Spring naar inhoud


- - - - -

Whiplash ?


 • Log in om te reageren
27 reacties op dit onderwerp
Marjananas
Marjananas
 • 2.897 berichten
  • Locatie: Kapellen
 • 4 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 29 mei 2010 - 01:42

Hetgene ik hoopte dat nooit zou gebeuren is dus gisteren toch gebeurd. Ik heb een ernstig auto ongeluk gehad. Ik zat mee in de wagen bij een collega en we reden zo'n 60 vermoed ik.  Collega was de voorrang van rechts blijkbaar vergeten en een andere wagen is zonder remmen ook tegen een 60 op onze flank ingereden.  We zijn gekanteld en zo verder geschoven.  Ik heb vrees ik de grootste klap opgevangen omdat de aanrijding aan mijn kant was, gelukkig niet recht op mij maar tussen de voor- en achterdeur in. Mijn collega heeft niets, zelfs geen spierpijn nu.  Op 't moment zelf viel het eigenlijk wel mee, beide goed door elkaar geschud maar precies relatief ok.  Voor de veiligheid toch foto's van nek laten nemen in ziekenhuis want die deed wat pijn.  Niks op te zien dus dat was al goed.
Maar sinds deze middag heb ik felle hoofdpijn gekregen.  Gisterenavond begon de stijfheid van nek en schouders al maar geen hoofdpijn, was ik nog zo blij voor.  De reden waarom ik hoopte dat dit nooit zou gebeuren is dat ik een rug- en nekpatiënt ben, dus 't is sowieso al mijn gevoeligste plek.  In het ziekenhuis zegden ze dat ik een nekkneuzing heb.  Maar na wat googlen heb ik net gezien dat nekkneuzing een synoniem is voor whiplash... :o
My god, ik hoop zo hard dat dit snel betert.  En dat het geen whiplash is, branden jullie 'n (mentaal) kaarsje voor mij ?  Ik denk dat ik het kan gebruiken... :(
Momenteel minste van m'n zorgen maar binnen twee weken vertrek ik normaal, alleen, op vakantie...
Groetjes van Marjan en pootje van Lies, Bas, Minne en  Pixie.
  Duizenden jaren geleden werden katten aanbeden als goden. Katten zijn dit nooit vergeten...

Nele
Nele
 • 4.789 berichten
  • Locatie: Dudzele
 • 8 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 29 mei 2010 - 02:42

oei, ik duim dat het geen whiplash is, en dat het snel overgaat!
Geplaatste afbeelding

Anja
Anja
 • 14.520 berichten
  • Locatie: Brasschaat
 • 2 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 29 mei 2010 - 07:49

Aj nee he.  Hier draaien onze duimen rond!
:thumb: :thumb: :thumb:

Geplaatste afbeelding


Guest_Ashley_*
Guest_Ashley_*
OFFLINE

#4 Geplaatst 29 mei 2010 - 08:41

och jeetje wat zal je geschrokken zijn...
mijn duimpjes draaien ook dat het geen whiplash is :thumb:

Lies
Lies
 • 6.855 berichten
OFFLINE

#5 Geplaatst 29 mei 2010 - 09:19

Ik kon al niet volgen op fb.

Bij een ongeluk heb je snel last van spierpijn hoor. Ik heb een week spierpijn gehad na mijn ongeval en dat was zelfs geen ernstig ongeval.
Ben je al naar de dokter geweest?
Heel veel beterschap en hopelijk gaat de reis nog zonder problemen door.


dafne
dafne
 • 855 berichten
  • Locatie: Dilsen
 • 1 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 29 mei 2010 - 09:23

als het een wiplash is dan moet je enkele dagen een stiff neck aan en daarna geen bruuske bewegingen maken dan komt het allemaal goed.

Mieke'tje
Mieke'tje
 • 7.498 berichten
  • Locatie: West - Vlaanderen
 • 2 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 29 mei 2010 - 09:25

Het zal idd. een whiplash zijn. Je hebt de klap opgevangen dus je zal nu enkele dagen stijf zijn. Natuurlijk als je al een nek- en rugpatiënt bent, is dat geen lachertje. Hopelijk ben je volgende week terug helemaal de oude. Moet schrikken geweest zijn! :hug:

Ik ben ook eens stom gevallen met mijn brommer en ik heb daarvan echt een week of langer serieus pijn gehad aan mijn rug en schouder. Gewoon van de slag was die zo stijf.

Bewerkt door Mieke'tje, 29 mei 2010 - 09:25.

Geplaatste afbeelding

Mika
Mika
 • 3.676 berichten
OFFLINE

#8 Geplaatst 29 mei 2010 - 09:26

Begin maart heb ik een serieuze smak gemaakt met de fiets doordat mijn pedaal afbrak :trance: ja echt.  Die namiddag niets gevoeld, de volgende dag kon ik bijna mijn bed niet uit van de stijfheid en overal pijn, ook hoofdpijn.
Dan ben ik naar de dokter gegaan en die wou eigenlijk voorlopig niets doen dan rust voorschrijven omdat je van een ongeluk overal pijn hebt.
Er werd dan toch een lichte hersenschudding vastgesteld.
Na een paar dagen rust was het meeste leed geleden.  Dat wens ik jou ook toe.  Ik ben ook nekpatiënt en dat is dan uiteraard de zwakke plek waar je het meeste pijn voelt.

Guest_Amelie_*
Guest_Amelie_*
OFFLINE

#9 Geplaatst 29 mei 2010 - 13:01

:geluk: :geluk: :geluk:

wea
wea
 • 6.113 berichten
  • Locatie: Klein Brabant
 • 5 katten
OFFLINE

#10 Geplaatst 29 mei 2010 - 13:34

veel beterschap :hug:

goh, dat moet toch effe schrikken zijn geweest, zo'n zwaar ongeval: kantelen met de auto....

Marjananas
Marjananas
 • 2.897 berichten
  • Locatie: Kapellen
 • 4 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 29 mei 2010 - 13:39

die mentale kaarsjes helpen al, ik ben opgestaan zonder hoofdpijn en m'n nek is een beetje mobieler... :dans:
Ik merk wel dat de hoofdpijn om de hoek loert maar als ik me rustig houd komt dat wel snor vandaag denk ik.
Alvast bedankt voor de bemoedigende woorden lieve KS'ers !
Groetjes van Marjan en pootje van Lies, Bas, Minne en  Pixie.
  Duizenden jaren geleden werden katten aanbeden als goden. Katten zijn dit nooit vergeten...

Tinne
Tinne
 • 9.443 berichten
  • Locatie: Boom
 • 2 katten
OFFLINE

#12 Geplaatst 29 mei 2010 - 16:39

Als het inderdaad om een whiplash gaat, zou ik persoonlijk zo'n kraag dragen voorlopig.

Mijn moeder heeft 5 jaar terug ook een ernstig auto-ongeluk gehad. De artsen wilden haar geen kraag laten dragen 'want het was helemaal niet nodig'. Maar ten gevolge daarvan heeft ze nu nog steeds last. De whiplash was nogal hoog in haar nek gesitueerd (rechts). Resultaat: geknelde zenuwen, af en toe een koude arm, barstende hoofdpijn,... Ze heeft er nog regelmatig last van. Zo erg soms, dat pijnstillers zelfs niet helpen.

jubikelcats
jubikelcats
 • 6.071 berichten
  • Locatie: Stadskanaal
 • 17 katten
OFFLINE

#13 Geplaatst 29 mei 2010 - 17:01

@ Daphne, helaas berust dit wat je aangeeft niet op de waarheid. Het is juist de bedoeling om wel voorzichtige bewegingen te maken met de nek om erger te voorkomen.

@ Marjananas, bijna 11 jaar geleden, het zgn. stoplicht verhaal, je staat voor een stoplicht en patsboem daar is die auto in je achterkant. Oude alto, nek in de kreukels.
1e dagen, stijve nek alles meegezegd en ja die hoofdpijn. Paar dagen later, pijn in de nek, uitval in de hand, en hoofdpijn. Week later, klachten blijven aanhouden. H.a. gegaan. De klachten tot dus ver, woordvindingsproblemen, warmteregulatie problemen, hoofdpijn komende duidelijk uit de nek, pijn in de nek, uitval in de hand, doofgevoel in de vingers, concentratieproblemen. Doe maar een nekbrace aan en hou je kalm, tja veel kon ik niet meer. Half jaar later het ging niet beter. verwijzing naar whiplash centrum, conclusie whiplash, in het ziekenhuis konden ze bij mij op de foto's ook niks vinden. De arts van het whiplash centrum zei anders, Dreigende hoge nekhernia, wervels die niet meer recht op elkaar staan en daarbij is mijn 2e nekwervel licht gekanteld. Kreeg manuele therapie en geen nekbrace, want die zou alles alleen maar tegen houden.
1,5 jaar na de 1e auto - ongeluk, kreeg ik de 2e. In de sneeuw raakte ik op de snelweg de macht over het stuur kwijt. Belande in een spin. Terwijl ik de kans kreeg van het overige verkeer om terug te draaien, kwam daar die kl*&#@(*&( over de vluchtstrook, die uiteindelijk van mijn autootje een cabrio maakte ( brandweer heeft mij uit de auto bevrijd) Ik kon niet meer lopen, nek deed nog veel meer pijn met steken. Door mijn rugklachten kon ik dus niet meer lopen. Ben naar het ziekenhuis vervoerd en kreeg een wekvoorschrift, of te wel een hersenschudding erbij.
Rug en nek liggen in de kreukels. Na mijn laatste ongeluk heb ik bijna 1 jaar niet meer gereden, heb opnieuw auto rijlessen genomen en ben weer aan het auto rijden.
Inmiddels nu 11 jaar later. Nek doet bij vlagen nog steeds pijn, hoofd doet continue pijn, agv van de whiplash heb ik er ook migraine bij gekregen. Ik krijg 1 keer in het jaar pijn bestrijding ( facetblokkade) de zenuwen in mijn nek zijn aangetast, hierdoor heb ik uitval in mijn hand, waardoor mijn pink en ringvinger in een dwangstand blijven staan of dat ze gewoon volledig doof aanvoelen. Tevens heb ik nog steeds dat mijn warmte regulatie niet goed is. Het schijnt altijd goed heet op mijn werk te zijn. Ik voel het niet, sterker nog als ik op mijn werk kom heb ik het altijd koud.
Inmiddels werk ik weer. Via mijn werk is er geregeld dat ik 1 keer in de week medische massage krijg.
Mijn korte termijn geheugen is weer goed, lange termijn geheugen mis ik af en toe dingetjes in.
Woordvindingsproblemen, ik oefen nog steeds heel veel, gaat inmiddels zeer goed, al is het niet als vroeger.
Correct Nederlands schrijven hoort er helaas ook bij.
Veel aangeleerde zaken ben ik helaas kwijt. Engels ben ik alweer aan het leren en gaat behoorlijk af.
Ik was gediplomeerd ziekenverzorgster, voor dit werk ben ik volledig afgekeurd.
Ik werk in een callcenter voor Tele 2, heb je inmiddels wel aardig opgewerkt. Heb veel contact met het hoofdkantoor van Tele2 welke heel wat veren in mijn reet steekt geregeld. Ben ondanks alles zeer tevreden met wat ik behaald heb.
De nek en hoofdpijn en bijverschijnselen blijven.
Maar inmiddels zeg ik, ik heb een Whiplash, maar ben geen whiplash.
Of te wel ik kan heel goed omgaan met alle klachten die erbij horen en laat me niet onder een kast douwen. Hooguit boven op de kast ;)

Er is goed te leven met een whiplash, heel veel sterkte.

Geplaatste afbeeldingJubikel Cats Perzen en Exotics
Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken, raak je mijn hart nog duidelijker aan. Krachtig zijn in je kwetsbaarheid en kwetsbaar zijn in je kracht!

Spanishke
Spanishke
 • 9.598 berichten
  • Locatie: Aalst
 • 2 katten
OFFLINE

#14 Geplaatst 29 mei 2010 - 17:01


Ik vrees ook dat je toch een whiplash opgelopen hebt, ik en mijn vriend hebben er ook een serieuze aan overgehouden en het was alleen maar in ons nadeel dat wij een lenige nek hebben waardoor het herstel nog veel minder goed verloopt...

