Spring naar inhoud


- - - - -

Lijst positieve of negatieve cattery


 • Log in om te reageren
112 reacties op dit onderwerp
Ines
Ines
 • 13.375 berichten
  • Locatie: Beerse
 • 3 katten
OFFLINE

#31 Geplaatst 30 april 2010 - 11:12

Babs zei:

Heeft er toevallig iemand ervaring met Cattery Nefertete (Ruddervoorde)? Graag jullie mening.

Aan de website te zien testen ze niet op HCM.

Geplaatste afbeelding

Guest_Babs_*
Guest_Babs_*
OFFLINE

#32 Geplaatst 30 april 2010 - 18:41

Had net contact met Cattery ivm HCM,ze zeiden dat de ouders van hun volwassen katten getest zijn op HCM,maar hun eigen katten nog niet,zouden die kittens dan in orde zijn?
Ik ken hier echt zo weinig van,maar ik vind het dan wel superveel geld als ik geen zekerheid heb .
Als ik nu een kitten koop die niet getest is en ik laat dit zelf testen met de conclusie dat ze positief is,kan ik dan een soort van garantie krijgen of niet?
Klinkt mss wel raar maar ik ben liever op voorhand geinformeerd dan achteraf met de gebakken peren te zitten. :evil:

Smitten Kitten
Smitten Kitten
 • 11.119 berichten
OFFLINE

#33 Geplaatst 30 april 2010 - 18:53

Ik weet niet over welk ras je het hebt, maar aangezien grootouders getest zijn neem ik aan dat het om een ras gaat waar HCM relevant is. Ik ben overigens van mening dat hcm test bij elk ras relevant is. Zelfs "gewone" straatkatten sterven aan hcm nl.
Dus ja, ook de ouders moeten getest worden op HCM. Je betaalt geld genoeg voor een raskat, dus recente tests zijn een "basisrecht" van de kittenkoper. Goed dat je er over nadenkt trouwens. Helaas zijn er veel te veel fokkers die kittenkopers met een smoesje afwimpelen als het over de testen gaat...
Bovendien, wanneer zijn de grootouders getest? Voor hetzelfde geld zijn ze enkel eens getest als ze 1 jaar waren en zijn ze inmiddels een jaar of 5 en nooit meer getest en dan is zo'n test waardeloos.

Bewerkt door Smitten Kitten, 30 april 2010 - 18:54.


Guest_Babs_*
Guest_Babs_*
OFFLINE

#34 Geplaatst 30 april 2010 - 19:50

Het gaat om een Britse Korthaar,nu ben ik eigenlijk al aan het twijfelen of ik die optie niet beter zou afzeggen. Ik zal zowiezo volgende week eens contact opnemen met mijn dierenarts en om uitleg vragen,want ik ben hier toch maar een leek in.Het enigste dat ik wel weet is dat ik nou net iets te oud ben geworden om een kat in de zak te kopen.In ieder geval,bedankt voor jou reactie. ;)

Smitten Kitten
Smitten Kitten
 • 11.119 berichten
OFFLINE

#35 Geplaatst 30 april 2010 - 20:55

Bij de Brits Korthaar ALTIJD vragen achter recente testpapieren van zowel mama als papa! HCM is helaas een reëel probleem bij de brit en testen biedt helaas geen 100 procent zekerheid dat je kitten nooit hcm zal krijgen, maar iets is beter als niets!

Als je toch 500 euro of meer betaalt aan een kitten heb je als kittenkoper gewoon recht op een kitten uit recent negatief geteste ouders. Laat je aub niets anders wijsmaken 8)

Guest_chriske_*
Guest_chriske_*
OFFLINE

#36 Geplaatst 30 april 2010 - 23:24

haemoglobine zei:

Chatterie :thumb: Monaliza :thumb: , wel langs de franstalige kant van ons landje, in Waver.
10 jaar geleden 1 van de enige goeie waar we onze karthuizers vonden.
Het was toen ook moeilijker, internet was toen ook nog niet wat het nu is...
Nu kweekt ze geen karthuizers meer, enkel nog british shorthair en scottish fold.

Waar mijn britje vandaan komt is helemaal af te raden, ik ben toevallig bij hen terechtgekomen, het spijt me dat ik niet naar mijn bovenstaande kweker ben teruggegaan...

Inderdaad , liza heeft mooie en geteste katten , ze kocht bij mij Barbotine , staat op haar website !!

Chriske :thumb:

Ines
Ines
 • 13.375 berichten
  • Locatie: Beerse
 • 3 katten
OFFLINE

#37 Geplaatst 01 mei 2010 - 18:51

Babs zei:

Ik zal zowiezo volgende week eens contact opnemen met mijn dierenarts en om uitleg vragen,want ik ben hier toch maar een leek in.

Vele dierenartsen kennen niet veel van raskatten, dus zal hij misschien zeggen dat testen niet nodig is. Een dierenarts is ook niet alleswetend, dus toch mee oppassen ;)

Geplaatste afbeelding

Bene
Bene
 • 3.069 berichten
  • Locatie: Zulte
 • 3 katten
OFFLINE

#38 Geplaatst 01 mei 2010 - 23:06

Ines zei:

Vele dierenartsen kennen niet veel van raskatten, dus zal hij misschien zeggen dat testen niet nodig is. Een dierenarts is ook niet alleswetend, dus toch mee oppassen ;)

Hoe kan je trouwens een dierenarts vinden die echt bekwaam is met raskatten ?

Guest_elien89_*
Guest_elien89_*
OFFLINE

#39 Geplaatst 16 juni 2010 - 22:15

Hoi iedereen,

ik zou ten zeerste cattery Lambirz aanraden voor britse kort en langhaar.
Ze zijn superbegaan met de dieren, doen er alles voor, ze komen niets tekort, krijgen alle aandacht, het beste van het beste, vanalles word ze geleerd.
Mensen die cattery Lambirz kennen zullen samen met mij dezelfde mening delen :-)

Guest_papaver_*
Guest_papaver_*
OFFLINE

#40 Geplaatst 25 juli 2010 - 16:48

Babs zei:

Het gaat om een Britse Korthaar,nu ben ik eigenlijk al aan het twijfelen of ik die optie niet beter zou afzeggen. Ik zal zowiezo volgende week eens contact opnemen met mijn dierenarts en om uitleg vragen,want ik ben hier toch maar een leek in.Het enigste dat ik wel weet is dat ik nou net iets te oud ben geworden om een kat in de zak te kopen.In ieder geval,bedankt voor jou reactie. ;)

Wij hebben in april een héél slechte ervaring gehad met Cattery Nefertete, jammer genoeg! Wij hebben ons voorschot van 100 euro ook nooit teruggekregen :r , ondanks meerdere vriendelijke verzoeken, dan een aangetekend schrijven later ook via een advocaat. Ik had ontzettend veel info verzameld alvorens we de stap zetten om tot de aankoop van een britje over te gaan en toch heb ik me laten vangen :cry: :wall: . Na al het belang dat er aan de HCM-testen wordt gehecht in boeken en op fora zoals deze, was ik er onterecht vanuit gegaan dat een zichzelf respecterende cattery sowieso deze testen uitvoerde. Niet dus!!

Ach, het is een lang verhaal en ik walg nu echt van die mensen. Het gaat hen helemaal niet om het welzijn van de dieren, laat staan om het ras te verbeteren.

Meteen toen ik er buiten was, hield ik er heel een slecht gevoel aan over. Ik had blij moeten zijn dat we een katje gekocht hadden, maar voelde me onzeker en ook schuldig. Ik dacht één kleintje te kunnen redden... Ze had 4 grote kooien in de woonkamer staan, telkens gevuld met 5 à 7 kleintjes. Het katertje waarvoor wij gekomen waren, bleek nog maar 2 weekjes oud te zijn, dus véél te vroeg om bezoek toe te laten en zeker om het diertje in hun schoot te leggen, terwijl mamapoes en alle andere mamapoezen angstig toegeschoten kwamen. Ze had zelfs al eerder bezoek voor het nestje toegelaten, stel je voor!

Haar eigen kindje liet ze bijna al die tijd dat we er waren (2,5u ong.) in zo'n speelbox zitten omdat ze anders teveel aandacht zou opeisen. Soit, om een lang verhaal toch wat in te korten...amper 3 dagen later hebben wij onze aankoop willen annuleren. Maar ze vertikt het ons geld terug te geven omdat ze tenslotte toch al die kosten heeft moeten doen :trance: . Zogezegd aan foto's die we nooit gezien hebben, dierenartskosten, testen (!), inentingen (op 2 weken oud!?),..Dat heeft haar niet tegengehouden om binnen de week het kitten aan een ander slachtoffer te verkopen, ongetwijfeld aan de volle prijs. Kassakassa! :misselijk: Ik hoop dat het wrange gevoel dat ik aan deze ervaring over heb gehouden  op een dag volledig weg is. En ik hoop dat potentiële kopers een cattery de naam waardig vinden.

Wij hebben daarna 2 andere catteries gevonden. Ons eerste schattige wondertje is gisteren gearriveerd en het tweede komt zondag. Wij hebben dus gelukkig mogen ondervinden dat er ook fokkers zijn die wél goed bezig zijn met hun vak en er met super véél liefde voor de diertjes zijn. Wij genieten nu wel van elk moment!!

PoezieMauMau
PoezieMauMau
 • 794 berichten
OFFLINE

#41 Geplaatst 26 juli 2010 - 08:33

Ik heb een raskat, en ben nog steeds aan het vragen bij de ''cattery'' naar de testen van haar ouders. Ik word iedere keer met een smoesje afgewimpeld, en nu nog steeds (familieproblemen, moet nog ingescand worden, ik blijf je die nog schuldig maar door omstandigheden heb ik niet met de katten naar een specialist kunnen gaan). Daar komt nu ook nog eens bij, dat ze in hele korte tijd, veel katten ( 7 of 8 ) van haar verkoopt op internet. Voor een laag bedrag, niet geholpen wel met stamboom.
Ik denk dat daar iets goed mis is, buiten het ''familieomstandigheden'' om. Is wel erg raar dat je je katten als het ware snel ''opruimt'' en er verder niet naar omkijkt waar ze terecht komen. :evil: :(

Mijn raskat is nog geen jaar oud, maar eigelijk wou ik haar zelf dan maar laten testen op HCM en PKD, maar wat is mijn recht verder, ik heb er geen contract of iets dergelijks bij gehad...? Kan/moet ik de stamboekregelaar daarvan op de hoogte stellen, van de situatie qua katten(uit)verkoop bij hun thuis, en dat ik haar vraag om de testen die zogezegd wel gedaan zijn, maar geen antwoord krijg? Maar wat kunnen zij verder doen, buiten het geen stambomen meer uitschrijven om....?? en wat als de test toch positief blijkt te zijn...... :cry: ik heb het erover gehad, en staat in mijn mail dat als er achteraf toch iets mis is met het kitten dat we er samen wel uitkomen... maar toch, als ze iets kan verkopen reageert ze heel snel, maar als ik achter de testen aan zit kan ze bijna tot niet meer reageren....

Bewerkt door PoezieMauMau, 26 juli 2010 - 08:34.

..... Een vriend zal met je zingen als je op een berg staat, en zwijgend naast je lopen door een dal .....

Smitten Kitten
Smitten Kitten
 • 11.119 berichten
OFFLINE

#42 Geplaatst 26 juli 2010 - 08:45

Helaas zijn testen niet verplicht. Verder kan je inderdaad je kat laten testen, maar ze is nog zo jong... kans is dat als ze genetisch wat met zich meedraagt zoals pkd of hcm dat het nu nog niet tot uiting zal komen, maar pas over een jaar of enkele jaren.

Omdat testen niet verplicht zijn zal je wss niets kunnen beginnen tegen de fokker vrees ik. Het enige dat je kan doen in de toekomst is enkel een kitten kopen bij een fokker die de katten jaarlijks/voor elk nest test en die je deze papieren ook toont.

Ben wel benieuwd welk ras je kitten heeft en van welke cattery het komt. Mag ook via pm ;)

PoezieMauMau
PoezieMauMau
 • 794 berichten
OFFLINE

#43 Geplaatst 26 juli 2010 - 08:48

Uit Nederland, bij een fokker in Friesland.
Die Ragdoll's fokt...
..... Een vriend zal met je zingen als je op een berg staat, en zwijgend naast je lopen door een dal .....

Smitten Kitten
Smitten Kitten
 • 11.119 berichten
OFFLINE

#44 Geplaatst 26 juli 2010 - 08:51

PoezieMauMau zei:

Uit Nederland, bij een fokker in Friesland.
Die Ragdoll's fokt...

Ok, vroeg het me af omdat niet bij elke ras zoveel op hcm en pkd getest wordt, maar bij de ragdoll lijkt het me wel echt nodig! Er wordt bij de ragdoll overigens nog op veeeeel meer getest. Een vriendin van mij fokt ragdolls en als ik de lijst zie van ziektes waarop zij test, dan is dat toch veel meer dan enkel hcm en pkd. Maar zij is in mijn ogen dan ook een heel verantwoorde en goede ragdollfokker.

Guest_lissy_*
Guest_lissy_*
OFFLINE

#45 Geplaatst 26 juli 2010 - 21:18

Smitten Kitten zei:

Ok, vroeg het me af omdat niet bij elke ras zoveel op hcm en pkd getest wordt, maar bij de ragdoll lijkt het me wel echt nodig! Er wordt bij de ragdoll overigens nog op veeeeel meer getest. Een vriendin van mij fokt ragdolls en als ik de lijst zie van ziektes waarop zij test, dan is dat toch veel meer dan enkel hcm en pkd. Maar zij is in mijn ogen dan ook een heel verantwoorde en goede ragdollfokker.

Veel fokkers testen op HCM dna alleen, en roepen dan zelfs dat ze een hcm vrije lijn hebben in hun cattery!!!! Neem van mij aan dat er geen hcm vrije catteries bestaan.Men kan nog zo goed testen maar "vrij van hcm" is een lokkertje.Ik fok nu al 11 jaar ragdolls en weet wat er te koop is in de ragdollwereld.Geld is voor sommige heel belangrijk helaas.
Vraag altijd eerst de originele testen HCM en PKD van BEIDE ouders in te zien. Pkd is niet van belang in de Ragdoll maar ik doe dat toch met echo om zo de staat van de nieren goed te laten bekijken.Dit ook ivm Cin.
Echo is dus zeker het belangrijkste wat er is bij de ragdoll. De 2 hcm genen die gevonden zijn, test dat want dat hoeft maar eenmalig dus dat is de duurte niet om dat ook te laten doen.
Ben wel benieuwd naar deze catterynaam(in PB-tje misschien?)