Spring naar inhoud


- - - - -

HELP! mijn poes miauwt snachts heel hard!


 • Log in om te reageren
9 reacties op dit onderwerp
Guest_chinhoyi_*
Guest_chinhoyi_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 12 februari 2009 - 11:29

k heb sinds 4 maanden een maincoon (van 4 jaar) van mensen overgenomen. deze mensen hadden een hond aangeschaft en daardoor durfde de poes niet meer naar beneden voor een periode van 2 jaar.
daardoor is ze natuurlijk beschadigd.
Didi miauwt de hele dag,Ik heb haar 2 maanden geleden laten steriliseren in de hoop dat het minder zou gaan worden. opzich kan ik er wel tegen overdag maar snacht precies om 5 uur begint ze echt heeeeel hard te miauwen, ik weet dat je haar het beste kan negeren maar na 3 uur miauwen word je er echt helemaal gek van en ren ik naar beneden en roep STIL!!! Het vervelende is dat ik me aan haar begin te irriteren, iets wat ik heel erg vind. Ik zit er zelfs over na te denken om haar weg te doen alleen vind ik het dan ook sneu als ze dan van huis naar huis gaat omdat die mensen er ook niet tegen kunnen. Ik weet niet wat ik nog kan doen en hoop dat jullie mij een advies kunnen geven... alvast bedankt.

Sonia
Sonia
 • 157 berichten
  • Locatie: Maasmechelen
 • 2 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 12 februari 2009 - 11:32

Heb je al eens geprobeerd om haar bij je te laten slapen ?
Mij klinkt het als een soort verlatingsangst.
:hart: Het beste op deze aard, zit in een dierenhart bewaard ! :hart:

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#3 Geplaatst 12 februari 2009 - 11:45

Ja daar dacht ik ook aan, en als je ze 's nachts wat eten geeft als ze begint te miauwen kan je ze dan niet kalmeren?
Als de poes 2 j boven heeft geleeft door de hond ja dan zal ze wel ergens bang zijn, en ze moet ook wennen aan haar nieuwe omgeving en aan haar vrijheid die ze nu heeft omdat ze door het hele huis kan en vroeger niet. Veel ermee praten zodat ze vlug gewoon is.

Guest_MissKitty_*
Guest_MissKitty_*
OFFLINE

#4 Geplaatst 12 februari 2009 - 12:00

catherine zei:

Ja daar dacht ik ook aan, en als je ze 's nachts wat eten geeft als ze begint te miauwen kan je ze dan niet kalmeren?

Zou ik niet doen, dan krijg je het helemaal niet meer afgeleerd want dan toon je dat als ze miauwt, jij haar komt belonen met eten.
Ik zou er een kattengedragspecialist bijhalen. En ik zou ook eens dingen gaan uitproberen die een kat geruststellen, je hebt daar allerlei producten voor maar ik weet het ff niet zo vanbuiten omdat ik het nog nooit nodig gehad heb maar er zal je vast iemand anders dat wel eventjes kunnen vertellen. En er zijn ook dingen als Rescue remedy om je kat wat te kalmeren.

Guest_Amelie_*
Guest_Amelie_*
OFFLINE

#5 Geplaatst 12 februari 2009 - 12:08

Calvin heeft ook die gewoonte om stipt om 5u de hele boel te wekken. Hebben hem ook enkele maanden geleden laten castreren in de hoop dat het zo ophouden.. Niet dus.. Af en toe betert het eens een korte periode maar dat duurt nooit lang :) Ook sleept hij Victor mee in zijn strijd met als gevolg dat het hier soms een heel concert is. Zeer vervelend maar we zien hem er niet minder graag voor zenne. En we zouden hem er al zeker niet voor weg doen. Liever dit dan iemand die een hele nacht door snurkt :LOL:

Nele
Nele
 • 4.789 berichten
  • Locatie: Dudzele
 • 8 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 12 februari 2009 - 12:10

Feliway is dat product om hen op hun gemak te stellen. maar kvraag me af of dat wel nog zou werken, want het is duidelijk een gewoonte dat ze heeft aangenomen.

eten zou ik ook niet geven, is idd een beloning voor het (verkeerde) gedrag.

misschien es proberen dat ze mag bij je slapen?

elixeryen
elixeryen
 • 14.834 berichten
  • Locatie: Belzele
 • 6 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 12 februari 2009 - 12:14

Negeren is nderdaad de beste oplossing.
Ik zou zeker eens Feliway proberen.
Als het gedrag blijft aanhouden, kan je ook een gedragstherapeut laten komen. Zij verrichtten soms wonderen.

Geplaatste afbeelding

poezenvrouwtje
poezenvrouwtje
 • 307 berichten
  • Locatie: MALDEN (NL)
 • 8 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 15 februari 2009 - 11:54

Heb je al uitgesloten dat hij of zij geen PIJN heeft. Mijn kater liep de hele dag en nacht te schreeuwen omdat hij (naar bleek achteraf) heel veel pijn had. Hij begon op gegeven moment ook veel te drinken en werd magerder. Ik heb hem meteen opgepakt en dierenarts constateerde dat hij heel veel pijn had waarna ik besloten heb hem in te laten slapen. Hij kon toen niet meer worden genezen!

Het is maar een suggestie hoor! Omdat ik dit herken van mijn eigen kater zet ik dit op 't forum.

Poezengroetjes

:paw Poezenvrouwtje van....Tiamo, Sheva, PepĂ©, Lieveke, Trigger, Spotje,  :love: Knoetje :cattailwag ,Shiye, Sumi en kitten Zatou

mijn motto : Leer de mensen kennen...en je gaat van de dieren houden!!!


Guest_ijammeke_*
Guest_ijammeke_*
OFFLINE

#9 Geplaatst 15 februari 2009 - 12:05

Als de poes twee jaar boven heeft geleefd ivm de hond kan ik me voorstellen dat ze twee jaar lang ook niet veel aandacht heeft gekregen. Iik zou het dus ook op verlatingsangst durven houden. Informeer eens bij die mensen of ze niet mee op de slaapkamer sliep? Als ze daar mee op de slaapkamer mocht is het leed misschien geleden als ze dat dan nu ook zou mogen. :)

Guest_Lisje_*
Guest_Lisje_*
OFFLINE

#10 Geplaatst 17 februari 2009 - 09:00

Onze scottish (die we nu 2weken hebben) doet dit ook, constant de hele nacht door aan de livingdeur...
Hebben al geprobeerd om haar mee te nemen om op het bed te laten slapen, maar ze blijft hoogstens een halfuur liggen en dan loopt ze terug de gang in en begint ze daar aan haar klaagzang...
Deze morgen vond ik zelfs een klein cadeautje naast de livingdeur, ze heeft het blijkbaar te druk gehad met miauwen dat ze geen tijd heeft gehad om de kattenbak op te zoeken...
Iemand een idee hoe daarmee om te gaan??