Spring naar inhoud


- - - - -

kitten - herplaatser..


 • Log in om te reageren
15 reacties op dit onderwerp
Guest_*mikkeke*_*
Guest_*mikkeke*_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 22 april 2010 - 09:34

We hebben hier nu dus gemerkt dat een herplaatser bij ons niet werkt.....
Voelt toch nog steeds wel als falen moet ik zeggen :cry: . Je leest hier toch meestal dat alles positief loopt en dat de poezen de grootste vrienden worden.

Ondertussen wel een aantal mailtjes gehad van de nieuwe eigenaars van Faye deze week en ze doet het goed, is nog wel wat schrikkerig maar komt toch al op schoot liggen als het rustig is... Kan niet beter dus :)

Maar nu vraag ik me af...... als er een kitten bij zou komen zou dat dan weer hetzelfde gaan als met Faye?? Zou die dan ook weer niet geaccepteerd worden?? Zijn er hier mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten en dat het met een kitten wel goed ging.
Ik heb zo nog altijd het gevoel dat ik er toch graag 3 zou hebben, maar durf nu toch eigenlijk niet meer zo goed. Mijn man heeft er al helemaal schrik van. En voor de kinderen is het natuurlijk ook helemaal niet leuk als het niet lukt. Ze hadden groot verdriet toen Faye weg ging :8 . De wens is er dus nog altijd maar is het verstandig, mijn verstand zegt nee, niet doen... maar mijn gevoel zegt Ja, wel doen...
Pfff zo moeilijk.... het is nu net weer lekker rustig in huis en Kiki en Lola en zijn weer echt een onafscheidelijk duo terwijl toen Faye er was moesten ze ook niks meer van elkaar weten..

sorry voor het lange verhaal maar zit er toch vaak mee in hoofd...

Wat is wijsheid :ha

Solotje
Solotje
 • 51.552 berichten
  • Locatie: Merksem
 • 9 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 22 april 2010 - 10:01

Ik begrijp je volkomen, het gaat altijd afwachten zijn of ze nu groot of klein zijn, maar ik denk wel persoonlijk dat een kitten gemakkelijker gaat zijn, ik ben benieuwd wat je gaat doen! ;)

PeggyJ
PeggyJ
 • 45.914 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 22 april 2010 - 13:57

Moest ik in jou situatie zitten, zou ik het ook niet meer proberen. Geniet van je kleine groepje dat je nu hebt. Ik heb hier Nette ook in huis gehaald omdat mijn mama haar niet meer wilde, en ik vind haar ook ontzettend leuk, maar ik merk wel in de groep dat het ontzettend moeizaam gaat om haar te integreren. Ook zoals je zegt voor de kindjes in het niet fijn als het weer zou fout lopen. De rust is nu terug en ik zou daar gewoon van genieten. :geluk: :geluk: :geluk:
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Guest_*mikkeke*_*
Guest_*mikkeke*_*
OFFLINE

#4 Geplaatst 22 april 2010 - 20:53

Het blijft toch echt wel iets moeilijks dat steeds door mijn hoofd heen gaat :oops:

Ellenita
Ellenita
 • 26.688 berichten
  • Locatie: Deurne
 • 9 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 22 april 2010 - 21:07

[FONT=Comic Sans MS] [/FONTIk begrijp je ontzettend goed ,
een kitten denk ik dat makkelijker te accepteren valt mar het kan ook niet goed gaan met 1 of beide andere katten ,
Deva wordt door de 3 andere meiden hier ook niet echt geaccepteerd maar heeft de 4 mannen wel en speelt op haar eigen ,
en zolang zij hier leeft(hopelijk heeeeeeeeeeeel lang nog)
komt er hier nix meer bij , ook al wilt mijn hartje nog britjes etc....

net zoals bij mijn nijntjes ,
ging er eerst nog 2 bijnemen maar omdat ik 1 deze 2 nu vredig wil houden en 2 geen geld heb om een stukje tuin om te toveren in een nijnenverblijf
hou ik het bij deze 2 maar mijn hartje wilt wat anders

ik zou erg veel schrik hebben dat het weer mis gaat ....
maar alles hangt af van karakter ,
Deva is hiier niet de laatste Loki is er als laatste bijgekomen en is volledig in de groep geaccepteerd!
poezenknuf van mij en mijn pareltjes : :paw Iruna,Syrai, Hindou, Reiko, Inty, Deva, Loki, Munay, Indira en *Thaira* :paw
Geplaatste afbeelding

Midas
Midas
 • 5.472 berichten
  • Locatie: Nijlen
 • 4 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 22 april 2010 - 21:16

:geluk: :geluk: :geluk:

Guest_fannie_*
Guest_fannie_*
OFFLINE

#7 Geplaatst 22 april 2010 - 21:53

hier ook hetzelfde probleem ( nog steeds) 2 voormalige zwerfkatten in huis gehaalt. Eentje is al terug naar de organisatie omdat ze panisch angstig bleef de andere katten aanviel en uiteindelijk ook in huis deed. Tussen de andere ( Brandy) en Lucy gaat het ook nog steeds niet te bestig.

ik denk persoonlijk nu ook dat een kitten makkelijker is ( minder bedreigend misschien) Hier zien we nu dat Brandy dominant gaat doen tegenover Lucy wat dan weer zorgt voor weinig acceptatiedrang van aan Lucy's kant. Een kitten is daarin zeker makkelijker denk ik omdat de oorspronkelijke katjes dan geen schrik moeten hebben om hun terrein te moeten afgeven ofzo...

Maar in ieder geval denk ik ook dat als je van plan bent er terug een 3-tal van te maken je best niet te lang wacht. Hoe langer ze gewend zijn aan met zen 2tjes leven hoe moeilijker ze een nieuw huisgenootje gaan aanvaarden.

groetjes

amazingdolls
amazingdolls
 • 3.501 berichten
  • Locatie: Geraardsbergen
 • 18 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 23 april 2010 - 23:59

Een kitten wordt hier dan toch veel beter geaccepteerd, alle kittens die hier ook vertrekken naar mensen met andere katten gaat dit toch vlotjes.
Toch zijn er katten die zelfs een kitten niet accepteren.
Wanneer je toch beslist om een kitten erbij te nemen zou ik dit met de fokster bespreken.
Ze kan dan je advies geven om een kitten te nemen die het beste past bij je twee lieverds betreft karakter( niet dominant,...)
Je kan ook vragen om een proefperiode, bevoorbeeld indien het niet zou lukken of je haar/hem kan terug brengen?
Geplaatste afbeelding

Mieke'tje
Mieke'tje
 • 7.498 berichten
  • Locatie: West - Vlaanderen
 • 2 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 24 april 2010 - 00:17

Ik zou nu sowieso gewoon even wachten en de boel terug helemaal tot zijn rust laten komen. Of het beter zal gaan met een kitten is niet op voorhand te zeggen. Meestal is het wel makkelijker met een kitten, maar of het daarmee zeker zal lukken, blijft een risico.
Geplaatste afbeelding

Serenity
Serenity
 • 4.269 berichten
  • Locatie: Bekkevoort
 • 7 katten
OFFLINE

#10 Geplaatst 24 april 2010 - 00:39

Het blijft een risico, maar ik zou het risico nemen en een kitten in huis halen als de groep wat bedaard is...Ik heb zelden meegemaakt dat het echt slecht afloopt. De kans ik er altijd natuurlijk. succes !
Geplaatste afbeelding

ramses
ramses
 • 4.460 berichten
  • Locatie: Gent
OFFLINE

#11 Geplaatst 24 april 2010 - 07:13

wij zitten hier ook met dubbele gevoelens wij willen zoooooo graag 1tje bij maar kunnen we onze Ramses die al zoooooo veel heeft mee gemaakt dat aan doen .
Guest_Elfonia_*
Guest_Elfonia_*
OFFLINE

#12 Geplaatst 24 april 2010 - 08:40

Ik zou het proberen :wi

Maar wel de groep eerst wat tot rust laten komen

Guest_Jokari_*
Guest_Jokari_*
OFFLINE

#13 Geplaatst 24 april 2010 - 09:36

ik denk dat dat sterk van het kitten af hangt.

Jesper is hier als kitten bijgekomen, en is nog steeds geen vriendjes met Sprot. Jesper is een grote deugniet, een speelduvel en plaaggeest terwijl Sprot zeer afstandelijk is en met rust wil gelaten worden. Dat klikt dus niet.

Om eerlijk te zijn, vind ik het gewoon gokken, of het wel of niet gaat lukken met een volgende kat.

Joloka
Joloka
 • 19.772 berichten
  • Locatie: Heusden
 • 9 katten
OFFLINE

#14 Geplaatst 24 april 2010 - 09:45

Faye was en is een katje die het duidelijk moeilijk had om in een groep te "functioneren", dat was ook al gebleken bij het vorige baasje.
Ik zou gewoon zeggen: laat je poezengroep nu even tot rust komen (en jezelf ook) en als je echt wilt, ga dan op het gemakje op zoek naar een gesocialiseerd kitten dat gewoon is om met mensen en andere poezels om te gaan,  niet te dominant, bespreek alles goed door met de eigenaars en ga regelmatig eens op bezoek.
Ik weet zelf van mijn poezenbende dat ze ook geen volwassen kat zouden accepteren maar een kitten is dus echt geen probleem (hangt er wel vanaf hoe het kitten is). Een aantal mensen verklaart me "gek" omdat ik voor raskatjes gekozen heb maar dat heeft dus wel zijn reden: je kent de ouders, je kent de eigenaars, je kent het karakter van de ouders, je weet hoe ze opgegroeid zijn, elk ras heeft zijn eigen typische karakterkenmerken (en het uiterlijk natuurlijk ook)....dus je weet toch in grote lijnen wat je mag verwachten.
Bekijk voor jezelf eens welk karakter jouw katten hebben, wat ze graag hebben en wat ze minder graag hebben. Schrijf voor jezelf eens de voor- en nadelen op papier van nog een kat erbij en hopelijk kom je er dan uit :hug: :hug: :hug: .

Geplaatste afbeelding


Guest_*mikkeke*_*
Guest_*mikkeke*_*
OFFLINE

#15 Geplaatst 25 april 2010 - 12:03

We gaan het waarschijnlijk nu toch bij 2 houden.
Het gaat nu zo goed en relaxed dat we het niet meteen weer willen "verprutsen".
Je weet natuurlijk nooit wat er nog op je pad komt en hoe we er over een tijdje over denken maar nu dus nog even niet :) .
Hoewel ik nu wel weer elke helemaal smelt als ik die lieve kitten fototjes zie :love: