Spring naar inhoud


* * * * * 1 stemmen

De Warme Bakker


  • Log in om te reageren
260 reacties op dit onderwerp
Inge91
Inge91
  • 12.578 berichten
OFFLINE

#256 Geplaatst 09 januari 2016 - 15:53

Bekijk berichtMurron, op 08 januari 2016 - 22:30, zei:




Een kuikenrobot? :scared:  :bleh:


:slach: oeps foutje, ze ziet ook alles he ;)


Bekijk berichtKaprice, op 09 januari 2016 - 00:11, zei:


Snel gaia bellen! Mishandeling van kuikens door Inge!

:lachen:


Bekijk berichtZajin, op 09 januari 2016 - 02:39, zei:


Inge, vallen de kuikentjes mee na een intense kneedbeurt :x :lachen:

Het is een speciale, de kuikens kneden mijn brood. Kuikenarbeid :slach:

Geplaatste afbeelding

Inge91
Inge91
  • 12.578 berichten
OFFLINE

#257 Geplaatst 09 januari 2016 - 15:59

Bekijk berichtspirou2007, op 08 januari 2016 - 21:07, zei:




ohh, zou dat zo ook lukken?
DANKUWEL :flower:  voor de nuttige tips!! :rub:

dat lukt perfect :) ik bak 3x per week brood en heb nog nooit geen klachten gehad
Mijn bloem haal ik bij aveve, ze hebben verschillende soorten.
Wij eten graag donker brood met granen. Ik neem enkel de bloem waar je alles zelf moet aan toevoegen. In de andere soorten zit palmvet. Wat slecht is voor de cholesterol ;)
Als je graag tips wil mag je het altijd vragen

Geplaatste afbeelding

spirou2007
spirou2007
  • 4.009 berichten
    • Locatie: Vlaanderen
  • 5 katten
OFFLINE

#258 Geplaatst 13 januari 2016 - 22:24

ah Ok Inge, mercikes! :)
:) :)

Karianne
Karianne
  • 4.655 berichten
    • Locatie: Dendermonde
  • 2 katten
OFFLINE

#259 Geplaatst 14 januari 2016 - 09:22

Inge mag ik een receptje aub ?

Inge91
Inge91
  • 12.578 berichten
OFFLINE

#260 Geplaatst 14 januari 2016 - 09:28

Bekijk berichtKarianne, op 14 januari 2016 - 09:22, zei:


Inge mag ik een receptje aub ?

Ik ga het dit weekend hier zetten, vandaag en morgen nog even heel druk, dus ik moet nu afsluiten hier ;)

Geplaatste afbeelding

Inge91
Inge91
  • 12.578 berichten
OFFLINE

#261 Geplaatst 16 januari 2016 - 14:34

Recept voor bruin granen brood van 500gr bloem

500gr bloem vb Waldkorn of ander brood met granen( soms gebruik ik wat extra chia zaad of zonnebloem pitten, maar het totaal moet 500gr zijn waarvan de zaden max 20gr) aveve heeft heel goede bloem :)
10gr droge gist
Ong. 280ml water, ik doe half water half melk, zo blijft het langer vers
15gr olie of boter, ik gebruik altijd olie, beter voor de cholesterol ;)
8gr zout, ik gebruik zelf maar een snuifje, maar niet iedereen lust brood met zeer weinig zout
Snuifje bicarbonaat


Alles in een mengkom doen (ik gebruik een keukenrobot)
De gist en het zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in aanraking komen
Het water er niet ineens bijgieten, het deeg mag niet te nat, kleverig zijn. Sommige bloem heeft iets minder water nodig, dat is iets wat je moet voelen, de eerste keren moet je dat wat leren ;)

Ik laat de robot kleine 10 min. kneden
De oven zet ik op ong. 35gr en daar gaat het deeg 45min in rijzen, afgedekt met een vochtig doek
Je zal zien dat het dubbel zo groot geworden is daarna ;)
Het deeg daarna terug 5min kneden
Dan opbollen en in een broodvorm doen.
Terug 40min in de oven laten rijzen onder een vochtig doek
Daarna de oven voorverwarmen op 160gr bij een hetelucht 170gr voor een gewone
Na een half uurtje bakken kan je genieten van een heerlijk broodje



Geplaatste afbeelding