Spring naar inhoud


- - - - -

Nieuw huisje....


 • Log in om te reageren
16 reacties op dit onderwerp
Guest_yuna_*
Guest_yuna_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 13 september 2010 - 01:04


Nou de kogel is (zo goed als..) door de kerk.Onze blinde htk kater is altijd al een kat met een gebruiksaanwijzing geweest. Toen hij klein was hadden we eigenlijk al vrij snel door dat er iets raars met hem aan de hand was. We hebben hem opgehaald bij een boerderij (iets wat ik nu niet weer zou doen, maar goed al doende leert men..) en we vonden hem erg raar gedrag vertonen. Dus bij de enting gevraagd wat er mis zou kunnen zijn en vanaf dat moment wisten we dat de kat blind was. Eigenlijk was dat geen probleem want hij kon zich prima redden in huis, botste alleen af en toe tegen iets op. De kattenbak vinden was geen enkel probleem en verder was hij heel lief. Totdat hij iets ouder begon te worden. Hij begon ons aan te vallen als we met hem aan het spelen waren (hij zag natuurlijk niet waar het speeltje eindigde en de hand/arm begon). Dat ging naar een poos een stuk beter.

Bezoek was echter een groter probleem. Hij bleef wel altijd redelijk uit de buurt, maar is vooral naar sommige mannen echt agressief. Een vriend van ons heeft hij zo een keer echt hard aangevallen toen deze op de bank zat.

Opsluiten voor bepaald bezoek dus, want dit risico durfden we bij sommige vrienden niet te nemen (bij anderen was er niets aan de hand). Maar nu wil mijn zusje met mijn neefje van 2 al een tijdje langskomen, maar dat kan eigenlijk niet. Hij bedoelt het niet kwaad, maar als er iets gebeurd waardoor hij echt bang wordt - dwz een hard geluid of een onverwachte beweging - dan valt hij soms in het wilde weg aan.

Mijn vriend heeft nu een huisje gezocht bij een jong stel wat al twee andere katten heeft en waar hij in een hofje naar buiten zou kunnen.

Ik denk dat dit voor hem wel beter zal zijn maar het doet me toch pijn, we hebben al zoveel met hem meegemaakt.

Nu hebben we besloten dat we in plaats van Yuna graag een asielkat in huis willen nemen om zijn mandje te vullen. Een kneusje die een nieuw huisje verdient maar die af en toe een kleuter over de vloer niet een ontzettend groot probleem vindt.

Ik hoop echt dat ik de juiste keuze maak en dat ze goed voor hem zullen zorgen.
Ergens knaagt het dat hij het hier gewoon niet super heeft en dat ik als ik hem kan herplaatsen bij zo'n geweldige vrouw het moet doen. Ik heb ook gezegd dat hij absoluut niet in het asiel terecht mag komen, daar zou hij namelijk echt wegkwijnen.Wat vinden jullie? Moet ik het toch nog proberen of doe ik er goed aan?


Guest_katy_*
Guest_katy_*
OFFLINE

#2 Geplaatst 13 september 2010 - 09:22

succes met het nieuwe kaje!
en hopelijk krijgt yuna een gouden mandje


PeggyJ
PeggyJ
 • 45.914 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 13 september 2010 - 11:54

Ik zou hem niet herplaatsen, maar gewoon als je bezoek krijgt hem naar een kamer brengen als je het risico te groot vind. Heeft hij nergens pijn ? Misschien is er medisch wel iets aan de hand waardoor hij soms zo hevig reageert.
:geluk: :geluk: :geluk:
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Guest_yuna_*
Guest_yuna_*
OFFLINE

#4 Geplaatst 13 september 2010 - 13:06

Nee het zou geen medische oorzaak hebben, we hebben het er ook al met onze dierenarts over gehad. Ze heeft hem nagekeken en er is niets aan de hand.

Opsluiten voor bezoek doen we ook wel, maar mijn zus en moeder zijn bang voor hem geworden omdat hij ze allebei al een keer goed heeft gebeten.
Met als resultaat dat mijn neefje dus nog nooit bij ons thuis is geweest. Ze wonen ver weg dus ze overnachten altijd als ze bij ons zijn.


eve
eve
 • 1.368 berichten
  • Locatie: Zuid-Holland
 • 2 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 13 september 2010 - 13:25

Poeh, ik denk dat dit wel heel persoonlijk is hoor.

Ik zou Yuna niet herplaatsen, voor die aantal keer dat zij langskomen. Mijn ouders en zusje wonen ook relatief ver (mijn zusje in jullie Belgie en mijn ouders in het uiterste noorden van het land), maar als een van mijn katten zo naar ze zou uitvallen, zou ik die toch ook apart doen en wellicht eens met een katten-gedragsconsulente gaan praten.

Maar ja, ik heb makkelijk praten, het is altijd anders als je in de situatie zelf zit kan ik me zo voorstellen.

Ik kan me alleen niet voorstellen dat Yuna ergens beter af zou zijn dan bij het personeel waar ze de laatste jaren geweest is!

:geluk:
Geplaatste afbeelding

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#6 Geplaatst 13 september 2010 - 13:30

Veel sterkte met jullie beslissing. :hug: :hug:

Guest_Amelie_*
Guest_Amelie_*
OFFLINE

#7 Geplaatst 13 september 2010 - 13:43

:geluk:

Tinne
Tinne
 • 9.443 berichten
  • Locatie: Boom
 • 2 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 13 september 2010 - 14:28

Ik zou hem ook niet herplaatsen. Hij kan er toch ook niet aan doen dat hij blind is? Voor hem kan zelfs het stomste geluidje een bedreiging zijn waardoor hij aanvalt. Nieuwe dingen of mensen die hij niet kent of niet vaak ziet zijn onbekend en mogelijk ook een bedreiging. Ik zou hem gewoon in een aparte kamer zetten waar hij zich veilig voelt wanneer er bezoek is :)

Een kat die doof of blind is vergt nu eenmaal wat creativiteit van zijn baasjes af en toe. En de nodige zorgen.

Bewerkt door Tinne, 13 september 2010 - 14:30.

Geplaatste afbeelding
Vandaag is morgen gisteren.

PeggyJ
PeggyJ
 • 45.914 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 13 september 2010 - 15:49

Heb je al geprobeerd om een feliway stekker in te steken ? Bachbloesems in zijn drinkwater ? Dit helpt in stress-volle situaties.
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Guest_yuna_*
Guest_yuna_*
OFFLINE

#10 Geplaatst 13 september 2010 - 16:31

Feliway, homiopatische middelen, valeriaan heb ik geprobeerd en pas ik nog steeds toe.
Hij kan er ook niets aan doen, dat is het hele punt nou juist. Hij kan zich prima redden en dat ik een paar keer krassen op mn arm heb staan dat maakt me echt niet uit. Mijn vriend echter kan hier niet zo goed tegen en is vaak te ongeduldig met hem, wat het er ook niet beter op maakt. Hij heeft er wel mee beter mee leren omgaan, maar het botert niet echt tussen die twee. Dit blijft echter wel een stressfactor voor hem en ik denk ook dat hij daarom niet geheel op zijn gemak is hier.
Het feit dat hij blind is levert verder helemaal geen problemen op, alleen dus deze agressie, nou ja eerder angst.
Het is ook niet zachtjes bijten en hij waarschuwt ook niet, dat is miss wel het grootste probleem: hij valt onverwacht en hard aan, ook nog af en toe naar ons.

Verder is onze dierenarts ook gespecialiseerd in gedragsproblemen bij katten en komt ze ook bij je thuis kijken als dat nodig is. Dit heeft ze bij ons niet gedaan, omdat ze het probleem vrij duidelijk in de praktijk al naar voren zag komen. Ze heeft wel enkele goede tips gegeven om het beter te maken, maar het is nu as good as it gets ben ik bang.

Aan de ene kant denk ik: ik doe hem niet weg omdat ik het nog wil proberen, aan de andere kant heb ik wel een super huisje voor hem nu waar hij heen zou gaan met twee andere volwassen katten en waar hij afgeschermd naar buiten zou kunnen (wij hebben alleen een afgeschermd balkon). Als het niet zou gaan kan hij ook altijd naar hier terug.griffel1977
griffel1977
 • 2.035 berichten
OFFLINE

#11 Geplaatst 14 september 2010 - 19:40

Is het wél goed om hem te herplaatsen?? Ik lees dat hij terecht gaat komen bij 2 andere katten? Gaat hij dat aankunnen, nieuwe omgeving, nieuwe katten die hij niet gaat zien aankomen? Mss is het dan beter dat hij als kat ergens alleen komt? Want als de agressie van angst voorkomt...

Ik zie ook dat jullie een jonger kitten in huis hebben, is dit niet dikwijls de oorzaak van zijn gedrag? Of vertoonde hij dit gedrag ook al van voor het nieuwe kitten?

Persoonlijk vind ik het sneu dat je hem gaat herplaatsen en dat dan zijn mandje bestemd is voor een nieuw kneusje, wat als de nieuwe ook een gedragsprobleem of ander probleem heeft, ook maar herplaatsen?

Hopelijk nemen jullie de juiste beslissing!

Bewerkt door griffel1977, 14 september 2010 - 19:41.


Guest_yuna_*
Guest_yuna_*
OFFLINE

#12 Geplaatst 15 september 2010 - 20:43

Katten of andere dieren zijn niet het probleem, hij speelt met het kitten en ze slapen bijna elke nacht samen. Daarom vind ik het juist belangrijk dat hij niet alleen komt. Dit gedrag vertoont hij eigenlijk al van jongs af aan en is op mensen gericht.

Vind het een beetje jammer dat je zo reageert, alsof ik een kat zomaar inruil. Dat is niet het geval. Als je de situatie niet kent en niet zelf hebt meegemaakt, vind ik niet dat je kan doen alsof ik zomaar elke kat wegdoe als deze een probleem ontwikkelt.


Sihirci
Sihirci
 • 9.336 berichten
OFFLINE

#13 Geplaatst 15 september 2010 - 20:53

Ik zou hem niet herplaatsen maar ook apart zetten als er bezoek is. Eigen kamertje voor de kat en bezoek kan ook overnachten in de huiskamer. De kat is huisgenoot en voor altijd, bezoek gaat weer naar hun eigen huis.

Flashemieke
Flashemieke
 • 2.039 berichten
  • Locatie: berchem
 • 11 katten
OFFLINE

#14 Geplaatst 15 september 2010 - 21:14

Persoonlijk zou ik hem ook niet herplaatsen en bij jullie kent ie de omgeving met zijn blindheid om een ander is het voor hem een zeer grote aanpassing en dan nog met 2 nieuwe poezels, mijn mening is eigenlijk het probleem verschuiven naar andere mensen toe, ik zou proberen een kamer apart in te richten voor hem, misschien reageert ie zo van het schrikken tenslotte is ie blind en als je ivm zijn gedrag twijfelt, hij heeft toch niets in z'n kopje dat ie daarmee zo raar reageerd ?  Kan men dit niet zien via scanner of zo ?
In ieder geval, sterkte met je beslissing

Guest_Animal_lover_*
Guest_Animal_lover_*
OFFLINE

#15 Geplaatst 21 september 2010 - 13:45

Ik zou het niet over mijn hart krijgen om hem weg te doen maar als je niet anders kan dan begrijp ik dat wel.