Op het moment van aanrijding voelde ik ook niets, ik was vooral kwaad op degene die ons had aangereden :evil: , maar een uurtje later ofzo sprongen de tranen spontaan in mijn ogen (ik had al een zwakke nek, want was er al eens een keertje mee gevallen). Wij zijn ook direct naar het ziekenhuis gereden om foto's te laten nemen en ze hebben daar ook niets op gezien, het enige wat ze later hebben gezien op meer gespecialiseerde foto's meer dan 6 maanden later was dat ik een barst had zitten aan mijn rechternekwervel, teken dat de slag hard was, maar voor de verzekering enz niet voldoende.

Wij hebben enorm veel last gehad met de verzekering (nog altijd trouwens, want we hebben nog NIETS gezien) hierover vooral omdat je zo goed als niets kunt aantonen, maar we zijn wel anderhalf jaar naar de kiné geweest (ik nog 2 maanden extra toen het ongeval al meer dan 2 jaar geleden was)

Wat die kraag dragen betreft... ik weet niet of dat wel zo'n goed idee is, je spieren mogen juist niet nog meer afzwakken en verkleinen. Wij hebben nooit een kraag gedragen, maar het ziekenhuis had ons dan ook niet langer dan een week thuisgeschreven met als gevolg dat we beiden in totaal 7 maanden werkonbekwaam geweest zijn en waarbij er niet 1 dag voorbij ging dat ik geen stekende hoofdpijn had de hele dag door (gelukkig is dat wel al veel verbeterd). We hebben nu ook wel de slechtste job daarvoor en dat is een zittend beroep waar de airco à volonté blaast (zowel boven als naast je, als achter je) op een vloer met 150 man. Toen ik uiteindelijk (wat was ik blij!!!) terug mocht beginnen werken voltijds (had 2 weken halftijds geprobeerd 3 maanden na het ongeval) was die hoofdpijn weer zo erg als in't begin en ik had erg veel concentratieproblemen.

Het is bij ons nu iets van een 2,5 jaar geleden en elke dag hebben we er nog blijvende klachten van, de ene dag meer als de andere. Ik ben al bij verschillende dokters, kiné's, fysiologen langsgeweest maar het komt uiteindelijk op hetzelfde neer, ze kunnen me gewoon niet helpen, ik moet er maar mee leren leven en ik ben nog maar 23 jaar.

Als ik het zo bekijk over de hele lijn had ik in't begin vooral continue hoofdpijn, stekende pijn aan mijn schouder en nek, concentratieverlies, duizelig, evenwichtsstoornissen, tintelingen in handen en voeten, ...
Als ik zie wat ik na al mijn oefeningen nu nog heb is dat vooral last aan mijn schouders, nek, hoofdpijn (uitstraling van de nek), ook last aan mijn ruggenwervel omdat het zich ondertussen daarop ook vast gezet heeft) en tintelingen in heel mijn armen en/of heel mijn benen ipv enkel mijn voeten of handen, maar dat is als ik echt veel last heb en soms kan ik daar wel een aantal keren per week last van hebben, andere weken minder.

Uiteindelijk valt er inderdaad zeker te leven met een whiplash, maar het is toch iets dat je liever niet meemaakt... Hopelijk heb jij geen lange of lenige nek of beiden (mijn vriend heeft het allebei) en valt het uiteindelijk nog mee. 1 goeie raad: als het na 6 maanden bij de kiné niet betert, stop er dan maar mee, het kost alleen maar tijd en geld en uiteindelijk komt de pijn toch terug.

Bewerkt door Spanishke, 29 mei 2010 - 17:29.

Geplaatste afbeelding
:hart: Not a single catlover's heart can resist a simple "meow" :hart:

Marjananas
Marjananas
 • 2.897 berichten
  • Locatie: Kapellen
 • 4 katten
OFFLINE

#15 Geplaatst 29 mei 2010 - 18:57

Van de laatste drie verhalen word ik wel heel erg stilletjes... :8  wat een nachtmerries !
Bedankt dat jullie ze willen delen en veel sterkte, sowieso...
Groetjes van Marjan en pootje van Lies, Bas, Minne en  Pixie.
  Duizenden jaren geleden werden katten aanbeden als goden. Katten zijn dit nooit vergeten...