Spring naar inhoud


- - - - -

"rekening in het rood"


 • Log in om te reageren
60 reacties op dit onderwerp
Midas
Midas
 • 5.472 berichten
  • Locatie: Nijlen
 • 4 katten
OFFLINE

#16 Geplaatst 05 mei 2010 - 08:48

ik heb het gisteren niet gezien, maar vorige week wel en toen stond de volgende dag in de krant er een heel artikel over dat het schandaalig is om zulk programa uit te zenden.
zeker als je weet dat die advocaat loeche zaken gedaan heeft in het verleden endat die andere dame die coach, haar cariere begonnen is via Tv Shop of zoiets, zij was de stem die iedereen liet kopen.
Dan begin ik me toch serieuse vragen te stellen. :gek:


Frances
Frances
 • 7.446 berichten
  • Locatie: Sint-Joris-Winge
 • 4 katten
OFFLINE

#17 Geplaatst 05 mei 2010 - 09:04

mel en pieter zei:

voor Collectieve bemiddeling moet je bij u advocaat zijn,
hij controleert u schulden en dan pas gaat hij zeggen of hij het gaat doen of niet!
Mijn moeder zit ook in collectief en wat ze voorstelde op VT4 is in werkelijkheid ook zo.
1. geen intreste betalen op u schulden
2. na 7 jaar al u schulden weg ook al heb je er nog!
3. je hebt een spaarboek en je leert met budget omgaan!
4 geen deurwaarders meer aan de deur en doen ze da toch moete ze een boete betalen !

Mijn moeder heeft er 5 jaar overgedaan voor in collectief te  gaan tot wanneer ik er mij ben mee gaan moeien! Als je hoort dat er alle dagen deurwaarders staan begint er toch een lichtje te branden.
Ze is er veel beter mee, geen kopzorgen meer, elke maand heeft ze haar budget voor enkel boodschappen de rest betaald hij!
ok ja je hebt u loon niet meer in handen maar de advocaat regelt wel met u schuldeisers over een betalingsplan en over hoeveel nog !
Als je zelf aan u schuldeisers een regeling zou vragen zou je rap het deksel op u neus krijgen.
Ik heb genoeg naar deurwaarders moeten bellen of ze akkoord gingen met zoveel zodat ze mijn moeder haar spullen niet kwamen oplaaien!


Wat ik niet verstond van het programma, Ze had al die maanden telenet, elektriciteit, water niet betaald en die werd ni afgesloten??? :gek:
Als wij 1 maand ni betalen word er een  verwittiging gestuurd en daarna beginnen ze met afsluiten :louche:

Inderdaad! Op alles :d

En op dat laatste, echt hé, zelfs proximus sluit direct af als ge efkes te laat zijt met 15euro te betalen O:) duidelijk opgezet spel allemaal! Maar al die toestanden op tv ze! Ook zo van de pfaffs enzo.. Alles gewoon weg. Zoals Mieke'tje zegt, geef mij maar een goeie serie! Of een filmke kijken of gewoon gaan poolen, want tegenwoordig is der toch niks meer op tv (of KS natuurlijk :LOL: )

Karolientje
Karolientje
 • 18.393 berichten
  • Locatie: Dormaal - Zoutleeuw
 • 5 katten
OFFLINE

#18 Geplaatst 05 mei 2010 - 09:10

Mieke zei:

Ik kijk liever naar andere dingen, maar geef eerlijk toe...
Wat is er nog op TV? Heel veel reality zowel op VT4, 2be als VTM.
Eén niet, maar jah daar is zijn er veel praatprogramma's. Geef mij gewoon een lekkere goed serie, een film of interessante reality zoals soms in koppen of telefacts.

Volledig mee eens! Daardoor kijken wij ook nog amper tv... We kijken wel heel veel films en series op dvd 's avonds. Of we gaan totaal iets anders doen (iets drinken met vrienden, naar een concert, een avondje theater, bij mooi weer fietsen of wandelen, ...) De tv gaat bij ons tegenwoordig eigenlijk alleen op terwijl er wordt gekookt en gegeten (en meestal is het dan net het nieuws) en als we écht niet weten wat anders gedaan. Het aanbod van programma's laat veel te wensen over, vind ik... Er is absoluut niks wat me echt weet te boeien. En voor die reality programma's à la vtm, vt4 of 2be, heb ik het al helemaal niet. Zo'n rommel... :roll:

Bewerkt door Karolientje, 05 mei 2010 - 09:11.

Geplaatste afbeelding

arifiene
arifiene
 • 3.096 berichten
  • Locatie: Gent
 • 2 katten
OFFLINE

#19 Geplaatst 05 mei 2010 - 09:30

Frances zei:

Als je naïef bent, heeft dat geen nut hoor. Veel mensen trappen erin door dingen op krediet te kopen.. en die krijg je ook niet uitgelegd waarom het juist zo slecht is... :roll: nutteloos programma in mijn ogen. Gewoon weer iets nodig om uit te zenden, tijd te vullen...

T kan me allemaal niet schelen, ik zal er met plezier naar kijken, net als naar 'tienermoeders'.
Kheb eigenlijk geen tijd om tv te zien, maar dit is toch wel hilarische televisie.
Klinkt cru, maar dat is het ook wel he.

Guest_*mikkeke*_*
Guest_*mikkeke*_*
OFFLINE

#20 Geplaatst 05 mei 2010 - 09:40

Ik kan er niet bij dat er zoiets kan gebeuren. Wie koopt er nu in godsnaam zovééél speelgoed voor zijn kinderen...... wij wonen toch wel niet klein maar ik zou niet eens weten waar ik het allemaal moest laten. Ik heb het programma niet gezien, gelukkig maar.
Kan er niet zo goed tegen dat mensen die zo onbezonnen te werk gaan blijkbaar alle hulp krijgen om hun schulden af te lossen. Denk gewoon na voor je iets koopt. Wij hebben deze maand het ook effe wat minder met de bijbetaling van het water en vooral het gas. Daarbij nog eens een rekening van de diftar 150 eurotjes en toch zal ik het redden hoor deze maand. Dan maar even geen kleren of extratjes kopen. Daar wordt een mens toch echt niet slechter van lijkt mij :) . Volgende maand nieuwe ronde nieuwe kansen :LOL:


wea
wea
 • 6.113 berichten
  • Locatie: Klein Brabant
 • 5 katten
OFFLINE

#21 Geplaatst 05 mei 2010 - 09:56

ja het is voyeurisme....maar toch, net zoals jambers in de tijd kijk ik hier ook graag naar met verbaasde ogen. mss is een aantal zaken in scene gezet, maar dat er mensen zijn die zo onbezonnen een berg schulden verzamelen, daar sta ik niet van te kijken. alleen gevallen van mensen die door tegenslagen op de sukkel geraken zijn natuurlijk schrijnend, maar die zelfbeloochening van anderen, dat is soms echt te zot voor woorden.

maar ik geef toe, de mensen die daarmee op tv komen, die staan natuurlijk te kijk voor heel vlaanderen, alhoewel ze zich mss kunnen troosten dat ze anderen voor hetzelfde behoeden?Lut
Lut
 • 11.643 berichten
 • 4 katten
OFFLINE

#22 Geplaatst 05 mei 2010 - 10:20

Uit nieuwsgierigheid heb ik ook eens gekeken, ik was toch alleen thuis die avond... .
Ik snap het toch ook niet goed hoor hoe die mensen zich voor héél Vlaanderen te kijk zetten....!! Ocharme die kinderen....!!

Ik begrijp héél goed dat mensen in dikke geldproblemen kunnen komen, door eigen of niet door eigen schuld! Maar waarom dan daarmee naar de tv trekken??? Ik zou dat discreter oplossen hoor!!

Guest_Vosse_*
Guest_Vosse_*
OFFLINE

#23 Geplaatst 05 mei 2010 - 10:23

Ik vind het eigenlijk geen slecht programma. Natuurlijk is het allemaal in scene gezet voor een belangrijk deel, maar... heel veel gezinnen hebben een pak meer financiële problemen dan ze denken te hebben. Als ze het al echt beseffen, durven ze er vaak niet voor uit komen omdat er zo'n taboe op rust. En zo geraakt het natuurlijk niet opgelost. Met zo'n programma, hoe overdreven ook, kan het wel zijn dat sommige mensen zelf de stap gaan durven zetten. En ook is kritisch leren kijken naar wat ze uitgeven.

Even een heel belangrijk punt: een van de belangrijkste factoren van de kredietcrisis waar we nu in zitten, ontstond door de overconsumptie van Amerikaanse gezinnen. Door het herhypothekeren van hun huis voor een te hoge waarde, het collectief niet meer kunnen aflossen van hun schulden, de crash op de vastgoedmarkt die daaruit volgde en dan de banken die het niet meer aan konden omdat er geen onderpand meer was voor hun leningen. Daarmee is het allemaal voor een groot deel begonnen.

En in België beginnen we met al die kredietkaarten en afbetalingsplannen bij de Krefel enzovoorts al dezelfde kant uit te gaan. Hoe sneller we daar iets tegen kunnen doen, hoe beter. En een belangrijke stap is mensen informeren: op krediet kopen is peperduur, hoe beheer je een huisdhoudbudget, sparen voor grote facturen, enz enz. Dat is heel erg belangrijk, niet alleen voor die gezinnen maar ook om de Europese economie te versterken.


britjes
britjes
 • 3.729 berichten
OFFLINE

#24 Geplaatst 05 mei 2010 - 10:38

dat soort programma's hebben ze in nederland ook en ik zou ook niet zo te kijk willen op tv... maar ja er zullen altijd sensatie bakken zijn die daarnaar kijken

Guest_*mikkeke*_*
Guest_*mikkeke*_*
OFFLINE

#25 Geplaatst 05 mei 2010 - 10:41

Vosse zei:


En in België beginnen we met al die kredietkaarten en afbetalingsplannen bij de Krefel enzovoorts al dezelfde kant uit te gaan. Hoe sneller we daar iets tegen kunnen doen, hoe beter. En een belangrijke stap is mensen informeren: op krediet kopen is peperduur, hoe beheer je een huisdhoudbudget, sparen voor grote facturen, enz enz. Dat is heel erg belangrijk, niet alleen voor die gezinnen maar ook om de Europese economie te versterken.

Ik ben het helemaal met je eens over het kopen op krediet maar je zou toch verwachten als mensen oud genoeg zijn om hun eigen geldzaken te regelen ze ook wel zo snugger zullen zijn om niet alles op krediet te kopen.... blijkbaar niet dus.
Ik kan er nog inkomen dat bijv. als je wasmachine kapot gaat en je hebt niet helemaal genoeg spaargeld je het op krediet koopt je kunt moeilijk alles met de hand gaan wassen maar los het dan gewoon zo snel mogelijk weer af... maar om nu speelgoed of weet ik veel wat voor een onzin op krediet te kopen..... daar kan ik echt niet bij :oops:Lies
Lies
 • 6.855 berichten
OFFLINE

#26 Geplaatst 05 mei 2010 - 11:18

Er zijn veel meer mensen met collectieve schuldbemiddeling dan we ons kunnen voorstellen. Ik merk het hier op het werk ook. Vele moeten goedkeuring krijgen voor herstellingswerken van een schuldbemiddelaar of het ocmw. En als we geluk hebben krijgen we het factuur in 1 keer uitbetaald en anders komt het in stukjes binnen. En wij mogen dan blij zijn dat we ons geld krijgen.
Ook een heel aantal mensen vraagt of ze facturen in stukken mogen betalen. De onkosten voor een wagen kunnen wel oplopen en ik begrijp ook wel dat niet iedereen het geld van een herstelling zomaar op de rekening heeft staan, maar als ze al gaan vragen om een onderhoudsfactuur in stukjes te betalen :roll: Nu we weten wel bij welke klanten we kunnen toestaan om in stukken te betalen.
Ook de aankoop van een nieuwe wagen. Hiervan zie ik financieringen en soms sta ik toch wel te kijken. Het inkomen in vergelijking met de wagen die ze kopen en hoe lang ze gaan afbetalen voor die wagen :onzeker:wea
wea
 • 6.113 berichten
  • Locatie: Klein Brabant
 • 5 katten
OFFLINE

#27 Geplaatst 05 mei 2010 - 12:08

ik heb al gehoord van mensen die nog steeds afbetalen voor een wagen die ze zelf perre total gereden hebben. en dus ook geen geld dan voor een andere wagen....

weet je dat er in de wet zelfs expliciet staat dat je geen lening mag aangaan voor de aankoop van een dier? dat wil toch al wat zeggen hé. dat staat in de wet op bescherming van dieren (artikel10)

wea
wea
 • 6.113 berichten
  • Locatie: Klein Brabant
 • 5 katten
OFFLINE

#28 Geplaatst 05 mei 2010 - 12:10

britjes zei:

dat soort programma's hebben ze in nederland ook en ik zou ook niet zo te kijk willen op tv... maar ja er zullen altijd sensatie bakken zijn die daarnaar kijken

ja ik geef het toe, ik ben zo'n sensatie bak :ha

jambers, tienermoeders, red mijn huis, help mijn man is een klusser en nu ook rekening in het rood.

ben blij dat mijn leven toch op orde is (vergeleken met de mensen in die programmas)

Guest_Vosse_*
Guest_Vosse_*
OFFLINE

#29 Geplaatst 05 mei 2010 - 12:14

*mikkeke* zei:

Ik ben het helemaal met je eens over het kopen op krediet maar je zou toch verwachten als mensen oud genoeg zijn om hun eigen geldzaken te regelen ze ook wel zo snugger zullen zijn om niet alles op krediet te kopen.... blijkbaar niet dus.
Ik kan er nog inkomen dat bijv. als je wasmachine kapot gaat en je hebt niet helemaal genoeg spaargeld je het op krediet koopt je kunt moeilijk alles met de hand gaan wassen maar los het dan gewoon zo snel mogelijk weer af... maar om nu speelgoed of weet ik veel wat voor een onzin op krediet te kopen..... daar kan ik echt niet bij :oops:


Het probleem is de verdomd goede marketing van dat soort firma's. Ik zie dat veel mensen ook een soort druk voelen om te consumeren, dit te hebben dat te hebben. De marketingcampagnes geven je het gevoel dat je vanalles nodig hebt. Ik heb verdorie een specialisatie in marketing en ik laat mij soms nog vangen aan campagnes! Als je over een goede dosis gezond verstand beschikt, dan lukt het je wel om niet te vaak tegen de muur te lopen. Maar veel mensen hebben geen of weinig praktisch inzicht en kunnen reclameboodschappen niet onderscheiden van feiten. Eenmaal dat de situatie echt slecht is, denken ze vaak: ach het is toch om zeep! Ze geraken heel snel in een neerwaartse spiraal.

wea
wea
 • 6.113 berichten
  • Locatie: Klein Brabant
 • 5 katten
OFFLINE

#30 Geplaatst 05 mei 2010 - 12:44

[quote name='Vosse'] Het probleem is de verdomd goede marketing van dat soort firma's. [quote]

niet allen de firmas hoor, maar ook de samenleving. Ik heb een klein autootje, mijn man heeft een mooie firmawagen. wel geloof me, dat maakt echt verschil en dan doel ik niet op het rijkomfort, maar op het gedrag van andere bestuurders.

in een winkel waar je regelmatig grote bedragen uitgeeft krijg je ook een voorkeursbehandeling...

mensen reageren gewoon anders als ze denken dat je geld of status hebt. en alleen daarom steken mensen zich vaak in de schulden, om niet onder te moeten doen voor hun omgeving

Bewerkt door wea, 05 mei 2010 - 12:45.