Spring naar inhoud


- - - - -

binnenkatten en baby


  • Log in om te reageren
5 reacties op dit onderwerp
Guest_pluchke01_*
Guest_pluchke01_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 25 augustus 2010 - 09:27

Wij hebben nu sinds een maand twee superlieve binnenkatten (bk). Nu overwegen wij om nog een derde kindje te nemen en vragen we ons af of dat geen probleem zal geven (overbevolkt huis...) Kunnen de katten jaloers worden? Moeten we maatregelen nemen om de baby te beschermen, of uit hygienische overwegingen? (ben wel immuun voor toxoplasmose).

Bene
Bene
  • 3.069 berichten
    • Locatie: Zulte
  • 3 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 25 augustus 2010 - 12:32

Hier hebben we geen problemen gehad toen ons zoontje geboren is.  Wel hebben we steeds als we uit huis gingen of 's nachts iets over de wieg en het park gelegd, zodat de poes er niet in kon komen.

griffel1977
griffel1977
  • 2.035 berichten
OFFLINE

#3 Geplaatst 25 augustus 2010 - 12:44

Hier steek je véél van op, mijn schoonzus en broer hebben dit allemaal toegepast en het geeft géén problemen met de baby en hun 2 katten.
De katten gaan zelfs niet in het park of bedje liggen. Héél belangrijk is dat de katten hun spullen niet verhuisd worden om er de spullen te zetten van de baby!!!

Succes!!

Kattenweetjes De kat en een baby

Guest_Amelie_*
Guest_Amelie_*
OFFLINE

#4 Geplaatst 25 augustus 2010 - 19:55

:geluk:

Guest_nathalinde_*
Guest_nathalinde_*
OFFLINE

#5 Geplaatst 25 augustus 2010 - 20:44

Wij hebben geen problemen gehad.
Net voor de geboorte van ons eerste kindje hebben we opgeblazen ballonnen in het park gelegd. Als één van de katten er dan durfde in te springen, schrokken ze van de ballonnen en al helemaal toen er eentje knalde.
Zo was dat probleem opgelost.
Bij de geboorte van ons tweede kindje lieten de katten het park al links liggen omdat ze al wisten dat ze daar niet mochten komen.

YvVanRoyen
YvVanRoyen
  • 5.666 berichten
    • Locatie: Sint-Niklaas
OFFLINE

#6 Geplaatst 25 augustus 2010 - 21:15

De tips zijn ok ! Vooral de tip met die ballonnen vind ik leuk ...
Eventueel vanuit de materniteit (als het zo ver is ...) doekjes, hemdjes, ed meebrengen om te laten ruiken aan de poes voor je ze wast. Kindje ook voorstellen aan de poezen. Tonen en laten besnuffelen ... :heart:
Derde kindje ? 2 of 3 kids is maar weinig verschil.
Britse kortharen zijn over het algemeen niet erg groot en vrij rustig. Aangezien het binnenkatten zijn kunnen ze geen ziektes, vlooien of teken meebrengen van buiten. Pluspunt.
Veel plezier met de poezen ! En met de gezinsuitbreiding ! :heart: