Spring naar inhoud


* * * * * 1 stemmen

De Warme Bakker


  • Log in om te reageren
260 reacties op dit onderwerp
Lilia2055
Lilia2055
  • 4.555 berichten
    • Locatie: Lierde
  • 3 katten
OFFLINE

#226 Geplaatst 23 september 2012 - 11:15

Denk dat je speculaaskruiden kan kopen in een aveve.
Geplaatste afbeelding

hilleke
hilleke
  • 19.366 berichten
    • Locatie: France
OFFLINE

#227 Geplaatst 23 september 2012 - 11:29

Lise zei:

Ziet er mij heel lekker uit, maar waar haal je de speculaaskruiden?
In de Carrefour staan ze niet...

Ik koop die in de delhaize :)

elixeryen
elixeryen
  • 14.834 berichten
    • Locatie: Belzele
  • 6 katten
OFFLINE

#228 Geplaatst 23 september 2012 - 17:30

Tja, dadels, rozijnen, niet echt mager hé. Maar als snoepje/koekje liever natuurlijke vetten?

Ik heb mijn speculaaskruiden online gekocht. Bij gekruid.be, ze hebben daar enorm veel kruiden. :h  

Geplaatste afbeelding

miranda
miranda
  • 7.820 berichten
    • Locatie: Heusden(Gent)
  • 2 katten
OFFLINE

#229 Geplaatst 23 september 2012 - 19:25

heb deze week eens ipv omega 3 bloem eens low carb (all in gekocht en amai das nog lekkerder brood) arm aan koolhydraten en rijk aan vezels stond erop ;)  één probleem :lachen: je zou er blijven van eten :catscratchhead

Pixel
Pixel
  • 17.016 berichten
    • Locatie: Halen
OFFLINE

#230 Geplaatst 24 september 2012 - 01:28

elixeryen zei:

En heerlijke koeken! :h Het recept komt straks op mijn blog. :wi
Bijlage monthly_09_2012/post-42-1351068786,2257.jpg

Ziet er lekker uit. :h

Karianne
Karianne
  • 4.634 berichten
    • Locatie: Dendermonde
  • 2 katten
OFFLINE

#231 Geplaatst 30 september 2012 - 20:17

Kweet ni of het hier ook mag maar: CAKE AANT BAKKEN, had een stervormige bakvorm gekregen van m'n zus, en morgen ga ik daar eten, en ik moest de cake meebrengen !! :d (in haar bakvorm natuurlijk ! )

Elfje
Elfje
  • 2.738 berichten
    • Locatie: Antwerpen
  • 1 katten
OFFLINE

#232 Geplaatst 29 oktober 2012 - 11:40

Ik heb geen broodmachine, dus ik laat mijn keukenrobot het deeg kneden. Maar ik heb nu al verschillende recepten uitgeprobeerd en elke keer blijft het deeg enorm plakkerig.
Eerst voegde ik dan extra bloem toe, maar dan wordt het brood heel zwaar. Nu de laatste keer heb ik het zo gelaten, maar dan kan ik het amper opbollen.
Iemand een tip?

Geplaatste afbeelding



Armani
Armani
  • 14.239 berichten
  • 1 katten
OFFLINE

#233 Geplaatst 09 november 2014 - 15:19

om een rozijnenbrood te bakken, met de broodmachine,
moet je die rozijnen, die je toevoegt aan het deeg, eerst laten weken?
In water of in melk?


Karianne
Karianne
  • 4.634 berichten
    • Locatie: Dendermonde
  • 2 katten
OFFLINE

#234 Geplaatst 09 november 2014 - 15:20

Bekijk berichtArmani, op 09 november 2014 - 15:19, zei:

om een rozijnenbrood te bakken, met de broodmachine,
moet je die rozijnen, die je toevoegt aan het deeg, eerst laten weken?
In water of in melk?


heb nog maar 1 keer rozijnenbrood gemaakt en da toen niet gedaan ... dus ik kan u niet helpen
ik volg dus , chocoladebrood is ook supr lekker


Armani
Armani
  • 14.239 berichten
  • 1 katten
OFFLINE

#235 Geplaatst 09 november 2014 - 17:07

Bekijk berichtKarianne, op 09 november 2014 - 15:20, zei:

heb nog maar 1 keer rozijnenbrood gemaakt en da toen niet gedaan ...
waren uw rozijnen dan hard??
indien ja, denk ik dat ze moeten geweekt worden.
Ik denk dat omdat dit rozijnen in een rozijnenbrood bij de bakker toch lekker mals zijn.


Bekijk berichtKarianne, op 09 november 2014 - 15:20, zei:

chocoladebrood is ook supr lekker
heb dat eens gemaakt in mijn broodmachine maar vond het niet super.

Inge91
Inge91

    Liefste engeltje 2016

  • 11.227 berichten
    • Locatie: Kempen
OFFLINE

#236 Geplaatst 09 november 2014 - 17:29

Bekijk berichtElfje, op 29 oktober 2012 - 11:40, zei:


Ik heb geen broodmachine, dus ik laat mijn keukenrobot het deeg kneden. Maar ik heb nu al verschillende recepten uitgeprobeerd en elke keer blijft het deeg enorm plakkerig.
Eerst voegde ik dan extra bloem toe, maar dan wordt het brood heel zwaar. Nu de laatste keer heb ik het zo gelaten, maar dan kan ik het amper opbollen.
Iemand een tip?


Ik maak mijn brood altijd met een keukenrobot, het water pas op het laatste moment toevoegen en met kleine beetjes zodat het deeg niet te nat kan worden is de oplossing. Het deeg mag niet droog zijn maar ook niet aan de handen blijven kleven.
Op een brood met 500gr bloem voeg ik ong 275ml water toe. Dit is wel donker bruin granenbrood


Bekijk berichtArmani, op 09 november 2014 - 15:19, zei:


om een rozijnenbrood te bakken, met de broodmachine,
moet je die rozijnen, die je toevoegt aan het deeg, eerst laten weken?
In water of in melk?


Ik week ze ook niet hoor ;)

Geplaatste afbeelding

Machteld.
Machteld.
  • 2.966 berichten
    • Locatie: Moskva
  • 2 katten
OFFLINE

#237 Geplaatst 09 november 2014 - 17:40

Mijn mama weekt de rozijnen voor het brood ook niet. Ze laat de broodmachine mengen en bakt het dan af in de gewone oven omdat ze de gaten van die mengdinges beu was.
Ik zou ze zelf wel weken als je rozijnen al een jaar in de kast liggen uitdrogen, maar normaal gezien zijn ze nog wat zacht en plakkerig als je een nieuw pakje rozijnen koopt.

Es wütet, kratzt und beißt und kreischt, und wühlt sich durch mein weiches Fleisch

Das Vieh, es lässt mir keine Ruh, ich lock es an und greife zu.

Nein, tu mir nichts! Kann nichts dafür, ich bin doch nur ein wildes Tier.

- Die kleine Ballade vom schwarzen Schmetterling, ASP


Armani
Armani
  • 14.239 berichten
  • 1 katten
OFFLINE

#238 Geplaatst 09 november 2014 - 17:40

Bekijk berichtInge91, op 09 november 2014 - 17:29, zei:

Ik week ze ook niet hoor ;)
ah, oké

Machteld.
Machteld.
  • 2.966 berichten
    • Locatie: Moskva
  • 2 katten
OFFLINE

#239 Geplaatst 09 november 2014 - 17:41

Als je rozijnen zou weken: dat gebeurt meestal in water of in rum ;)

Es wütet, kratzt und beißt und kreischt, und wühlt sich durch mein weiches Fleisch

Das Vieh, es lässt mir keine Ruh, ich lock es an und greife zu.

Nein, tu mir nichts! Kann nichts dafür, ich bin doch nur ein wildes Tier.

- Die kleine Ballade vom schwarzen Schmetterling, ASP


Armani
Armani
  • 14.239 berichten
  • 1 katten
OFFLINE

#240 Geplaatst 09 november 2014 - 17:41

Bekijk berichtMachteld., op 09 november 2014 - 17:40, zei:

maar normaal gezien zijn ze nog wat zacht en plakkerig als je een nieuw pakje rozijnen koopt.
eerlijk gezegd...nog nooit rozijnen gekocht eigenlijk...