Spring naar inhoud


- - - - -

Poesje van 6 weken oud


 • Log in om te reageren
30 reacties op dit onderwerp
Guest_Adnan_*
Guest_Adnan_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 24 mei 2010 - 23:02

Hoi lieve mensen,

Ik heb twee weken geleden een kitten gekocht. Hij was toen 6 weken oud. Heb de zolder voor hem ingericht. Ik moet zeggen dat hij heel snel leert. Zijn bak heeft hij snel gevonden. En hij is erg, maar dan erg, speels. Slaat met zijn 4 poten en bijt (zacht). Ik vind hem heel erg veilig. Zijn nachels gebruikt hij niet als hij met me speelt.

Volgende week krijgt hij zijn eerste inenting. Hij is nog niet ontwomd, en er zitten volgens mij beesten aan zijn vacht. Moet nog anti-beesten-stof kopen. Maar vandaag heb ik hem gedoucht (gewassen). Het viel mee. Na het douchen begon hij zichzelf te likken en te likken etc. Zijn vacht is nu super zacht en mooi. Volgens mij voet hij zich nu ook fris, van spelen houdt hij niet op!

Ik zit met een probleem. Ik vind dat hij te veel eet. Als hij honger heeft blijft hij miauwen tot hij eten krijgt. Als hij eten krijgt, als hij vindt dat het niet genoeg is gaat hij mij volgen en miauwen... en na het spelen wil hij meer eten. Hij is nog 8 weken en heeft nu al een buikje.. Ik wil niet dat hij te dik wordt! Ik wou hem met mate eten geven, maar zijn ge-miauw houdt niet op!

Is dit normaal bij kittens? Hij is trouwens mijn eerste huisdier!


Groeten uit Nederland,

Adnan

Guest_Elfonia_*
Guest_Elfonia_*
OFFLINE

#2 Geplaatst 24 mei 2010 - 23:10

Kittens moeten zo veel kunnen eten als ze willen ;)

Waarschijnlijk door de wormen dat hij steeds honger heeft en een opgeblazen buikje!
Ga zsm. naar de dierenarts voor een onderzoekje en de aangepaste anti-parasietenbehandeling.


Ps: heel jammer dat hij pas 6weken was :(
Kittens moeten min 7 weken zijn (bij wet) liever 8-9weken, maar liefst 12 weken!

Bewerkt door Elfonia, 24 mei 2010 - 23:11.


Guest_Claudia_*
Guest_Claudia_*
OFFLINE

#3 Geplaatst 24 mei 2010 - 23:11

Als ik jou was zou ik morgen of in ieder geval zo snel mogelijk naar de dierenarts gaan om hem na te laten kijken zijn buik kan door wormen komen hoef niet maar kan wel. Dus zo snel mogelijk even naar de DA.

En 6 weken is ook veelste vroeg voor een kitten.....hij had nog dik twee weken en eigenlijk tot 13 weken bij zijn mams moeten blijven

Solotje
Solotje
 • 51.552 berichten
  • Locatie: Merksem
 • 9 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 24 mei 2010 - 23:14

Waar heb je hem gekocht?
Spelen is normaal hoor, is een kitten he ;) , als ik van jouw was zou ik zo snel mogelijk naar de dierenarts gaan, zo te horen is dat arme katje niet goed verzorgt geweest, hij zal wel wormen hebben... ga a.u.b. naar de dierenarts en hij zal het nodige wel doen!

Guest_Sarah en Erik_*
Guest_Sarah en Erik_*
OFFLINE

#5 Geplaatst 24 mei 2010 - 23:15

waaw, 6 weken :s hij had zeker dubbel zo lang bij de mama moeten blijven.
een kitten moet gesocialiseerd zijn, en dat is nu zeker niet het geval.
het opgeblazen buikje is waarschijnlijk van de wormen, en zeker langsgaan bij de dierenarts voor een controle.
welke voeding geef je, en hoeveel?

Guest_fanabe_*
Guest_fanabe_*
OFFLINE

#6 Geplaatst 24 mei 2010 - 23:18

is veel te jong om dat kitten bij zijn mama weg te nemen, dus zo snel mogelijk naar de veearts.


catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#7 Geplaatst 24 mei 2010 - 23:58

Het kittentje miauwt ook niet altijd omdat hij honger heeft hoor, hij wil gewoon veel aandacht. Normaal moest hij nog bij zijn mama zijn dan had die de volle aandacht van haar om mee te spelen en vooral te leren. Nu wil die natuurlijk alle aandacht van jouw.
Maar ik zou toch ook eens naar de da gaan om het te laten nakijken, en te ontwormen. :)

elixeryen
elixeryen
 • 14.834 berichten
  • Locatie: Belzele
 • 6 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 25 mei 2010 - 00:44


Kittens moeten altijd kunnen eten, ik ben van mening dat een kitten niet teveel kan eten. Normaal drinkt hij nu nog lekker bij mams in combinatie met vaste voeding. Nu moet hij het zonder moedermelk stellen.
Kittens zitten vol energie en hebben voldoende voedingsstoffen nodig.

Ik zou hem snel ontwormen. Het kan zijn dat hij daarom een dik buikje heeft.

Geplaatste afbeelding

wea
wea
 • 6.113 berichten
  • Locatie: Klein Brabant
 • 5 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 25 mei 2010 - 02:08

sluit me volledig bij bovenstande aan: eens naar de DA.

6 weken is echt veel te jong en is zelfs onwettelijk. zowel in NL als in Belgie stelt de wet dat een kat jonger dan 7 weken niet verhandeld mag worden. En zelfs 7 weken is te jong volgens gedragsspecialisten.

dat wassen na de douche was vooral om de vetlaag op de haren te herstellen zodat die weer goed beschermt. Voor vlooien is wassen met een anti-vlo shampoo soms een noodzakelijk kwaad, maar ik zou er geen gewoonte van maken om de kat te wassen.

Het kan zijn dat je wat problemen gaat krijgen omdat het kitten zo jong is. er worden meer gedragsproblemen gezien in kittens die voor 12 weken van de moeder worden gescheiden. Tussen 8-12 weken is er een tweede socialisatie periode waarin de kat kat leert zijn. dat mist je katje nu.

als hij veel alleen zit zou ik er toch ook eens over nadenken om een maatje erbij te nemen. liefst een wel goed gesocialiseerd kitten.

ook niet aanmoedigen dat hij in je handen bijt, al is het speels bedoeld. Naarmate die tandjes groeien wordt dat minder leuk :LOL:

er is hier een boel info, dus vraag maar raak!!! geen enkele vraag is te zot! 't is soms een heleboel dat men men moet bijleren bij een eerste huisdier. Voor het volgende weet je nu al : 12 weken bij de moeder laten  

Mieke'tje
Mieke'tje
 • 7.498 berichten
  • Locatie: West - Vlaanderen
 • 2 katten
OFFLINE

#10 Geplaatst 25 mei 2010 - 09:17

Idem vorige mensen.

Voor een kitten is het heel belangrijk dat hij gans de dag door kan eten. Een kitten kan immers niet teveel eten. Hij zal vaak eten, maar kleine beetjes, omdat zijn maagje nog zo klein is. Ten tweede zijn ze zoals je zelf zegt heel actief en hebben hierdoor heel veel voedingstoffen nodig.

Het beste wat je kan doen, is brokjes 24u op 24u beschikbaar zetten (dit is hier tevens ook zo bij mijn volwassen katten) en die zijn volgens mij niet dik. Zet ook kittenbrokjes, want vele mensen denken dat er geen verschil is tussen kittenvoer en volwassen voer. Dit is er wel en dit kleintje heeft die extra stoffen van het kittenvoer hard nodig. Ik geef mijn katten 2 x daags een beetje natvoer, maar echt een klein beetje. 10 à 25 gram 's morgens en idem 's avonds is meer dan voldoende. Hij zal zagen achter meer, maar dan moet hij maar brokjes eten.

Veel succes met je kitten.
Geplaatste afbeelding

Nashota
Nashota
 • 17.996 berichten
  • Locatie: Wildervank
 • 2 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 25 mei 2010 - 10:02

Ik ben het met de rest eens, de dikke buik zal ongetwijfeld door wormen komen.
Verder zou ik zeggen, ga niet naar de dierenwinkel voor vlooien en worm middelen, maar ga hiervoor naar de DA, omdat het nog zo`n jong kitten is kan de DA je het beste aanraden welke middelen en vooral de juiste hoeveelheid je nodig bent voor zo`n kleintje, want vergis je niet deze middelen kunnen gevaarlijk zijn voor zo`n jong kitten, veel succes met je kitten :geluk:
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Groetjes. Ina :hoi:

PeggyJ
PeggyJ
 • 45.914 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#12 Geplaatst 25 mei 2010 - 15:03

:geluk: :geluk: :geluk: , verder sluit ik me aan bij wat hier reeds gezegd is.  
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Tinne
Tinne
 • 9.443 berichten
  • Locatie: Boom
 • 2 katten
OFFLINE

#13 Geplaatst 26 mei 2010 - 15:06

Ik sluit me ook aan bij de voorgaande reacties. En ik zou nooit een kitten laten verhuizen op de leeftijd van 6 weken. Brrr moet er niet aan denken. Ik heb zelf 4 kittens rondlopen, en naarmate ze ouder worden, zie je echt dat het noodzakelijk is voor ze om bij elkaar en bij de mama te zijn. Ondertussen zijn de kleintjes hier 7,5 week oud. Ze mogen absoluut niet weg voor ze minimum de leeftijd van 9 weken hebben bereikt.

Misschien kan je er nog een kitten bij nemen, zodat ze elkaar hebben om van te leren en met elkaar te spelen? Zorg wel dat je huidige kitten eerst behandeld is bij de DA.

Bewerkt door Tinne, 26 mei 2010 - 15:07.


Guest_Adnan_*
Guest_Adnan_*
OFFLINE

#14 Geplaatst 26 mei 2010 - 20:26

Hoi mensen,

Bedankt voor jullie reacties en adviezen. Ik moet wel zeggen dat jullie mij ongerust hebben gemaakt. Ik wist niet dat kittens van 6 weken niet in verhandeld mag worden. De reden dat ik een kitten heb genomen komt eigenlijk door een droom, het waren twee mooie kittens een witte en een gestreepte oranje, ze waren heel lief.. maar opeens waren ze verdwenen(in me droom). Ik werd teleurgesteld wakker. Na deze droom, wou ik elke keer als ik ga slapen ze weer dromen. Ze zijn daarna nooit meer teruggekomen in me droom.

Kort daarna zag ik op marktplaats een advertensie over deze kitten.. geen seconde geaarzeld gebeld en opgehaald (ruim 70km van me vandaan). Het waren twee moeders die op dezelfde dag zijn bevallen, de een had 5 kittens en de ander 4 kittens. Ik nam een grijze kitten.

Ik heb hieronder drie foto's geplaatst.

Volgende week woensdag krijgt hij zijn eerste inenting. Ik zal dan de arts vragen wat tegen de beesten te geven. Hij krapt zijn oortjes en schudt ze best vaak. Ook niest hij af en toe (nu minder).

Dat buikje wat hij had, komt door het eten. Vandaag kreeg hij zijn eerste eten om 7uur 's ochtends.. ik was pas om 19uur thuis. Zijn buikje zag in eens normaal. Maar toen ik binnen kwam, leek hij net bezeten. Ik gaf hem eten (halve kleine blikje), daarna nam ik een foto van hem (zie hieronder), en heeft rauw gehakt gehad... daarna pap (half-volle melk met brinta). Toen pas is hij de ouwe.. wat rennen en springen en met poten spelen etc.

Ik heb hem tot nu toe geen kitten voer gegeven. Wel gewone katten voer wat van de Albert Heijn koop. Kitten voer heb ik daar niet gezien. Ik leg altijd vers water naast zijn eten (maar dat drinkt hij niet echt op). Op melk met brinta is hij gek op.. En daarnaast krijgt hij wat van me eigen eten: Stukje kip/gehakt/vlees en zelfs pasta. Tot nu toe heeft hij nog nooit eten geweigerd.

De foto's:

Op de eerste dag dat ik hem heb:

Geplaatste afbeelding

Op de derde dag:

Geplaatste afbeelding

Vandaag na het eten: hij miauwt om meer!

Geplaatste afbeelding

Nellebelle
Nellebelle
 • 350 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#15 Geplaatst 26 mei 2010 - 20:33

ik ben niet zeker, maar ik dacht dat rauw gehakt af te raden was voor katten.