Spring naar inhoud


- - - - -

dringend advies nodig!!


 • Log in om te reageren
17 reacties op dit onderwerp
tijgertje75
tijgertje75
 • 3.231 berichten
  • Locatie: balen
 • 1 katten
OFFLINE

#16 Geplaatst 19 april 2010 - 10:24

feroesti zei:

Toen hier ons Sanneke, vorige week, ze ook probeerde te verslepen heb ik haar tijdelijk toch wat bestraft (met woorden natuurlijk) en telkens terug in de bech gestopt. De kleintjes waren toen een kleine twee weken oud.
Ik ben eigenlijk wat tegen het verstoppen van de kittens, het belemmert een goede socialisatie. Kittens moet je van zodra hun oogjes open zijn, kunnen vastpakken en liefst zoveel mogelijk of mama dat nu wil of niet.
Daarom zijn die weegcontroles ook nuttig, zo leren ze opgepakt te zijn en vinden ze mensen niet eng. Op den duur piepen en blazen ze ook niet meer, wat mama meer gerust steld.
Hier heeft het telkens terug brengen naar de bench na twee dagen al zijn effect goed gehad.
Ik heb de bench helemaal uitgewassen en ontsmet en nieuwe zachte dekens erin gelegd. Het deurtje van de bench hebben we nooit hoeven dicht te doen. Nu blijft ze keurig in de bench en heeft ze het opgegeven om hen te verhuizen.
's Avond liggen de kleintjes bij ons in de zetel. In het begin vond sanneke dat niet zo leuk en kwam ze hen terug halen. Nu heeft ze door dat het geen zin heeft en we mogen nu de kittens knuffelen zoveel we willen.
Ze genieten er ook van en piepen niet, daardoor is Sanneke ook wel echt rustig. Sanneke komt er gewoon gezellig bijliggen.
We pakken hen enkel op als ze niet slapen en niet liggen te drinken.
Als ze wat liggen rond te kijken, dan is het tijd voor het knuffel moment.
Ze kijken ons al zeer goed aan en kruipen naar de uitgang van de bench om te mogen komen. Heeeeeerlijk genieten is het !!!!

ik heb de doos nu naast de zetel gezet met een deken erover en voorlopig gaat alles goed, ik laat haar vandaag nog wat met rust , aaien mag ik ze, en pakken dat probeer ik morgen of zo nog eens, of als ze even buiten is,
bedankt voor alle hulp,  :love3: :love3: was gisteren even een paniekmoment

feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#17 Geplaatst 19 april 2010 - 14:28

Geen paniek, het is volkomen normaal.
Dat is ook tijdelijk en gaat snel over.
Poezen willen hun bevuilde nest verlaten om geen roofdieren aan te trekken, dat is dus nog een oerintinct.
Natuurlijk liggen ze nu hygiënisch en schoon, maar het instinct is niet verdwenen.
Onze poezen doen het allemaal tussen week 1 en week 2, daarna niet meer. En hoe groter de kittens worden, hoe moeilijker om ze te verhuizen.
Nog 1 à 2 weken en ze zullen zelf al uit het nest piepen, dan zal het pas genieten zijn !!!! :heart: :heart: :heart: :heart:

Randa
Randa
 • 6.205 berichten
  • Locatie: Dendermonde
 • 7 katten
OFFLINE

#18 Geplaatst 19 april 2010 - 21:06

Hier deed Loesje dat ook na een dag of twee haar kittens verhuizen. Ik heb daar nooit een probleem over gemaakt, waar zij ze wil hebben mag zij die laten.
Zo hebben de kittens van Loesje altijd hun eerste 3 weken bij mij in bed doorgebracht weliswaar in een mandje maar altijd bij mij.  Loesje vond dat blijkbaar geruststellend.

voordeel was wel dat de kittens heel erg goed gesocialiseerd waren.  

Ik vind het heel belangrijk dat je de kittens vanaf dag 1 begint te pakken, knuffelen, natuurlijk als mama poes niet te moeilijk doet
Groetjes Randa en de poesjes Nisaba, Maicis, Storm, Trouble, Winter, Party, Kiri, Quecha, Quirina, Umika, Tessa, Lotje, Mira, Ziva and Sadie