Spring naar inhoud

  •  

wea

Lid sinds 08 jul 2009
Offline Laatst actief 23 dec 2019 09:50
*****

Profile feed

Sabine2's Foto

Sabine2wea

Mercikes! 'k Ga er eens wat bestellen zie :)
10 okt 2012 12:52
wea's Foto

weaSabine2

ja, dat antwoord heb ik ook al meermaals van zooplus gekregen....

ofwel superpets.nl of ook medpets.nl
09 okt 2012 21:55
Sabine2's Foto

Sabine2wea

Hey Wendy, waar haal je die matabi stokjes nu weer?

'k Heb gevraagd aan Zooplus of ze eventueel plannen hadden om die in hun assortiment te steken, momenteel niet maar sluiten het niet uit (maar da's misschien hun standaard antwoord ;) )
09 okt 2012 19:25
wea's Foto

weatwinsisterjoyce

bedankt! maar ik ben al eens geïnterviewd geweest in dat topic (alhoewel ik er nisk mee in zit een tweede ronde vraagjes te beantwoorden hoor :) )
23 mei 2012 11:09
twinsisterjoyce's Foto

twinsisterjoycewea

Hoi wea, Ik zoek nog iemand die mee wil doen met het ks-interview topic. Zou jij mijn slachtoffer willen zijn? Groetjes van Joyce.
21 mei 2012 22:43
Minneke's Foto

Minnekewea

wea ik wou even informeren of je weet of de gemeente londerzeel werkt met een project om zwerfpoezen te helpen steriliseren of castreren, het geval is de poes moet daar blijven maar moet geholpen worden omdat ze kleintjes heeft en er gn kattenpopulatie mag komen, voor de kleintjes proberen ze een thuis te vinden

groetjes
Nathalie
19 jul 2011 21:21
wea's Foto

weaEnglish Rose

beste manon,

een snap test is een vlugge test voor leucose en kattenaids. Er moet daarvoor geen bloed naar een labo worden gestuurd en je hebt binnen de 20 minuten de resultaten.

Er is wel 1 ding wat je moet beseffen en dat is dat dit een heel gevoelige test is die vugger een vals positief geeft (de kat heeft de ziekte niet maar de test zegt van wel) dan een vals negatief (de kat heeft de ziekte wel maar de test zegt van niet). Je kan bij een positieve test altijd nog een bloedanalyse door een lab laten doen om te kijken of de kat echt de ziekte heeft. de ruime meerderheid van de katten zal de ziekte echt wel hebben, een paar gevallen niet. Maar bij een negatieve test mag je gerust zijn. Al de katten die ik uit een asiel heb gehaald hebben zo'n test gehad. Soms hebben asielen zulke testen ook gedaan, maar dan zou ik toch uitkijken of er geen niet-geteste katten in de groep zitten. Als dit zo is, zou ik de test laten overdoen als die al een tijdje geleden gadaan is. Soms kan je dat regelen met het asiel dat zij de kat laten testen. Niet alle asielmedewerkers kennen deze test en sommigen raden die ook echt af omdat de test niet juist zou zijn vanwege de vals postieven. Maar je moet beseffen dat die test is ontwikkeld om zieke dieren uit een groep te halen en dus neemt men liever een kat teveel uit de groep om de groep te beschermen dan een kat te weinig.

Zo'n test kost rond de 50 euro.

veel succes!
14 nov 2009 13:34
English Rose's Foto

English Rosewea

Hoi Wea
Ik zag op het forum dat je dier aanraadt een snaptest te laten doen. Ik ga binnen 2 weken een kitten halen dat nu nog in een opvanggezin zit. Kan je me mss uitleggen wat zo'n test precies inhoudt? Bedankt!
14 nov 2009 12:45
wea's Foto

weagriffel1977

mijn email is [Knip]
13 aug 2009 12:12
's Foto

wea

Hey Wea,

Ik lees in je blog dat je nagellak op een teentje van de katjes gaat doen. Vind dat een goed idee. Heb 3 tijgerkittens die ook niet uit mekaar te houden zijn, en vroeg mij al af hoe ik dat moet gaan oplossen.
En inderdaad, een beetje nagellak kan geen kwaad, en gaat er mettertijd vanzelf af.
Alleen om ze stil te houden tot dat droog is ;;; ? :lol:
03 aug 2009 09:01