Spring naar inhoud


- - - - -

omega 10,iemand ervaring?


  • Log in om te reageren
8 reacties op dit onderwerp
Guest_sandra25_*
Guest_sandra25_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 22 oktober 2010 - 19:09

Snow krijgt voor zijn atopische allergie dus geen cortisonen ,maar wel gewoon omega 10,een soort vettige visolie.Heeft er iemand goede ervaring mee?Helpt dit goed en zo ja,na hoeveel tijd kan ik verbetering verwachten?Ik zou mijn manneke zo graag van die vervelende jeuk af willen. :(

Guest_sandra25_*
Guest_sandra25_*
OFFLINE

#2 Geplaatst 23 oktober 2010 - 11:28

Echt niemand ervaring met dit produkt?

wea
wea
  • 6.113 berichten
    • Locatie: Klein Brabant
  • 5 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 23 oktober 2010 - 11:48

nee, sorry. ik heb wel gelezen dat dit zou kunnen helpen, maar zelf heb ik er geen ervaring mee. laat me weten als je er wel een verbetering mee ziet.

Uit eigen ervaring met een kat met zware allergie, heb ik gemerkt dat allergie wel minder wordt bij het ouder worden. Nobel heeft een tijd zware allergie gehad dat ze echt in de lente en zomer maandelijks een cortisone spuit moest krijgen. Na een paar jaar begon dat te minderen en de laatste jaren had ze gewoon geen cortisone meer nodig omdat de allergie niet meer zo hevig was. Het was echt moelijk kiezen: cortisone is niet gezond, maar als je ziet dat je kat zich echt kaal likt en zware dermatitis heeft, dan heb je eigenlijk niet veel keus. Ze is dan jammer genoeg ook niet heel oud geworden (11 jaar). of dat iets te maken heeft gehad met cortisonen weten we niet, maar we dachten liever een korter gelukkig en comfortabel leven vol goede zorgen dan een lang leven met zware jeuk.

er is wel een DA ergens die zich specialiseerd in huidproblemen, en ook allergie en ik heb daar eens mee gebeld. je kan onderzoeken waar je kat allergisch aan is en dan hopen dat dit iets is wat je uit de omgeving kan nemen (meestal is dat al niet zo). je kan dan ook proberen de kat te immuniseren tegen de allergie, maar dat is erg kostelijk en het is eigenlijk niet zeker of dit ook gaat werken.

't is niet makkelijk, een kat met allergie. geen makkelijke keuzes. veel succes in alle geval :hug:


Guest_sandra25_*
Guest_sandra25_*
OFFLINE

#4 Geplaatst 23 oktober 2010 - 17:22

De dierenarts vond het niet erg genoeg voor cortisonen en volgens hem zou dit produkt goed helpen.Snow is ook al zeven,hoor.Komt uit het asiel :) De da vind het wel een beetje onbegonnen werk om uit te vinden wat nu net de oorzaak is.Hopelijk werk deze olie en kan hij jeukvrij door het leven.

wea
wea
  • 6.113 berichten
    • Locatie: Klein Brabant
  • 5 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 23 oktober 2010 - 17:43

dat was ook de mening van mijn eigen DA. ze zei echt: dat gaat echt veel geld kosten om uit te vinden wat het is en als je dat al weet is het ook niet zeker dat het iets is wat je gewoon kan wegnemen. dat immuniseren zelf is dan nodig voor elke stof waar ze allergisch voor is en cross allergie komt ook veel voor en zo groot is de kans op slagen ook niet. Dus: veel geld kwijt en een grote kans dat er niks verandert.

zolang bij nobel geen dermatitis optrad en ze geen haren uittrok van de jeuk hebben we ook geen cortisone gegeven. Ze had af en toe wel wat last, maar cortisone geef je ook niet zomaar he.

laat me weten of het helpt. ik ben daar wel benieuwd achter.

Roosje
Roosje
  • 7.935 berichten
  • 2 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 23 oktober 2010 - 17:45

Omega 10, nog nooit van gehoord
Geplaatste afbeelding

PeggyJ
PeggyJ
  • 45.914 berichten
    • Locatie: Kempen
  • 4 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 23 oktober 2010 - 19:44

:geluk: :geluk: :geluk:
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Guest_sandra25_*
Guest_sandra25_*
OFFLINE

#8 Geplaatst 27 oktober 2010 - 21:37

Awel,voor degenen die een kat hebben met huidproblemen(eczeem en zo),dit produkt werkt nu al :) Hij krabt al veel minder en zijn vacht wordt nu al mooier.Het zijn capsules met vis en teunisbloemolie en verpakt in dozen van 90 stuks .Vertriomega 10.Tot nu toe ziet het er goed uit en als het de cortisonen weghoudt dan ben ik tevreden!Moet er wel bij zeggen dat hij niet extreem lijdt onder de huidaandoening,dus misschien dat de heel erge gevallen er niet mee gebaat zijn,maar aangezien dat het volledig natuurlijk is lijkt het me wel het proberen waard.

PeggyJ
PeggyJ
  • 45.914 berichten
    • Locatie: Kempen
  • 4 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 28 oktober 2010 - 20:18

:thumb: :thumb: :thumb:
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag