Spring naar inhoud


- - - - -

Nieuwe kitten! advies gevraagd ;P


  • Log in om te reageren
22 reacties op dit onderwerp
Guest_Danielle_*
Guest_Danielle_*
OFFLINE

#16 Geplaatst 25 juni 2010 - 23:56

meestal is een katje al zindelijk als je hem krijgt hoor. maar mocht ze nou ergens in een hoekje gaan zitten gewoon oppakken en nar de kattenbak brengen. Meestal is het zo dat ze dan de weg niet weten te vinden of het niet op tijd redden. Dus het is ook handig om dan meerdere kleine kattenbakjes neer te zetten.

Lekker veel met der knuffelen en doen maar niet te veel aandacht schenken als ze een keer bang is ofzo (bijv. als je stofzuigt kropen ze bij ons onder de bank wij deden niks en nu kan je ze half opzuigen :p )
He tligt natulrijk ook aan hetkarakter, wij hebben noorse boskatten (half dan :p ) maar dat zijn echte knuffelberen dus die knuffelen dan ook echt veel.

Qua krabben aan de bank..als er een bepaald plekje is waar ze op de bank/behang gaat krabben kan je er ook een klein krabpaaltje neerzetten..lokstof op dat paaltje en op je grotere krabpaal etc..

Hopelijk lukt het allemaal en veel plezier vooral met je kittens(vergeet niet om foto's te maken ze worden ineens groot:O)

Guest_Shaq_*
Guest_Shaq_*
OFFLINE

#17 Geplaatst 26 juni 2010 - 10:45

wij hebben sinds dinsdag avond ons kitten. het is 7weken en half.
wij hebben het rustig in de keuken laten wennen de eerste avond, zijn kattebak getoont, water en eten en natuurlijk zijn speeltjes :) hij was eerst wat schichtig maar hij is toch zelf uit zijn transportbox gekropen. Ik zit nu al elke dag bij hem in de keuken om te spelen en 's avonds mag hij bij ons in de living. als hij dan een kakje moet doen dan loopt hij vanzelf naar de keuken waar alles staat.
ik denk dat je echt tijd moet maken om er mee te spelen enzo want Odom valt nu al in slaap naast me in de zetel of op mijn schoot in de keuken :heart: hij is ons al gewoon en begint nog maar te spinnen als we 's morgens binnenkomen in de keuken en als we hem knuffelen is het een spinconcert van jewelste :)
veel succes met jouw kitten!

Guest_zebrapyama_*
Guest_zebrapyama_*
OFFLINE

#18 Geplaatst 26 juni 2010 - 11:53

wat een geluk dat het vakantie is, zodat ik lekker veel tijd zal hebben om te spelen en te knuffelen met mijn kitten :)
ik ga wel 3 weken naar Italië deze vakantie, maar ik hoop dat tegen dan de kitten mij al goed gewend is..
hij zou dan wel moeten gaan logeren bij mijn oma, wat waarschijnlijk voor stress zou kunnen zorgen omdat ze daar helemaal niets gewend is :onzeker:
ik hoop dat hij zich daar snel op zijn gemak zal voelen... :catnoknow

miranda
miranda
  • 7.830 berichten
    • Locatie: Heusden(Gent)
  • 1 katten
OFFLINE

#19 Geplaatst 27 juni 2010 - 14:55

zebrapyama zei:

Beste iedereen,
ik krijg binnenkort (6juli) mijn allereerste kitten.
Het is een jongen die dan 8 weken zal zijn, hij heet Chewbacca (Chewie als troetelnaam :) )
ik zou er erg graag een sociale, knuffelige huiskat van maken die zonder problemen de kattenbak kan gebruiken en (hopelijk!) niet aan onze leren zetels krabt.

Mijn grootste angst is dat het een schuwe kat zal zijn die mij niet vertrouwt en niet houdt van knuffelen enz..

hebben jullie soms wat tips voor mij?
Alle hulp is welkom! :)

een kitten van 8 weken kan je gemakkelijker naar je hand zetten dan eentje van 13 weken... veel aaien veel liefde geven en veel opnemen... dan krijg je een even grote knuffel als onze keisha ;)


Guest_Vosse_*
Guest_Vosse_*
OFFLINE

#20 Geplaatst 27 juni 2010 - 20:01

Goh, het karakter volledig veranderen kan je natuurlijk niet hé. Maar gewoon regelmatig de kat opnemen en even kort knuffelen, laat ze wel wennen aan je. Ik zou er pas aan beginnen als ie zich een beetje thuis voelt, want in't begin kunnen al die mensen wat eng zijn ;)

Veel plezier met je kitten!

Als het naar je oma gaat, zorg er dan wel voor dat ze hem zeker niet buiten laten (leeftijd, omgeving niet gewend, enz). Oudere mensen zijn vaak van mening dat je een kat gewoon altijd en overal kan buiten laten maar dat loopt vaak slecht af als men het doet zonder begeleiding. Is een beetje een verschil in generaties. (veralgemeend dan hoor)


Guest_zebrapyama_*
Guest_zebrapyama_*
OFFLINE

#21 Geplaatst 27 juni 2010 - 22:49

ik zal er zeker voor zorgen dat mijn oma en opa hem niet alleen buitenlaten want ik was namelijk ook erg bang aangezien ze in West-Vlaanderen wonen tussen de akkers is dit inderdaad niet zo een goed idee om hem vrij te laten rondlopen.
ik ben gisteren voor de eerste keer bij Chewie op bezoek geweest. hij en zijn broertjes zijn allemaal erg levendig en vooral Chewie is de avontuurlijkste. er zullen dus nog veel spannende avonturen volgen :)
het was de eerste keer dat hij in het lange gras stapte, en hij sprong met alle 4 de pootjes tegelijkertijd, een beetje zoals een klein hertje.
:d

Bewerkt door zebrapyama, 27 juni 2010 - 22:49.


PeggyJ
PeggyJ
  • 45.914 berichten
    • Locatie: Kempen
  • 4 katten
OFFLINE

#22 Geplaatst 28 juni 2010 - 09:45

:LOL: :LOL: :LOL:
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Guest_cattery Jumanah_*
Guest_cattery Jumanah_*
OFFLINE

#23 Geplaatst 28 juni 2010 - 11:36

miranda zei:

een kitten van 8 weken kan je gemakkelijker naar je hand zetten dan eentje van 13 weken... veel aaien veel liefde geven en veel opnemen... dan krijg je een even grote knuffel als onze keisha ;)

Sorry Miranda, dit klopt echt niet.
Een kitten van 8 weken hoort eigenlijk nog gewoon ruim een maand bij zijn moeder en nestgenootjes voor hun socialisatie. Helaas gebeurt het nog veel te vaak dat vooral HTK katjes met 7 - 8 weken naar hun nieuwe baasjes gaan. Die cultuur is helaas lastig te veranderen. Het zou een stuk schelen in het aantal katten met gedragsproblemen als de leeftijd van 13-16 weken voor plaatsing wordt aangehouden, zoals bij de meeste fokkers gebeurt.

Bewerkt door cattery Jumanah, 28 juni 2010 - 11:36.