Spring naar inhoud


- - - - -

Poesje van 6 weken oud


 • Log in om te reageren
30 reacties op dit onderwerp
Guest_sandra25_*
Guest_sandra25_*
OFFLINE

#16 Geplaatst 26 mei 2010 - 20:34

Het is een heel mooi katje.maar op plaatsen als marktplaats enzo willen ze gewoon van hun kittens af.Kan hen niet schelen dat ze te jong zijn.Alle kittens hebben wormen(Htk's toch meestal).Die dikke buik is van de wormen.Mijn kitten is gestorven na zijn ontworming en spuiten.Volgens mij was hij te erg besmet.Vlooien zal hij ook zeker hebben,dus zo snel mogelijk DA,want beestjes is voor hem niet leuk,maar toch ook niet voor jou in huis.Veel geluk met deze mooie schat.Eten mag altijd beschikbaar zijn bij kittens en volgens mijn Da ook senorenkatten.

Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#17 Geplaatst 26 mei 2010 - 20:34

Een kat mag je nooit melk geven! Heel ongezond! Katten kunnen namelijk niet tegen lactose.
En ik zou ze toch zo snel mogelijk ontwormen, dit moet zowiezo geregeld gebeuren...
En uiteraard moet ze kittenvoer krijgen, dat is speciaal aangepast aan de nood van een kitten, je kan prima kittenvoer kopen op Zooplus.nl, dan hoef je zelf je luie zetel niet uit, ze leveren aan je deur :d

Tinne
Tinne
 • 9.443 berichten
  • Locatie: Boom
 • 2 katten
OFFLINE

#18 Geplaatst 26 mei 2010 - 20:34

Gewone melk is niet goed voor katten! Als je hem toch melk wilt geven, koop dan kittenmelk. Je kan het kopen in poedervorm van verschillende merken. De meesten dierenwinkels hebben het. Je DA zou het ook in huis moeten hebben.

Je kleintje heeft absoluut kittenvoer nodig. Hierin zitten alle stoffen die hij nodig heeft voor de groei en het krijgen van sterke botten. In gewoon kattenvoer zit dit niet (simpelweg omdat een volwassen kat deze stoffen niet meer nodig heeft). Het is dus niet vergelijkbaar met kittenvoer. Het kitten kan op deze manier ook tekorten krijgen. En dat is je bedoeling niet denk ik zo.

Lees je vooral goed in op het forum. Ik heb zo het idee dat je nog niet helemaal doorhebt wat de verzorging van een kitten of kat inhoudt ;) :)

Tinne
Tinne
 • 9.443 berichten
  • Locatie: Boom
 • 2 katten
OFFLINE

#19 Geplaatst 26 mei 2010 - 20:36

Nog vergeten: een kitten verbruikt veel energie en dat kan hij onmogelijk halen uit gewoon kattenvoer.

Tinne
Tinne
 • 9.443 berichten
  • Locatie: Boom
 • 2 katten
OFFLINE

#20 Geplaatst 26 mei 2010 - 20:43

Ik lees net dat je jouw kitten kliekjes geeft... In pasta zit veel zetmeel dacht ik. Een dikmaker dus. Rauw vlees is volgens mij ook niet goed voor kittens. Zeker gehakt niet. Wist je dat dieren (en ja, ook mensen) op deze manier parasieten kunnen krijgen? Onder andere lintworm.

Als ik jouw was zou ik er een tweede kitten bij nemen als je de mogelijkheid hebt. Wel pas NA de behandeling van je huidige katje!
Voordelen van een tweede kitten: ze leren van elkaar, spelen samen en hebben gezelschap van een soortgenoot. Kittens hebben elkaar nodig om bepaalde vaardigheden aan te leren: jagen, omgaan met elkaar (sociaal), communicatie,... Ze leren ook de bijtgrens. Dit betekent dat ze weten hoe ver ze kunnen gaan wanneer ze (meestal al spelende) eens een keertje happen. Een kitten die te vroeg bij de moeder is weggehaald weet dit in de meeste gevallen niet. De gevolgen raad je zelf wel.

Bewerkt door Tinne, 26 mei 2010 - 20:44.


Nashota
Nashota
 • 17.996 berichten
  • Locatie: Wildervank
 • 2 katten
OFFLINE

#21 Geplaatst 26 mei 2010 - 20:47

Zo`n kleintje heeft wel echt nog kittenvoer nodig, voor kittenbrokjes ga je dan het beste naar een dierenzaak, in de supermarkt (diepvries) kun je vaak ook wel lamshart vinden, dit zijn schijven die je ontdooit en rauw geeft, kipfilet mag ook rauw of eventueel gekookt, speciale katten od kittenmelk of geitemelk (is denk ik ook wel bij de Albert Heijn) rauw gehakt mag ook, maar dan alleen runder gehakt, geen half om half dat is met varkensvlees, en dat moet je nooit aan katten geven.

Geef geen eten van je eigen bord, dit is te zout en gekruid, en zeker geen goeie voeding voor een kat, en al helemaal niet voor een 6 weken oud kitten, ook geen melk met brinta, ook al lust ie het nog zo graag :)

Bewerkt door Nashota, 26 mei 2010 - 20:49.
Reden van bewerken: foutje

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Groetjes. Ina :hoi:

Guest_Elfonia_*
Guest_Elfonia_*
OFFLINE

#22 Geplaatst 26 mei 2010 - 21:07

geen gewone melk geven en nooit varkensvlees!

miranda
miranda
 • 7.838 berichten
  • Locatie: Heusden(Gent)
 • 1 katten
OFFLINE

#23 Geplaatst 26 mei 2010 - 21:22

sneeuwwitje zei:

Een kat mag je nooit melk geven! Heel ongezond! Katten kunnen namelijk niet tegen lactose.
En ik zou ze toch zo snel mogelijk ontwormen, dit moet zowiezo geregeld gebeuren...
En uiteraard moet ze kittenvoer krijgen, dat is speciaal aangepast aan de nood van een kitten, je kan prima kittenvoer kopen op Zooplus.nl, dan hoef je zelf je luie zetel niet uit, ze leveren aan je deur :d

ze mogen wel melk hebben indien je het 50% verdund met water tenzij ze tegen lactose niet kunnen (niet iedere kat heeft dit)...of speciale kattenmelk...


ik zou ze zekers geen rauwe voeding geven maar aangepaste kittenvoeding.ginnie
ginnie
 • 12.877 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#24 Geplaatst 26 mei 2010 - 21:40

rauwe voeding mag en kan gewoon. Varkensvlees  uitgezonderd. Lamshart is heel goed bijvoorbeeld.

Geen restjes van wat je zelf eet geven. Dat is teveel gekruid en dat is  niet goed voor een kat, al zeker niet voor zo'n kleintje.
Inmiddels weet je al dat hij veel te jong bij je is gekomen, zorg ervoor  dat het kitten veel aandacht krijgt.

Als ik het goed begrijp zit het kleintje veel alleen? Dan is het zaak om  zodra je kleintje helemaal in orde is, een maatje aan te schaffen. Een  kitten van die leeftijd kun je niet lang alleen laten, en al zeker geen  hele dag.

Heb ik goed begrepen dat hij behalve het natvoer en het eten van jezelf  verder niets krijgt?
Een kitten moet constant kunnen eten! Kittenbrokken aanschaffen, liever  nu dan morgen! Hij moet goed kunnen eten en mag geen hele dag zonder zitten.
Natvoer is prima, wel de kittenvariant. (vers) vlees kan ook heel goed,  als je dat wilt geven kun je eventueel kijken voor Carnibest. Is bij  veel dierenspeciaalzaken inmiddels wel te verkrijgen.

Het niezen is niet goed, dat hoort hij niet te doen. Het met het kopje  schudden en veel aan de oren krabben kan duiden op oormijt. De dikke  buik op wormen. Elk kitten heeft wormen, dus zal hij zeker ontwormt  moeten worden. Niet ontwormen en enten tegelijk. Als hij 'beestjes' heeft  dan zijn dat bijna zeker vlooien. Daar zal tegen behandeld moeten  worden, anders kan hij bloedarmoede krijgen.

Dit kleintje heeft niet een al te beste start gekregen. Het is nu aan  jou om daar wat aan te doen.

Ga direct naar de da. Wacht de afspraak die je al hebt staan niet af. Er  moet zo snel mogelijk behandeld worden. Tegen de vlooien, maar ook  zeker tegen de oormijt. Als dat te lang onbehandeld blijft kan hij doof  worden.
Ook de vlooien moeten zo snel mogelijk worden uitgebannen. Alleen het  kitten behandelen is niet genoeg, je zult de omgeving ook onder handen  moeten nemen, in verband met de eitjes die nog lang in huis kunnen  blijven anders.

Melk niet geven. Als je melk wilt geven, doe dat kittenmelk of melk  speciaal voor kleine katjes. Te halen bij dierenarts of dierenwinkel, in  dit geval raad ik aan bij de dierenarts. Die kan adviseren wat het  kleintje nu het meest nodig heeft.

Op de foto oogt het nog een heel klein katje. Hij zou nu 8 weken moeten  zijn? Ik zie dat er niet aan af, maar dat kan natuurlijk door de foto's komen, door de hoek waarin ze zijn gemaakt ;)

Er komt nog heel wat bij kijken om jouw kleintje helemaal gezond te maken, maar het kan zeker lukken.
Dan nog een goed gesocialiseerd katje erbij en dan heeft Kleintje een maatje en een voorbeeld van hoe het moet. De opvoeding is ook niet direct makkelijk met een kitten dat zo vroeg al bij mama weg is gehaald.

Ik hoop snel te kunnen lezen dat het stukken beter gaat met jouw schatje!

Zoals al eerder gezegd is, geen vraag is te gek, gewoon alles stellen. Je kunt nu eenmaal niet alles in ene keer weten. Je hebt naar je hart geluisterd en dit kleintje aangeschaft. Nu naar je hoofd luisteren en dan heb je straks niet alleen een heel leuk kitten, maar ook nog een hele gezonde, leuke, lieve en sociale volwassen katje!
:)

Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

Aldhissla
Aldhissla
 • 7.106 berichten
  • Locatie: Beernem
 • 5 katten
OFFLINE

#25 Geplaatst 26 mei 2010 - 21:53

Begrijp ik nu goed dat je pas volgende week woensdag naar de dierenarts zou gaan?

Het is echt nodig om nu meteen te gaan hoor!  Van vlooien kan een kitten zelfs bloedarmoede krijgen!! Je kunt bij de apotheker Frontline SPRAY (geen pipetjes) gaan halen tegen de vlooien.  Dat spray je op je handen en daarmee wrijf je dan je kitten in.  Je zal zien dat je kitten vreselijk veel krabt daarna, dat is omdat de vlooien dan een beetje harder bijten omdat ze doodgaan.

Je moet ook echt dringend ontwormen!!!! Die dikke buik is waarschijnlijk echt van wormen hoor!!!  Dat kan onmiddellijk bij de DA gebeuren.  De DA kan je kitten ook wegen om te kijken of het wel goed op gewicht is en of je kitten geen ziektes heeft.
Laat de DA zeker ook naar de oren van je kitten kijken zodat je zeker bent dat je kitten geen oormijt heeft, want dit kan ook tot ernstige complicaties leiden. (Oormijt kun je zien wanneer je kitten erg veel vies bruin oorsmeer in de oortjes heeft zitten en vaak aan de oortjes krabt)

Een kitten kan trouwens echt nooit teveel eten! Laat maar gewoon de hele dag een kom kittenbrokken staan, dan kan hij eten wanneer hij honger heeft :)  Hij zal heus niet te veel eten ;)
Als je niet veel geld aan je kattenvoer wilt besteden, koop dan bij voorkeur geen whiskas kitten maar neem dan First Class kitten van bij de tom en co.  Dat is een kwalitatief goed voer voor weinig geld!  Ook Lara (ook bij tom en co verkrijgbaar) is kwalitatief beter dan whiskas of friskies of ander supermarktvoer en is zelfs goedkoper dan dit voer.
Natvoer kun je ook geven, maar dan ook bij voorkeur natvoer dat voor kittens bestemd is.  Kijk bij natvoer naar de ingrediĆ«ntenlijst, er mogen geen granen of suikers in het voer zitten en bij voorkeur ook geen "antioxidanten"

Verder: tafelkliekjes zijn eigenlijk helemaal niet gezond voor een kat! Geef zeker NOOIT OF NOOIT rauw varkensvlees (dat vaak ook in gehakt zit dus) want daarin kan de ziekte Aujesky zitten en deze ziekte is per definitie dodelijk voor katten.  Er bestaat geen behandeling voor.
Ander rauw voer kan geen kwaad: stukjes kipfilet, hart, ...
Melk is ook niet goed voor poezen, ze kunnen de lactose niet afbreken en krijgen dan diarree, beter is het om geitenmelk te geven (kun je gewoon bij de delhaize kopen) of lactosevrije melk.

Ik hoop echt dat je onze commentaren niet negatief opvat hoor! we zijn heel blij voor jou en je kitten en we hopen dan ook dat jullie lang en gelukkig samen mogen zijn!! :duim: :duim: :duim:

Bewerkt door Aldhissla, 26 mei 2010 - 21:56.

Geplaatste afbeelding

wea
wea
 • 6.113 berichten
  • Locatie: Klein Brabant
 • 5 katten
OFFLINE

#26 Geplaatst 27 mei 2010 - 10:51

dat krabben aan de oortjes en schudden met het hoofd, ik zou zeker zoals hierboven al gezegd eens naar de DA gaan om het te laten onderzoeken op oormijt. Dat is makkelijk te behandelen: een spuitje en 't is ok.

melk, ik heb 1 kat die er dol op is en die krijgt af en toe een heel kleine beetje. Mijn andere katten lusten het niet of krijgen er echt diarree van. Het is eigenlijk een misverstand dat katten melk drinken.

Best het water niet te kort bij het eten zetten. katten drinken van nature ook niet waar ze eten. En zowel eten en water ver geneog van de kattebak zetten.

ik ben echt blij dat je je hier zo goed informeert en ik snap ook wel dat dit nu een bombardement is van dit niet en dat niet, maar er zijn nog zoveel misvattingen en onjuistheden over katten in de omloop. Daarom dat we je zoveel te zeggen hebben. maar een dikke pluim voor je hiervoor ook open te staan en het beste te willen voor je kitten!


PeggyJ
PeggyJ
 • 45.914 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#27 Geplaatst 27 mei 2010 - 14:31

Je hebt al veel goede raad gekregen, ik zou ook zeker niet wachten tot volgende week om met het kitten naar de DA te gaan, hoe sneller je behandeld hoe vlugger hij gezond kan opgroeien. Ook zeker zorgen dat er altijd eten staat, zeker als het kleintje van 7u tot 19u alleen zit, heelnormaal dat hij uitgehongerd is en gands de tijd om eten vraagt als jij thuis komt. Zijn drinken ook niet vlak naast zijn eten zetten, katten hebben dit niet graag, en gan dan te weinig drinken. Stop de Brinta ook maar weg, dat zijn granen en dat kunnen katten moeilijk verteren, ze kan er diarree van krijgen. Als je melk als extraatje wil geven, geef dan geitenmelk of kittenmelk.
:geluk: :geluk: :geluk: , het ziet er een schatje uit :heart: :heart:
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Karwendel
Karwendel
 • 1.576 berichten
  • Locatie: Oss
OFFLINE

#28 Geplaatst 27 mei 2010 - 17:07

Als je het kitten toch pap wilt geven,maak het dan van halfvolle koffiemelk met evenveel water en in plaats van Brinta kun je rijstebloem geven.
Kittenvoer koop je bij een goede dierenspeciaalzaak.
Rauw gehakt (rund ) is prima en inderdaad zo spoedig mogelijk naar de dierenarts,vlooien en oormijt moeten behandeld worden en tegelijkertijd een wormkuurtje.

Guest_AnnB_*
Guest_AnnB_*
OFFLINE

#29 Geplaatst 27 mei 2010 - 23:56

Wat een lieverd!!!
Adnan, je motivatie om je poesje in huis te nemen is bizar... maar ik begrijp het ergens wel. Besef wel dat je met je levend beestje bezig bent en niet met een pluche diertje dat je op de kermis gewonnen hebt. (sorry dat ik mss grof klink maar er zijn heel veel mensen die niet beseffen dat het een dier is!! en niet alleen een schattig 'voorwerp' Schattige kleine kittens worden grote katers... sommige mensen beseffen dat ook nog niet zo goed... )  
Ze vragen heeeel veel aandacht, liefde en zorg!!!

Geef hem geen rauw gehakt!! daar kunnen ze wormpjes van krijgen...
Rauw vlees is zeker aan te bevelen hoor. Kip, kalkoen... kijk: BARF (eens googlen)
Katten en rauwe voeding - Dierz.nl -> is nog een goeie site.
Toch zou ik een kitten niet direct op Rauwe voeding starten!
Hij heeft nog te veel nodig om groot te worden...

Goed dat je naar de DA gaat... laat hem maar heel goed onderzoeken, en de nodige dingen uitvoeren die nodig zijn.
Hij is idd veel te jong uit het nestje van de mama gehaald. Hij heeft dus nog veel voeding, aandacht, knuffels nodig!  
Hij is nog veel te klein!
Een permanent bakje brokjes zetten met speciale kittenvoeding is zeker geen overbodige luxe, deze voeding zit vol met de nodig vitaminen, mineralen, ect om hem groot en sterk te maken. Als het mogelijk is neem een goede kwaliteit. BV Hill's, Royal Canin, ect die je in een dierenspeciaalzaak (zoo-mart of zo)kan kopen. Het is idd niet echt goedkoop maar het bespaart je later veel DA bezoekjes!

Voeding van een B-merk (bv lidl, albert hein, wiskas ect...) is niet slecht, en sommige poezen hebben daar nooit geen miserie mee, maar ik heb toch al veel andere negatieve verhalen gehoord (en ook meegemaakt).
Je kan deze voeding vergelijken met Fastfood... deze voeding zal je poes dikker maken, maar dit wil niet zeggen dat je je hoeveelheden moet aanpassen... (NU NOG NIE!)
Een goeie evenwichtige kittenvoeding mag hij nu zeker hebben. Binnen een paar maanden kan je dan rustig overschakkelen op andere voeding en deze doseren.

Ik geef men bengels nu 3x daags eten... vroeger stond er ook altijd een gevulde bak. (+ - 150gr) maar ze mogen eigenlijk maar 70-60gr eten...
Resultaat: kater van 13kg met blaasproblemen (ondertss 8kg en bijna problemen vrij)

Veel succes met je lieverd!

Guest_Amelie_*
Guest_Amelie_*
OFFLINE

#30 Geplaatst 28 mei 2010 - 08:09

:geluk: