Spring naar inhoud


- - - - -

uitwerpselen naast kattenbak


  • Log in om te reageren
3 reacties op dit onderwerp
Guest_pluchke01_*
Guest_pluchke01_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 27 oktober 2010 - 14:07

Een van onze poezen, we denken Zazou omdat zij een gehandicapt achterpootje heeft laat af en toe (meestal  1x per week, maar deze week al 3x) een keuteltje in de kamer, in de buurt van de kattenbak, soms met een veeg op de vloer. We vragen ons af of dat keuteltje dan per ongeluk aan haar poep is blijven plakken of daar belandt door een onhandigheid met het uitstappen uit de kattenbak? We hebben het nog niet 'live' meegemaakt en weten dus niet of het anders ook opzet zou zijn. We denken van niet aangezien het altijd maar een hoogstens twee kleine bolletjes zijn. Nu vragen we ons af of dit door haar pootje komt of dat ze toch echt een zindelijkheidsprobleem heeft. En hoe moeten we dit dan oplossen? Wat kunnen we doen om dit te vermijden? Met twee jonge kindjes vinden we dat niet zo hygienisch, zij zullen er vroeg of laat wel eens in stappen. Aangezien er verder geen enkel probleem is met onze poezen, nooit andere ongelukjes denken we echt niet dat het opzet is en vrees ik dan ook dat we dat niet gaan kunnen vermijden. Wat denken jullie?

Guest_nathalinde_*
Guest_nathalinde_*
OFFLINE

#2 Geplaatst 27 oktober 2010 - 14:48

Bij katten met vooral lang haar kan het wel eens gebeuren dat er een strontje aan het haar blijft plakken en er vanaf valt bij het buiten de bak komen of zelfs later ergens verder in de kamer. Als het dicht tegen hun kont zit, kan een kat dit vervelend vinden en met haar kont over de grond gaan schuiven om het eraf te krijgen. Bij een korthaar valt het er dan meestal wel makkelijk af. Bij een langhaar heb je dan de kans dat het strontje nog verder het haar ingeplakt wordt, met een leuke stinkende strontkont als gevolg en mag je bijna zo goed als zeker je schaar boven halen om het er netjes uit te krijgen.

Hopelijk zie je het eens wat ze doet als ze de bak ingaat.
Hou haar een tijdje extra in de gaten.

giroldi
giroldi
  • 2.321 berichten
    • Locatie: Eindhoven, Nederland
  • 2 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 28 oktober 2010 - 12:54

Hier komt het ook voor hoor, ik zie ze wel eens met een klonter aan hun kontje lopen :d
Het komt nu eigenlijk vrijwel niet meer voor sinds ik kvv geef, ze maken nu fossielen... Die plakken
dus echt niet :o
With A Cat At Home, You're Never Alone! :heart:
*Hanna*

PeggyJ
PeggyJ
  • 45.914 berichten
    • Locatie: Kempen
  • 4 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 28 oktober 2010 - 20:04

Als ze lange haartjes heeft kan je altijd eens proberen om de haartjes rond haar anus wat korter te knippen en zien of het probleem daarmee opgelost is.
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag