Spring naar inhoud


* * * * * 1 stemmen

De Warme Bakker


  • Log in om te reageren
260 reacties op dit onderwerp
Elfje
Elfje
  • 2.738 berichten
    • Locatie: Antwerpen
  • 1 katten
OFFLINE

#61 Geplaatst 14 mei 2012 - 16:18

miranda zei:

denk dat wel nog niet geprobeert zonder.. omdat ik op rooster in mijn combi microwave bak op hete lucht( ik heb geen traditionele oven).. ik gebruik het liefst een ronde vorm wissel oms een af met mijn rechthoekige..


Ik heb alleen maar een taartvorm en cakevorm, maar wel een bakplaat, dus ik ga eens proberen zonder vorm.


Is dat dan zwaar brood? Want mijn moeder bakt ook zelf haar brood, maar ik vind dat redelijk zwaar. Als ik van een brood van de bakker 4 sneden eet, eet ik van haar zelfgebakken brood 2 sneden.

Geplaatste afbeelding



miranda
miranda
  • 7.823 berichten
    • Locatie: Heusden(Gent)
  • 2 katten
OFFLINE

#62 Geplaatst 14 mei 2012 - 17:35

Elfje zei:

Ik heb alleen maar een taartvorm en cakevorm, maar wel een bakplaat, dus ik ga eens proberen zonder vorm.


Is dat dan zwaar brood? Want mijn moeder bakt ook zelf haar brood, maar ik vind dat redelijk zwaar. Als ik van een brood van de bakker 4 sneden eet, eet ik van haar zelfgebakken brood 2 sneden.

ik vind het geen te zwaar brood wel heel lekker brood... die cakevorm is dat zon rechthoekige met hoge rand dan is dit perfect voor brood te bakken
ik zal straks eens de rechthoekige trekken van mij ... straks is het brood klaar moet dan toch foto nemen.


macchia
macchia
  • 11 berichten
    • Locatie: Nederland
OFFLINE

#63 Geplaatst 14 mei 2012 - 18:02

Ik bak ook brood, vaak met meel van Soezie, de belgjes wel bekend denk ik.

Ik gebruik geen broodbakmachine maar een mixer. Broodbakken is verslavend en lekker :eat2

Zie mijn site voor recepten: Fruitshakes en meer: brood
Het leven van de fluffmonsters: http://fluffmonsters.blogspot.com/

miranda
miranda
  • 7.823 berichten
    • Locatie: Heusden(Gent)
  • 2 katten
OFFLINE

#64 Geplaatst 14 mei 2012 - 18:02

normaal laat ik men brood rijzen op een warme chauffage maar vandaag met het goede weer brandde die niet zo de rijs is ietsje minder dan anders.. ;)

Bijgevoegde thumbnails

  • DSC01005.JPG
  • DSC01006.JPG
  • DSC01007.JPG
  • DSC01008.JPG
  • DSC01009.JPG
  • DSC01010.JPG
  • DSC01012.JPG
  • DSC01003.JPG


Liz
Liz
  • 8.884 berichten
    • Locatie: Zoutleeuw
  • 3 katten
OFFLINE

#65 Geplaatst 14 mei 2012 - 20:00

mmm, ziet er lekker uit hoor :LOL:
banner

Lut
Lut
  • 11.643 berichten
  • 4 katten
OFFLINE

#66 Geplaatst 14 mei 2012 - 20:05

Dit is mijn machine:     Huishoudtoestellen - Broodbakovens - SD-2501WXE - Overzicht - België

Ik heb nog steeds niet kunnen bakken omdat ik momenteel zonder auto zit en dus niet naar de winkel kan....!
Maar ik ga zéker een foto posten, beloofd :thumb:

Maranweke
Maranweke
  • 9.602 berichten
    • Locatie: Zottegem
  • 2 katten
OFFLINE

#67 Geplaatst 14 mei 2012 - 20:28

Mmmmm ziet er een lekker broodje uit .
Vele knuffels van Wolf, Curly & Skye!

miranda
miranda
  • 7.823 berichten
    • Locatie: Heusden(Gent)
  • 2 katten
OFFLINE

#68 Geplaatst 14 mei 2012 - 20:43

Ik gebruik dus ALL IN omega3 van aveve.... 500gr bloem/300ml water (indien je in traditionele oven bakt)

500gr bloem/340ml water in broodmachine.
Het is zeer lekker van smaak en niet te zwaar.

Armani
Armani
  • 14.247 berichten
  • 1 katten
OFFLINE

#69 Geplaatst 14 mei 2012 - 20:47

Lut, het gemakkelijkste is de All-in-versie te kopen, dan hoef je geen gist meer toe te voegen.

Ik bak enkel wit brood zelf (in de broodmachine).
Ik had ondervonden dat mijn volkorenbrood nogal 'zwaar' was en zeker niet zo luchtig als mijn gewoon wit.

Mmmmm....eigen brood is zo heerlijk en het ruikt dan zo lekker in huis :x

miranda
miranda
  • 7.823 berichten
    • Locatie: Heusden(Gent)
  • 2 katten
OFFLINE

#70 Geplaatst 14 mei 2012 - 20:52

Armani zei:

Lut, het gemakkelijkste is de All-in-versie te kopen, dan hoef je geen gist meer toe te voegen.

Ik bak enkel wit brood zelf (in de broodmachine).
Ik had ondervonden dat mijn volkorenbrood nogal 'zwaar' was en zeker niet zo luchtig als mijn gewoon wit.

Mmmmm....eigen brood is zo heerlijk en het ruikt dan zo lekker in huis :x

ja ruikt lekker he ;) en eerlijk gezegd dat een brood bij de bakkers neem bv nou een arnoudt er bijlange zo goed niet meer smaakt dan een zelfgebakken.. teveel industreel gebakken denk ik


Armani
Armani
  • 14.247 berichten
  • 1 katten
OFFLINE

#71 Geplaatst 14 mei 2012 - 20:58

Het ruikt dan lekker in huis en ik vind het eentonige geluid van het kneden van de broodbakmachine eigenlijk een rustgevend geluid ( :gek: )

.... :slach: terwijl ik mij dan altijd een ongeluk verschiet als de pieptoon afgaat om iets toe te voegen.

Lut
Lut
  • 11.643 berichten
  • 4 katten
OFFLINE

#72 Geplaatst 15 mei 2012 - 18:26

Mijn allereerste brood is nu aan het bakken!!
Mmmmmmmmmmmmm wat ruikt het hier heerlijk in huis!!
Nu maar hopen dat daar straks iets eetbaars uit komt he ;)

Foto volgt zéker, ook als 't mislukt is!!

Lut
Lut
  • 11.643 berichten
  • 4 katten
OFFLINE

#73 Geplaatst 15 mei 2012 - 19:40

Met gepaste trots stel ik hierbij voor: mijn allereerste zelfgebakken brood!!!



Nog in het bakblik (net uit de oven!!) Geplaatste afbeelding

op het rekje
Geplaatste afbeelding

Nu nog geduld oefenen tot alles mooi afgekoeld is he, maar......... het ruikt oooooooooo zooooooooooooo lekkerrrrrrr :thumb:

miranda
miranda
  • 7.823 berichten
    • Locatie: Heusden(Gent)
  • 2 katten
OFFLINE

#74 Geplaatst 15 mei 2012 - 19:42

welke bloem heb je nu gekocht?ziet er goed uit... :d de lichtheid van je korst kan je ook regelen... lichtere korst, medium, of donkergebakken.

Bewerkt door miranda, 15 mei 2012 - 19:44.


Lut
Lut
  • 11.643 berichten
  • 4 katten
OFFLINE

#75 Geplaatst 15 mei 2012 - 19:44

miranda zei:

welke bloem heb je nu gekocht?ziet er goed uit... :d

Jo had me naar de Delhaize gevoerd (mijn man gebruikt mijn auto omdat de zijne in de garage is), en om hem een extra winkelstop te besparen heb ik een zakbloem voor volkorenbrood van Delhaize zelf meegenomen!
Goed gelukt he, ik ben er zelf heel gelukkig mee!!

Bewerkt door Lut, 15 mei 2012 - 19:45.