Spring naar inhoud


- - - - -

Doof raskittentje met stamboom


 • Log in om te reageren
73 reacties op dit onderwerp
Solotje
Solotje
 • 51.552 berichten
  • Locatie: Merksem
 • 9 katten
OFFLINE

#16 Geplaatst 20 oktober 2010 - 20:27

Toen ik Sala heb gekocht wou die fokker dat niet doen, maar toen wist ik niet beter.

WhiteWitch
WhiteWitch
 • 1.340 berichten
  • Locatie: Herent
 • 6 katten
OFFLINE

#17 Geplaatst 20 oktober 2010 - 20:34

Je bent er weer met open ogen ingetuimeld. Je zegt zelf dat de eigenaar niet je dat was en de leef situatie ook niet. Kittens met 1O weken meegeven met stamboom mag niet, ze moeten 12 tot 13 weken oud zijn. Beide inentingen hebben gehad, stamboom en gezondheidsboekje moeten mee afgegeven worden.
Tot m'n spijt moet ik zeggen dat je veel te verliefd was op Dali om nog naar al die andere feiten te kijken en dat dit duidelijk een onbetrouwbare fokker is.
Maar ik heb m'n twijfels of een gewone dierenarts een kitten op z'n gehoor kan testen. Wij gaan daar voor naar een specialist in Brussel want tot nu hebben wij regelmatig witte kittens gehad en die lieten we testen.
Tenzij de nieuwe eigenaar zegt voor mij hoeft het niet maakt niet uit of ze doof is.
Wij dachten vorig jaar ook dat een van onze witte kittens doof was omdat hij niet reageerde als we riepen en zo maar mijnheertje bleek bij het doen van de Baer test volledig te horen! Katten zijn gewoon oostindisch doof als het hun uitkomst.
Normaal zou je daar compensatie voor moeten krijgen bij een goede fokker. Die geven immers garantie op zoiets.
Maar ik vrees dat je nu helaas niks moet verwachten als ik hoor hoe haar reactie is maar in principe heb je zeker recht op compensatie.
Het is wel zo dat je een dove kat niet buiten mag laten want ze horen geen auto's maar ik verwacht niet dat je dat met een persje zou doen want het zou nogal snel een klittenbaal zijn. Verder kunnen dove katjes een volledig normaal leven lijden. Dus daar moet je je geen zorgen over maken.Ik kan wel begrijpen dat je je bedrogen voelt.
Nicky en de Maine Coontjes doen jullie groetjes :hart: www.freewebs.com/catteryofthewhitewitch/

Sihirci
Sihirci
 • 9.336 berichten
OFFLINE

#18 Geplaatst 20 oktober 2010 - 20:34

Toen ik Hugo (maat van mijn broer) leerde kennen had hij twee witte kattenbroertjes waarvan er 1 doof was. Het dove ventje riep ik door op de houten vloer te kloppen en maakte gebaren die Wittewit al snel door had. Voor eten maakte ik een gebaar met de hand naar de mond en dan de arm strekken, dit gebaar maak ik nu ook weer naar Witteman de dove kat van een cliënte waar ik af en toe voor zorg. Hand laten hangen met de handpalm naar de poes gedraaid en dan de vingers richting handpalm laten komen is vragen of de kat naar mij toe komt. Zo kun je heel veel gebaartjes oefenen en afhankelijk van de kat zal het diertje binnen korte of wat langere tijd heel goed begrijpen wat je bedoeld.

Eerste dat de mens van een dove kat zich moet aanwennen is de kat altijd van voor af te benaderen om te voorkomen dat de dove lieverd zich te pletter schrikt en uit schrik in de aanval zou gaan.

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#19 Geplaatst 20 oktober 2010 - 20:47

Ik weet niet bij welke instanties je moet zijn om klacht neer te leggen tegen deze fokker, hier op het forum zullen er wel zijn die je daar bij kunnen helpen.
Met een dove kat kan je leren communiceren, mijn kat is van ouderdom vroeger ook doof geworden en ik deed gebarentaal met hem. Als ik hem roepte liet ik me zien en wenkte hem, als het etenstijd was liet ik zijn etens kommeke zien.
Ik ging ook nooit langs achteren achter hem door want dan verschoot hij soms ik probeerde altijd rond of vanvoor naar hem toe te gaan zodat hij me direkt zag. Je kitten is nog jong je kan dat gemakkelijk aanleren door veel oefening.
Hopelijk krijg je gunstig antwoord op je klacht en super dat hij toch bij je mag blijven wonen. :thumb: :rub: :miauw:

jubikelcats
jubikelcats
 • 6.071 berichten
  • Locatie: Stadskanaal
 • 17 katten
OFFLINE

#20 Geplaatst 20 oktober 2010 - 20:48

Dali is een blue white Van
Is 1 van de ouders volledig wit?
Ik zou toch echt eerst een Baer test doen, dan heb je zwart op wit dat hij doof is. Dat papier zou ik aangetekend versturen naar de fokker en ook naar de vereniging. Daarbij ook vermelden aan de fokker dat het papier ook naar de vereniging is gegaan.

Over het algemeen is een Van niet doof.

Geplaatste afbeeldingJubikel Cats Perzen en Exotics
Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken, raak je mijn hart nog duidelijker aan. Krachtig zijn in je kwetsbaarheid en kwetsbaar zijn in je kracht!

veerlevs
veerlevs
 • 2.275 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#21 Geplaatst 20 oktober 2010 - 20:51

Amai Aldea, wat een verhaal!  Heb je een contract ondertekend bij aankoop van het kitten?  Als je dat hebt, zou ik eens contact opnemen met Testaankoop.  Je hebt de DA laten bellen en zelf ook nog een poging ondernomen ... meer kan je niet doen.  Dus dan maar de harde middelen!
Ik geloof niet dat ze niet wisten dat de kat doof was, dat moet je idd toch na 10 weken al gemerkt hebben, tenzij je een broodfokker bent natuurlijk.  Die ruiken alleen geld en geld en geld en geld :evil:

Sihirci
Sihirci
 • 9.336 berichten
OFFLINE

#22 Geplaatst 20 oktober 2010 - 20:52

jubikelcats zei:

Dali is een blue white Van
Is 1 van de ouders volledig wit?
Ik zou toch echt eerst een Baer test doen, dan heb je zwart op wit dat hij doof is. Dat papier zou ik aangetekend versturen naar de fokker en ook naar de vereniging. Daarbij ook vermelden aan de fokker dat het papier ook naar de vereniging is gegaan.

Over het algemeen is een Van niet doof.

Gewoonlijk wordt het wit bij de Van bepaald door het S gen en het W gen brengt het syndroom van Waardenburg mee. Onder het wit dat door het S gen wordt geleverd zit een gekleurd jasje, onder het W gen zit geen kleur of pigment.

Karwendel
Karwendel
 • 1.576 berichten
  • Locatie: Oss
OFFLINE

#23 Geplaatst 20 oktober 2010 - 20:53

Aldea zei:

Bedankt allemaal. Ik heb waarschijnlijk mijn berichtje verkeerd geplaatst, sorry daarvoor. Is mijn eerste keer hier ;) Ben beetje te snel geweest, en moet mijn weg nog een beetje vinden, bedankt voor jullie reacties. Heel lief. Is het beter als ik mijn berichtje nog eens ergens anders plaats? Dali heeft Harlekijn kleur. Over het algemeen wit, de oortjes en staartje zijn blauw, de rest is puur wit. Ooh ik wist helemaal niet dat een kitten pas op 13 weken weg mag. Ik heb een garantiebewijs, een certificaat van de stamboom, enz. Er is geen bewijs van BEAR test. Is de fokker verplicht om zo'n test te laten uitvoeren? En als ik dat nu zou eisen? Dus Marianne ik heb recht om een procedure aan te gaan? Dan doe ik dat best ook maar. Bedankt allemaal. Van de vereniging heb ik nog geen reactie gekregen op mijn mail, maar dat kan nog komen. Ik ben blij met jullie reacties.

Groetjes Mieke

Dus niet wit,maar harlekijn en het enige wat je nu kunt doen,is om zelf een Bear test te laten doen.
Wat bedoel je met een certificaat van de stamboom,je hebt een stamboom of een kopie.
Wit houdt in helemaal wit,met eventueel een kopvlek. :catscratchhead

Zelf heb ik een witte dove poes en in de groep geeft dit geen enkel probleem,moet ze komen eten,dan tik ik ff op de plaats waar ze ligt.
Meestal weet ze de tijd van eten wel en anders hoef ik maar een bordje onder haar neus te houden.
Verder is ze een zalige schootpoes.

Bewerkt door Karwendel, 20 oktober 2010 - 20:57.


Guest_Aldea_*
Guest_Aldea_*
OFFLINE

#24 Geplaatst 20 oktober 2010 - 20:54

Tja Nicky als je nog nooit eerder naar een cattery bent geweest weet je ook niet hoe het hoort natuurlijk. Maar je hebt wel gelijk, ik was verkocht aan Dali. Hij is zeker niet oostindisch doof hoor! Daar ben ik van overtuigd. Ik heb nog een andere kat en die reageert op alles.  Een kat heeft toch een uistekend gehoor? Dali mag ik nog luid in zijn oren roepen, hij reageert niet. Het is niet enkel en alleen als ik naar hem roep, hij reageert op geen enkel geluid, maar echt geen enkel. voor mij is het toch overduidelijk! Jullie zijn zo eerlijk om met jullie witte kittens naar een speciale dierenarts in Brussel te gaan. dat heeft mijn fokker niet gedaan. Maar misschien zal ik best wel eens het door een specialist laten testen. Lijkt me een goed idee, indien het blijkt dat hij wel doof is, dan stel ik me wel de vraag. Als ik nu een BEAR test zou laten doen in de dierenkliniek van Merelbeke. En blijkt Dali wel doof te zijn, wie gaat dat bekostigen hé? Maar misschien doe ik het wel. Gewoon voor de zekerheid.
Ooh neen ik was ook nooit van plan om mijn kat buiten te laten. Mijn andere kat is ook een binnenhuiskat. Ze hebben het hier goed naar hun zin en veel ruimte, veel speelgoed, krabpalen, enz.
Het zou fantastisch zijn als hij oostindisch doof blijkt te zijn hoor. Ik zou nogal blij zijn.
Ja dat weet ik wel dat ze een 'normaal' leven kunnen lijden. En ik hou van hem zoals hij is. Maar niemand zou tevreden zijn in mijn situatie toch! met zo'n reacties van de fokker!
Bedankt marianne!!! Je bent een schat.
Liefs xxx

jubikelcats
jubikelcats
 • 6.071 berichten
  • Locatie: Stadskanaal
 • 17 katten
OFFLINE

#25 Geplaatst 20 oktober 2010 - 20:57

Sihirci zei:

Gewoonlijk wordt het wit bij de Van bepaald door het S gen en het W gen brengt het syndroom van Waardenburg mee. Onder het wit dat door het S gen wordt geleverd zit een gekleurd jasje, onder het W gen zit geen kleur of pigment.

HUH???
Het W gen dat heb je bij hele witte katten, dat kan dus idd het syndroom van Waardenburg meebrengen.
Onder dit Witte jasje zit dus een gekleurde coat.
De S gen die voorkomt bij Van, Harlekijn en bicolor, is met recht wit, hier zit geen andere kleur onder!!
De kleur zit hem in het feit dat ze bi-color zijn.
Uit een Van kan over het algemeen geen solid kitten geboren worden.
Uit een witte kat kan een solid kleur kitten geboren worden.

Geplaatste afbeeldingJubikel Cats Perzen en Exotics
Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken, raak je mijn hart nog duidelijker aan. Krachtig zijn in je kwetsbaarheid en kwetsbaar zijn in je kracht!

Sihirci
Sihirci
 • 9.336 berichten
OFFLINE

#26 Geplaatst 20 oktober 2010 - 21:00

Aldea zei:

Bedankt allemaal. Ik heb waarschijnlijk mijn berichtje verkeerd geplaatst, sorry daarvoor. Is mijn eerste keer hier ;) Ben beetje te snel geweest, en moet mijn weg nog een beetje vinden, bedankt voor jullie reacties.  Heel lief. Is het beter als ik mijn berichtje nog eens ergens anders plaats? Dali heeft Harlekijn kleur. Over het algemeen wit, de oortjes en staartje zijn blauw, de rest is puur wit. Ooh ik wist helemaal niet dat een kitten pas op 13 weken weg mag. Ik heb een garantiebewijs, een certificaat van de stamboom, enz. Er is geen bewijs van BEAR test. Is de fokker verplicht om zo'n test te laten uitvoeren? En als ik dat nu zou eisen? Dus Marianne ik heb recht om een procedure aan te gaan? Dan doe ik dat best ook maar. Bedankt allemaal. Van de vereniging heb ik nog geen reactie gekregen op mijn mail, maar dat kan nog komen. Ik ben blij met jullie reacties.

Groetjes Mieke

JA Mieke, je hebt RECHT op de wettelijke garantie en als de verkoper daar onderuit probeert te komen dan heb je een *zaak*... Informeer eens bij de rechtsbijstand of het Juridisch loket.Als je lid bent van de consumentenbond kun je daar ook aankloppen. Jij hebt een *product* gekocht en bent misleid (opgelicht, al moet je wel oppassen dit woord nu al te gebruiken).

Guest_Aldea_*
Guest_Aldea_*
OFFLINE

#27 Geplaatst 20 oktober 2010 - 21:01

Karwendel, de volgende keer zal ik mijn woorden wikken en wegen. Goed? :-) Geen volledig wit, zo heb ik het ook vermeld toch? Het is maar even informeren dat ik doe, mag toch? Neen de moederpoes noch de vader zijn wit. Ik informeer omdat ik daar niet van op de hoogte ben, een mens kan niet alles weten hé? Ik fok niet met katten, ik heb gewoon een kittentje gekocht en ik wil informeren wat mijn rechten zijn. Je hoeft me niet te helpen hoor. Een kopie van de stamboom. Zij noemde het een certificaat. Ik kan maar zeggen wat ik constateer en wat de dierenarts constateert. De fokker hoeft daarom zo niet te reageren. Zoiets kan gewoon niet door de beugel.

Groetjes,

Mieke

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#28 Geplaatst 20 oktober 2010 - 21:06

Je kan je 2 topics laten samenvoegen door een modje, want nu is het verwarrend. ;)

Karwendel
Karwendel
 • 1.576 berichten
  • Locatie: Oss
OFFLINE

#29 Geplaatst 20 oktober 2010 - 21:10

In je eerste bericht geef je toch aan dat het kitten wit is,naderhand moet ik lezen,dat het niet wit is.
Wie brengt hier nu iemand op het verkeerde spoor.
Als het kitten doof is,dan kun je alleen maar zekerheid krijgen door een Bear test te laten doen,
Kitten is dan wel doof of half doof,ook nog een mogelijkheid.
De kosten zijn echt niet zo erg hoor,dus wil je zekerheid en verhaal kunnen halen bij de fokker,zou ik dit zeker doen.

Guest_Aldea_*
Guest_Aldea_*
OFFLINE

#30 Geplaatst 20 oktober 2010 - 21:12

Zo staat het op de stamboom vermeld: blauw en wit harlekijn kleur. Het is de bedoeling om met de kweker te lachen, niet met mij. Zij is blijkbaar als fokker van niks op de hoogte daar kan ik niet aandoen. Ik wou me eventjes informeren, da's al. Kon ik weten dat wit met blauw geen harlekijn noemt, ik neem maar over hoe zij het noemt en hoe het beschreven staat.
Ik zal die andere verwijderen als het verwarrend is.

Groetjes,
Mieke