Spring naar inhoud


* * * * * 1 stemmen

De Warme Bakker


  • Log in om te reageren
260 reacties op dit onderwerp
JessaRaquel
JessaRaquel
  • 16.988 berichten
    • Locatie: lint
  • 1 katten
OFFLINE

#16 Geplaatst 25 februari 2009 - 17:13

Ik krijg al zin in een lekker sneetje bananenbrood,ga dat morgen eens maken het ziet er heel smaakvol uit :)
Geplaatste afbeelding
Als-ie spint is -ie blij ...als-ie gromt is-ie boos...als-ie slaapt is-ie lief :paw :cattailwag

poezemannen
poezemannen
  • 12.009 berichten
    • Locatie: Meerdonk
  • 4 katten
OFFLINE

#17 Geplaatst 25 februari 2009 - 17:52

Ik heb ook een broodmachine en dat ziet er hier allemaal zeer lekker uit! Maar ik heb altijd schrik met de gist..verse gist blijft niet zolang goed en als je droge gist in de plaats neemt, dan moet je minder of meer gebruiken hé? Of heb ik me iets laten wijsmaken?
En da's dan meestal maar met een paar gram dus hoe weeg je dat perfect af?

linda
linda
  • 6.190 berichten
    • Locatie: Mechelen
  • 4 katten
OFFLINE

#18 Geplaatst 25 februari 2009 - 18:16

jyotsna zei:

mmmm, dat bananenbrood klinkt wel heel erg lekker. Ik heb tot nu alleen nog maar meergranenbrood gebakken :)

als je die tomatenpuree in je brood doet, zorgt dat enkel voor kleur, of smaak je dat ook?

ik vind niet dat ge het proeft, maar het is heel mooi van kleur ;)

poezemannen zei:

Ik heb ook een broodmachine en dat ziet er hier allemaal zeer lekker uit! Maar ik heb altijd schrik met de gist..verse gist blijft niet zolang goed en als je droge gist in de plaats neemt, dan moet je minder of meer gebruiken hé? Of heb ik me iets laten wijsmaken?
En da's dan meestal maar met een paar gram dus hoe weeg je dat perfect af?

van gedroogde gist moet je altijd veel minder nemen ongeveer 1/3 van verse gist.
verse gist kan je ook gemakkelijk invriezen !!!
ik gebruik mijn maatlepeltje dat bij de bbm bijgeleverd is om zout en suiker te meten.


Geplaatste afbeelding

poezemannen
poezemannen
  • 12.009 berichten
    • Locatie: Meerdonk
  • 4 katten
OFFLINE

#19 Geplaatst 25 februari 2009 - 18:18

linda zei:


ik gebruik mijn maatlepeltje dat bij de bbm bijgeleverd is om zout en suiker te meten.


Tja, dat heb ik dus niet meer...zal er eens eentje op de kop moeten tikken. 't is ondertussen al lang geleden dat ik de machine nog gebruikt heb. Ik nam altijd van die all-in mixen maar die waren we op den duur beetje beu...

duupje
duupje
  • 82 berichten
    • Locatie: in brabant te zoutleeuw maar afkomstig uit de limburg
  • 3 katten
OFFLINE

#20 Geplaatst 26 februari 2009 - 09:06

ik ben ook een tyd gestopt en dankzy t forum hier terug begonnen.mijn brood kwam nimeer tegoei omhoog,ik had al vanalles geprobeerd tot der hier iemand zei da ze da ook aan de hand had en ze nu t machien de 1e kneedbeurt 2 maal laat doen.da is omdat we wa zwaardere bloem hebben en dan heeft t deeg die extra kneedbeurt nodig.maar da snelprogramma op mijn  machien da gaat ni hoor,heb t 1 keer geprobeerd en had een heel zwaar en redelijk plat brood had nogtans bloem van de aveve toen gebruikt.misschien daar iemand een tip.


groetjes ERNA

jyotsna
jyotsna
  • 612 berichten
    • Locatie: Noorderwijk
  • 1 katten
OFFLINE

