Spring naar inhoud


- - - - -

Mijn kat is verlamd en wil niet meer eten, HELP?!


 • Log in om te reageren
46 reacties op dit onderwerp
henny
henny
 • 1.601 berichten
OFFLINE

#16 Geplaatst 29 mei 2010 - 14:14

omega zei:

Toen ik vorige week zaterdagavond thuis kwam heb ik mijn kat teruggevonden tegen onze poort. Ik dacht dat ze met haar poot vastzat, dus wilde haar gaan helpen. Dit bleek niet zo te zijn, dus wilde haar mee naar binnen nemen. Ze stond niet recht, dus ik trok haar recht. Ze miauwde en viel terug neer. Op dat moment dacht ik dat haar poot gebroken was. Ik nam haar mee naar binnen, en belde de dierenarts. Deze is haar nog komen halen. De dierenarts zei dat het er niet goed uitzag, want ze dacht dat haar ruggewervelkolom gebroken was. Ze is helemaal verlamd aan haar achterpoten en haar staart. Het was niet gebroken. Ze weet dus niet zo goed wat het kan zijn en wat de oorzaak is. Maandag werd ze overgebracht naar een andere dierenarts hier in de buurt. Zij weet ook niet wat het is en wat de oorzaak is. Maar nu is het grote probleem dat ze niet wil eten of drinken. We hebben ze ondertussen thuis zitten omdat we het zo zielig vonden dat ze zo alleen zat bij de dierenarts. We moeten met een spuit 2x om het uur vloeibaar eten in haar mond spuiten. En savonds gaan we naar de dierenarts om haar even aan de baxter te leggen.
Gisteren en vanmorgen heeft ze 1 x gedronken. Dat is al een vooruitgang. Maar ze wil niet eten, dat is onze grootste zorg.
Haar verlamde achterpoten zien we nog goed komen, want al vanaf dag 1 had ze lichte prikkels in haar linkerpoot. Haar rechterpoot doet niks.
Wat moet ik doen om haar te doen eten en drinken?
Heeft iemand een verklaring voor haar voorval?
Ik hoop op wat raad, want ik wil mijn kat niet kwijt.
Help me astublief.

Misschien nog handig om te weten ;
Ze is een perzische kat, 4 jaar en een vrouwtje. Enkel in de zomer mogen ze buiten.
Alvast bedankt.

Ik denk aan een hartprobleem (HCM) een erfelijke afwijking die ook bij Perzen voorkomt.
Ik heb een paar van mijn katten op deze manier verloren :(

Het is al eerder geschreven, ga naar een goede dierenkliniek waar je de juiste medicijnen krijgt waardoor je haar leven nog kunt rekken.

Henny

feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#17 Geplaatst 29 mei 2010 - 14:16

Is er ook een scan van haar hoofdje genomen ?
Het kan eventueel een probleem in de hersenen zijn.
Tumoren zijn bij katten eerder zeldzaam, maar het kan wel.
Katten met een gezwel in het hoofd kunnen ook ineens verlamd zijn.
Of katten met fip waarbij de ontsteking in de hersenen zit.
Of een bloedprop in de hersenen.

Ik zou toch ook naar een specialist gaan met zoiets, je moet toch weten waar die verlamming vandaan komt. En beter nog of ze pijn heeft...

mobius
mobius
 • 7.516 berichten
  • Locatie: Houthalen
 • 2 katten
OFFLINE

#18 Geplaatst 29 mei 2010 - 14:18

Er zijn op veel plaatsen dierenklinieken en je moet nu echt geen tijd steken in het zoeken naar een 'goeie' want dat zijn ze allemaal. Bij een gewone dierenarts hebben ze niet zo veel materiaal aanwezig om je kat grondig te testen.
Ik vind het ook heel raar dat je je kat in deze toestand mee naar huis krijgt. Je hebt geen diagnose dus ook geen behandeling. Plus je kat wil niet eten! dus waarom hou je ze thuis??? Om ze te dwangvoederen?
Er is duidelijk iets grondig mis. Dus ga aub vandaag nog naar een dierenkliniek in de buurt. Op het internet heb je binnen de minuut alle klinieken in je buurt gevonden.

Ik duim dat je lieve poes er nog doorkomt :thumb:

henny
henny
 • 1.601 berichten
OFFLINE

#19 Geplaatst 29 mei 2010 - 15:20

Quote

Of een bloedprop in de hersenen.


De bloedprop zat/zit niet in de hersenen maar bij/in de aorta die uitkomt in de lies.
Deze poes heeft goede medicatie nodig en snel, als eerste bloedverdunners.
HCM


Henny

Jeannine
Jeannine
 • 1.705 berichten
OFFLINE

#20 Geplaatst 29 mei 2010 - 20:03

Heeft de dierenarts de temperatuur genomen?
Indien die te laag is? met dan ook nog verlamming op de achterste pootjes, zou ik zo snel mogelijk naar een bekwame dierenarts gaan hoor.
Ik hoop dat het niet is wat ik hier voorgehad heb bij Tommy, bij hem was het een embolie. Indien het zou zijn moet de poes zo snel mogelijk iets krijgen zodat de mogelijkheid er is dat die embolie snel oplost, anders zou het kunnen dat de poes verlamd blijft als ze het haald.
Hoop dat het geen embolie is, en wens je schatje beterschap en een vlug herstel.

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#21 Geplaatst 29 mei 2010 - 20:19

Veel beterschap. :hug: :rub:

Guest_sandra25_*
Guest_sandra25_*
OFFLINE

#22 Geplaatst 29 mei 2010 - 22:25

Ik  zou in jouw geval hem gewoon bij de Da laten,een goede DA wel te verstaan.Die kunnen ze aan een infuus leggen indien nidig en ik denk dat ze zo de meeste kans maken.Ik hoop dat ze erdoorkomt.Veel moed toegewenst.

erikavandenbroele
erikavandenbroele
 • 758 berichten
  • Locatie: Merelbeke
 • 6 katten
OFFLINE

#23 Geplaatst 29 mei 2010 - 22:47

Ik zou ook naar de dierenkliniek in Merelbeke gaan daar zijn de professoren zelf aanwezig indien nodig.

Guest_cato11_*
Guest_cato11_*
OFFLINE

#24 Geplaatst 29 mei 2010 - 23:01

:geluk:

Bene
Bene
 • 3.069 berichten
  • Locatie: Zulte
 • 3 katten
OFFLINE

#25 Geplaatst 30 mei 2010 - 13:02

Heel veel sterkte

Guest_Jokari_*
Guest_Jokari_*
OFFLINE

#26 Geplaatst 30 mei 2010 - 13:12

eerst : hoe is het vandaag met je katje ?

Zelf heb ik hier eenzelfde situatie voorgehad, kat in de tuin gevonden, arme ding kon nog net zijn hoofdje opheffen en miauwen. ik ben onmiddellijk naar mijn DA gegaan, en die vermoede vergiftiging. Wat ze hem allemaal heeft ingespoten, ik weet het niet, maar ik weet wel dat ie zo ongeveer alles heeft binnengekregen wat ze maar kon bedenken.
Ik heb poeslief óok terug mee naar huis genomen, op aandringen van de DA zelf, omdat Jesp totaal in paniek was (hoe zou je zelf zijn) en daar blijven haar niet goed leek. Heb toen ook direct mijn baas gebeld dat ik niet kwam werken, hij moest maar akkoord gaan. :LOL:

Jesper heeft ook 2 dagen niets willen eten of drinken en ik heb hem van die pasta moeten dwingen van binnen te nemen. Na 2 dagen kon hij weer rond waggelen en begon ie ook terug te eten.

Hij heeft onnoembaar veel geluk gehad, mijn DA had niet verwacht dat hij het zou redden (ik moest toen dezelfde dag 's avonds trouwens terugkomen van haar voor een 2de behandeling). Ik ben haar eeuwig dankbaar dat ze zo kordaat heeft opgetreden. Misschien heeft jouw katje ook iets verkeerds gegeten ?

dafne
dafne
 • 855 berichten
  • Locatie: Dilsen
 • 1 katten
OFFLINE

#27 Geplaatst 30 mei 2010 - 13:12

in genk, in limburg is er dierenkliniek vandecan, die zijn 24/24 geopend, zeker voor spoedgevallen. Home - Dierenkliniek Vandecan
wel eerst even bellen alvorens je erheen gaat, zo kunnen ze alvast de benodigde materialen e.d. klaarmaken.

Guest_Amelie_*
Guest_Amelie_*
OFFLINE

#28 Geplaatst 30 mei 2010 - 19:06

Veel beterschap!

PeggyJ
PeggyJ
 • 45.914 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#29 Geplaatst 30 mei 2010 - 19:09

:geluk: :geluk: :geluk:
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

WhiteWitch
WhiteWitch
 • 1.340 berichten
  • Locatie: Herent
 • 6 katten
OFFLINE

#30 Geplaatst 30 mei 2010 - 20:11

Eten is inderdaad heel belangrijk.Misschien kan je de voeding lichtjes opwarmen dan ruikt het sterker en katten gaan vooral op hun neus af qua eten. Zorg vooral dat je er toch alle dagen iets binnen krijgt. Neem hoogwaardige voeding voor zieke dieren die je vast of via een spuitje kan in de bek spuiten nadat je het hebt aangelengd met water. Haal druivensuiker in huis en geef haar een paar keer per dag een spuitje met water en een klein mespuntje druivensuiker erin.Eventueel kan je dat doen een kwartiertje voor je haar andere voeding geeft.Ik ben voor het moment een kitten aan het bijvoeren met de spuit omdat de mama totaal geen melk heeft en ik doe daar ook een tipje druivensuiker in. De lever moet aan de gang komen. Forceer anders een beetje goede kitten paté van Royal Canin op je vinger tegen haar verhemelte of smeer het op haar voorpoot. Je hebt gelijk als je zegt ze moet gaan eten.
Verder over die verlamming. Je kat kan inderdaad ineens verlamd zijn aan de achterpoten door een hartziekte die HCM heet. Ik weet niet waar je woont maar dan zou je een afspraak voor moeder maken bij een dierenarts cardioloog zoals in de Universiteit, Merelbeke of via dr Putcuyps die ook in Gent woont en die buitengewoon bekwaam is op hartziektes. Je kat kan echter ook vergiftigd zijn en daardood lam geworden zijn...Stel een verder onderzoek niet uit.Veel sukses met het voeden en het gezond worden van je poes.
Nicky en de Maine Coontjes doen jullie groetjes :hart: www.freewebs.com/catteryofthewhitewitch/