Spring naar inhoud


* * * - - 2 stemmen

Cattery Terenshof


 • Log in om te reageren
275 reacties op dit onderwerp
Kamiel
Kamiel
 • 815 berichten
  • Locatie: Opwijk
 • 2 katten
OFFLINE

#151 Geplaatst 01 december 2010 - 11:05

Nahs zei:

waar rook is
kan vuur zijn.

Volledig akkoord. En waar katten zitten kan je ziektes tegenkomen.

Zo heb je natuurlijk altijd gelijk ... O:)

Kamiel
Kamiel
 • 815 berichten
  • Locatie: Opwijk
 • 2 katten
OFFLINE

#152 Geplaatst 01 december 2010 - 12:32

Auryn zei:

Hoewel mijn droom van een foldje (of een kitten van eender elk ander ras) met enkele maanden naar achter is geschoven ben ik nog steeds bezig met het nodige opzoek- /onderzoekswerk.

Sinds ik dit topic heb gestart heb ik contact gehad met mensen die minder goede ervaringen hadden met deze cattery, die me informatie hebben gegeven op wat ik moest letten als ik eens op cattery bezoek zou gaan.

Ik ben dan ook al eens naar de cattery geweest en heb daar toch enkele uurtjes gezeten. Ik mocht vragen wat ik wou en kreeg daar ook heel uitgebreide antwoorden op en heb ook alle delen van de cattery gezien. Alle katten waren super lief en op die paar uren waren er verschillende die met plezier op mijn schoot kwamen liggen.
Ik had ook enkele van mijn catnip muisjes bij en die vielen erg in de smaak zowel bij de kittens als de volwassen katten.

Van de dingen waarop mij gewezen werd door de mensen met slechtere ervaringen heb ik persoonlijk niets van gemerkt.

Dat ze op de site haar SS kittens voorsteld als Britjes is misschien dan wel verkeerd maar bij mij toch zeker niet iets wat mij zal beïnvloeden of ik al of niet daar een kitten zou kopen. Wat voor mij telt is de gezondheid van de katten en in wat voor omstandigheden de kittens/katten leven. En hier was volgens mij toch alles in orde.

Het feit dat Kamiel verkocht is geworden op een moment dat die niet helemaal gezond was en nog een ab kuur aan het volgen was, komt mij toch echt wel over als een uitzondering. Van haar nieuwsbrieven krijg ik toch de indruk dat Inge eerder van de voorzichtige aard is en bij het minste niesje ze ervoor zal opteren om het kitten wat langer bij te houden.

Ik sta ondertussen bij haar op de wachtlijst voor een fold kittentje en heb nog steeds een goed gevoel bij deze cattery.

Ik zou het niet beter kunnen verwoorden! Ik sluit mij aan bij deze stelling. Ik ben ook nog altijd steeds tevreden! Blij te horen :)

Ciske
Ciske
 • 699 berichten
  • Locatie: Beveren-Waas
 • 3 katten
OFFLINE

#153 Geplaatst 01 december 2010 - 12:35

Kamiel zei:

Ik zou het niet beter kunnen verwoorden! Ik sluit mij aan bij deze stelling. Ik ben ook nog altijd steeds tevreden! Blij te horen :)

ieder zijn mening natuurlijk maar ik kan ook niet anders zeggen dat ik ook nog steeds heel tevreden ben met ons Pumaatje en met het contact dat we nog steeds hebben met Inge.  
Ook ons heeft ze onmiddellijk een uitgebreide uitleg gegeven en nog steeds geeft zij uitgebreid antwoord op onze vragen.

Elfje
Elfje
 • 2.738 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 1 katten
OFFLINE

#154 Geplaatst 01 december 2010 - 15:14

ik wil toch ook nog even iets melden:
het is niet omdat Inge mij niet de juiste info heeft gegeven (en foute vermeldingen op haar site maakt) dat het automatisch wil zeggen dat ze slecht is voor haar katten.
In tegendeel zelfs, ze is heel begaan met haar poezels, en dat kan je ook merken uit de nieuwsbrieven. De katjes zijn ook allemaal heel lief en goed gesocialiseerd.

Maar toch wil ik ook eens jullie mening vragen (vooral voor degene die ook de nieuwsbrief krijgen): Wat vinden jullie ervan dat ze telkens zoveel nestjes heeft? En ook het feit dat nu in de laatste maanden al 2x een kater is ontsnapt uit zijn verblijf.
Zo is de mama van Lily (Fawni) overlaatst bevallen van 2 kittentjes en Inge had niet eens gemerkt dat zij zwanger en bevallen was. Toen ze de kittentjes vond, waren ze al ongeveer 2 weken oud. (Lily is van maart dit jaar, dus wel heel snel terug een nestje voor Fawni)

Geplaatste afbeeldingSmitten Kitten
Smitten Kitten
 • 11.119 berichten
OFFLINE

#155 Geplaatst 01 december 2010 - 15:16

Euhm??? :trance:

Lilia2055
Lilia2055
 • 4.590 berichten
  • Locatie: Lierde
 • 3 katten
OFFLINE

#156 Geplaatst 01 december 2010 - 15:17

Smitten Kitten zei:

Euhm??? :trance:
Idem* :trance:


*

Nahs
Nahs
 • 2.719 berichten
  • Locatie: arnhem NL
 • 8 katten
OFFLINE

#157 Geplaatst 01 december 2010 - 15:18

geen idee ze is toch een goede fokker met hart voor haar dieren.


mijn kater loopt in huis en de dames staan op de pil heel streng.
Hier gebeuren ook niet tig ongelukjes

Guest_Eragon_*
Guest_Eragon_*
OFFLINE

#158 Geplaatst 01 december 2010 - 15:22

Heeft ze altijd veel nestjes of is dit een ongelukje?

Hoeveel keer op 2 jaar zijn haar poezen zwanger. Ik zie liefst 2 staan maar 3 is nog aanvaardbaar.
Hoe oud zijn de poezen in het  algemeen als ze voor de eerste keer gedekt worden?

Is moeilijk te zeggen hoor. Iemand met veel poezen zal ook meer nesten hebben dan iemand met 2 à 3 fokpoezen. En de planning loopt niet altijd zoals voorzien waarbij de nodige tijd tussen de nesten gelaten wordt - poezen worden nu eenmaal niet krols op commando en de dekking lukt niet altijd van de eerste keer.

En over dekkaters die ontsnappen of vrij in de tuin lopen als de fokker denkt dat geen poezen krols zijn (wat ik alleen kan aanmoedigen), dat gebeurt ook daadwerkelijk.

Vraag is alleen, hoeveel ongelukjes zijn te wijten "toeval".

Je moet echt onder de loep nemen hoeveel nesten een bepaalde poes heeft op 2 jaar, rekening houden met de huisvesting, de grootte, de aparte kittenruimtes enz. om een gefundeerd antwoord op je vraag te kunnen geven zonder een cattery ten onrechte de grond in te boren, wat ik toch zo veel als mogelijk probeer te vermijden

Frances
Frances
 • 7.446 berichten
  • Locatie: Sint-Joris-Winge
 • 4 katten
OFFLINE

#159 Geplaatst 01 december 2010 - 15:25

NAAR MIJN MENING heeft ze veel nestjes. Kijk maar is naar de toekomstige nestjes op de planning op haar website. 4 nestjes rond dezelfde tijd is géén uitzondering; Maar dit is mijn mening!

Karwendel
Karwendel
 • 1.576 berichten
  • Locatie: Oss
OFFLINE

#160 Geplaatst 01 december 2010 - 15:28

@ Zo is de mama van Lily (Fawni) overlaatst bevallen van 2 kittentjes en Inge had niet eens gemerkt dat zij zwanger en bevallen was. Toen ze de kittentjes vond, waren ze al ongeveer 2 weken oud. (Lily is van maart dit jaar, dus wel heel snel terug een nestje voor Fawni):trance: :o


Elfje
Elfje
 • 2.738 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 1 katten
OFFLINE

#161 Geplaatst 01 december 2010 - 15:31

Nahs zei:

geen idee ze is toch een goede fokker met hart voor haar dieren.


mijn kater loopt in huis en de dames staan op de pil heel streng.
Hier gebeuren ook niet tig ongelukjes

Ik spreek mij niet uit over dat ze al dan niet een goede fokker is. Ik zeg gewoon mijn ervaring van toen ik Lily daar gehaald heb.
Ik heb ook geen ervaring met andere fokkers en weet ook niet hoe de katers daar leven (tussen de poezen of in een apart verblijf). Daarom dat ik ook jullie mening vroeg.


Ik hou natuurlijk geen schema bij van wanneer welke poes bij Terenshof zwanger is. Ik weet alleen dat ze nu een nestje verwacht en in januari 4 (staat op de site). Ze heeft ook wel veel poezen (bijna 20 denk ik, staat ook op de site) maar ik weet niet of ze nog met elke poes fokt.

Geplaatste afbeeldingFrances
Frances
 • 7.446 berichten
  • Locatie: Sint-Joris-Winge
 • 4 katten
OFFLINE

#162 Geplaatst 01 december 2010 - 15:34

Ieder heeft zijn eigen criteria op één of andere manier voor het kiezen van een cattery hé. Zoals hier al gezegd is geweest ;) Bij mij is dat bv dat het geen fokfabriek mag zijn. Wat een fokfabriek is, maak ik dan persoonlijk ook uit hé. Allee ik kan dat aan niemand opdringen, maar ja, ieder zijn mening en daarvoor dient een forum, toch? O:)

Elena
Elena
 • 1.401 berichten
OFFLINE

#163 Geplaatst 01 december 2010 - 15:36

Mijn kat is er geboren begin maart, een bevalling van 7 !!! kittens. Nu is zijn moeder weer zwanger en zal dus opnieuw gauw met een hoop kittens zitten... Mag ik hier het woord 'fabriek' gebruiken? Ik zou het mijn eigen poes echt niet willen aandoen...

Bewerkt door Elena, 01 december 2010 - 15:38.


Frances
Frances
 • 7.446 berichten
  • Locatie: Sint-Joris-Winge
 • 4 katten
OFFLINE

#164 Geplaatst 01 december 2010 - 15:37

Elena zei:

Mijn kat is er geboren begin maart, een bevalling van 7 !!! kittens. Nu is ze weer zwanger en zal dus opnieuw gauw met een hoop kittens zitten... Mag ik hier het woord 'fabriek' gebruiken?

Ieder zijn mening hé :d Bij zo'n cattery neig ik ook al naar het woord fabriek....

Auryn
Auryn
 • 1.253 berichten
  • Locatie: Berchem
 • 2 katten
OFFLINE

#165 Geplaatst 01 december 2010 - 15:38

Elfje zei:

Wat vinden jullie ervan dat ze telkens zoveel nestjes heeft? En ook het feit dat nu in de laatste maanden al 2x een kater is ontsnapt uit zijn verblijf.

Ik krijg de nieuwsbrieven nu sinds mei en voor zover ik weet heeft ze veel nestjes omdat ze veel poezen heeft. En Fawni is ook de enige poes waarvan ik weet heb dat die zo snel op korte tijd een tweede nestje had.


En het feit dat ze niet gemerkt had dat Fawni zwanger was en bevallen was zonder haar weten kan ik alleen maar zeggen dat ik enkele dagen voor ik de nieuwsbrief gekregen heb waarin ze het nestje ontdekt had, zelf bij hun op bezoek was. Ik heb het verblijf waar Fawni de kittens had "verstopt" als ook Fawni zelf gezien en heb ook niets gezien of gehoord.


Als van die ontsnapte kater, voor zover ik weet was dit beide keren Flinstone en hoewel ik me de omstandigheden van de eerste keer niet kan herinneren lag het de tweede keer wel aan 1 van haar zonen die het katerverblijf niet goed gesloten had (natuurlijk kan ze veel zeggen in haar nieuwsbrief, maar waarom daarover liegen)


Ja haar dekkaters zitten apart van de andere katten maar is dat niet een persoonlijke keuze die elke fokker maakt. En ik heb ook al gehoord dat de pil voor poezen niet echt heel gezond is. Dan is het natuurlijk aan elke fokker om de voor- en nadelen te bekijken.
Maarja ik ben zelf geen fokker en kan me daar dus echt niet over uitspreken.

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein