Spring naar inhoud


- - - - -

Kittenbox! Nog meer foto's pagina 8!! Nog uitgebereider pakket!!


 • Log in om te reageren
335 reacties op dit onderwerp
Joloka
Joloka
 • 19.772 berichten
  • Locatie: Heusden
 • 9 katten
OFFLINE

#241 Geplaatst 23 september 2010 - 17:10

Ik heb vandaag een mailtje gekregen met allerlei tips en ze bieden ook hun excuses aan dat de wachttijd toch enkele weken zal zijn omdat er zo veel aanvragen zijn.

Geplaatste afbeelding


Guest_MZ_forever_*
Guest_MZ_forever_*
OFFLINE

#242 Geplaatst 24 september 2010 - 16:06

Ik heb het vandaag gekregen. Er zat een zak voer in en een halsbandje :)
En ook nog veel foldertjes :)

Guest_Lisje_*
Guest_Lisje_*
OFFLINE

#243 Geplaatst 24 september 2010 - 16:55

Blijkbaar is het pakje daarnet al toegekomen bij mijn ouders. Is gewoon supersnel, ik heb het nog maar vorige week vrijdag aangevraagd.
Het schijnt een grote doos te zijn. Ik ben benieuwd wat er bij mij inzit.

Jana_23
Jana_23
 • 3.360 berichten
  • Locatie: Sint-niklaas
 • 4 katten
OFFLINE

#244 Geplaatst 24 september 2010 - 17:02

Wat doen ze eigenlijk met de doos/box als je niet thuis bent?

Geplaatste afbeelding

_ *Cats Leave Paw Prints On Our Hearts* _


nancytje
nancytje
 • 875 berichten
  • Locatie: zulte
 • 2 katten
OFFLINE

#245 Geplaatst 24 september 2010 - 18:02

MZ_forever zei:

Ik heb het vandaag gekregen. Er zat een zak voer in en een halsbandje :)
En ook nog veel foldertjes :)

ik had dit ook aangevraagd voor een vriendin van me en de groene box mocht ik dan houden zonder spullen erin en ik heb die ook vandaag gekregen , net als jij dus.
er is hier ook een puppybox toegekomen voor hondjes van prins.
maar daar had ik niet achter gevraagd. tenzij ik eerst het verkeerde heb ingevuld.
ga die puppybox dus maar geven aan mijn sugoraatmoeder .
iemand die lang voor me gezorgd geeft dus.
zij geeft een kleine puppy van 5 maand en kan dit dus goed gebruiken.dolfjeweerwolfje
dolfjeweerwolfje
 • 13.875 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#246 Geplaatst 24 september 2010 - 18:30

Hier ook vandaag toegekomen. Ook met een zak voer, halsbandje en veel folderkes. Bij de buren geleverd.

dolfjeweerwolfje
dolfjeweerwolfje
 • 13.875 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#247 Geplaatst 24 september 2010 - 18:30

Hier geen speeltjes en/of tunnel

Thundernimf
Thundernimf
 • 3.915 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 5 katten
OFFLINE

#248 Geplaatst 24 september 2010 - 18:40

Sommigen herinneren zich nog wel dat ik een mail had gestuurd, waarin ik had gezegd dat ik het spijtig vond dat er granen in hun voer zat. Ik had als antwoord terug gekregen dat ze mij hierover uitgebreid gingen informeren. Hier is het antwoord:

Beste mevrouw XXX,

Hartelijk dank voor uw reactie. Leuk te horen dat het kittenpakket u bevalt. Wij zijn ons er van bewust dat er veel meningen de ronde doen over het gebruik van granen in een kattenvoeding. Ik wil u dit daarom graag nader toelichten.

Op de verpakking van ons kattenvoer staan de ingrediënten in groepen vermeldt. Op deze manier kunt u in een oogopslag zien waaruit de voeding is opgebouwd. Etiketten van huisdiervoeders moeten namelijk aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten de ingrediënten die in de voeding verwerkt zijn in afnemende volgorde op de zak vermeldt worden. Hierin heeft een fabrikant twee mogelijkheden:

 • De fabrikant vermeld alle afzonderlijke ingrediënten in afnemende volgorde op de verpakking of
 • De fabrikant vermeldt geclusterde ingrediënten in afnemende volgorde op de verpakking
De geclusterde ingrediënten kunnen ingedeeld worden in verschillende categorieën: Vlees en dierlijke bijproducten, Ei en eiproducten, Oliën en vetten, Gist, Plantaardige bijproducten, Granen, Groenten en Vitaminen & mineralen.

Het vergelijken van deze twee methode van noteren is niet mogelijk, omdat van de ingrediënten geen gehaltes zijn weer gegeven. Wij zijn ons er wel van bewust dat onze notering van de ingrediënten voor veel verwarring zorgt. Dit betreuren wij zeer en gaan dit dan ook aanpassen in onze verpakkingen.

Alle VitalCare Prins voedingen, zoals de Prins VitalCare Kitten, zijn zo samengesteld dat ze de kat voorzien in de belangrijke voedingstoffen. Katten zijn echte carnivoren, dierlijke eiwitten zijn daarom essentieel voor de kat. Om deze reden is kippenmeel ook bij ons het grootste ingrediënt.

Ondanks dat een kat best zonder koolhydraten kan, heeft ook deze groep voedingsstoffen een belangrijke bijdrage aan de algehele gezondheid van de kat. Ik wil u daarom graag het een en ander toelichten over de formulering van een kattenvoeding.

Om uw vraag te beantwoorden waarom er granen in de voeding van uw kat verwerkt worden wil ik u eerst meer informatie geven over de opbouw van een voeding. Kattenvoeding is opgebouwd uit verschillende nutriënten, waaronder eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen en vocht. Elke nutriënt heeft zijn eigen belangrijke bijdrage in het onderhoud van uw kat.

Eiwitten zijn belangrijk voor de levering van de essentiële aminozuren (bouwstenen van eiwitten) en helpen bij de opbouw van lichaamscellen. Vetten aan de andere kant zijn de voornaamste energie leveranciers en daarnaast verzorgen ze ook de essentiële vetzuren. Een van de functies van koolhydraten is, net als eiwitten en vetten, het leveren van energie. De grootste koolhydratenbron in de voeding van de kat zijn de granen (maïs en rijst).

Koolhydraten bestaan o.a. uit suikers (de energieleveranciers), zetmeel en vezels. De vezels, die in granen zitten, zijn erg belangrijk in de voeding van uw kat. Vezels zijn niet alleen belangrijk voor de vertering om hun stimulerende werking op de darmperistaltiek maar dragen ook bij aan een gezonde darmflora. Daarnaast helpen de vezels haarballen bij uw kat voorkomen. Door toevoeging van natuurlijke vezels vormen haren die worden ingeslikt tijdens het wassen geen haarballen in de maag. De vezels zorgen voor een natuurlijke afvoer via het maag-darmkanaal van de kat. Hierdoor verlaten de haren het lichaam met de ontlasting en geven ze geen problemen meer. Niet alleen de hoeveelheid maar ook de onderlinge verhouding van vezels moet nauwkeurig worden afgestemd, te weinig vezels kunnen zorgen voor te zachte ontlasting en teveel vezels zullen het volume van de ontlasting doen toenemen.

Naast bovengenoemde nutriënten bestaat een voeding ook uit mineralen, vitaminen en vocht. Mineralen en vitamine zijn oa. belangrijk voor een gezonde groei. Als laatste bevat een voeding ook vocht. Een droogvoer bestaat voor ongeveer 8 % tot 10 % uit vocht, een complete vers vlees voeding bestaat voor ongeveer 60 % uit vocht en blikvoeding bevat ongeveer 80 % vocht. Het geheel aan nutriënten (vocht, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen) is 100 %. In de formulering van een dieet zorg je ervoor dat al deze nutriënten in optimale verhouding aanwezig zijn. Een dieet zal daarom altijd een bron van koolhydraten bevatten: dan wel in de vorm van granen of bijvoorbeeld aardappel.

Naast de droogvoeding heeft Prins ook een complete vers vlees voeding voor de kat. Het voordeel van een vers vlees voeding is de unieke werking. Omdat de voeding rauw is bevat het nog de waardevolle goede bacteriën, welke zorgen voor een gezonde en optimale darmflora. Daarnaast bevat het vers vlees een hoger vochtpercentage, wat belangrijk is wanneer katten onvoldoende drinken. Wij adviseren het vers vlees veelvuldig in combinatie met de droogvoeding. Hierdoor krijgt een kat het beste van beide voedingen binnen.

Hoewel de wetgeving opgeeft dat alle ingrediënten of ingrediënten groepen op de verpakking vermeldt moeten worden zegt dit helaas niets over de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten. Gegevens als kwaliteit, opneembaarheid en proceseigenschappen kunnen helaas niet op de verpakking geplaatst worden. De analyse alleen zegt dus vaak niet genoeg en voedingen vergelijken of beoordelen op basis van alleen een etiket is moeilijk. Het huisdier zelf blijft de beste graadmeter van een voeding. Een goede uitgebalanceerde voeding én voedingsmethode zorgt voor een vrolijke, gezonde en vitale kat! Schoonheid komt immers van binnenuit.

Ik hoop uw vragen hiermee beantwoord te hebben. Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op, wij beantwoorden deze graag! Wij verwelkomen u en uw viervoeter(s) graag als klant van Prins. Een stevige aai voor uw viervoeter(s).


Met vriendelijke groet,

Yvonne van den Berg
Nutritioniste
                  
Fairness
Fairness
 • 6.049 berichten
  • Locatie: Wezemaal
 • 2 katten
OFFLINE

#249 Geplaatst 24 september 2010 - 18:44

nancytje zei:

ik had dit ook aangevraagd voor een vriendin van me en de groene box mocht ik dan houden zonder spullen erin en ik heb die ook vandaag gekregen , net als jij dus.
er is hier ook een puppybox toegekomen voor hondjes van prins.
maar daar had ik niet achter gevraagd. tenzij ik eerst het verkeerde heb ingevuld.
ga die puppybox dus maar geven aan mijn sugoraatmoeder .
iemand die lang voor me gezorgd geeft dus.
zij geeft een kleine puppy van 5 maand en kan dit dus goed gebruiken.


Wat kreeg je voor een puppy?

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#250 Geplaatst 24 september 2010 - 20:02

De box is hier ook vandaag toegekomen. In de plastieken box zat een zak kitten eten (wat perfect vanpas komt) en een halsbandje, en een pen en een hoop foldertjes. Spijtig dat de tunnel er niet bij was.
Bij mijn pa is de box ook aangekomen maar morgen weet ik meer wat er bij hem inzit. :)

Guest_Elfonia_*
Guest_Elfonia_*
OFFLINE

#251 Geplaatst 24 september 2010 - 20:09

hier enkel foldertjes, een halstertje en een notablokje...

3elfje
3elfje
 • 8.314 berichten
OFFLINE

#252 Geplaatst 24 september 2010 - 20:12

Wij hadden nog niets besteld, wel eens info gevraagd aan hun. Gaat hier net de bel! De buurman met een pakket voor ons wat bij hun is afgeleverd!
Doe ik diedoos open en wat bleek! Een heel pakket van prins, wel zonder speeltjes of zo wel notablokje, pen , info en 2 zakken voer samen zo een 3 kg voer!! Echt een verrassingspakket dus!!! :dancer: :dancer:
Lotse was meteen akkoord!

Bijgevoegde thumbnails

 • P1040461.JPG


nancytje
nancytje
 • 875 berichten
  • Locatie: zulte
 • 2 katten
OFFLINE

#253 Geplaatst 24 september 2010 - 20:15

Fairness zei:

Wat kreeg je voor een puppy?

gewoon een zak puppy eten .
geen speeltjes of zo gewoon zo een groene box en veel folders en puppyeten


Guest_clyde_*
Guest_clyde_*
OFFLINE

#254 Geplaatst 24 september 2010 - 20:27

ik heb eerst een kartonnen doos ontvangen met folders en een tuigje

en nu ontvangen een groene doos met een zak van 1.5 kg eten en een kitten halsbandje en folders
en dan ja blok , pen ...

Fairness
Fairness
 • 6.049 berichten
  • Locatie: Wezemaal
 • 2 katten
OFFLINE

#255 Geplaatst 24 september 2010 - 20:36

clyde zei:

ik heb eerst een kartonnen doos ontvangen met folders en een tuigje

en nu ontvangen een groene doos met een zak van 1.5 kg eten en een kitten halsbandje en folders
en dan ja blok , pen ...

? Dus je kreeg eerst de kleine kartonne doos met haltertje en nadien nog eens een doos met haltertje en voeding? En je had het maar één keer aangevraagd? Hoeveel tijd zat er tussen beide?

Bewerkt door Fairness, 24 september 2010 - 20:37.