Spring naar inhoud


- - - - -

bloed en diarree


 • Log in om te reageren
146 reacties op dit onderwerp
Picasso
Picasso
 • 377 berichten
  • Locatie: Vlaams-Brabant
 • 2 katten
OFFLINE

#31 Geplaatst 26 januari 2011 - 21:53

flurtje zei:

ahzo, 'k ben blij dat nt alleen Merlin daar last van heeft... 'k hoop echt dat het beter zal gaan met andere voeding... 't zal afwachten zijn, mo nochtans, de eerste twee maanden heeft ie goe gereageerd op royal canin (voor kittens tot 12 maand). en nu plots zo'n diarree...

Ik heb iets gelijkaardig voorgehad met Toulouse en Matisse (ook Ragdolls). Ze hebben het gedurende 10 maanden uitstekend gedaan op RC36, zijn dan gecastreerd en zijn overgeschakeld naar volwassenvoer (Acana en Applaws, die toch als erg kwalitatief beschouwd worden, en RC Indoor Long Hair). Toen ze volledig waren overgestapt naar de de volwassenbrok hebben ze allebei zware diarree gekregen. Heb hen toen op aanraden van mijn DA een 3-tal maanden RC Sensitive gegeven. Sindsdien is alles in orde gekomen. Ondertussen ben ik trouwens enkele weken overgestapt naar Porta21 Grainfree en Animonda Carny en dat is probleemloos verlopen.

:paw van Romeo (†) - Toulouse - Matisse - Fouga (†) - Picasso (†) - Milo

Geplaatste afbeelding


flurtje
flurtje
 • 359 berichten
  • Locatie: Brugge
 • 1 katten
OFFLINE

#32 Geplaatst 26 januari 2011 - 21:59

ooh leuk om te weten dat RC sensitive bij jouw ragdolls gewerkt heeft! die sensitive, is het de bedoeling dat ie dat dan heel zijn leven verder mag nemen? of is da maar voor een periode, aangezien jij het ook maar drie maanden hebt gegeven
Geplaatste afbeelding

Picasso
Picasso
 • 377 berichten
  • Locatie: Vlaams-Brabant
 • 2 katten
OFFLINE

#33 Geplaatst 26 januari 2011 - 22:10

Normaalgezien is dat iets wat je niet hun hele leven geeft. Maar als je een erg gevoelige kat hebt, dan mag dat volgens mij zeker. Ik ben overgeschakeld, omdat ik anders altijd naar de DA moest om er te halen en dat is niet altijd even makkelijk te regelen, als je in shiften werkt...

:paw van Romeo (†) - Toulouse - Matisse - Fouga (†) - Picasso (†) - Milo

Geplaatste afbeelding


flurtje
flurtje
 • 359 berichten
  • Locatie: Brugge
 • 1 katten
OFFLINE

#34 Geplaatst 26 januari 2011 - 22:11

ja idd 'k snap het... ik heb ook gehoord da je da bij DA moet kopen. mo, kan je da dan nt vinden in gewonen dierenzaken? of is da dan een ander soort
Geplaatste afbeelding

Guest_Amelie_*
Guest_Amelie_*
OFFLINE

#35 Geplaatst 26 januari 2011 - 22:23

rc sensitive kan je kopen in dierenwinkel of bestellen op zooplus ook

flurtje
flurtje
 • 359 berichten
  • Locatie: Brugge
 • 1 katten
OFFLINE

#36 Geplaatst 26 januari 2011 - 22:25

ah ok, goe om te wete!
Geplaatste afbeelding

flurtje
flurtje
 • 359 berichten
  • Locatie: Brugge
 • 1 katten
OFFLINE

#37 Geplaatst 26 januari 2011 - 22:45

moet ik dan geleidelijk aan overstappen naar rc sensitive? of mag je direct overschakelen? waarschijnlijk niet é
Geplaatste afbeelding

feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#38 Geplaatst 26 januari 2011 - 23:00

flurtje zei:

ai, hopelijk heeft ie da nt... hoe kan ie die parasiet krijgen? of weet je dat nt.. het is een binnenkat en onze enigste kat, 'k weet nt of de kans dan minder is da ie da krijgt


Onze katten zijn ook binnenkatten en kregen het dus ook.
In cattery's en meerdere kattenhuishoudens, komt het nog eens voor en dan blijft zoiets rondcirkelen.
Het is vanzelfsprekend dat ook kittens dan besmet worden.
Kittens die op hun beurt vertrekken naar een andere cattery, besmetten daar ook de katten.
Dat is dus de manier waarop wij het binnenkregen, met een nieuwkomertje.
Gewone ontwormingen werken niet en plots worden de katten gevoeliger.
Het gaat af en aan, eens diarree, dan weer niet.
Sommige kattenhuishoudens hebben het zelfs zonder het te weten.
Als je dat niet laat onderzoeken weet je het ook niet.
Een kat zal er niet aan sterven, maar echt gezond is het dus ook niet en ze kunnen er toch ineens behoorlijk wat last van krijgen en erg gevoelig worden voor diarree.
Met sensible produkten gaat het tijdelijk beter, tot het weer eens de kop op steekt.

Hier test ik dit dus nu twee keer per jaar, voor alle zekerheid.
Misschien eens navragen bij de cattery of daar af en toe problemen zijn van die aard of als deze parasieten hen bekend zijn ?

haemoglobine
haemoglobine
 • 9.437 berichten
  • Locatie: Kortrijk
 • 3 katten
OFFLINE

#39 Geplaatst 26 januari 2011 - 23:43

Amelie zei:

rc sensitive kan je kopen in dierenwinkel of bestellen op zooplus ook

Hangt ervan af of het de gewone dierenzaken sensitive is of de da versie.

Indien het de da versie is, kun je die ofwel bestellen bij de apotheek en gebruik maken van je kortingskaart, ofwel bestellen via petfoodonline die ook voordeliger is dan de da! ;)

Geplaatste afbeelding
Knuffels van Ann, Roswell, Sati en Echo


lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#40 Geplaatst 27 januari 2011 - 00:29

Als er een vermoeden van giardia is (giardia komt voor op plaatsen waar veel katten samenleven op een beperkte oppervlakte zoals cattery's en asielen en als je daar dan een poes aanschaft krijg jij het ook mee en komt het ook in jouw huis terecht) wordt die behandeling gegeven zonder testen ook (drie verschillende  dierenartsen hebben me dat gezegd, we hebben met onzen diddl serieus gesukkeld met zijn stoelgang en menig dierenarts is hier de revue gepasseerd) omdat ook al test men drie verschillende stalen dan kan een positieve kat nog steeds negatief testen.
En de behandeling is niet schadelijk, dus geeft men bij vermoeden van giardia de behandeling zonder het testen ook.
Belangrijk is wel dat je alles ontsmet /stoomt.
Want als het om giardia gaat en je kat wordt behandeld en je ontsmet niks dan kan je kat binnen de kortste keren terug giardia hebben, er worden miniscuul kleine cystes uitgescheiden die je met het blote oog niet kan zien en via die cystes kan je kat opnieuw besmet worden.
Giardia is dus aan de slag gaan met de stomer om alles (eet en drinkbakjes, kattenbakken, krabpalen enz) te ontsmetten en alle mandjes en dekentjes en kussentjes wassen (je kan dan neosabenyl doen in t bakje van t waspoeder als je waspoeder er uit is, verkrijgbaar bij apotheek, je kan daar ook mee poetsen en vanalle andere dingen zoals de kattenbak oa mee ontsmetten)

Onzen diddl had van in t begin platte kakkeledoedies en na een tijdje zat daar ook bloed in.
Ik was ook in alle staten (we zijn jaren geleden onze HTK kater op een week tijd verloren)
Bij ons is t maandenlang gezoek geweest naar wat het probleem juist was.
Hele batterij testen laten doen (hij had ook giardia, extra cadeautje uit de cattery van waar hij kwam, van bij ons kon het niet komen, we hadden al jaren geen dieren meer, de cattery zei natuurlijk dat het van hen ook niet kwam, t zal van de heilige geest gekomen zijn dan, maar de giardia bleek toch het grote probleem niet te zijn) , dat heeft ons serieus wat centen gekost en we kwamen maar niet te weten wat het probleem was;
Uiteindelijk is zijn pancreas getest in t buitenland (3x) en bleek zijn exocriene deel bijna niet te werken, pancreasmedicatie gegeven maar dat bracht ook niks op.
Als laatste middel is er dan darmbioptie gedaan en toen is aan t licht gekomen dat hij chronische ontsteking heeft van zowel dikke als dunne darm (het komt regelmatig voor dat bij zo een chronische ontsteking van de darm(en) de pancreas ook niet goed werkt)
Diddl kreeg toen om de zoveel tijd een cortisone spuit en dat zorgde ervoor dat er geen bloed en slijm meer in zijn kakjes zat en hij deftige kakjes legde.
Op 1 jaar oud hebben we hem en zijn zusje laten testen op hcm (we hadden te horen gekregen van fokkers dat de cattery waar mijn kinders uit kwamen gefokt had met hcm positieve dieren, ook een heel verhaal en daar hebben we advocaat op gezet ondertussen) en bleek diddl hcm positief te zijn (volgens specialist is t heel waarschijnlijk dat zusje tussen nu en twee jaar ook positief gaat getest worden).
Hij mag dus absoluut geen cortisones meer krijgen voor zijn hart.
Op aanraden van de specialist zijn we overgeschakeld op voeder dat bestaat uit bestanddelen die katten meestal niet eten, dd hills venisson and grean pea, dat is dus hert met groene erwt, omdat als katten iets te eten krijgen dat ze normaal gezien niet eten dan kunnen darmproblemen wel eens stabiliseren.
Voorlopig zijn de darmproblemen op deze manier onder controle te houden en zit er nog altijd geen bloed in zijn kakjes, wel nog regelmatig opstoten van meer slijm in de doedelies.
We hebben 4 sphynxen en we moeten hen nu allemaal die dieetvoeding geven omdat hen afzonderlijk voederen echt niet gaat.
Het is een dure affaire maar zolang onzen diddl geholpen wordt zijn we al heel blij en we hopen dat dat eten zijn werk blijft doen wat de darmen van diddl betreft.
We hopen ook dat hij de oudst levende hcm kat ter wereld wordt want ik mag er niet aan denken dat ik mijn manneke verlies :(

Bewerkt door lathyrus, 27 januari 2011 - 00:32.


Joloka
Joloka
 • 19.772 berichten
  • Locatie: Heusden
 • 9 katten
OFFLINE

#41 Geplaatst 27 januari 2011 - 06:21

Amai, Lathyrus, da's ook nogal een verhaal :hug: :hug: :hug: .

Geplaatste afbeelding


feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#42 Geplaatst 27 januari 2011 - 09:40

lathyrus zei:

Als er een vermoeden van giardia is (giardia komt voor op plaatsen waar veel katten samenleven op een beperkte oppervlakte zoals cattery's en asielen en als je daar dan een poes aanschaft krijg jij het ook mee en komt het ook in jouw huis terecht) wordt die behandeling gegeven zonder testen ook (drie verschillende dierenartsen hebben me dat gezegd, we hebben met onzen diddl serieus gesukkeld met zijn stoelgang en menig dierenarts is hier de revue gepasseerd) omdat ook al test men drie verschillende stalen dan kan een positieve kat nog steeds negatief testen.
En de behandeling is niet schadelijk, dus geeft men bij vermoeden van giardia de behandeling zonder het testen ook.
Belangrijk is wel dat je alles ontsmet /stoomt.
Want als het om giardia gaat en je kat wordt behandeld en je ontsmet niks dan kan je kat binnen de kortste keren terug giardia hebben, er worden miniscuul kleine cystes uitgescheiden die je met het blote oog niet kan zien en via die cystes kan je kat opnieuw besmet worden.
Giardia is dus aan de slag gaan met de stomer om alles (eet en drinkbakjes, kattenbakken, krabpalen enz) te ontsmetten en alle mandjes en dekentjes en kussentjes wassen (je kan dan neosabenyl doen in t bakje van t waspoeder als je waspoeder er uit is, verkrijgbaar bij apotheek, je kan daar ook mee poetsen en vanalle andere dingen zoals de kattenbak oa mee ontsmetten)

Onzen diddl had van in t begin platte kakkeledoedies en na een tijdje zat daar ook bloed in.
Ik was ook in alle staten (we zijn jaren geleden onze HTK kater op een week tijd verloren)
Bij ons is t maandenlang gezoek geweest naar wat het probleem juist was.
Hele batterij testen laten doen (hij had ook giardia, extra cadeautje uit de cattery van waar hij kwam, van bij ons kon het niet komen, we hadden al jaren geen dieren meer, de cattery zei natuurlijk dat het van hen ook niet kwam, t zal van de heilige geest gekomen zijn dan, maar de giardia bleek toch het grote probleem niet te zijn) , dat heeft ons serieus wat centen gekost en we kwamen maar niet te weten wat het probleem was;
Uiteindelijk is zijn pancreas getest in t buitenland (3x) en bleek zijn exocriene deel bijna niet te werken, pancreasmedicatie gegeven maar dat bracht ook niks op.
Als laatste middel is er dan darmbioptie gedaan en toen is aan t licht gekomen dat hij chronische ontsteking heeft van zowel dikke als dunne darm (het komt regelmatig voor dat bij zo een chronische ontsteking van de darm(en) de pancreas ook niet goed werkt)
Diddl kreeg toen om de zoveel tijd een cortisone spuit en dat zorgde ervoor dat er geen bloed en slijm meer in zijn kakjes zat en hij deftige kakjes legde.
Op 1 jaar oud hebben we hem en zijn zusje laten testen op hcm (we hadden te horen gekregen van fokkers dat de cattery waar mijn kinders uit kwamen gefokt had met hcm positieve dieren, ook een heel verhaal en daar hebben we advocaat op gezet ondertussen) en bleek diddl hcm positief te zijn (volgens specialist is t heel waarschijnlijk dat zusje tussen nu en twee jaar ook positief gaat getest worden).
Hij mag dus absoluut geen cortisones meer krijgen voor zijn hart.
Op aanraden van de specialist zijn we overgeschakeld op voeder dat bestaat uit bestanddelen die katten meestal niet eten, dd hills venisson and grean pea, dat is dus hert met groene erwt, omdat als katten iets te eten krijgen dat ze normaal gezien niet eten dan kunnen darmproblemen wel eens stabiliseren.
Voorlopig zijn de darmproblemen op deze manier onder controle te houden en zit er nog altijd geen bloed in zijn kakjes, wel nog regelmatig opstoten van meer slijm in de doedelies.
We hebben 4 sphynxen en we moeten hen nu allemaal die dieetvoeding geven omdat hen afzonderlijk voederen echt niet gaat.
Het is een dure affaire maar zolang onzen diddl geholpen wordt zijn we al heel blij en we hopen dat dat eten zijn werk blijft doen wat de darmen van diddl betreft.
We hopen ook dat hij de oudst levende hcm kat ter wereld wordt want ik mag er niet aan denken dat ik mijn manneke verlies :(


Amaaaai wat een lijdensweg !!
Zo'n dieetvoeding van hert en groene bonen lijkt me zelfs zeer gezond !!
Wild bevat zeer veel kracht voor katten.
Zo'n voer geven zal wel een serieuze hap uit het budget zijn.
Maar als het helpt hen gezond en sterk te houden heb je dat er graag voor over hé.

Picasso
Picasso
 • 377 berichten
  • Locatie: Vlaams-Brabant
 • 2 katten
OFFLINE

#43 Geplaatst 27 januari 2011 - 17:01

Picasso zei:

Heb hen toen op aanraden van mijn DA een 3-tal maanden RC Sensitive gegeven.

Ik heb me vergist: Toulouse en Matisse hebben die periode (eerder een 4-tal maanden) RC Hypoallergenic gegeten. Dat kan je volgens mij in België alleen bij de DA krijgen.

INDICATIES:
Eliminatiedieet
Voedingsallergie (dermatologische aandoeningen en/of spijsverteringsproblemen)
Voedselintolerantie
Chronische enteritis/Inflammatory Bowel Disease (IBD)
Exocriene Pancreas Insufficiëntie (EPI)
Bacteriële overgroei
Obstipatie (indien geen respons op voedingsvezels)

GEAVISEERDE GEBRUIKSDUUR:
Een hypoallergene voeding wordt voorgeschreven als er verdenking bestaat van voedselallergie of voedselintolerantie. Hypoallergenic Diet kan direct, zonder overgangsperiode, worden geadviseerd. De behandeling met Hypoallergenic Diet kan levenslang worden voortgezet.

:paw van Romeo (†) - Toulouse - Matisse - Fouga (†) - Picasso (†) - Milo

Geplaatste afbeelding


Joloka
Joloka
 • 19.772 berichten
  • Locatie: Heusden
 • 9 katten
OFFLINE

#44 Geplaatst 27 januari 2011 - 17:07

Picasso zei:

Ik heb me vergist: Toulouse en Matisse hebben die periode (eerder een 4-tal maanden) RC Hypoallergenic gegeten. Dat kan je volgens mij in België alleen bij de DA krijgen.

INDICATIES:
Eliminatiedieet
Voedingsallergie (dermatologische aandoeningen en/of spijsverteringsproblemen)
Voedselintolerantie
Chronische enteritis/Inflammatory Bowel Disease (IBD)
Exocriene Pancreas Insufficiëntie (EPI)
Bacteriële overgroei
Obstipatie (indien geen respons op voedingsvezels)

GEAVISEERDE GEBRUIKSDUUR:
Een hypoallergene voeding wordt voorgeschreven als er verdenking bestaat van voedselallergie of voedselintolerantie. Hypoallergenic Diet kan direct, zonder overgangsperiode, worden geadviseerd. De behandeling met Hypoallergenic Diet kan levenslang worden voortgezet.


Maar hier ook: PetfoodONLINE

Geplaatste afbeelding


Picasso
Picasso
 • 377 berichten
  • Locatie: Vlaams-Brabant
 • 2 katten
OFFLINE

#45 Geplaatst 27 januari 2011 - 18:01

Joloka zei:

Maar hier ook: PetfoodONLINE

Je kan dit speciaal voer niet in een gewone winkel krijgen, bedoel ik. Maar wel via gespecialiseerde sites :)

:paw van Romeo (†) - Toulouse - Matisse - Fouga (†) - Picasso (†) - Milo

Geplaatste afbeelding