya heeft sinds de behandeling tegen huidkanker aan haar neusje meer last van niesziekte. Ik vermoed dat ze altijd al chronische niesziekte had, omdat ze regelmatig wat snotterde of een tranend oogje had, maar dat was heel beperkt. Sinds ze door die behandeling aan haar neusje ernstig ziek geweest is, is haar niesziekte wat erger gebleven. Ze snottert vooral meer.

Een tijdje geleden had ze een erge opstoot van niesziekte. Ze was echt heel ziek, zwak, had koorts, kon moeilijk ademen,... Ik maakte me veel zorgen, maar door AB en Metacam is ze terug opgeknapt.

Een of twee dagen voor die opstoot had ik haar preventief ontwormd. Nu vraag ik me af of er een verband kan zijn. Dat door die ontworming haar weerstand wat gedaald is waardoor die niesziekte erger geworden is. Ik zou haar ook graag preventief een pipet tegen vlooien geven (ze komt zelf niet buiten, maar we hebben een hond), maar ik twijfel nu toch een beetje of dat ook effect zou kunnen hebben op haar weerstand. Heeft iemand daar ervaring mee?