Spring naar inhoud


- - - - -

Mijn eerste fruittaart


  • Log in om te reageren
51 reacties op dit onderwerp
haemoglobine
haemoglobine
  • 9.437 berichten
    • Locatie: Kortrijk
  • 3 katten
OFFLINE

#31 Geplaatst 04 augustus 2010 - 14:44

Poezenwinkel zei:

idd, ik vind light mayo ook niet echt lekker, smaakt niet naar mayo, bah.

Zeg als je pruimen over hebt :LOL: ik ben fan

Ja, light mayo, ik heb ze allemaal geprobeerd, geen enkele is lekker :misselijk:
Die van Aldi viel nog het beste mee!

Ik weet niet of de pruimen rijp zullen zijn, en hoeveel geluk we zullen hebben met de oogst ;)
Anders kom je zondag mee op oma-bezoekje :lachen:

Geplaatste afbeelding
Knuffels van Ann, Roswell, Sati en Echo


Marieke
Marieke
  • 3.592 berichten
    • Locatie: West-Vlaanderen
  • 5 katten
OFFLINE

#32 Geplaatst 04 augustus 2010 - 15:00

Je moet anders eens zelf mayonaise maken: superlekker en piece of cake.  :LOL: .  Dan gebruik je de olie die je zelf verkiest natuurlijk, best wel een olie die neutraal smaakt kiezen.

Je neemt een hoge smalle (maat)beker (ik neem deze die bij mijn mixer zat).
Je doet er een volledig eitje in, peper en zout, een eetlepel mosterd, kruiden naar eigen smaak (peterselie, bieslook, basilicum, ...) 2 eetlepels water, een eetlepel citroen of azijn en bijvullen tot +/- 500 cc met olie.
Je mixer onderaan de pot plaatsen en langzaam mixen van onder naar boven.  

Resultaat: perfecte mayonaise die nooit mislukt :LOL: .  Met een dekseltje erop kan ik hem wel enkele weken in de koelkast bewaren.  

Geplaatste afbeelding

  


Guest_Nico van sarahtje_*
Guest_Nico van sarahtje_*
OFFLINE

#33 Geplaatst 04 augustus 2010 - 15:24

Marieke zei:

Je moet anders eens zelf mayonaise maken: superlekker en piece of cake.  :LOL: .  Dan gebruik je de olie die je zelf verkiest natuurlijk, best wel een olie die neutraal smaakt kiezen.

Je neemt een hoge smalle (maat)beker (ik neem deze die bij mijn mixer zat).
Je doet er een volledig eitje in, peper en zout, een eetlepel mosterd, kruiden naar eigen smaak (peterselie, bieslook, basilicum, ...) 2 eetlepels water, een eetlepel citroen of azijn en bijvullen tot +/- 500 cc met olie.
Je mixer onderaan de pot plaatsen en langzaam mixen van onder naar boven.  

Resultaat: perfecte mayonaise die nooit mislukt :LOL: .  Met een dekseltje erop kan ik hem wel enkele weken in de koelkast bewaren.  

Ik maak hem altijd met de gewone mixer:


1 eigeel in een maatbeker
peper & zout
eetlepel mosterd
eetlepel azijn


dit dan op de laagste stand even mixen
en dan langzaam 220ml olie toevoegen (nog altijd op de laagste stand van de mixer!)


Marieke
Marieke
  • 3.592 berichten
    • Locatie: West-Vlaanderen
  • 5 katten
OFFLINE

#34 Geplaatst 04 augustus 2010 - 15:54

Hoe bedoel je met een gewone mixer? :catnoknow Bedoel je met de klopper misschien?

Ik kan maar op 1 stand mixen :oops: ., ik heb een gewone staafmixer.

PS: ik heb het recept van het programma SOS Piet, lukt altijd, ik heb hem exact nageaapt. ;)

Bewerkt door Marieke, 04 augustus 2010 - 15:56.

Geplaatste afbeelding

  


Guest_Poezenwinkel_*
Guest_Poezenwinkel_*
OFFLINE

#35 Geplaatst 04 augustus 2010 - 15:55

haemoglobine zei:

Ja, light mayo, ik heb ze allemaal geprobeerd, geen enkele is lekker :misselijk:
Die van Aldi viel nog het beste mee!

Ik weet niet of de pruimen rijp zullen zijn, en hoeveel geluk we zullen hebben met de oogst ;)
Anders kom je zondag mee op oma-bezoekje :lachen:

Lol, jazeker :LOL:
Anders opsturen met een postpakketje

Guest_Poezenwinkel_*
Guest_Poezenwinkel_*
OFFLINE

#36 Geplaatst 04 augustus 2010 - 15:57

Marieke zei:

Je moet anders eens zelf mayonaise maken: superlekker en piece of cake.  :LOL: .  Dan gebruik je de olie die je zelf verkiest natuurlijk, best wel een olie die neutraal smaakt kiezen.

Je neemt een hoge smalle (maat)beker (ik neem deze die bij mijn mixer zat).
Je doet er een volledig eitje in, peper en zout, een eetlepel mosterd, kruiden naar eigen smaak (peterselie, bieslook, basilicum, ...) 2 eetlepels water, een eetlepel citroen of azijn en bijvullen tot +/- 500 cc met olie.
Je mixer onderaan de pot plaatsen en langzaam mixen van onder naar boven.  

Resultaat: perfecte mayonaise die nooit mislukt :LOL: .  Met een dekseltje erop kan ik hem wel enkele weken in de koelkast bewaren.  

Wat bedoel je met 500cc, en welke olie is dan de beste (gezondste)?

Guest_Poezenwinkel_*
Guest_Poezenwinkel_*
OFFLINE

#37 Geplaatst 04 augustus 2010 - 15:58

Marieke zei:

Hoe bedoel je met een gewone mixer? :catnoknow Bedoel je met de klopper misschien?

Ik kan maar op 1 stand mixen :oops: ., ik heb een gewone staafmixer.

PS: ik heb het recept van het programma SOS Piet, lukt altijd, ik heb hem exact nageaapt. ;)

En? lekker?
is dat dan light?

Marieke
Marieke
  • 3.592 berichten
    • Locatie: West-Vlaanderen
  • 5 katten
OFFLINE

#38 Geplaatst 04 augustus 2010 - 16:00

Poezenwinkel zei:

Wat bedoel je met 500cc, en welke olie is dan de beste (gezondste)?

Ik bedoel een klein half litertje olie.  :)  

Welke olie de beste is... zou ik niet weten.  Dat valt in smaak en mening natuurlijk.  Ik neem altijd gewone neutrale sla-olie van Vandemoortele of van Becel of zo...

Geplaatste afbeelding

  


Marieke
Marieke
  • 3.592 berichten
    • Locatie: West-Vlaanderen
  • 5 katten
OFFLINE

#39 Geplaatst 04 augustus 2010 - 16:03

Poezenwinkel zei:

En? lekker?
is dat dan light?

Heel lekker :) :LOL: !  Moet je maar eens uitproberen he ;) en laten weten wat je ervan vindt. :)

Light, tja, dat nu misschien niet.  Olie blijft olie, dat zal wel kalorierijk zijn.  Het zal ook wel voor een stuk van de keuze van uw olie afhangen zeker.  Maar ik denk dat hij wel gezonder is dan de kant- en - klaar mayo: geen kleurstoffen of bewaarmiddelen, lekker home-made.  

Geplaatste afbeelding

  


my_Minoes
my_Minoes
  • 640 berichten
  • 1 katten
OFFLINE

#40 Geplaatst 04 augustus 2010 - 16:03

Mmm...
Ziet er heerlijk uit :thumb:
Geplaatste afbeelding

Guest_Nico van sarahtje_*
Guest_Nico van sarahtje_*
OFFLINE

#41 Geplaatst 04 augustus 2010 - 16:30

Ik bedoel dus een mixer zoals de eerste foto. Geen staafmixer (2de foto).

Als olie gebruikt ik ook slaolie, die maakt de mayo wel iets "platter" dan maïsolie...

Bijgevoegde thumbnails

  • advanced-multimix.jpg
  • Braun MR6500M Multiquick professional Staafmixer.jpg


Marieke
Marieke
  • 3.592 berichten
    • Locatie: West-Vlaanderen
  • 5 katten
OFFLINE

#42 Geplaatst 04 augustus 2010 - 16:38

Je gebruikt dus de klopper. ;) Mijn ma doet het eigenlijk ook zo ( maar bij haar mislukt ze zelden wel eens :p ;) )

Zolang het resultaat er maar is he :) ;) .  
Gebruik jij ook kruiden in je mayo (bieslook of peterselie of iets dergelijk?)

Geplaatste afbeelding

  


Guest_Amelie_*
Guest_Amelie_*
OFFLINE

#43 Geplaatst 04 augustus 2010 - 17:13

:thumb: :thumb:

Guest_Poezenwinkel_*
Guest_Poezenwinkel_*
OFFLINE

#44 Geplaatst 04 augustus 2010 - 17:46

Marieke zei:

Ik bedoel een klein half litertje olie.  :)  

Welke olie de beste is... zou ik niet weten.  Dat valt in smaak en mening natuurlijk.  Ik neem altijd gewone neutrale sla-olie van Vandemoortele of van Becel of zo...

Dank je ;-)

Guest_Poezenwinkel_*
Guest_Poezenwinkel_*
OFFLINE

#45 Geplaatst 04 augustus 2010 - 17:47

Marieke zei:

Heel lekker :) :LOL: !  Moet je maar eens uitproberen he ;) en laten weten wat je ervan vindt. :)

Light, tja, dat nu misschien niet.  Olie blijft olie, dat zal wel kalorierijk zijn.  Het zal ook wel voor een stuk van de keuze van uw olie afhangen zeker.  Maar ik denk dat hij wel gezonder is dan de kant- en - klaar mayo: geen kleurstoffen of bewaarmiddelen, lekker home-made.  

kan je het receptje doorsturen via PM? Of kan ik het vinden op internet?