Spring naar inhoud


- - - - -

wat scheelt er met de rosse?


 • Log in om te reageren
7 reacties op dit onderwerp
Guest_Germolene_*
Guest_Germolene_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 20 januari 2011 - 14:11

dag mede-kattenliefhebbers! kheb me juist geregistreerd omdat ik hier thuis met een probleem zit, hetgeen deze morgen nog eens mooi tot uiting is gekomen in de keuken en op mijn HOOGPOLIG tapijt in de living.. het probleem is: mijn oudste rosse!

ff n situatieschets: ik heb dus 2 katten, de oudste is nu 5, en de jongste 2. de jongste is ronduit VOORBEELDIG! maar de oudste..
al van in het begin plast ze overal [dus al van voor dat de 2e kat erbij kwam]: op een lederen zetel, op papier, in mijn sjakos, tussen mijn schoenen, zelfs op een plastic zak en een vinyl zitzak.. [maar raar genoeg nooit op mijn antieke zetel]
int begin gebruikte ik van die geperste kattenbakkorrels, dus vermoedde/hoopte ik dat het daaraan lag, en heb ik die direct vervangen.
toen dacht ik dat ze mss gewoon superkritisch is als het op hygiene aankomt, dus sindsdien wordt de bak 2x per dag uitgekuist!
het rare is dat ze de meeste plasjes en kakjes mooi in de bak doet, en dan plots 1 keer ergens anders. soms doet ze het vlak voor mijn ogen.
ze is heeeeel aanhankelijk, een echte mensenkat, krijgt meer dan genoeg aandacht, goed eten, geen lichamelijke kwalen..

nu dus deze morgen stond ik op en ontdekte ik.. 2 hoopjes onverteerde brokjes in de keuken [hoewel ik vermoed dat dit van de jongste is, zij schrokt nogal] en dan.. een kakje op mijn tapijt in de living!!! in al die jaren nog nooit meegemaakt!! de deur was niet dicht, ze kon bij de bak dus ik versta het echt niet. en toen dacht ik, als ze dit kan, dan kan ze ook plassen, en ja, vervolgens heb ik meerdere [oude] plasjes ontdekt op mijn tapijt.

het laatste jaar [ik woon nu ook ergens anders] had ik het gevoel dat het beter ging, de keren dat ze "wild plaste" waren [bijna] op 1 hand te tellen. wel had ze nu de gewoonte aangekweekt om op het parket te plassen: dat trekt dus in dat hout en tussen de spleten, heel leuk.. en 1x had ze in mijn tas geplast.
nu enkele weken geleden had ik het tapijt uitgeklopt [verder niet behandeld met product ofzo] en die avond zag ik ze erop plassen! en sindsdien doet ze het dus blijkbaar regelmatig zonder dat ik het door heb gehad..

ok dus ik versta het echt niet he, ik weet echt niet wat gedaan.. moet ik nu naar de dierenarts ermee/? ik woon in de stad en de artsen hier zijn dus nogal kostelijk..
en vooral dat kakje, dat versta ik echt niet..
kan iemand mij wat raad geven??

PeggyJ
PeggyJ
 • 45.914 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 20 januari 2011 - 14:16

Waarmee maak je de oude plas-plaatsen schoon ? Als de geur onvoldoende verwijderd is voor de poes, dan zal ze dit aanzien als een plaats waar ze haar plasje mag doen, en dus steeds terug keren naar deze plaats. Je zegt dat ze dit al altijd heeft gedaan, over welke tijdspanne spreek je dan ?
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Guest_Germolene_*
Guest_Germolene_*
OFFLINE

#3 Geplaatst 20 januari 2011 - 15:05

wel het probleem is niet dat ze altijd op dezelfde plaats plast, raar genoeg plast ze altijd ergens anders. zoals op het parket in de gang, hetgeen ik nooit helemaal schoon kan krijgen, toch plast ze altijd ergens anders, nooit op een oude plasplek. hetzelfde met het tapijt: de 3 plasjes dat ik tot nu toe ontdekt heb, zijn allemaal minstens een halve meter van elkaar verwijderd..

ik heb al gebruikt: biotex, groene zeep, dettol, gewone kuisproducten.. geen chloor.
tijdsspanne: al 5 jaar! vanaf het moment dat ik haar had. dus het kan ook niet zijn omdat ze de jongste niet leuk vindt ofzo, het is al van ervoor. het is ook heel sporadisch, soms doet ze het maanden niet [of weet ik het gewoon niet, kan ook] en dan ineens een periode om de paar dagen.. maar ik moet er wel bij zeggen dat het het laatste jaar echt wel serieus gebeterd was!!

ik versta het ook niet dat ze vaak plast op dingen waar haar plasje niet kan intrekken: op papier, op plastic en op vinyl..
maar wat mij dus nu vooral bezighoud is: waarom heeft ze de grote boodschap gedaan op mijn tapijt????

[p.s. nog iets: vorig jaar woonde ik een jaar in een afgesloten citeetje waar ze buiten kon. toen hield ze dus gewoonweg haar plas op tot ze binnen op haar bak kon!! en dat is dan de kat die wild plast..]

veerlevs
veerlevs
 • 2.275 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 20 januari 2011 - 15:50

Misschien toch eens mee naar de DA gaan.  Kunnen niersteentjes zijn, nierproblemen, plasproblemen, maar het kan nog altijd een gedragsprobleem zijn.  Ik zou eerst proberen de lichamelijke problemen uit te sluiten.  Wat denk je zelf? :oops:


wea
wea
 • 6.113 berichten
  • Locatie: Klein Brabant
 • 5 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 20 januari 2011 - 16:22

ik zou eerst een grondig onderzoek bij de DA laten doen en zou zorgen dat ik 3 kattenbakken verspreid over het huis heb staan.

als dat niet helpt, een kattengedragsspecialist erbij halen. Eeen goede zal wel te weten komen waarom je kat dat doet.catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#6 Geplaatst 23 januari 2011 - 00:20

Zou ook meerdere bakken zetten, en het tapijt verwijderen uit de living. Je kan best ook eens tot bij de da gaan om blaas en nierproblemen uit te sluiten. Ik hoop dat je het opgelost krijgt want het is heel vermoeiend en stresserend een kat die overal plast.

jubikelcats
jubikelcats
 • 6.071 berichten
  • Locatie: Stadskanaal
 • 17 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 23 januari 2011 - 09:57

Is ze al geholpen?
Geplaatste afbeeldingJubikel Cats Perzen en Exotics
Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken, raak je mijn hart nog duidelijker aan. Krachtig zijn in je kwetsbaarheid en kwetsbaar zijn in je kracht!

Ellenita
Ellenita
 • 26.688 berichten
  • Locatie: Deurne
 • 9 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 23 januari 2011 - 10:01

ik zou een da bezoekje doen!

veel succes
poezenknuf van mij en mijn pareltjes : :paw Iruna,Syrai, Hindou, Reiko, Inty, Deva, Loki, Munay, Indira en *Thaira* :paw
Geplaatste afbeelding