#21 Geplaatst 26 februari 2009 - 09:11

als ik het snel programma kies dan blijft mijn brood ook redelijk vast en klein. Heb het nog maar 1x geprobeerd. Misschien beetje meer gist gebruiken dan anders?

linda
linda
  • 6.190 berichten
    • Locatie: Mechelen
  • 4 katten
OFFLINE

#22 Geplaatst 26 februari 2009 - 14:32

ik neem altijd het snelle progr. en heb altijd een mooi brood ;)
ik neem wel een heel klein beetje meer gist dan voor een normaal progr.
Geplaatste afbeelding

Mirella
Mirella
  • 3.997 berichten
    • Locatie: Sint-Niklaas
  • 2 katten
OFFLINE

#23 Geplaatst 26 februari 2009 - 14:33

Hier hetzelfde als bij Linda ;)
Geplaatste afbeelding

PeggyJ
PeggyJ
  • 45.914 berichten
    • Locatie: Kempen
  • 4 katten
OFFLINE

#24 Geplaatst 26 februari 2009 - 14:44

Ik gebruik altijd droge gist, en voor mijn brood van 1350g gebruik ik 2 van die kleinste maatjes
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

jyotsna
jyotsna
  • 612 berichten
    • Locatie: Noorderwijk
  • 1 katten
OFFLINE

#25 Geplaatst 26 februari 2009 - 15:49

ik ben tot nu toe geen fan van droge gist. Heb 't een paar keer gebruikt, maar mijn brood is altijd veel mooier als ik verse gist gebruikt :s

Pixel
Pixel
  • 17.016 berichten
    • Locatie: Halen
OFFLINE

#26 Geplaatst 26 februari 2009 - 17:29

Wij gebruiken ook droge gist. En ik maak altijd een brood met het korte programma, ik vind dat eigenlijk lekkerder dan.

linda
linda
  • 6.190 berichten
    • Locatie: Mechelen
  • 4 katten
OFFLINE

#27 Geplaatst 27 februari 2009 - 00:03

Pixel zei:

Wij gebruiken ook droge gist. En ik maak altijd een brood met het korte programma, ik vind dat eigenlijk lekkerder dan.


ik ook ;)


Geplaatste afbeelding

miranda
miranda
  • 7.820 berichten
    • Locatie: Heusden(Gent)
  • 2 katten
OFFLINE

#28 Geplaatst 28 februari 2009 - 21:15

voor lichtgrof brood heb ik graag haverzemelenmeel maar de verpakking is veranderd in aveve en er zit precies zoveel zemelen niet meer in...dus dezelfde samenstelling van vroeger niet meer.Momenteel koop ik tarwezemelen en nummer 939 haverzemelenbrood

125 gr tarwezemelen
715 gr Haverzemelenmeel
1 3/4 theelepel droge korrelgist
1 1/2 zout
1 eetlepel suiker
1 eetlepel melkpoeder
3 eetlepels olie of gesmolten boter
430ml water

heel lekker zemelenbrood en ook aangewezen bij constipatie

Bewerkt door miranda, 28 februari 2009 - 21:42.


Mirella
Mirella
  • 3.997 berichten
    • Locatie: Sint-Niklaas
  • 2 katten
OFFLINE

#29 Geplaatst 28 februari 2009 - 21:16

linda zei:

ik ook ;)


En ik ook :ha
Geplaatste afbeelding

Pixel
Pixel
  • 17.016 berichten
    • Locatie: Halen
OFFLINE

#30 Geplaatst 01 augustus 2009 - 23:33

Speciaal voor poezemannen het receptje van mijn brood :ha

250 ml melk (ik gebruik halfvolle)
9 gr suiker
9 gr zout
15 gr boter
400 gr bloem ( ik gebruik bloem voor wit brood. Ik lust alleen maar wit brood)
1 zakje droge gist van 11 gr.

Ik kies altijd voor snelbakken (2u) want dat brood vind ik lekkerder. Als je langer laat bakken heb je wel minder gist nodig. Ik maak ook altijd een medium brood (is het kleinste dat mijn machine maakt) en kies voor een lichte korst. Mmmmm :h