Spring naar inhoud


- - - - -

Universitaire studies na centrale examencommisie


 • Log in om te reageren
111 reacties op dit onderwerp
Nasa
Nasa
 • 5.382 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#106 Geplaatst 26 januari 2011 - 17:38

Kathleen zei:

Als ze zou slagen voor de examencomissie (als, want de cursus boekhouden , recht en economie is toch een serieus pak dat ze volledig nieuw moet leren) dan zou ze volgend jaar al naar hoger onderwijs gaan en wijselijk zwijgen waar ze vroeger naar school geweest is ;) Alhoewel, Zeelyceum klinkt toch chique hé ;)
Haar voorliefde gaat naar Geschiedenis, maar we gaan zeker naar infodagen en een beurs rond studiemogelijkheden.
En het liefst gewoon in Zntwerpen, zodat ze dicht bij huis is en als het eens niet gaat een dag kan neervallen op haar bed. Tja, dat kan op een kot of Peda ook hoor ik jullie al zeggen, maar na jaren zeepreventorium en internaat zo ver van huis weten we dat als er iets is  het soms een heel gedoe is om telefonisch iets te regelen.

Super dat ze probeert! Je mag trots zijn op zo'n gemotiveerde meid. Die komt er wel :)
Heel goed dat jullie eerst uitgebreid gaan informeren, als ik het opnieuw moest doen zou ik ook veel beter proberen te informeren voor ik mijn keuze maakte. En echt zelf op zoek gaan naar wat er allemaal bestaat. Praatje maken met de mensen op een school, vragen naar begeleiding enz.

Ja op kot is inderdaad moeilijk. Mijn gezondheid is ook de reden waarom ik niet meer op kot gegaan ben na het eerste jaar. Het is je thuis niet he... En om daar zo vaak alleen te zitten als het minder gaat is ook niet fijn.

Succes! :geluk:Kathleen
Kathleen
 • 7.941 berichten
  • Locatie: Deurne
 • 2 katten
OFFLINE

#107 Geplaatst 08 februari 2011 - 16:57

Ze is dus ingeschreven voor de examens. Maar ze weet nog niet of ze dan al naar de unief of hogeschool wil gaan. Momenteel denkt ze erover om (als ze geslaagd is voor de centrale examencomissie) toch nog haar laatste jaar OPR te doen, maar dan in het frans. Dat kan daar omdat het een tweetalige school is.
Geplaatste afbeelding
Wanneer je verdrietig bent, kijk dan in je hart en je zal zien dat je weent om wat je vreugde schonk

Joloka
Joloka
 • 19.772 berichten
  • Locatie: Heusden
 • 9 katten
OFFLINE

#108 Geplaatst 08 februari 2011 - 17:07

Kathleen zei:

Ze is dus ingeschreven voor de examens. Maar ze weet nog niet of ze dan al naar de unief of hogeschool wil gaan. Momenteel denkt ze erover om (als ze geslaagd is voor de centrale examencomissie) toch nog haar laatste jaar OPR te doen, maar dan in het frans. Dat kan daar omdat het een tweetalige school is.

:thumb: :thumb: :thumb:

Geplaatste afbeelding


Elfje
Elfje
 • 2.738 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 1 katten
OFFLINE

#109 Geplaatst 08 februari 2011 - 17:07

amai ferm dat ze dat wil! Ik denk dat jij een heel verstandige dochter hebt, en zeker niet een impulsieve puber die zegt dat ze het school beu is!
Misschien is het wel verstandig om nog een jaartje in het frans te doen dan, dat zal in ieder geval ook al een grotere uitdaging zijn voor haar. En zo kan ze ook nog wat langer nadenken over haar studiekeuze, want dat is toch ook wel een belangrijke en moeilijke keuze (naar mijn ervaring dan)

Bewerkt door Elfje, 08 februari 2011 - 17:08.

Geplaatste afbeeldingGuest_ZoeB_*
Guest_ZoeB_*
OFFLINE

#110 Geplaatst 09 februari 2011 - 01:23

Alles is haalbaar zolang ze zelf wilt. Ik heb zelf grieks-wiskunde gedaan en erna universitaire studies ingenieurwetenschappen: architectuur.

Persoonlijk zou ze best op haar tanden bijten. Examencommisie is niet gemakkelijk en weinig slaagkansen omdat ze zeer streng zijn maar het is haalbaar.
Na der studies kan ze altijd proberen. Vader van een goede vriend van me is directeur in het hogeronderwijs/universiteit. Die man zei telkens "Personen die het echt willen, en niet de vereiste studies hebben gedaan slagen vaker dan die dat wel hebben gedaan. Gewoon omdat ze meer doorzettingsvermogen hebben en niet direct denken dat het vanzelf ga."

Het is misschien een late reactie maar dat is mijn ervaring.

Nasa
Nasa
 • 5.382 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#111 Geplaatst 13 februari 2011 - 16:41

Wat een leuk plan, het laatste jaar in het Frans. Mooie uitdaging en veel interessanter voor haar! Wat ze ook doet, veel succes! :geluk:


YvVanRoyen
YvVanRoyen
 • 5.666 berichten
  • Locatie: Sint-Niklaas
OFFLINE

#112 Geplaatst 13 februari 2011 - 16:58

centrale examencommissie (toendertijd noemde het middenjury) is niet van de poes !!! toen ik in 80 daar de eerste keer passeerde waren we met 2 geslaagd (van de ongeveer 20 kandidaten)  In 81 idem eveneens 2 (dezelfde personen trouwens die dezelfde specialisatie kozen) Grappig die dame daar weer te zien.  
De norm wordt daar zeer hoog gezet. Heel vaak zijn mensen niet akkoord met een schoolresultaat en willen ze dat daar "even" rechtzetten.
voordeel van een dergelijke commissie is dat je testen worden afgenomen door mensen die jou niet kennen. het is een neutraal oordeel over jouw kennis/kunde. zij kunnen geen "piek" op jou hebben.
nadeel is dat zij de algemene kennisnorm gebruiken (lesprogramma) en niet kijken welke cursussen jij hebt gehad, welke boeken jij hebt gebruikt op school of op univ enz ...
Al bij al , als je kennis ok is maak je een faire kans.
Mijn meest recente passage was in 2005 ... nog steeds dezelfde formule, met nog steeds dezelfde slaagkans (1/10) ...
Veel succes :duim:   
Al bij al, als je kennis ok is maak je een faire kans.  

Geplaatste afbeelding