Spring naar inhoud

  •  

Jefke_Lientje

Lid sinds 04 jan 2013
OFFLINE Laatst actief Gisteren, 12:14
-----

Mijn 5 recentste berichten

In onderwerp:Urinestank kater

21 maart 2019 - 12:18

De geur gaat zeker weg :)


Het kan nog een hele tijd duren. Zelfs een week of 6. Maar het gaat zeker wel :)

Dat is hét grootste nadeel aan volwassen katers die niet gecastreerd zijn, ik kan niet verstaan dat mensen niet gecastreerde katten in huis houden :(


Houtkorrels gebruiken wij ook graag, minste geur naar mijn mening...


Onze dierenartassistente zegt een pot water laten koken met allesreiniger, werkt tegen de geur blijkbaar :)

In onderwerp:Thema voor maart: boze blik

16 maart 2019 - 14:02

M'n Saartje kan lekker boos kijken :)
Bijgevoegd bestand  12194668_10205411686836901_5176795774906969627_o.jpg   399,81K   4 downloads

In onderwerp:voeding voor 2 verschillende raskatten

09 maart 2019 - 15:07

Wij geven in onze opvang purizon. Dit is graanvrije voeding en erg gezond voor katten :)
De meeste katten doen het erg goed hierop !

In onderwerp:Niesziekte

24 januari 2019 - 11:36

Bekijk berichtNala, op 22 januari 2019 - 22:23, zei:

Hallo

Mijn lieve kitten Nala heeft de niesziekte erg te pakken.

Van de dierenarts heb ik te horen gekregen dat ze dit vanuit het nestje zou hebben meegekregen. Maar de cattery valt mij aan omdat dit een leugen zou zijn en ze gezond verklaard werd 3 dagen voor ze naar mij verhuisde...
Dit is haar verhaal;
Vanaf de eerste dat ik Nala in huis had, was ze verschillende malen per dag aan het niezen. Omdat de cattery mij betrouwbare mensen leken te zijn en openstonden om te helpen bij mijn eerste kitten, heb ik hun om advies gevraagd. Ik kreeg toen te horen dat kittens wel eens nieste omwille van stofjes in de lucht.
Na enkele weken werd het enkel erger voor Nala en heb ik een afspraak gemaakt bij een dierenkliniek. Die vertelde me dat Nala de niesziekte had en dat bij zo een jonge leeftijd katten dit niet meer zouden kwijt geraken. Er is direct zonder veel onderzoek gestart met antibiotica en een erfelijkheidstest uitgevoerd. Gelukkig leverde die laatste test een negatief resultaat (heb de resultaten wel nooit zelf mogen inkijken)
Omdat na de antibioticakuur Nala terug herviel ben ik met haar naar een andere dierenarts geweest, omdat Nala duidelijk niet zo goed kon vinden met de vorige. Hier kreeg ik dan terug dezelfde info.
Op dat moment had Nala wel een loopneusje (gewoon waterig vocht maar verder niets)
Er werd me toen aangeraden om gewoon een slijmoplosser te geven om de symptomen in toom te houden. Spijtig genoeg waren deze zakjes appelsiensmaak en iets wat wij als mensen ook moeten innemen bij een zware verkoudheid. Op zich hielp dit voldoende om haar comfortabel te laten spelen, eten... maar appelsien was niet Nala haar ding en het geven van dit medicijntje twee maal per dag werd meer en meer een gevecht.

Omdat ik mijn poezemie heel graag zie en ik toch graag een oplossing op langere termijn wou heb ik nog een derde opinie ingeroepen. Deze dierenarts wou wel dat ik enkele dagen stopte met de medicatie zodat zij kon zien wat er aan de hand was.
Dit heb ik dan ook gedaan. Ik kreeg de typ om ipv de appelsiene oplossing gebruik te maken van de druppel variant. Deze ruikt een beetje naar rotte eieren maar leek niet echt een gevecht te zijn om de druppel in haar mini neusje te krijgen.
Spijtig genoeg merkte ik ondertussen merkte ik dat Nala zieker werd....
Op een zondag was ze zo ziek dat ik haar niet mocht oppakken om in de zetel te leggen... je hoorde haar ademhaling heel erg hard en ze wou niet eten.. paniek alom...
Na het bezoek van de dierenarts gisteren kreeg ik nog maar eens te horen dat dit enkel van het nestje kon voort komen. Ik heb immers geen poezen, al haar spulletjes zijn nieuw gekocht, ze mag niet buiten en komt dus ook niet in contact met andere dieren. En ze is samen met mijn in een appartement getrokken dat ik pas aangekocht heb. Ik zelf kom ook niet in contact met andere poezen buiten Nala zelf.
Nala heeft gisteren een spuitje antibiotica gekregen dat twee weken zou werken om nadien 4 weken lang een antibiotica pillen kuur te geven op vrijdag zaterdag en zondag. Hopelijk kan dit haar helpen.

Zijn er nog mensen hier die zo een verhaal hebben van een kitten die ze aangekocht hebben?
Is er ergens een plaats waar ik andere mensen kan waarschuwen voor deze praktijken zodat mensen niet luisteren naar verkopers en direct hun kitten een checkup laten geven?
Ik voel me alvast heel schuldig dat Nala zo ziek is nu en dat ik niet direct op mijn buikgevoel verder ben gegaan ipv op de ervaring van de verkoper die natuurlijk vermelde in het contract in kleine lettertjes vermelde dat er niesziekte gemeld moest worden binnen de 10 dagen anders kon je geen verhaal meer maken tegenover hun.

Groetjes

Baasje van NalaHet kan ook zijn dat het in het nestje reeds sluimerde maar gewoon uitgekomen is door de verhuisstress... Wij hebben ook al kittens (en zelfs volwassen) opvangers gehad die bij ons niets gehad hebben maar dan kort na verhuis toch ziek worden. De stress is vaak een slechte factor...
Niesziekte is iets ergs lastig.

In onderwerp:Blue's eerste sneeuw

23 januari 2019 - 11:13

Zalig om te zien :d

Hier zien komen ze amper buiten met dit weer haha